Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

gumisxxx

gumisxxx

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a választ! 185cm vagyok,akkor nekem az 58-as méret az jó ugye? Mire érdemes figyelni vásárláskor? Bocsi a sok kérdésért:)

http://apro.bikemag....asse-l4462.html

http://apro.bikemag....000-l7981.html#

Ezek?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Jók lehetnek ezek, bár mivel csak ennyid van rá, csodát ne várj. Puch, KTM, Favorit, Csepel, ezek jók lehetnek. Esetleg Alpina és hasonlók. Csodát ne várj ettõl, de legalább ha késõbb lesz rá kereted tudsz rajta javítani. Az ilyen bringáknál is, ha megveszed 15-ért a legtöbb esetben azért a láncot nem árt kicserélni.

gumisxxx

gumisxxx

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Kerékpárt szeretnék venni,de max 15k van rá. Ennyi pénzért sajnos nem nagy a választék. A régebbi versenykerékpárokat nézegetem,de nem nagyon értek hozzá,hogy melyik a jó. Csepel és Puch-ból látok többet. Jók ezek? természetesen országúton használnám max 100km a távolság.[most kezdtem tekerni]

Elõre is köszi a választ.

Elõre is köszi a választ.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Nem tudom hol tehetném fel akérdést ezért itt teszem fel!

Tud esetleg valaki olyan bringaboltot elsõsorban Budapesten ahol lehet üdülési csekkel fizetni? A párom addig húzta halasztotta az elköltését amíg anyakán maradt, és a héten lejárnak! Ezért sürgõs lenne!

Köszi!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sztem meg fel kell hajtani oszt kész.Melegítõnek meg paliláb vagy hosszú zokni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én a hidegebb idõben, amikor hosszú naciban jártam (mostanság már mondhatni csak rövidben), egy rövid fekete fáslival tekertem nadrágom alját a lábamhoz (nadrágjaim is feketék szóval...). :D

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
vagy klasszik fa ruhacsipesszel elcsipteted oldalra, mint az egyiik "nagyrabecsült" egyetemi oktatóm, kicsit sem igénytelen.

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Neked nem kapja a nadrágszáradat az a hajtómû? Bár nem tudom mennyire jársz farmerbe, de nekem ez az egyetlen gát, hogy monti hajtómûvet vegyek, mert nincs láncvédõ rajtuk.

Vagy betûröd a nadrág szárát a zokniba, bár ez nem olyan elegáns megoldás, mint Bikertiggeré.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ritkán, de itt a +oldás :) (nadrágra is simán jó)

Karpnt Fnyvisszavers Zld (330x30mm) - kerkpros ruhzat, vdfelszerelsek / fnyvisszavers karpnt, jllthatsgi mellny - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

a normálisabban tervezõ cégeknél kb monti geó hoszabb láncvillákkal hogy beférjen a nagy kerék.

én ezzel kb a szokásos montis útvonalaim 80%-án simán elmegyek

Feltöltött kép

Neked nem kapja a nadrágszáradat az a hajtómû? :) Bár nem tudom mennyire jársz farmerbe, de nekem ez az egyetlen gát, hogy monti hajtómûvet vegyek, mert nincs láncvédõ rajtuk. :)

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
ez csak egyre bonyolultabb. :o köszönöm, Bikertigger! - azt hiszem, most kicsit elvonulok szakirodalmat olvasni, félek, hogy túl sok hülyeséggel fárasztanék itt mindenkit :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
tudsz venni rá 47 mm széles smart sam gumit pl
ilyen

Schwalbe KÜLSÕ 622-47 SMART SAM PERFORMANCE HS367 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz

az majdnem olyan széles mint egy 1,9-es monti gumi. de még szöges is létezik ha jégen hóban akarsz menni pl :)

igazi sárgumik meg még a montira is kifejezetten vékonyak. 1,6-1,8-asok.

