Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Akkor ez más tesztelõ újságoknál, vagy honlapoknál is így van, hogy megkapja a tesztelendõ cuccot, és akkor még kap x összeget, hogy foglalkozik vele? Ez számomra eléggé megdöbbentõ.

Itt van két cikk, ez egyik szponzorált a másik nem. Találsz-e köztük valami látványos tartalmi különbséget?

http://www.yachtlap....-royce.20080703
http://www.yachtlap....o/saab.20080822

Cikkek esetében egy cég sem fizet a tartalomért, csak a megjelenésért. Az már más kérdés, hogy a szerzõ mennyire lesz elfogult ennek kapcsán.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás

Akkor ha vki fizet neked, hogy vkirõl mondjál szépet bármit kérdeznek, akkor te azt az egyént nem küldöd el, nem szólod le, mert pénz beszél.. Ezt nevezik vhol kurválkodásnak, így a megállapításoddal nem értek egyet..

Amúgy meg, elkezdik tesztelni, kiderül, hogy szar, visszaadják a pénzt, vagy hogy? Vagy eltitkolják, hogy fos? Szerinted nem derül ki? Vagy a forgalmazó, ha kijött az új szám, jóváhagyja, h nem húzták a le a cuccot, akkor utal?

Ha azt az egyént aki fizet, hogy szépet írjak róla elküldöm, akkor máris nem kerül be sehova a terméke.
A második bekezdést meg én úgy értelmezem, hogy gyakorlatilag ugyanazt írtad, mint én, csak talán kicsit árnyaltabb megfogalmazásban. Pl. az eltitkolják, hogy fos, lényegében azt jelenti, hogy ha pénzt kapsz érte, akkor nem írsz rosszat. Végül is te is azt írtad, hogy csak akkor van lóvé, ha jót írnak.

Akkor ez más tesztelõ újságoknál, vagy honlapoknál is így van, hogy megkapja a tesztelendõ cuccot, és akkor még kap x összeget, hogy foglalkozik vele? Ez számomra eléggé megdöbbentõ.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a kettõ nem zárja ki egymás
bár nem "szakmáról" van szó

a legtöbben egyszerûen csak leporolják a régi biciklijüket, és ráülnek

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
és mégis kivülállóként egyre több bringást látni..

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem meglepõ egyik sem. És akkor sem értem a logikát a forgalmazók fejében. Gondolom nem milliókat kértek egy tesztelésért. És ez egy szép körforgás.. nem adnak cuccot, nem hajlandóak áldozni rá, mert nem éri meg, mert nem olvassák annyian.. de nem olvassák annyian, mert nincs benne olyan újdonság, hogy hónapról hónapra megvegyék. Aha. Hát, remek. Erre már nem kell reagálni, köszönöm, csak elgondolkodtam. :)

sajnos ez a körforgás az egész kerékpárpiacra jellemzõ, nem az újságra egyedül. abban csak lecsapódik. kevesebb reálértékû kereset, kevesebb kerékpárút, 'kivégzett' miniszteri biztos, stbstb -> alacsonyabb kerékpáreladás -> és eljön a sok itt a vadász kevés a fóka.... kempelen már leirta. pillanatnyilag szerintem (ezt a pillanatnyilagot idénre értem) egy lefelé menõ spirálban van a szakma. kisker, nagyker, szaksajtó, kerékpársport, szövetség, minden, ami csak kapcsolódik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerk: zé leirta a lényeget.
nem "megvesszük" a tesztet, így nincs beleszólása a forgalmazónak abba, hogy mi kerül az újságba!!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

a megjelenésnek ára van. a bikemag nem ingyen tesztel, bármilyen meglepõ.(...)

Kulcsmondat.
NEM a cikk TARTALMÁNAK árát kérjük meg, hanem a TESZTELÉSSEL TÖLTÖTT MUNKA díját.

Munkadíj, mint olyan mond itt valamit valakinek - ugyanis errõl beszélünk.
Bekerülési költség?
Egyetlen papíralapú magazinoldal elõállításának színtiszta technológiai költsége?

Büfés vagy az állatkertnél?
A "szendó" mellé "ingyé'" adod az egy darab szalvétát vagy beépítetted a kaja árába?
Próbáld ingyen adni és nézd meg mennyi fogy - a szalvétából ÉS a szendvicsbõl!
(Csak a példa kedvéért, még mielõtt valaki magára ismerne...)
"In idem flumen bis non descendimus"

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás

Azért ez egy kicsit más megvilágításban helyezi a dolgokat. Ezek után a forgalmazó talán jogosan várja el, hogy ne fikázzák a termékét abban a tesztben, amiért még fizet is.

