Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Az ég világon semmi baj nincs a KTM-mel. Viszont amennyire túlárazott, ahhoz képest az égvilágon semmi extrát nem nyújt. Az egy dolog, hogy pl. ha egy Kellys és egy KTM lenne egy árban 100%, hogy a Kellys-t veszem, ellenben nincsenek egy árban. Itt a környéken fújják fel, mondván jó márka, de mint írtam már semmi extra. Az meg, hogy a design tetszik ízlés kérdése, szerintem ugyanolyan évek óta, narancs-fekete-fehér esetleg néha egy kis piros, halál unalmas.

Alföldre plusz egy szavazat a Cross bringa mellett.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Nemnem, én tartozom köszönettel minden segítõ szándékú hsz-ért. Ha jól veszem ki, át kell értékelnem az elképzeléseimet, ha valóban használható bicajt akarok. Ezzel még mondjuk barátkoznom kell, mert bár elsõre tényleg nem néznek ki rosszul a cross-ok sem, a kerekük mégis zavar picit. :)

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia.Bocs a bele vau-ért,de én is hasonlókat kérdeztem még pár hete,szóval tudom,h milyen nehéz a választás-nézelõdés,és sejtem,h mikre gondolsz,amiket nem értesz.Megsúgom én se értek mindent...még.:D
Szóval én is egy olyan bicót akartam,amit lehet aszfalton és enyhe terepen is használni.Persze elõször én is montit akartam,de aztán a többiek mutogattak cross-okat és elkezdtem gondolkozni... Aztán amikor elmentünk egy bicós boltba,és elmondtam,h mit szeretnék,ez eladó is rögtön cross típusú bringát ajánlt.Ennek a típusnak az az elõnye a mountain bike-al szemben,h a kereke vékonyabb=gyorsabban lehet vele menni,legalábbis ugyan annyi erõ kifejtésével,és a keskenyebb kerékkel is elboldogul ott is,ahol a hasonló kat.-s montik.Meg a váltója is ugyan az,mint egy montinak,vagy nagyon hasonlít hozzá.Az enyémen ha jól emlékszek,azt mondta,h ugyan olyan,mint egy hegyi bicajnak.
Szóval sztem egy cross kéne neked is,ha kinézetre is tetszik.Amúgy sztem sok kinézeti különbség nincs közöttük.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ugyan nem biketrigger vagyok, de itt a legtöbb ilyen bringásnak a Trekking/Cross-Trekking bringákat szokták/tuk javasolni. Mivel ezekkel lehet túrázni is, lehet terepre is menni.

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Bikertigger, azt értettem, hogy nekem (a hozzá nem értésemnek) szól a dolog, bár éppen a fentiekbõl kifolyólag továbbra sem látom a különbséget. Ha nem nagy kérés, szívesen venném, ha segítenél kicsit tisztába tenni a dolgokat. Amit én látok (más laikusok nevében nem szeretnék beszélni), az a márkanév, meg a bicaj külseje. Ez gyakorlatilag pont kiadta a KTM két bicaját számomra, amirõl most derítettem ki, hogy már nem lehet kapni, tehát egyre gyanúsabb, hogy vagy várok vagy jövõ szezonig, vagy nézek mást (egyikhez sincs túl sok kedvem :( )
Amiket linkeltél, egyébként (ránézésre) szimpatikusak, de mégis szeretnélek megkérdezni, hogy te mit javasolnál vegyes (többnyire sík terep/aszfalt) használatra, szabadidõs célokra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.

/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^

a normálisabban tervezõ cégeknél kb monti geó hoszabb láncvillákkal hogy beférjen a nagy kerék.

én ezzel kb a szokásos montis útvonalaim 80%-án simán elmegyek

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Dormi nézz már körül kicsit

a cross bicók már rég nem cska az agyváltós holland nyugdíjas bike kategória

én arra somán ilyeneket nézegetnék

:::BigBike:::

de leginkább ezt pl

i

Nem, persze, tisztában vagyok vele. Van 1-2 Cross trekking, ami tetszik (felszereltségre), de valamiért a váz, az nem nyeri el a tetszésem. Nem minõségileg, amúgy.

