Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Nem sértésnek szántam, csupán nem szeretném, hogy csalódj vagy túlvállald magad.

Mivel nem ismerlek ezért próbáltam puhatolózni, de te írtad, hogy nem vagy kezdõ ...

Minden esetre ha érdekel tapasztalat vagy egyéb infó a külföldi versenyzésrõl kérdezz nyugodtan.
Patriknak alias Specializedes-nek is segítettem és csak kérdezzed meg megérte érdeklõdni!

Könnyen túl tudja vállalni magát az ember. Kint hegyek vannak nem ritka 1000-1300m szintemelkedés mászás egyben, és persze közel 20-30%-s mászásokkal. Az itthoniak csak dombocskák.

Na a lejtõket meg nem is említem. Gyantás fékpofát ne vigyél magaddal soha!

Gyantásat tényleg ne :) egyébként én úgy kerültem ki külföldi versenyre hogy egyik versenyre utazás során azt mondta Bálint hogy szeptemberben kiviszlek Saalbachba :D De megérte, igaz nem mondom hogy jövõre csak külföldön indulok, mivel ahoz keményen kell dolgozni meg kicsit költséges is de amint én is keresõ felnõtt állampolgár leszek, csak azokat fogom elõnyben részesíteni :) hihhhhhhhhetetlen élmény :)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én szívesen segítek, de nincs se kormánycsapágy kiütõ se behuzó szerszámom. Már sokat cseréltem házi módszerekkel (gumikalapács, dugókulcs) minden gond nélkül, de a lehetõsége megvan annak hogy kicsit megfeszül és ha jól kikönnyített a vázad akkor ilyenkor esetleg megrepedhet a fejcsõ...

Szerintem Fehérváron egyáltalán nincsenek ilyen szerszámok és a szervizekben is a barbár módszerekkel rakják be. Én headlockkal szoktam behúzni.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

ööö valaki esetleg?

Én szívesen segítek, de nincs se kormánycsapágy kiütõ se behuzó szerszámom. Már sokat cseréltem házi módszerekkel (gumikalapács, dugókulcs) minden gond nélkül, de a lehetõsége megvan annak hogy kicsit megfeszül és ha jól kikönnyített a vázad akkor ilyenkor esetleg megrepedhet a fejcsõ...
Failure is always an option.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közérdekû kérés :)
Tudna valaki segíteni holnap (kedden) egy FSA kormánycsapágy kicserélésben? Kicsit kotyog és szereztem egy újat és nem szeretnék vele órákig tökölni. Gondolom 10 perc alatt megvan hozzáértõnek...

ööö valaki esetleg?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

a lefújás belezavart a taktikádba? úgy értem ha végig kellett volna menni (persze normálisabb körülmények között) akkor hogy érzed, tudtál volna még tempót váltani hogy elõzz?

Ha nincsen lefújás és nem szakad le az ég akkor a végére gyorsulok, tehát igen. Az utolsó 4 órában kell tudni mindig olyan köröket menni mint reggel.
Az elsõ 10 órában egyáltalán nem voltam fáradt. De az esõ átrendezett mindent ... ez van!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Köszönöm, de nyerni szerettem volna ... azért nem vagyok elégedetlen :) +örülök is :) ... igazából csak annyi a titok, hogy droid üzemmódba kapcsolok és utána megy minden magától

a lefújás belezavart a taktikádba? úgy értem ha végig kellett volna menni (persze normálisabb körülmények között) akkor hogy érzed, tudtál volna még tempót váltani hogy elõzz?
"too proud to beg, too dumb to steel"

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Üdv Secutor!

Hogy alakult, tekertél valamerre? A holnapi nap sem biztos részemrõl, talán a szerda.

sziasztok szerdán merre mentek tekerni és mikor?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Szia Kobike!

Megvan még a BBB ctl-es nyerged? Ha nem használod kölcsönkérném próbára, nézegettem hasonlót.