Akkor ha vki fizet neked, hogy vkirõl mondjál szépet bármit kérdeznek, akkor te azt az egyént nem küldöd el, nem szólod le, mert pénz beszél.. Ezt nevezik vhol kurválkodásnak, így a megállapításoddal nem értek egyet..

Amúgy meg, elkezdik tesztelni, kiderül, hogy szar, visszaadják a pénzt, vagy hogy? Vagy eltitkolják, hogy fos? Szerinted nem derül ki? Vagy a forgalmazó, ha kijött az új szám, jóváhagyja, h nem húzták a le a cuccot, akkor utal?

Legalább te nem veszel rosszat, ha fikázzák. Persze mindez szövegkörnyezet és megfelelõ tesztelõ kérdése szerintem. Mindent a helyiértéken kell kezelni.. Aki meg nem bírja a kritikát.. nekem pl. személy szerint a marketing szövegekkel van tele a f*szom. Elolvasok vmi hirdetést, és sejtem (tudom, mert én is ebben a média/reklám dologban utazom..), hogy a fele/háromnegyede egyszerû hazugság. És egészen addig csillog, amig haza nem viszed, fel nem szereled.. Így én pont olyan dolgokat szoktam megvenni, ami szerepelt tesztben, nyúzták, leírták, h mik lehetnek a gyenge pontjai, mert akkor legalább tudom, és ez alapján hozom meg a döntésemet egy adott vásárlási szituációban.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás

a megjelenésnek ára van. a bikemag nem ingyen tesztel, bármilyen meglepõ.
ezek után mindenki eldönti, hogy az adott publicitás (x ezer olvasó) szerinte elég publikum-e ahhoz, hogy az y ezer forint megjelenésre áldozzon.

Azért ez egy kicsit más megvilágításban helyezi a dolgokat. Ezek után a forgalmazó talán jogosan várja el, hogy ne fikázzák a termékét abban a tesztben, amiért még fizet is.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás

ezek után mindenki eldönti, hogy az adott publicitás (x ezer olvasó) szerinte elég publikum-e ahhoz, hogy az y ezer forint megjelenésre áldozzon.
bármilyen meglepõ, a fogyasztóhoz való információáramlásnak (bár a bikemag ezt nem szereti hangoztatni :D) vannak más csatornái is.
meg szimplán vannak olyanok, akiket nem érdekli ez az egész. vagy az az y ezer ember nem érdekli, vagy simán nem hisz a marketingben, az internetben, vagy csak egészen egyszerûen NINCS RÁ PÉNZE. meglepõ fordulat, mi? ;)

Nem meglepõ egyik sem. És akkor sem értem a logikát a forgalmazók fejében. Gondolom nem milliókat kértek egy tesztelésért. És ez egy szép körforgás.. nem adnak cuccot, nem hajlandóak áldozni rá, mert nem éri meg, mert nem olvassák annyian.. de nem olvassák annyian, mert nincs benne olyan újdonság, hogy hónapról hónapra megvegyék. Aha. Hát, remek. Erre már nem kell reagálni, köszönöm, csak elgondolkodtam. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

bármilyen meglepõ, a fogyasztóhoz való információáramlásnak (bár a bikemag ezt nem szereti hangoztatni :D) vannak más csatornái is.
meg szimplán vannak olyanok, akiket nem érdekli ez az egész. vagy az az y ezer ember nem érdekli, vagy simán nem hisz a marketingben, az internetben, vagy csak egészen egyszerûen NINCS RÁ PÉNZE. meglepõ fordulat, mi? ;)

hát pedig most meglepõdtem egy kicsit, és valahogy az eddigi magyarázkodásokból ezt eddig kifelejtették.... bár tulajdonképpen eddig is lehett tudni a cikkeket elolvasva, de azért, hogy teljesen szabott tarifája legyen, mint egy normál reklámnak!!!

