Jelentkezz be Regisztrálj
Fox
Írta 2010. január 06. - 00:12
Nem e fárdt el a hidegtöl?
Tisztitani kell és újra összerakni, utánna okosab leszel.
Nem kellene külön olajtalanitó szer, elég száraz rongyal, papiral kitörölni.
Milyen villárol van szó?
Az új + olaj mennyiség, sürüség nemtudom mire jó.
A belsö átméröje szerintem nem változik(változhat) anyit egy villán, hogy ekkora beavatkozás kellene.
De mivel a 2007-2009 séria úgyis gagyi volt, lehet most tanultak valamit belöle
Írta 2010. január 05. - 23:36
Jól gondolom, hogy most kezdhetem elölrõl, és persze óvatosan valami alkoholos cuccal meg kéne tisztítanom a láb porlehúzót fogadó, belsõ felét is? Eddig nem követtem még el ezt a hibát, de úgy fest, már pont ideje volt. Most, hogy épp elfogyott az utolsó 5cc-s Fox Float Fluidom...
@Rebell-78: igen, komoly változások történhettek. Sõt, a szervízelési/olajcserés idõt is változtatták, 50 óráról 100-ra. Fene tudja, mit jelent ez...
Hidegben a gyári olajjal nagyon lassú nálam is a Talas. Ma reggel mentem egy 18 km-es kört, hát, nem voltam elájulva. A Sala-féle olajjal sokkal jobb volt.
Írta 2010. január 05. - 23:26
úgylátszik a fox olaj csak a légkamrába kék
Namtudok elég okos lenni, mivel a 2008as 140-es Floatot rl em 150mm re van tuningolva. 160ml olaj kell a fox lista szerint bele (7es)
A 2010 es be, ami gyárilag 150mms 10W kell és 165ml.
Nemtudom miért ez a relativ nagy változás :chin: (nem ismerem pontosan a rendszer külömbségét)
Hozzáteszem, hogy 5ml ki is vettem és igy szebben mozog ( jobb oldal)
Majd próbálgatom holnap. Hozzá jön, hogy a hideg is nagyot változtat a mozgáson...
Írta 2010. január 05. - 21:07
Örülnèk neki,mert holnap szeretnèm cserelni az olajat.Remèlem nem kell majd cirkuszolnom a boltban...
Jó lehet az akkor. Megnéztem, színre van valami kis kékes beütése, de inkább zöld ez, valóban.
Eddig fel sem tûnt a zöld szín - igaz, nagyobb mennyiséget sosem öntöttem még ki, csak egy apró kis citromsárga kupakba szoktam tölteni belõle. Ezzel tisztítgatom a becsúszót: lehetetvékonyan bekenem a porlehúzók felett, megnyomkodom párszor a teleszkópot és száraz, puha ronggyal letörlöm. (A következõ olajcsere viszont már erre, illetve ebbõl lesz.)
Írta 2010. január 05. - 16:47
Írta 2010. január 05. - 16:41
Azt eredeti fox 7W olaj milyen szinü?(nem a lègkamràts fluid) ma vàsàroltam fèl litert a brimgaboltba.Zöld az olaj èn ugytudom kàkes az eredeti.Nem a szin miatt de akkor a 7 sem stimmel.Az àràt megfizettem ès fox üvegben is van. Szòval ha valaki ismeri az eredeti szinèt.thx
A Float Fluidhoz hasonlóan, eddig mintha kékes színû lett volna ez is, igen. Este ha el nem felejtem, megnézem, van otthon egy Fox 7wt. "gyári" literes flakon, amit még tavaly vettem.
Írta 2010. január 05. - 16:31
Írta 2010. január 03. - 16:55
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. január 03. - 01:21
x-Factor
csepel gyártelep, víztorony lábánál
Nah, a dolgot sikerült magunk megoldani:)
5ös motorexszel
nagyonzsír:D
de lenne még egy kérdésem
majd a következõ szezonra kell a villának egy nagyszervíz ugye....