Nem használom, itt pihen a garázsban, a Brooks kiütötte a nyeregbõl (jó kis képzavar :))
Viheted bármikor.
Failure is always an option.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

... Gratulálok! Ez igen komoly teljesítmény ...

Köszönöm, de nyerni szerettem volna ... azért nem vagyok elégedetlen :) +örülök is :) ... igazából csak annyi a titok, hogy droid üzemmódba kapcsolok és utána megy minden magától
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Köszönöm! A hivataols sajtóközlemény emitten olvasható Bringa: 24 órás: Élõ közvetítés - félbeszakadt. (2010. szeptember 18.)

Hát nem volt egy gyenge menet ...

Janiék Nyerték csapatban a kategóriájukat, míg én egy percet sem pihenve 2. helyen értem célba szólóban ....

Olyan metéria keveredett, a talaj és esõ áztatta tájból, hogy a Slic gumi volt a legjobb a pályára. A bütykös gumikat is fújtuk WD-40-el, na meg a Slic-et is ....

Gratulálok! Ez igen komoly teljesítmény. :)

Kisgyóni tekergõzés...

Bocsesz, most vettem észre, hogy sms-ben rákérdeztél.
Most kicsit lebetegedtem, de mindenképp szeretnék menni. Ha Te/Ti mentek, akkor csatlakoznék. :P
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Szia Kobike!

Megvan még a BBB ctl-es nyerged? Ha nem használod kölcsönkérném próbára, nézegettem hasonlót.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv Secutor!

Hogy alakult, tekertél valamerre? A holnapi nap sem biztos részemrõl, talán a szerda.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Kösz a bõséges infót a versenyekrõl!
Amúgy nem voltam még külföldön sem túrázni, sem versenyezni. Eddig nem foglalkoztam a külföldi versenyekkel, de most valahogy érdekelnek, mármint majd tavasztól. A versenygyûjtemény pedig azért érdekel, mert pl. a most hétvégei bakonyi teljesítménytúráról is csak tök véletlen szereztem tudomást és megyek is.

Nem sértésnek szántam, csupán nem szeretném, hogy csalódj vagy túlvállald magad.

Mivel nem ismerlek ezért próbáltam puhatolózni, de te írtad, hogy nem vagy kezdõ ...

Minden esetre ha érdekel tapasztalat vagy egyéb infó a külföldi versenyzésrõl kérdezz nyugodtan.
Patriknak alias Specializedes-nek is segítettem és csak kérdezzed meg megérte érdeklõdni!

Könnyen túl tudja vállalni magát az ember. Kint hegyek vannak nem ritka 1000-1300m szintemelkedés mászás egyben, és persze közel 20-30%-s mászásokkal. Az itthoniak csak dombocskák.

Na a lejtõket meg nem is említem. Gyantás fékpofát ne vigyél magaddal soha!

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Ja az más ... :)

Akkor így elsõre a javaslatom (persze csakis hosszún mert az XCM, a többi utánpótlás azaz "gyerek" táv) :
Grand Raid Cristalp: HOME | grand-raid.ch
Transalp: CRAFT BIKE TRANSALP 2010 powered by NISSAN -*biketransalp
Alpentour: MTB_FESTIVAL_ALPENTOUR

másrészt minden infót megtalálsz itt egyéb külföldi versenyrõl:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com
MMTBSZSZ.hu

Ne vedd sértésnek ... Csak azt nem értem ha nem vagy új (és nem a fórumra gondolok), akkor hogy hogy nem tudod, hogy milyen versenyek vannak és hol találod õket????

Egy kérdés: Az Mo.-n kívül voltál már MTB versenyen vagy csak úgy MTB túrázni?

