Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

Jól értem, hogy nekem szól a válasz, és a 18" Elite-ot ajánlod?

Szerintem NeOne-nak szólt, hisz õ 175 cm.
Másrészt a meridáról lehet kijelenteni hogy bevált váz.
A csepel 29-errõl nem hiszem hogy lesz bárkinek tapasztalata, de ha mégis , az mák :-)

Nekem arról elsõre egy pozitívum esett le, hogy deore V-fék van rajta, nem tektro...
.
.
.

Megéztem kicsit jobban :-)

Ennyi pénzért nem annyira rossz , mintha kétszer olyan rossza lenne. :-)
Végülis deore agyak, fék, fékkar,
Slx hajtókar

Az a Shimano TX váltás nem túl biztató, ha lenne keret azt is Deore-ra cserélni , akkor szerintem egész jó kis gép lehetne.
ÉS még 100 e alatt maradna a történet bõven.

A felni még kérdéses, arról nem tudok nyilatkozni, bár a fûzéstõl is függ, mennyit bír.
Márpedig nem keveset kell hogy bírjon, ahogy leírtad. Max ha sokszor kell centíroztatni akkor elgondolkodtok egy minõségi cserén.

Sanyci

Sanyci

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

bevált váz, jó geó, nem túl erõs felszereltség. s a 175 höz ne nagyon vegyél 48-nál nagyobbat belõle, de ha nem akarsz feküdni a vázon elég lesz a 46-os is.

Jól értem, hogy nekem szól a válasz, és a 18" Elite-ot ajánlod?
Megmondtam, hogy majd megcsinálom! Felesleges emiatt félévente zaklatni!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
bevált váz, jó geó, nem túl erõs felszereltség. s a 175 höz ne nagyon vegyél 48-nál nagyobbat belõle, de ha nem akarsz feküdni a vázon elég lesz a 46-os is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

NoOne1976

NoOne1976

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Véleményetek a Merida Crossway 10 V-rõl? (Most 95 helyett 80) Vagy felejtõs?
BikeFun - A kerékpárok - Merida - Crossway - 2012

Sanyci

Sanyci

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
Alföldre "munkábajárós" bringát keresek 100kg-os, 178 centis, 30-as rokonnak.
Felhasználás: napi 3km kerékpárút+1-2km földút oda-vissza + hetente-kéthetente 10-15km anyóslátogatás aszfalton (200 méter szintkülönbség sincs összesen a környéken)...
29"-es bringát szeretne.
Az elsõ teló SZVSZ nem olyan fontos (ilyen testsúlyhoz ennyiért úgysem kap normálisat!), inkább jobb ha befér egy ballonosabb gumi...
Az anyagi lehetõségek alapján eddig csak ezt találtam: Schwinn Csepel Elite 29" TX - Cross Trekking kerékpár - 2011 - Posta = 0Ft + Ajándék - Kerékpár webáruház & szerviz - Kerékpár, Kiegészítõ, Alkatrész, Házhozszállítás akár 24 órán belül, Schwinn Csepel
Vannak érvek mellette, vagy csak ellene? Esetleg van más ötletetek ebben az árfekvésben? Sajnos mivel ajándék lenne, új gépben kell gondolkodnom :( (családi ukáz...)
Üdv,
S.
Megmondtam, hogy majd megcsinálom! Felesleges emiatt félévente zaklatni!

bb1984

bb1984

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Üdv!
Cross trekking bringát vásárolnék lehetõleg a szezon végi leárazásokat kihasználva.
Tanácsot kérnék az alább felsoroltak közül melyik a legjobb ár/érték arányú, legjobb vétel.
Felhasználását tekintve abszolút hobbi célokra, hétvégi túrázás aszfalt/erdei utakon, nyári Balaton kerülés stb.
Amennyiben a felsoroltak az adott célra nem vagy csak korlátozottan alkalmasak, arról is szívesen fogadom a hozzászólásokat.
Az egyszerûség kedvéért árat is mellékelten feltüntetem, mennyiért lenne beszerezhetõ egy-egy járgány.

Kellys Axell 2012 - 120e Ft Kellys Axell 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Kellys Neos 2012 - 140e Ft Kellys Neos Black 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Kellys Exquisite 2012 - 160e Ft Kellys Exquisite 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Giant Roam 1 Disc 2012 - 150e FtRoam 1 Disc (2012) - Kerékpárok | Giant Bicycles | Hungary
Kross Evado 4.0 - 150e Ft KROSS Evado 4.0 2012 | Crosstrekking kerékpár
Rockmachine Crossride 400 - 150e Ft Rock Machine '12 Crossride 400 (Kerékpár | Cross | Férfi) | Kerékpár Webshop

Úgy gondolom ezekbõl minden bizonnyal ki lehet választani a számomra legmegfelelõbbet. Természetesen a lehetõ legkisebb befektetéssel szeretnék a legjobb minõségû kerékpárhoz jutni. Az áraknál a ténylegesen, számomra elérhetõ árat írtam ami nem minden esetben egyezik a hivatalos beszerzési árral.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv.

