Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

sagre mit mertel? egy xc gepnel eleg 15-20%.

A teljes útja 80mm.Akárhogy nyomom nem megy többet, csak ha lejjebb van eresztve.Sag kb 15mm.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sagre mit mertel? egy xc gepnel eleg 15-20%.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

én olyan 65-70 PSI-vel próbálnám

Köszi a gyors választ.Én is abban az értékben érzem jónak,de az normális, h így csak 7,5-8cm-t mozog?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!
Egy Fox 32 rlc100-ba hány bárt kell fújnom a 70 kilómhoz?4,5 körül használtam, de azt vettem észre, h így nem mozogja ki a 10cm-t, csak kb 8-at.Leengedtem 3 körülre, így kb 9-et mozog, de így puhának érzem, mondjuk nagyon kényelmes és így sem koppan be, de jobban bólogat tekerésnél.

én olyan 65-70 PSI-vel próbálnám
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Egy Fox 32 rlc100-ba hány bárt kell fújnom a 70 kilómhoz?4,5 körül használtam, de azt vettem észre, h így nem mozogja ki a 10cm-t, csak kb 8-at.Leengedtem 3 körülre, így kb 9-et mozog, de így puhának érzem, mondjuk nagyon kényelmes és így sem koppan be, de jobban bólogat tekerésnél.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Köszönöm.

Megtaláltam akit kerestem.
Ismét nem csalódtam benne!
Már kész is a telóm. :D

Esetleg akarsz róla beszélni? Lehet hasznos lenne a többi róka gazdiknak is ;)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Köszönöm.

Megtaláltam akit kerestem.
Ismét nem csalódtam benne!
Már kész is a telóm. :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
garanciális javítást nem végez, szervizként funkcionál tovább.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Hogy van most a szervizes dolog?
Elvesztettem a fonalat.
Faktor javít még, de már nem hivatalos szerviz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az 29er villakba ugyan az a terralogic fit csillapitas kerul, mint a 26osokba? csak jozan paraszti logika alapjan gondolom, mert a talasokba is kell vmit rakni :) azt irjak, hogy 100-140mm jo (gyanitom 26os villa eseten).

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Ok, jogos ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
haversrac google a baratod remek metszetek vannak cutaway plusz az adott modell beirasaval.de nem hiszem hogy kiigazodnal mert eleg sok a kis bizbasz kicsi helyre bezsufolva.
egyik oldal levego kamrakat tartalmaz ezek helyettesitik a rugot ezteket lehet fujkalni.masik oldal meg minden ami a csillapitassal kapcsolatos es a lock.

ezek az alapok.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

a kompreszio a legkamratol annyira kulon van hogy mas szarban vannak.ergo semmi hatas nincs egyik allitasanak a masik mukodeseben.

Akkor ha valakinek van kedve és türelme, küldene egy linket egy levegõs teleszkóp metszetérõl vagy elmagyarázná miként mûködik? Mert akkor én eddig teljesen tévhitben éltem...

Bakker most esett le Mjani hozzászólása! :))) Hát a levegõt a bal szárba fújom, de a kompressziót a jobb száron állítom :)))

Köszi elõre is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a kompreszio a legkamratol annyira kulon van hogy mas szarban vannak.ergo semmi hatas nincs egyik allitasanak a masik mukodeseben.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

A kerékpároknál semmi köze a légkamrához, mivel eleve a másik (a csillapítás) oldalon van.

ezt sajnos többszöri nekifutásra sem tudom értelmezni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok értem.

De ugye jól gondolom (józan paraszti ésszel) hogy a kompresszió az, amikor a légkamra térfogatát lecsökkentem (mechanikusan a tekerentyûvel pumpálás nélkül) ezáltal a sûrített levegõ kevésbé rugalmas, ergo olyan mintha több levegõt fújtam volna be pedig nem, csak a térfogat csökkent.

A kerékpároknál semmi köze a légkamrához, mivel eleve a másik (a csillapítás) oldalon van.

A sebesség mindent megold.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Ok értem.

De ugye jól gondolom (józan paraszti ésszel) hogy a kompresszió az, amikor a légkamra térfogatát lecsökkentem (mechanikusan a tekerentyûvel pumpálás nélkül) ezáltal a sûrített levegõ kevésbé rugalmas, ergo olyan mintha több levegõt fújtam volna be pedig nem, csak a térfogat csökkent.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nem olyan, inkább olyat képzelj el, hogy a lassú behatásokra nem csukli be a villa, pl. fékezés.

Abban igazad van, hogy nem annyira izgága.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

R: visszaút csillapítás állítás
L: lockout
C: kompresszió állítás

Csak még egy kérdést. A kompresszió állítást úgy kell elképzelni, hogy a teleszkópban van egy adott értékû nyomás (pl: 6 bar az én 80 kg-omhoz), és ha tekergetem a kompressziót, akkor az olyan mintha a nyomást megnövelném pumpálás nélkül?

Magyarán:
- a csillapítás által a teló lassabban áll vissza alaphelyzetbe (nem rúg vissza)
- kompresszióval a teló lasabban indúl meg, ezáltal nem akar pógózni síkon tekerés közben és a terepen sem annyira izgága. Jól gondolkodom?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert kene... :) azt is sikerult megoldaniuk, hogy kiallasnal is mozogjon, amikor kell.
Contour | Stories | Fox F29 Terralogic @ Long Cane Horse Trails
MTB Review: Fox F29 Terralogic Fork | Mountain Bike Blog || SINGLETRACKS.COM

a szervizelese az csak nekem tunik nem tul egyszerunek?
http://service.foxra...ullServProc.htm