Öhlins olajjal akarom feltölteni, merhát az jó minõség:)
És mániám a villa hiperaktivitása is.....
Tehát: Melyik a leghígabb amelyiket még biztonsággal bele lehet tenni?
vagy teljesen mind1?
Írta 2009. december 22. - 23:16
csepel gyártelep, víztorony lábánál
fuck me, i'm famous!
Írta 2009. december 22. - 18:11
Peti kb 20 perc alatt megoldja olyan olajjal amivel csak akarod... Én utálom csinálni ugyhogy nem vállalom
Peti-Peti...
Milyen Peti, hova vigyem?
Írta 2009. december 22. - 16:44
érdekes , hogy az XTR tárcsákkal ahol a fékfelületen is van bevágás viszont semmilyen rángatást nem éreztem - talán mert végig felfekszik a betét.
jelengleg a tárcsa küllõinek fél miliméternyi felületét sem fogja a betét.
A morcos.
Írta 2009. december 22. - 13:54
A CleanSweep G2 nem a legtökéletesebb minõségérõl híresKoszi! Kivancsi vagyok mi lesz az eredmeny, de ha a Hayes-el nem rangat akkor a hozza valo tarcsaval miert?? Nem hiszem hogy akkora ralogast beallitassal meg lehetne oldani... Persze meg benne lehet hogy a villahoz sok a 203-as tarcsa kiderul... Koszi meg1x!!!!
Írta 2009. december 22. - 13:34
Írta 2009. december 22. - 12:27
Mehet bele Hayes nyugodtan.
Koszi! Kivancsi vagyok mi lesz az eredmeny, de ha a Hayes-el nem rangat akkor a hozza valo tarcsaval miert?? Nem hiszem hogy akkora ralogast beallitassal meg lehetne oldani... Persze meg benne lehet hogy a villahoz sok a 203-as tarcsa kiderul... Koszi meg1x!!!!
Írta 2009. december 22. - 11:56
Írta 2009. december 22. - 11:54
nem lehetséges , hogy fogja a féktárcsa küllõjét?
nekem akkor rángatottbe mikor ráfogott a féktárcsa felületét tartó küllõkre (F32RLC 80mm + Stroker Trail 180mm)
meg kell nézni , hogy a pofa felülete egyáltalán ne érintkezzen a féktárcsa küllõivel
Megneztem! Kicsit ralog a pofa a kullokre, latszik hogy azt is fekezi... Avid juicy 7 es fek a hozza valo clean sweep 203-as tarcsava... nacceru
A 203-as tarcsa jobb lenne nekem mert 100+ -os versenyzo vagyok de nem nyirnam ki a villat minden aron. Azt neztem hogy a Hayes tarcsak szelesebbek a fekezo feluleten. Esetleg be lehetne pakolni a Juicy 7 fekbe ezt, vagy mas szelesebb tarcsat? Vkinek van tapasztalata?
Elore is koszi!
Írta 2009. december 21. - 17:26
fuck me, i'm famous!
Írta 2009. december 21. - 16:33
Sala úr, mit ajánlasz?
vigyem akkor a faktorba?
Írta 2009. december 21. - 16:20
Najó, ez nem járahtó út....
Viszont
ugye az volna a fõ probléma a patron olajának cseréjében, hogy levegõs marad, mert a gumiharang így meg úgy
Viszont ha alulról tölteném bele az olajat akkor a levegõt folyamatosan felfelé szorítaná az olaj, és minden happy ELMÉLETBEN
Ezt azzal oldanám meg, h egy vékony gumicsövet belevezetek a patron aljáig, aztán fecskendõvel haddszóljon....
szerintetek életképes?
jah és ha valakinek van egy ábrája félbevágott FIT patronról pls küldje el:)
Megyek 4 napra téli DHra, szal jó lenne ha mozogna valamit a villám...
Ha Sala azt mondja, hogy ne allj neki, akkor ne csinald. Hidd el, ert hozza, szerelt mar par dolgot.
Kerdezd meg inkabb mit ajanl...