kerdesem lenne ahhoz, aki telennyaron bringaval jar (kozlekedesre, nem sportolasra).
kicsit tanacstalan vagyok, hogy mi legyen a regi kecskevel (95 kornyeki ktm turabico), amit evek ota nyuzok, mert amikor megvettem leszedtem rola a felesleges cuccokat, hogy majd ugyis kialakul, hogy mire lesz szuksegem, meg mire nem. a tobbit meg elhasznalom... de kb most lyukadtam ki oda, hogy lassan cserelgetni kell eztazt, es jobb lenne rendesen rendbetenni. de ahogy osszeirogattam, alaphangon is lenne vagy 20e (uj hajtas, fekek), ha meg idovel kerekszett is kell, akkor az megint hozzajon. ez meg mar egy olyan osszeg, amibol mar vehetek jobb allapotu masikat. igy meg ujra gondolhatom az egesz koncepciot.
tudnatok mutatni olyan bevalt konstrukciokat, ami a legjobban megfelel erre a celra? futarbringa, ss/fixi, varosi rombolo akarmi... igy harom ev utan bennem ilyesmi kep alakult ki a szamomra idealis cangarol, de sok a kerdojel:
* ss, esetleg fixi - ez utobbit sose probaltam, nem tudom, hogy tetszene e. mindenesetre igyis ugyis egy attetelben tekerek, es eleg jol kialakult, hogy melyik az.
* akar fixi, akar nem, nekem fek kell
* geo - a turabringas dolog olyan szempontbol nem rossz, mert neha ki szoktam tekerni az erdobe is vele, ha unom a montit. a kormanyt lenyomtam, amennyire lehetett, de lehet jobb lenne egy negativ hattyunyak egyenes kormannyal.
* sarvedo - az elejen leszedtem, de aztan gyorsan vissza is raktam, miutan par eve majusban szinte hetekig esett az eso. megis azt latom, hogy sok bringas nem rak ra.
* gumimeret? turabringabol a 35os adodott, ami jol gurul, de kenyelmes is. pl egy patkofeknel mi a max gumimeret, amit meg fogadni tud? a mostani cantifek.
nem akarok ilyen csillivilli divatbringat, csak mukodjon minden flottul, sot jobb is, ha nem kivannak ra a bringataroloban. a mostani is olyan, mintha a szemetdombrol kukaztam volna. tetszenek a fixis minimalkonfigok (kevesebb gond es nyug), de pl egy charger mixer eleg atgondoltnak tunik minden eshetosegre a masik vegen, mint urbanbike.

kinek mi valt be az evek alatt, hoban-fagyban-esoben-kanikulaban, etc? milyen konfigok?