Én a Giant Roam 1 Discet és az Evado 4.0-át javaslom. 1értelmûen ezen a kettõn vannak a legjobb minõségû cuccok. Bátran választhatod õket.

Anakindv

Anakindv

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv!
Cross trekking bringát vásárolnék lehetõleg a szezon végi leárazásokat kihasználva.
Tanácsot kérnék az alább felsoroltak közül melyik a legjobb ár/érték arányú, legjobb vétel.
Felhasználását tekintve abszolút hobbi célokra, hétvégi túrázás aszfalt/erdei utakon, nyári Balaton kerülés stb.
Amennyiben a felsoroltak az adott célra nem vagy csak korlátozottan alkalmasak, arról is szívesen fogadom a hozzászólásokat.
Az egyszerûség kedvéért árat is mellékelten feltüntetem, mennyiért lenne beszerezhetõ egy-egy járgány.

Kellys Axell 2012 - 120e Ft Kellys Axell 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Kellys Neos 2012 - 140e Ft Kellys Neos Black 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Kellys Exquisite 2012 - 160e Ft Kellys Exquisite 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Giant Roam 1 Disc 2012 - 150e FtRoam 1 Disc (2012) - Kerékpárok | Giant Bicycles | Hungary
Kross Evado 4.0 - 150e Ft KROSS Evado 4.0 2012 | Crosstrekking kerékpár
Rockmachine Crossride 400 - 150e Ft Rock Machine '12 Crossride 400 (Kerékpár | Cross | Férfi) | Kerékpár Webshop

Úgy gondolom ezekbõl minden bizonnyal ki lehet választani a számomra legmegfelelõbbet. Természetesen a lehetõ legkisebb befektetéssel szeretnék a legjobb minõségû kerékpárhoz jutni. Az áraknál a ténylegesen, számomra elérhetõ árat írtam ami nem minden esetben egyezik a hivatalos beszerzési árral.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mert dunsztom nincs hol lakik az illetõ és nem mindenki szeret netrõl vásárolni szereti megtapizni a cangát ill nem akarom idegesíteni hogy ahol lakik ott esetleg drágában veheti meg. A kross honlapján viszont mazsolázhat a neki megfelelõ üzletek közt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás

Én a Kross honlapján lévõ ajánlott fogy árakat írtam be. Nem véletlenül.

Nem értem, miért?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A Speedbike-nál a következõ akciós árak vannak:

Kross Trans Alp 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
130000Ft helyett 109900Ft
Kross Trans Pacific 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
116000Ft helyett 97900Ft
Kross Trans Siberian 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
92000Ft helyett 77900Ft
Kross Evado 2.0 2012 , cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
106000Ft helyett 89900Ft

Én a Kross honlapján lévõ ajánlott fogy árakat írtam be. Nem véletlenül.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Elõször a Gepidát néztem, de elég sok rosszat írtak róla így egybõl kiejtettem. Pedig árban jó volt. Kellyt néztem csak azt elfelejtettem ide írni.
Egyenlõre mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat.

Nem tudom ki írta le a Gepidákat. Egyik hölgy ismerõsöm lassan 7 éve hajt 1 Alboin 300-at, egyszer volt rajta lánc és fogsor csere azóta. Rengeteget megy vele, itthon és külföldön is. Nagyon szereti, de nem kíméli, esõben, hóban is használja. Én nem vetném el a helyedben, ráadásul fullra fel van szerelve. Azt viszont nemtom, h egy 7 éve összerakott gép és egy mostani között mekkora a minõségbeli különbség.

Ridley Noah Fast 

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás

KROSS Trans Alp 2012 | Férfi és nõi túra kerékpár agydinamós 130e
KROSS Trans Pacific 2012 | Férfi és nõi túra kerékpár szintén 116e
KROSS Trans Siberian 2012 | Férfi és nõi túra kerékpár 92e
KROSS Evado 2.0 2012 | Férfi és nõi crosstrekking kerékpár sportos 106e
természetesen mindegyikbõl van nõi is jó ár-érték arányúak, csak ajánlani tudom õket.

A Speedbike-nál a következõ akciós árak vannak:

Kross Trans Alp 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
130000Ft helyett 109900Ft
Kross Trans Pacific 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
116000Ft helyett 97900Ft
Kross Trans Siberian 2012 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
92000Ft helyett 77900Ft
Kross Evado 2.0 2012 , cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
106000Ft helyett 89900Ft

bb1984

bb1984

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

természetesen mindegyikbõl van nõi is jó ár-érték arányúak, csak ajánlani tudom õket.

