Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. május 03. - 09:43
Írta 2011. május 03. - 09:17
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. május 03. - 08:59
Írta 2011. május 03. - 08:42
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. május 03. - 08:04
Na jó, értem amúgy mire gondolsz, de ezt hülyeségnek tartom.
Írta 2011. május 02. - 23:09
Írta 2011. május 02. - 21:57
Amúgy, ha megvan a hozzáértés, szerintem megéri elkezdeni. Használatát is szerintem jobban fogod élvezni.
De nem kell mindenbõl zsírújat venni, nézegess alkatrészeket apróban. Sok jót ki lehet fogni, ami alig használt és akkor sokkal olcsóbban kijössz, mint, ha mindent boltból teljesen újonnan cserélnél bele. Meg van amikor árulnak ilyen 'packben' régi bringaalkatrészeket 1-2ezer ft-ért.
Írta 2011. május 02. - 21:47
Írta 2011. május 02. - 21:45
Köszönöm szépen a reagálást. A szereléssel és festéssel nincs bajom szerszám, festékszóró, polírozó cuccok stb van minden. Anno rengeteget bütyköltem a montimat. Faterom meg bármit kicentíroz(igaz illeni azt is megtanulnom). Szóval azt mondod, hogy teljesen király a favorit, azért is lenne jó mert ~190cm vagyok és a váz meg asszem 62-es, úgy tudom hogy az megfelelõ. Sajnos azt se tudom pl hogy mennyire lehet egyszerûen hozzájutni különbözõ méretû vázakhoz. Mindenesetre azért kérdeztem, mert eszembe jutott az is, hogy ugyan egy öreg bicót felújítani, hogy újra aszfaltot koptasson nemes cselekedet, de anyagilag mi éri meg jobban. Új biciklit venni amire csak fel kell ülni és hajtani, vagy egy öreg vason csapágyat, féket, gumit venni. Persze ehoz látni kéne a biciklit... Nos dióhéjben. Kerékcsapágyak "rágnak" szóval csere, hátsófékbõl bovden kiszakadva elsõ alig-alig fog, ez lehet be tudom állítani, szavl nem biztos hogy csere. külsõ gumik veszélyesen néznek ki, csere. Váltó szerintem rendben van, felnik is. Amúgy minden egyes alkatrész favorit rajta.
Írta 2011. május 02. - 18:15
Amennyiben nem akarsz ilyen munkákba fogni, mert nem értesz hozzá és késõbb sem akarod magadnak javítgatni, akkor javaslat használtan egy Trekking bringa, vagy egy már felújított Puch, Favorit, KTM, Peugeot, stb típusú outi, amint szintén van felfogató szem a támvillán csomagtartónak.
Amit elõbb leírtam az azért jó, mert lehet, hogy idõt szánsz rá, de ismerni fogod az elejétõl a végéig, hogy mi hogy van benne és ha netán 'lerobbansz' vele, akkor nem ijedsz meg, tudod mit kell gyorsan orvosolni.
Szakértelmet pedig akár itt a forumon is kaphatsz, de google is a barátod, youtube is, van sok tutorial, ami alapján össze tudod rakni a dolgokat. Szerszámokat is csak egyszer kell megvenni, de ha nem akarod, akkor meg biztos találsz a környezetedben olyan embert aki pár napra, az aktuális feladathoz kölcsön tud adni azt, ami kell.
Írta 2011. május 02. - 18:10
Ne hagyd, hogy lebeszéljenek. Gondolom túránál a Balaton körre és hasonlókra, illetve sátorral, hálózsákkal felpakolós, lényegében aszfaltos utazásokra gondoltál. Erre tökéletes egy favoritból újított. Mindenesetre, ha nem is favorit, nem árt, hogy ha a támvillán van felfogató szem csomagtartónak, ne kelljen hegeszteni pluszba rá, anélkül nem lehet túrázni vele, hátizsák az szenvedés.
Ha egy régi gépet dolgozol át, amire figyelj, hogy miután szétszedted az egészet, a vázat kromofágozd le mondjuk, aztán fesd szépen le, meg kezeld elõtte kicsit le a vázat, Tisztítsd meg rendesen. Esetleg aztán a muffokat polírozhatod.
Ha már vázzal és váz elemeivel megvagy: váz, kormány, nyeregcsõ, villa, kormányszár stb-vel, akkor jöhetnek az apróságok, amit átnézel, hogy használható-e még. Az ilyen régi gépeknél érdemes általában az össze csapágyas dolgot kicserélni, vagy csak a csapágygolyókat.
Kerekek: Érdemes átnézni, de ezek is azért elhasználódnak érdemes új kerék szettet fûzetni. DT küllõkkel, meg mondjuk Miche agyakkal, valami használhatóbb felnire (több infót a kerékfûzés topicban találsz, ott kérdezgess arról is, hogy esetleg mit és hogyan kell, még az is lehet, magadnak is meg tudod csinálni). Ezeket az alkatrészeket is használtan ettõl függetlenül beszerezheted, vagy van néha apróban 'frissen fûzött' kerék szett 10-20ezer ft között, amit elragadhatsz.
