Sziasztok! Mint sokan mások: a bringaválasztáshoz gyûjtõm a segítõ ötleteket. Kérem az egybegyülteket, hogy fejlesszék fel olyan szintre a tudásomat, hogy választásommal ne okozzak magamnak csalódást! Úgy érzem eljött az ideje, hogy a régi (1990-es vétel!)schwinn csepel ideál bringámat egy korszerûbbre cseréljem. A különbözõ márkák (wenson, merida, kellys, trek stb) geometriai adatait, és az egyes modellek súlyát melyik oldalon keressem? Egyedül a KTM strada1000-rõl találtam a neten súly és méret adatokat. Sosem ültem még könnyû aluvázas bringán, így amikor egy wenson stingert kipróbálhattam egy 35 km-es úton nagyon meglepõdtem. A megszokott acélvázas schwinn egy lassú, biztonságos, nagyon stabil és kényelmes gép. A stingerrel sokkal kevesebb erõfeszítéssel könnyedén száguldottam, nagyon gyors bringa, de biztonság és kényelem (az öreg csatahajómhoz képest) sajnos egy nagy nulla. Görnyedt testtartásban tekertem és az aluváz az országút minden apróbb hibáját kíméletlenül közölte velem. Attól tartottam, hogy a következõ döccenõnél az árokban vagy egy kamion alatt kötök ki. Hát ezt tudja nyújtani egy 120 000 Ft-os alapgép? Vajon egy schwinn-színvonalú biztonság és kényelem érdekében érdemes volna 50-100 000 Ft-al többért egy jobb felszereltségû karbon villás gép után néznem. Ha igen, melyik az? (merida903, trek1.2E vagy 1,5e vagy valami más?.) A rugalmas karbon villa szerintettek érezhetõen csökkentené a rázkodást és egyidejüleg növelné a biztonságérzetet is? A teljesen karbon bringa nem fér bele a büdzsébe. Lehet, hogy ilyen nincs, de egy olyan bringára vágyom (max 220 000Ft-ig) amitõl az acél schwinn biztonságát és kényelmét kapnám a modern bringákra jellemzõ könnyed mozgékonyság mellett.
Hát kedves nálam nagyobb tudású bringások. Epekedve várom billentyüzetetek minden rezdülését!