de ha mindenképp monti akkor is inkább ezeket nézegetném annyiért pl

http://www.probike.h...emart&Itemid=71

http://bigbike.hu/?l...=Merida&id=1186

lényegesen jobb szereltségûek mint a ktm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Igaz, ezt eddig nem említettem, de pl. mi a helyzet egy cross-biciklivel mondjuk sárban. Hóban? Csak azért, mert annak idején rettentõen élveztem a hóban való küszködést is. Ezt egy vékonyabb kerekûvel nehezen tudom elképzelni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az ég világon semmi baj nincs a KTM-mel. Viszont amennyire túlárazott, ahhoz képest az égvilágon semmi extrát nem nyújt. Az egy dolog, hogy pl. ha egy Kellys és egy KTM lenne egy árban 100%, hogy a Kellys-t veszem, ellenben nincsenek egy árban. Itt a környéken fújják fel, mondván jó márka, de mint írtam már semmi extra. Az meg, hogy a design tetszik ízlés kérdése, szerintem ugyanolyan évek óta, narancs-fekete-fehér esetleg néha egy kis piros, halál unalmas.

Alföldre plusz egy szavazat a Cross bringa mellett.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Nemnem, én tartozom köszönettel minden segítõ szándékú hsz-ért. Ha jól veszem ki, át kell értékelnem az elképzeléseimet, ha valóban használható bicajt akarok. Ezzel még mondjuk barátkoznom kell, mert bár elsõre tényleg nem néznek ki rosszul a cross-ok sem, a kerekük mégis zavar picit. :)

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia.Bocs a bele vau-ért,de én is hasonlókat kérdeztem még pár hete,szóval tudom,h milyen nehéz a választás-nézelõdés,és sejtem,h mikre gondolsz,amiket nem értesz.Megsúgom én se értek mindent...még.:D
Szóval én is egy olyan bicót akartam,amit lehet aszfalton és enyhe terepen is használni.Persze elõször én is montit akartam,de aztán a többiek mutogattak cross-okat és elkezdtem gondolkozni... Aztán amikor elmentünk egy bicós boltba,és elmondtam,h mit szeretnék,ez eladó is rögtön cross típusú bringát ajánlt.Ennek a típusnak az az elõnye a mountain bike-al szemben,h a kereke vékonyabb=gyorsabban lehet vele menni,legalábbis ugyan annyi erõ kifejtésével,és a keskenyebb kerékkel is elboldogul ott is,ahol a hasonló kat.-s montik.Meg a váltója is ugyan az,mint egy montinak,vagy nagyon hasonlít hozzá.Az enyémen ha jól emlékszek,azt mondta,h ugyan olyan,mint egy hegyi bicajnak.
Szóval sztem egy cross kéne neked is,ha kinézetre is tetszik.Amúgy sztem sok kinézeti különbség nincs közöttük.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ugyan nem biketrigger vagyok, de itt a legtöbb ilyen bringásnak a Trekking/Cross-Trekking bringákat szokták/tuk javasolni. Mivel ezekkel lehet túrázni is, lehet terepre is menni.

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Bikertigger, azt értettem, hogy nekem (a hozzá nem értésemnek) szól a dolog, bár éppen a fentiekbõl kifolyólag továbbra sem látom a különbséget. Ha nem nagy kérés, szívesen venném, ha segítenél kicsit tisztába tenni a dolgokat. Amit én látok (más laikusok nevében nem szeretnék beszélni), az a márkanév, meg a bicaj külseje. Ez gyakorlatilag pont kiadta a KTM két bicaját számomra, amirõl most derítettem ki, hogy már nem lehet kapni, tehát egyre gyanúsabb, hogy vagy várok vagy jövõ szezonig, vagy nézek mást (egyikhez sincs túl sok kedvem :( )
Amiket linkeltél, egyébként (ránézésre) szimpatikusak, de mégis szeretnélek megkérdezni, hogy te mit javasolnál vegyes (többnyire sík terep/aszfalt) használatra, szabadidõs célokra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.

/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^

a normálisabban tervezõ cégeknél kb monti geó hoszabb láncvillákkal hogy beférjen a nagy kerék.

én ezzel kb a szokásos montis útvonalaim 80%-án simán elmegyek

Feltöltött kép

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Dormi nézz már körül kicsit

a cross bicók már rég nem cska az agyváltós holland nyugdíjas bike kategória

én arra somán ilyeneket nézegetnék

:::BigBike:::

de leginkább ezt pl

i

Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.

/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^