ennyit az objektív tetsztekrõl.. hah... fizetett PR cikkek egytõl egyig

rohadjak meg, ha veszek még egy bikemagot is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Szerintem ebben a számban most nem az a probléma, hogy a forgalmazó adott e alkatrészt vagy sem. Bár, hogy õszinte legyek, ez cseppet sem érdekel, mint kifogás, mert vagy csinálok újságot, belerakok jó cuccokat, vagy nem. Vagy harmadik opcióként ki lehet hagyni egy csomó helyet, és beleírni, hogy ide XY forgalmazó nem volt hajlandó tesztpéldányt adni.
Õszintén, nem értem.. Egyszer kiváncsi lennék, hogy VALÓJÁBAN miért nem adnak? Nem hiszem el, hogy a forgalmazók többsége ilyen magasról szarna rá, hogy íme egy lehetõség, szerepel a cuccod az újságban, kiírjuk, hogy nálad lehet kapni, mindenki boldog. Vagy ez hogyan mûködik? Most ez nem g*cizés, hanem õszinte kiváncsiság, így kéretik indulatok nélkül, akár példával illusztrálva leírni, hogy mi van. És félreértés ne essék nem feltétlenül a ti hibátoknak tartom a dolgot, csak érdekes, hogy mindig ez a magyarázat, hogy se õ, se a másik nem adott, nem jött meg, nem akarta, mérges lett, mert leszóltuk stb..

Amúgy elolvastam még egyszer, de továbbra is a wc-ben dekkol, ahol röpke percekre idõtöltésnek kiváló..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szerinted egy magyar autós újság csak azért megvesz vagy bérel egy hónapra egy Bentley-t, csak azért, hogy írhasson róla kettõ oldalt? Te melyik álomvilágból csöppentél ide? Elhiheted, hogy 200 oldalt is meg lehetne tölteni tesztelésre kapott cuccokkal, de 1500 Ft-ért már kevesen vennék meg a lapot.

Belátom igazad van. Átolvastam a magazint megint, és most már sokkal jobban tetszik.

Bár ha jól belegondolok az autós magazinokról is leszoktam pár éve pont ezen okok miatt.

Én kérek elnézést.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Szerintem erre is volt már olyan reakció egy néhány, hogy ez most ki a francot érdekel? Nem az olvasó dolga a szakmai részt elintézni, értsd: megoldani, hogy legyenek olyan tesztpéldányok, amik az OLVASÓT ÉRDEKLIK.

Szerinted egy magyar autós újság csak azért megvesz vagy bérel egy hónapra egy Bentley-t, csak azért, hogy írhasson róla kettõ oldalt? Te melyik álomvilágból csöppentél ide? Elhiheted, hogy 200 oldalt is meg lehetne tölteni tesztelésre kapott cuccokkal, de 1500 Ft-ért már kevesen vennék meg a lapot.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
" ami tesztre kerül az újságba (istenem, hányszor le lett már irva, de úgy látszik csak olvasni nem tud senki) az a forgalmazótól függ"

Szerintem erre is volt már olyan reakció egy néhány, hogy ez most ki a francot érdekel?
Nem az olvasó dolga a szakmai részt elintézni, értsd: megoldani, hogy legyenek olyan tesztpéldányok, amik az OLVASÓT ÉRDEKLIK.

ha jó a magazin veszik a lapot, ha nem nem, kifogásokra senki nem költi a pénzét

rohadt egy világ, de ez van

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem tetszik a mostani szám, fõleg a versenybeszámolók. Eurobike: remélem jönnek a jól megszokott technikai csemegék is, mert Atom, meg Lcs sosem írna olyat, hogy a Pearl Izumi megvásárlása jót tett a Shimano ruháknak. Aki fellapozza az utóbbi 4 év katalógusait az tudja miért. Ami elmegy, az a Performance széria, de az meg horror áron van. De még mindig konzervatív. Remélem lesz ez másként is. A rekuk már gyomorrontást okoznak nekem:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A tesztek nem tartós-tesztek -miért nem vontok be minket vannak bicajaink markolattal , melyeket évekig használunk , és minden bicajomon másfajta van, van ami drága volt és hamar tönkrement.. én nem hinném el hogy ezek a tesztek amik olyan alkatrészekrõl szólnak melyek az átlag számára elérhetõ (ezek jutnak le a ,,vidéki" bótba) és amiket vásárolunk, tehát amik errõl szólnának ne érintenék meg az olyan átlagot mint én..