Ha mindezzel végeztél, jöhet a többi: nyereg, markolat/bandázs, fékkarok, váltókarok, váltók, bovdenezés, sor, hajtókar, pedál, lánctányérok, stb ezek általában maradhatnak is (persze átnézed, el van-e görbülve, meg esetleg ezt is újrafested, amit kell, de alapjában ezek túrázósra maradhatnak).
Aztán jöhet a többi apróság: külsõk, belsõk, nyereg, csomagtartó, sárvédõ, küllõprizma, elsõ és hátsó lámpa, hátsó prizma a lámpa mellett, csengõ. Szóval minden amit a KRESZ elõír.
Egy ilyen bringát némi munkálkodással és kutatással kihozol 40-50-60 ezer ft között, attól függõen mennyire fejleszted és még ki fog bírni neked sok sok évet és örömteli kényelmes túrázások lesznek.
Írta 2011. május 02. - 17:24
Írta 2011. május 02. - 14:53
Tapasztalt országúti bringásoktól szeretném kérdezni, vagy olyanoktól akik értenek hozzá ,mert én kezdõ vagyok és csak a sötétben tapogatózok. Szóval egyszerû kérdés. Milyen kerékpárt érdemes venni, illetve mennyit kell/kellene rászánni, ha sokat használnám és túrákat is beszeretnék vállalni vele? Most lehetõségem lenne venni aránylag jó árban egy öregecske felújításra szoruló favorit országútit, amirõl azt gondoltam jó vétel, de akadnak olyanok akik lebeszélnek róla. Nos ti mit gondoltok? MIlyen biciklit érdemes venni? Vegyek egy újabb gyártmányú bicilit, vagy egy ilyen retros kerékpár is teljesen jó országútra? Elõre is köszönöm a választ/válaszokat.
Írta 2011. május 02. - 13:47
Szia! Felhívtam a srácot, de Ö se ért a cangákhoz így nem tudta megmondani, h milyen felszereltségû a bicikli. Vajon ez lenne az? Tuti én vagyok a gyík de nem látom, h ez most 26 v. 28-as kerék?
CORRATEC - Produkte - Bikes - Trekking - Cross - X-Vert Cross
Annyit mondott még, h tavaly õsszel kapta és alig használta, viszont nincs gari rá !!
az lesz az
28-as
azt mongy, sose értettem mért jó ilyen szinten keverni az alkatrészcsaládokat /alivio, deore, xt/ egy bringán. cserélném a stucnit meg a kormányt is.
ha tényleg jó állapotban van esetleg érdemes alkatrésznek megvenni, és vennei egy kelliz vagy merida vázat, 10-15-ért meg el lehet adni a corrateket. de azért úgy már 130 körül tartanánk.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 02. - 13:24
igen:
MTB Corratec cross újszerû « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Szia! Felhívtam a srácot, de Ö se ért a cangákhoz így nem tudta megmondani, h milyen felszereltségû a bicikli. Vajon ez lenne az? Tuti én vagyok a gyík de nem látom, h ez most 26 v. 28-as kerék?
CORRATEC - Produkte - Bikes - Trekking - Cross - X-Vert Cross
Annyit mondott még, h tavaly õsszel kapta és alig használta, viszont nincs gari rá !!
Írta 2011. május 02. - 13:23
én a geója miatt nem venném meg. méretükhöz képest baromi rövidek -olyan igaz nagypapás trekking vázak- . meg jó lenne tudni a vázméretet is. de ez is úgy néz ki a csutkára tolt nyereggel, mintha az ideálisnál nagyobb váz lenne a kellõ hosszhoz.
Írta 2011. május 02. - 13:02
csak azért nem ajánlottam mert 23"-os van már csak és az kicsit sztem nagy lenne. amúgy jó vétel lenne.
én barátkoznék a meridákkal.
Teljesen igazad van, olvasni és fõleg gondolkozni is kéne ... kicsit gyakrabban
Elmegyek a BigBike-ba megnézni élõben is, remélem úgy beleszeretek
Azt jól látom ugye, h hasonló felszereltség + hidraulikus tárcsa fékes az már 180e és fölötte kategória, mert akkor arról már lemondom, mert az ár feltornászásnak is 1x határt kell húzni
Amit Szabop27 linkelt arról mit gondolsz?
MTB Corratec cross újszerû « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Írta 2011. május 01. - 23:13
én barátkoznék a meridákkal.
Írta 2011. május 01. - 23:11
ha már itt vagyunk árban akkor megnézném ezt
:::BigBike:::
vagy ezt
mindegyik elég tisztességes felszereltség
ez a Kellys Exquisite milyen a fenti 2 tükrében?
Írta 2011. május 01. - 19:07
azt esetleg megérné, h Kellys Axis-t megvenni 138e-ért (12-17e olcsóbb, mint amiket linkeltél), eladni a gagyibb alkatrészeket és venni mondjuk Alivio v. Deore felszerelést rá? Mennyi lehet így a vége?
nem. azokat az alkatrészeket gombokért tudod kb eladni.