Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. May 09. - 13:34
Alföldre plusz egy szavazat a Cross bringa mellett.
Posted 2011. May 09. - 13:31
Posted 2011. May 09. - 12:58
Szóval én is egy olyan bicót akartam,amit lehet aszfalton és enyhe terepen is használni.Persze elõször én is montit akartam,de aztán a többiek mutogattak cross-okat és elkezdtem gondolkozni... Aztán amikor elmentünk egy bicós boltba,és elmondtam,h mit szeretnék,ez eladó is rögtön cross típusú bringát ajánlt.Ennek a típusnak az az elõnye a mountain bike-al szemben,h a kereke vékonyabb=gyorsabban lehet vele menni,legalábbis ugyan annyi erõ kifejtésével,és a keskenyebb kerékkel is elboldogul ott is,ahol a hasonló kat.-s montik.Meg a váltója is ugyan az,mint egy montinak,vagy nagyon hasonlít hozzá.Az enyémen ha jól emlékszek,azt mondta,h ugyan olyan,mint egy hegyi bicajnak.
Szóval sztem egy cross kéne neked is,ha kinézetre is tetszik.Amúgy sztem sok kinézeti különbség nincs közöttük.
Posted 2011. May 09. - 12:52
Posted 2011. May 09. - 12:18
Amiket linkeltél, egyébként (ránézésre) szimpatikusak, de mégis szeretnélek megkérdezni, hogy te mit javasolnál vegyes (többnyire sík terep/aszfalt) használatra, szabadidõs célokra?
Posted 2011. May 09. - 11:54
Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.
/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^
a normálisabban tervezõ cégeknél kb monti geó hoszabb láncvillákkal hogy beférjen a nagy kerék.
én ezzel kb a szokásos montis útvonalaim 80%-án simán elmegyek
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. May 09. - 11:46
Dormi nézz már körül kicsit
a cross bicók már rég nem cska az agyváltós holland nyugdíjas bike kategória
én arra somán ilyeneket nézegetnék
:::BigBike:::
de leginkább ezt pl
i
Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.
/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^
Posted 2011. May 09. - 11:43
a cross bicók már rég nem cska az agyváltós holland nyugdíjas bike kategória
én arra simán ilyeneket nézegetnék
de leginkább ezt pl
simán el lehet vele menni még hegyen is erdészeti utakon, viszont sokkal haladósabb mint egy monti.
itthon valahogy úgy alakult (nem kis részben a boltosok meg a média hüjesége) hogy bokldog boldogtalan aki nem országutis az montit vesz, pedig kb a vevõk 3/4-ének teljesen felesleges.
ez most nem Neked szólt Fabrik csak úgy általánosságban
Szerk : most épp lehalt a bigbike, de az uccsó az egy slx/xt szereltségú tavalyi crossway 800 pl.
Posted 2011. May 09. - 11:37
Amúgy szerintem ilyen téren nem kell 'belekötni' a választásban, ha MTB, akkor legyen az. Én se vennék agyváltós Cross-Trekkinget, még alföldre sem, az nem az én világom. Ellenben a MTB-n elgondolkodnék, hogy milyen is legyen végül is.
Posted 2011. May 09. - 11:33
hogy miért mtb? szeretnék kimozdulni is: töltések, gátak, ilyesmik. gondoltam (tévesen?), ehhez ez lenne a legmegfelelõbb. a többi típus egyébként sem szimpatikus (verseny, túra, stb.)
Posted 2011. May 09. - 11:21
Szia!
Valószínûleg nem nekem szántad, de megkérdezhetem, mi a legfõbb gond a KTM-el?
erõsen túlárazott
ennyiért tudsz venni sokkal jobb szereltségû bringát is más márkából
attól hogy egy 5 dolláros tajvani vázra ktm matrica van ragaszrva semmivel nem lesz megbizhatóbb(tatalanabb) mint más egyéb márka.
de alföldre minek akarsz montit venni ?
Posted 2011. May 09. - 11:17
klasszik méretnél 19 lenne az ideál de elég hosszú az a cube(már ha egyezik a geo az ideivel) 595 a felsõcsõ szal elég lehet
amúgy meg igen jó vételnek tûnik
Posted 2011. May 09. - 11:17
Ha montira váltanék, akkor Giant, Trek, Magellan között vacillálnék szerintem. Esetleg ha több pénzem lenne, Speci vagy Kona. /e: A Cubet ki is felejtettem.
Az a baj a KTM-el, hogy a vázon lényegében nagyon sokat nyerészkednek és tény, hogy jó és szép, de annyira minõségben nincs magasabban, mint mondjuk egy Trek, vagy Giant. KTM esetleg használtan, a régebbiek közül, ami még lehetséges.
Szia!
Amit elõbb, vagy asszem CM-en is írtam. Ha más bringákhoz hasonlítod, a KTM nagyon drágán adja a vázat. Leginkább ez. Felszereltségben pedig nem olyan jó, mint amennyibe kerül és itt a fõ gond.
Posted 2011. May 09. - 11:14
Hányszor jön vásárló a boltba, hogy neki ktm kell, mert az milyen jó márka...Az egyikkel vitatkoztam, hogy kérdezzen meg egy németet, franciát, angolt stb. hallott-e már róla
Most már az ár/érték arányát sem lehet kiemelni.
Szia!
Posted 2011. May 09. - 11:09
Hányszor jön vásárló a boltba, hogy neki ktm kell, mert az milyen jó márka...Az egyikkel vitatkoztam, hogy kérdezzen meg egy németet, franciát, angolt stb. hallott-e már róla
Posted 2011. May 09. - 10:44
Posted 2011. May 09. - 10:40
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 09. - 10:19
Posted 2011. May 09. - 10:15
Posted 2011. May 09. - 09:24
Sziasztok!
Vásárlás elõtt állok, a segítségeteket szeretném kérni. Amatõr, többnyire az alföldön történõ felhasználásra keresek biciklit. Tekintve, hogy inkább használni szeretném mintsem bütykölni, fontos hogy megbízható, és lehetõleg új legyen. Jelenleg két típus között vacillálok:
KTM Chicago
KTM Ultra Fun
A Chicago volt az alap kiindulópont, de idõközben elbizonytalanodtam (mégiscsak belépõ szint) az alkatrészek minõségét illetõen. Kérdésem az lenne, jó választás-e a fentiek fényében az Ultra Fun, illetve az árban mutatkozó eltérés reális-e a két bicaj között?
Segítségeteket elõre is köszönöm,
fabrik
Én maradnék az olcsóbbnál. A másikon az árat leginkább a tárcsafék dobja meg, felszereltségben nem ad sokkal többet.

Sign In
Create Account

Back to top