Kösz a bõséges infót a versenyekrõl!
Amúgy nem voltam még külföldön sem túrázni, sem versenyezni. Eddig nem foglalkoztam a külföldi versenyekkel, de most valahogy érdekelnek, mármint majd tavasztól. A versenygyûjtemény pedig azért érdekel, mert pl. a most hétvégei bakonyi teljesítménytúráról is csak tök véletlen szereztem tudomást és megyek is.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

csak itt vagyok "új" a fórumon, volt szerencsém már néhány maratonon részt venni :)
simán elmennék egy Salz-ra, sajnos az ideit kihagytam... de jövõre megrakom :)
úgyhogy kérdésedre válaszolva egy XCM-XCO maraton jellegû versenynaptár érdekelne, külföldi is

Ja az más ... :)

Akkor így elsõre a javaslatom (persze csakis hosszún mert az XCM, a többi utánpótlás azaz "gyerek" táv) :
Grand Raid Cristalp: HOME | grand-raid.ch
Transalp: CRAFT BIKE TRANSALP 2010 powered by NISSAN -*biketransalp
Alpentour: MTB_FESTIVAL_ALPENTOUR

másrészt minden infót megtalálsz itt egyéb külföldi versenyrõl:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com
MMTBSZSZ.hu

Ne vedd sértésnek ... Csak azt nem értem ha nem vagy új (és nem a fórumra gondolok), akkor hogy hogy nem tudod, hogy milyen versenyek vannak és hol találod õket????

Egy kérdés: Az Mo.-n kívül voltál már MTB versenyen vagy csak úgy MTB túrázni?

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Közérdekû kérés :)
Tudna valaki segíteni holnap (kedden) egy FSA kormánycsapágy kicserélésben? Kicsit kotyog és szereztem egy újat és nem szeretnék vele órákig tökölni. Gondolom 10 perc alatt megvan hozzáértõnek...

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Azt gondoltam, hogy XCM és XCO, de milyen nehézségi fokkal, mert Gondolom nem egy Kitzalp vagy Stubait vagy Saalbach maraton érdekel így elsõre.

csak itt vagyok "új" a fórumon, volt szerencsém már néhány maratonon részt venni :)
simán elmennék egy Salz-ra, sajnos az ideit kihagytam... de jövõre megrakom :)
úgyhogy kérdésedre válaszolva egy XCM-XCO maraton jellegû versenynaptár érdekelne, külföldi is

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

külföldi és belföldi maratonok, xc-k, ilyesmik

Azt gondoltam, hogy XCM és XCO, de milyen nehézségi fokkal, mert Gondolom nem egy Kitzalp vagy Stubait vagy Saalbach maraton érdekel így elsõre.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Milyen versenyeket keresel? Hátha tudok segíteni ...

külföldi és belföldi maratonok, xc-k, ilyesmik

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Gratula az eredményetekhez. EEEeez nem semmi!!!!!
Jelentõs a bikek amortizációja?

Jani:Köszi a Focus-al kapcsolatos hasznos linket és infókat!

A vasat még nem volt idõm átnézni ...

Akkor írok én is egy beszámolót:

Elõkészületek: A héten 1 óra edzésem volt, a többi pihenés és nyújtás naponta 2x és szénhidrát feltöltés. Kicsit kételkedtem, hogy ez jó lesz e nekem, de jó lett, tehát megérte!
Felutazás: A megan kombi teljesen megpakolva, 2db bringa, 3szett kerék, kevés tészta, kakaós csiga-pogácsa-gyümölcs, pár gél és némi ruha a kerékpározáshoz.
A rajthelyre érve felállítjuk a Party-cellt és kipakolunk, majd otthonossá tesszük a tárgyakat és kézenfekvõvé az elérhetõségüket.
Szinte nem is melegítek, ez most kimerült néhány gimnasztikai gyakorlatban, hogy az izületek és szalagok a rajt elõtt melegek legyenek. A rajt utáni helyezkedés úgy is elégséges lesz majd az izomzatnak az ideális hõmérséklethez kerülésre.
Még a rajtnál beszélgetek Táncos Sanyival: " ...akkor nyélen az elején, mert esõ lesz?..." Sanya helyesel! Igaz Olival nem így beszéltük meg, de szükség törvényt mond ...