Én is ajánlom a Kross gépeket, nagyon jó minõségûek.

bbcar

bbcar

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Esetleg a Gepida es Kelly's modelljeit is megnezheted pl. ez Gepida Alboin 300 nõi 2011 trekking túra kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz . Egyebkent nekem korabban az volt az erzesem, hogy a noi modellekbol tobb bentragad a boltokban es olcsobban meg lehet oket venni.
A tarcsafeket ne sajnald...

Elõször a Gepidát néztem, de elég sok rosszat írtak róla így egybõl kiejtettem. Pedig árban jó volt. Kellyt néztem csak azt elfelejtettem ide írni.
Egyenlõre mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Esetleg a Gepida es Kelly's modelljeit is megnezheted pl. ez Gepida Alboin 300 nõi 2011 trekking túra kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz . Egyebkent nekem korabban az volt az erzesem, hogy a noi modellekbol tobb bentragad a boltokban es olcsobban meg lehet oket venni.
A tarcsafeket ne sajnald...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok.
Úgy alakult, hogy a feleségemnek 1 hónapon belül bringát kell, hogy vegyek.
Naponta melóba jár vele ill. hétvégi kirándulásokhoz kellene. Magyarán fõleg aszfalton lesz használva, de hegyre is fel tudjon menni.
Mindenképp trekking csomagtartóval ami valóságban is bírja a 10-20 kg-s terhelést.
A másik, hogy viszonylag nagy tempót is kell, hogy tudjon mert fiaim a 24-es bringájukkal tartósan 20-25-el közlekednek.
2 napja nézelõdõm de dönteni nem tudok. Az a bajom, hogy tárcsafékes lett volna jó, de azok mind jóval drágábbak.

Caprine Voyage
Merida freeway 9300

Ez a kettõ amin gondolkodom. Ami volt azok ki estek silány minõség miatt.
max. 120 ezer, de ez a legvége.
Jelenleg a húga Btwin-es trekkingjét hajtja.
Nekem egy Kona Dew Plus 2008-as van amit imádok. Valami hozzáhasonló kellene csak nõibe. A problémám, hogy Kona-t nem hozznak be 2010 óta. Egyébként lehet, hogy az lenne.
Mindenkinek jó tekerést! Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv.
Gyula

esetleg ez?

asszonynak ilyen van férfi változatban, egész jól összerakott gép, shimano középcsapi, ritchey kormánycsapágy, araya felni, stb.

a maradék 20-at meg úgyis elköltöd csomagtartóra, sárvédõre, rendes gumira stb.

egész könnyû gép, nem probléma emelgetni sem

de nálunk a boltban volt olyan nõi gép extra akcióban 120-ért (kb. féláron) ami 8 sebis shimano agyváltóval, agydinamóval, görgõsfékkel, schwalbe marathon plus gumival volt szerelve, persze teljes világítás, sárvédõ, csomagtartó, ergon markolat, stb. csak vagy fél mázsa volt, azért nem vettem meg én sem, asszony nem tudja felhozni a lépcsõn

bbcar

bbcar

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nagy gondban vagyok.
Úgy alakult, hogy a feleségemnek 1 hónapon belül bringát kell, hogy vegyek.
Naponta melóba jár vele ill. hétvégi kirándulásokhoz kellene. Magyarán fõleg aszfalton lesz használva, de hegyre is fel tudjon menni.
Mindenképp trekking csomagtartóval ami valóságban is bírja a 10-20 kg-s terhelést.
A másik, hogy viszonylag nagy tempót is kell, hogy tudjon mert fiaim a 24-es bringájukkal tartósan 20-25-el közlekednek.
2 napja nézelõdõm de dönteni nem tudok. Az a bajom, hogy tárcsafékes lett volna jó, de azok mind jóval drágábbak.

Caprine Voyage
Merida freeway 9300

Ez a kettõ amin gondolkodom. Ami volt azok ki estek silány minõség miatt.
max. 120 ezer, de ez a legvége.
Jelenleg a húga Btwin-es trekkingjét hajtja.
Nekem egy Kona Dew Plus 2008-as van amit imádok. Valami hozzáhasonló kellene csak nõibe. A problémám, hogy Kona-t nem hozznak be 2010 óta. Egyébként lehet, hogy az lenne.
Mindenkinek jó tekerést! Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv.
Gyula

CharlyPappa

CharlyPappa

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Na megvan a végsõ döntés Merida Matts TFS 300-D! Kezdésnek megfelel!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Stellaznál a pont.