hogymi?
háromszor futottam neki ennek a 'mondat'-nak, de nehezen lelem az értelmet

szerk: negyedjére világosodik a kép.
tehát olyan markolatot kellene tesztelni, ami neked van? vagy amit te ott meg tudsz venni a boltban, igaz?
ez nem teljesen így mûködik. mire mész te annak a markolatnak a tartós tesztjével, amit mondjuk pécsett tartanak egyedül az országban, ha te debreceni vagy? és fordítva. a vidék még tagoltabb, mint budapest.
másik: ami tesztre kerül az újságba (istenem, hányszor le lett már irva, de úgy látszik csak olvasni nem tud senki) az a forgalmazótól függ. nyilván annak az egyszerû markolatnak a forgalmazója nem gondolja azt, hogy számára több eladást jelentene az, ha megjelenne a bikemagban tartóstesztre. gondolom belátod, hogy nekiadni a bikemagnak valamit pénzbe kerül. mármint a forgalmazónak. a bikemag meg nem tud fizetni érte. akkor ki fizesse ki?

szerintem olvasgass picit, és értelmezd a hozzászólásokat, fõleg amiket kempelen írt.

szerk2: ez nem jelenti azt, hogy azok a tartós tesztek, amik az újságban vannak, jól vannak megcsinálva. lásd láncteszt: szemre jó. na baszod, ezzel jól ki vagyok segítve mint vásárló. egységes mérési elvek sokat segítettek volna. mondjuk hogy 1000km 2000km és 4000km után mennyit nyúlt az adott lánc. mert így még csak véletlenül sem lehet összehasonlítani õket. és a 'jól vált' is erõsen egyénfüggõ.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás

Én annak örülnék a legjobban, ha legalább 12 szám jelenne meg egy évben, és elfelejtõdnének ezek az összevonások.
Camping Joe felvetésére (ahogy már én is megfogalmaztam) érdekelne a válasz, hogy a saját részre beszerzett alkatrészekrõl nem lehetne-e tartóstesztet írni. Vázak, illetve abból épített bicajok (ami most kapásból eszembe jut: Intense Socom, Speci SX Trail, Demo, épített dirt bicajok) bemutatója volt már, de ott is érdekelne, hogy vannak most ezek a gépek. Milyen alkatrészeket kellett rajtuk cserélni, kopás vagy törés miatt, esetleg mert valamelyik nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket. Engem ezek sokkal jobban érdekelnek mint a termékkörképek, mivel azok bármelyik katalógusban megtalálhatók, max. nem egy helyen, hanem esetleg három katalógusban.

Hi én is csatlakoznék Petihez- mivel egy véleményen vagyunk ezek szerint..

Újra venni szeretném az újságot, mert érdekelne..-de másikrészrõl motoszkál bennem (hogy miért is vegyem meg)-háát belenéztem-és kiábrándító..

Teszt(56 terméké): ez a szám nevetséges- amit HBalage írt az nem magyarázat (a cikk alatti hozzászólásban van.) 11ember többet tudna tesztelni pl markolatból, nem drága alkatrészbõl és vázból, hanem filléres minden bicajon ott lévõ markolatból..ha egyet kiemelek...

A tesztek nem tartós-tesztek -miért nem vontok be minket vannak bicajaink markolattal , melyeket évekig használunk , és minden bicajomon másfajta van, van ami drága volt és hamar tönkrement.. én nem hinném el hogy ezek a tesztek amik olyan alkatrészekrõl szólnak melyek az átlag számára elérhetõ (ezek jutnak le a ,,vidéki" bótba) és amiket vásárolunk, tehát amik errõl szólnának ne érintenék meg az olyan átlagot mint én..

Azért emelném ki vidéket, mert nem mindenbõl az az alkatrész a természetes mint Bp-en..ja és Bp-bõl csak egyvan-vidéki bicajos mégtöbb..

A tesztekben szereplõ sablonos szövegek-melyek ctrl+c ctrl+v módszerrel készülnek semmit mondóak- a technikai paraméterek is a katalógusokból vannak ollózva.

Én a tesztekért venném a magazint de katalógus adatokért nem fogom.-kiábrándított -lehet ezen változtatni vagy várjak megint éveket-amikor majd új szemlélet lesz-és más látásmód?
Esetleg nem segíthetnénk?-Járunk mink is néha BP-en.. email-is létezik, meg ilyenek..

Tisztelettel:
Biczó Krisztián
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tehát:az a forgalmazó aki szeretne az újságba az Eurobike-n keresztûl bekerülni és erre hajlandó áldozni teljessen mindegy milyen technikát mutat be , azt TI vastagon megtapsoljátok.Mivel ki van fizetve....

Vagy???

1) megvetted az ehavi számot?
2) feltételezem, hogy igen: akkor miért mondasz ilyet?
3) véletlenül mégsem: akkor minek mondasz egyáltalán bármit is?

látod én is tudok sarkosan fogalmazni nem csak te.