Az elsõ kör, mint számítottam moderált volt, majd egyre gyorsultam. Talán a 5-6 kör környékén veszem át a vezetést. Furcsa érzés volt látni, hogy sorra körözöm le a lassabb csapatokat, majd a duókat és a szólósokat ... El kezdtem gondolkodni, valamit rosszul csinálok ...? Majd lenéztem a pulzus órára és megnyugodtam, ez még a megadott tartományon belül van.
Aztán telt múlt az idõ és jöttek az infók. 20. kör környékén jön az infó, hogy visszaestem a 2. helyre, ez stagnált is és szépen tartottam a poziciómat. Az esti szettet a 26. körben veszem fel és akkor mondja az infót Sanyi, hogy vegyek vissza, mert kb egy óra és itt az esõ, az meg átrendezi a dolgokat, úgy hogy nyugi és menjek tartalékosan. Ekkor már Dénes ment elöl és Vas Petivel szemben 2 kör elõnyöm volt.Itt kicsit megnyugodtam, mert könnyen összeszedett elõny, masszív biztonság lett.
Megfogadtam Oli és Sanyi tanácsát, kevés ruha moderált tempó=nem borulsz meg és nincsen kihülés.
A terep egyre jobban kezdett amolyan sártengerré gyülekezni, ami idõrõl-idõre egyre csak gyúródott és lassacskán agyagszobrász gyakorlatokhoz hasonlító korongokká alakította a bringánk kerekeit.
Itt kellett igazán a segítség, elõször Táncos Sanyi, majd Wooky segített a nagynyomásúval lefejteni a sarat a kerekekrõl.
Pár órával - cirka 3óra lehetett - a verseny lefújása elõtt kaptam kölcsön Slikk gumival szerelt kerekeket, melyeket be is dobtunk a pálya szélén, és minden körben mosás-törlés WD-40. Majd jött Adri és mondja, hogy Német Gabi feljött, 2 körrel van mögöttem. Kicsit megijedtem.
Sanya mondta, nem érdekes hányadik leszek, menjek ahogy tudok. Elég furcsa érzés volt, hogy a bringát csak toltam, nem ültem rá ... igaz nem is lehetett volna, mert a Slikk gumma nem sokat tartott a sárban, de nem is szedte!
Így kocogva egész szép köröket lehett vele menni, 28-35p közöttieket. Dénes meg is jegyezte beszámolójában, hogy biztos a bermuda háromszögben jártam.
Aztán ez a jól lehetett menni dolog egyszer csak úgy elfogyott, hogy alig bírtam kinézni a fejembõl, sikerült megborulnom, kb.: 1,5 óra alatt. Az utolsó kört önkívületi állapotban tettem meg. Majd látom, hogy a fahídon áthaladva Fetzel Robi kiint, hogy lezárták a pályát reggel 8-ig.
Na itt sírógörcsöt kaptam és próbáltam értelmesen kérdezni, de ez hirtelen nem sikerült. Kakas Laci oda is jött egybõl és kérdezte, hogy rendben vagyok e. A hirtelen válaszom: Persze! Majd mondja, hogy menjünk orvosira, most nincsen senki. Itt van a hangfal mellett az orvosi kocsi balra. .... Na, de azt sem tudtam, hogy merre az arra. Sanyi és Adri a két hû segítõm elirányít így elmentünk letudtuk az orvosit és ezután összepakoltunk.
Így SZÓLÓ 2. helyen sikerült abszolválnom a X. Csillebérci 24 órás MTB Európa-kupa váltóversenyt.

Szeretném megköszönni az önfeláldozó segítséget: Adriennek és Sanyinak. A bringát - ami 100%-al teljesített - a Boneshaker-nek (köszönöm Bizsó), a csapatnak a bíztatást, Wookynak a bringamosást, BuzsóAdrinak a forró teát, Buzsónak a kamáslit, Veingartner Bazsának a hátsó lámpát, mert azt én otthonhagytam, és nem utolsó sorban Olivérnek a tanácsokat és az egész éves felkészítést. Köszi mester!