/e: Amúgy az agyváltós dolog felhozás a onnan jött, hogy CM-en javasolt valaki asszem ilyet neki. ^^

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
Dormi nézz már körül kicsit

a cross bicók már rég nem cska az agyváltós holland nyugdíjas bike kategória

én arra simán ilyeneket nézegetnék

de leginkább ezt pl

simán el lehet vele menni még hegyen is erdészeti utakon, viszont sokkal haladósabb mint egy monti.
itthon valahogy úgy alakult (nem kis részben a boltosok meg a média hüjesége) hogy bokldog boldogtalan aki nem országutis az montit vesz, pedig kb a vevõk 3/4-ének teljesen felesleges.

ez most nem Neked szólt Fabrik csak úgy általánosságban :)

Szerk : most épp lehalt a bigbike, de az uccsó az egy slx/xt szereltségú tavalyi crossway 800 pl.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Egyébként MTB is lehet verseny, de értem mire gondolsz. :D

Amúgy szerintem ilyen téren nem kell 'belekötni' a választásban, ha MTB, akkor legyen az. Én se vennék agyváltós Cross-Trekkinget, még alföldre sem, az nem az én világom. Ellenben a MTB-n elgondolkodnék, hogy milyen is legyen végül is.

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
na, ez most viszont nagyon elszomorított :(

hogy miért mtb? szeretnék kimozdulni is: töltések, gátak, ilyesmik. gondoltam (tévesen?), ehhez ez lenne a legmegfelelõbb. a többi típus egyébként sem szimpatikus (verseny, túra, stb.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Szia!
Valószínûleg nem nekem szántad, de megkérdezhetem, mi a legfõbb gond a KTM-el?

erõsen túlárazott
ennyiért tudsz venni sokkal jobb szereltségû bringát is más márkából
attól hogy egy 5 dolláros tajvani vázra ktm matrica van ragaszrva semmivel nem lesz megbizhatóbb(tatalanabb) mint más egyéb márka.
de alföldre minek akarsz montit venni ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
nem biztos
klasszik méretnél 19 lenne az ideál de elég hosszú az a cube(már ha egyezik a geo az ideivel) 595 a felsõcsõ szal elég lehet
amúgy meg igen jó vételnek tûnik

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Na ja manapság a KTM-ben már engem is csak a színvilága tud megfogni. De lassan az sem.

Ha montira váltanék, akkor Giant, Trek, Magellan között vacillálnék szerintem. Esetleg ha több pénzem lenne, Speci vagy Kona. /e: A Cubet ki is felejtettem.

Az a baj a KTM-el, hogy a vázon lényegében nagyon sokat nyerészkednek és tény, hogy jó és szép, de annyira minõségben nincs magasabban, mint mondjuk egy Trek, vagy Giant. KTM esetleg használtan, a régebbiek közül, ami még lehetséges.

Szia!

Amit elõbb, vagy asszem CM-en is írtam. Ha más bringákhoz hasonlítod, a KTM nagyon drágán adja a vázat. Leginkább ez. Felszereltségben pedig nem olyan jó, mint amennyibe kerül és itt a fõ gond.

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Hányszor jön vásárló a boltba, hogy neki ktm kell, mert az milyen jó márka...Az egyikkel vitatkoztam, hogy kérdezzen meg egy németet, franciát, angolt stb. hallott-e már róla :) Most már az ár/érték arányát sem lehet kiemelni.

Szia!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szapi, jó az a Cube, de neked a 18-as igencsak kicsi.

Hányszor jön vásárló a boltba, hogy neki ktm kell, mert az milyen jó márka...Az egyikkel vitatkoztam, hogy kérdezzen meg egy németet, franciát, angolt stb. hallott-e már róla :) Most már az ár/érték arányát sem lehet kiemelni.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hu, ez nagyon hasznos vélemény, hiszen én sem vagyok a saját pénzem ellensége, és nemigen tudom megítélni az alkatrészek közti különbségek jelentõségét. Már csak a team orange színt sajnálom, de ez nem lehet érv, persze :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha csak ez a kettõ akkor egyértelmûen a Chicago. Az Ultra Fun messze nem nyújt annyi pluszt, mint amennyivel többe kerül.

A sebesség mindent megold.

fabrik

fabrik

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy gondolkodtam máson. A Chicago-t akciózták nemrég, utánanéztem, és beleszerettem. Az Ultra volt egyedül, ami elbizonytalanított.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mindenképpen KTM-et szeretnél venni?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Vásárlás elõtt állok, a segítségeteket szeretném kérni. Amatõr, többnyire az alföldön történõ felhasználásra keresek biciklit. Tekintve, hogy inkább használni szeretném mintsem bütykölni, fontos hogy megbízható, és lehetõleg új legyen. Jelenleg két típus között vacillálok:

KTM Chicago
KTM Ultra Fun

A Chicago volt az alap kiindulópont, de idõközben elbizonytalanodtam (mégiscsak belépõ szint) az alkatrészek minõségét illetõen. Kérdésem az lenne, jó választás-e a fentiek fényében az Ultra Fun, illetve az árban mutatkozó eltérés reális-e a két bicaj között?

Segítségeteket elõre is köszönöm,
fabrik

Én maradnék az olcsóbbnál. A másikon az árat leginkább a tárcsafék dobja meg, felszereltségben nem ad sokkal többet.