Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hogy az idõ megszépítené az emlékeit róla, ugyanis Tig sohasem szarral gurított, ha telóról volt szó. A szkandi Konájában ( ami azóta is a legszebb, és kb legjobb Kona, amit gyártottak ) volt Rl(c?) Fox , de tavaly átütõs Reba Teamje is volt, stb...

nem is azert irtam, csak az ember hajlamos a szep dolgokra emlekezni, mert nem elegedett az ujjal. legalabbis en ugy tudok pontosan osszevetni dolgokat, ha egymas melle allitom oket. de magambol indulok ki - velem joparszor elofordult mar, hogy vmi nem tetszett, aztan amikor kozvetlenul vetettem oket ossze, rajottem, hogy a regi sem olyan jo, mint amilyenre emlekeztem, csak eppen nem egyertelmu elorelepes az uj.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

én még mindig többre értékenék egy 140-es foxot ami 120-at mozog -de azt úgy mint az álom (mint a 2003 as f100rl mint azt feljebb (igaz az 100as létére 110-et mozgott)) - mint pl a recont ami kimozog 118-at a 130-ból de azért azt tehetné szebben (ok ennyiért még mindig az a best buy az tény).

most kiváncsiságból megmértem a 130-as recont (tudom nem fox, de kb ezek voltak az értékek a talasnál is) cca 77psi, 46 mm a sag, a 98 kilóm alatt.

azért, ha van egy 180.000 Ftos teló, akkor mozogja már ki azt, amit ráírnak... szerintem. pár teló nálam is megfordult már, de pont a 09es fox rlc-vel vagyok kurvára elégedetlen. sem a mozgás érzékenysége, sem a karakterisztikája nem felel meg nekem. de ízlések és pofonok különböznek.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Melyik reszet, folyamatosan szkeptikus baratom? ;)

Hogy az idõ megszépítené az emlékeit róla, ugyanis Tig sohasem szarral gurított, ha telóról volt szó. A szkandi Konájában ( ami azóta is a legszebb, és kb legjobb Kona, amit gyártottak ) volt Rl(c?) Fox , de tavaly átütõs Reba Teamje is volt, stb...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ahány teló megfordult a kezei között, kétlem.

Melyik reszet, folyamatosan szkeptikus baratom? ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

nem lehet, hogy az ido szepiti meg a dolgot? :) nalam eddig talan a rugos, olajcsere utani pike, es a mostani fox rl mozog a legszebben. erdekes, hogy elotte is fox rl volt, de az annyira nem. bar mar rafert volna arra is egy olajcsere, mert szerintem a gyuruk elkoszolodtak benne.

nem. és pont egy pike-al használtam párhuzamosan. másik bringában
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

nem lehet, hogy az ido szepiti meg a dolgot? :) nalam eddig talan a rugos, olajcsere utani pike, es a mostani fox rl mozog a legszebben. erdekes, hogy elotte is fox rl volt, de az annyira nem. bar mar rafert volna arra is egy olajcsere, mert szerintem a gyuruk elkoszolodtak benne.

Ahány teló megfordult a kezei között, kétlem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sok mindenen múlhat, akár még a szervizelõ emberkén is. A Factorból nemrég visszajött Talas-om például soha nem mozgott ennyire szépen, mint most, és végre az útállítás is tökéletes. És ez még mind semmi: 120-as állásban 110-et kimozog, míg korábban talán ha 100 mm-t. Az a maradék 10 mm meg nem érdekel, élveztem én úgy is a bicajozást! ;-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
én még mindig többre értékenék egy 140-es foxot ami 120-at mozog -de azt úgy mint az álom (mint a 2003 as f100rl mint azt feljebb (igaz az 100as létére 110-et mozgott)) - mint pl a recont ami kimozog 118-at a 130-ból de azért azt tehetné szebben (ok ennyiért még mindig az a best buy az tény).

most kiváncsiságból megmértem a 130-as recont (tudom nem fox, de kb ezek voltak az értékek a talasnál is) cca 77psi, 46 mm a sag, a 98 kilóm alatt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

sosem fogja kimozogni, mert ilyen. az agyonistenített fox nem mozogja ki az útját. egyet lehet tenni: megnöveled a légkamra méretét. így líneárisabb lesz az útja, és ki fogja mozogni az útját. viszont ezt csak hozzáértõ tudja neked megcsinálni. az én 120as rlc-m sem mozgott nagyon 10nél többet, most viszont pont jó. ha kell, akkor adok kontaktot, hogy ki csinálta.

Köszönöm, légyszi küldd el privátban a kapcsolatod elérhetõségét ,úgy is ráférne egy olaj ill. szimmering csere.Gondolom ehez is ért.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Nálad mekkora a SAG a fox-nál?

Nincs fox, Coil van.
Légkamra növelés után (+ olajjáték) 15% SAG nál használtam ki az utolsó 5mm ig. (67kg anno)
Amugy még 35% nál is maradt valami 2cm ( 2008 Float RL 140mm)

Ha már Fox villa...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
5 centi beülés már nagyon sok.....egy DH-villa beülése van ilyen értéken kb. 20-25% a normális.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Epyc, a 50mm SAG a DT-ben az 35% (145böl 50mm) az már durva egy belövés.

Az. De cserébe akkor igen lágyan teszi a dolgát ;) Le fogom már mérni hétvégén a SAG-et 70 psi-nél, mert azt csak ránézésre és érzésre lõttem be.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

foxnak a "könnyü pilótákkal" van problémája vagy forditva :)
Sok villa viszont már ugy lett épitve, hogy nem mozoghatja ki az össz utat.

Nálad mekkora a SAG a fox-nál?

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
foxnak a "könnyü pilótákkal" van problémája vagy forditva :)
Sok villa viszont már ugy lett épitve, hogy nem mozoghatja ki az össz utat.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
DT Swiss EXC 150 kimozog olyan 145 millit. A maradék fél centire már szerintem nagyon oda kéne csapni.

A beállítás nálam is kb. hasonló, mint amit Tigger mondott. Toltam bele levegõt, aztán próbálgattam, hogy mi az a nyomás, amivel mozog is, de nem ül be, nem bólogat nagyon (plusz nálam van egy alacsony sebességû kompresszió is, amit külön bele kell kavarni a beállítás nevû lecsóba). Ez nálam 70 Psi a 89-90 kilómhoz. 60-nál úgy mozog, hogy becsurrantok a naciba, de akkor a SAG is kb. 50 milli :) Így ez egy kellemes kompromisszum.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
A Foxok valóban képtelenek rá, hogy kimozogják az útjukat rendesen. (tisztelet a kivételnek:)
Az RS (legalábbis amennyi eddig a birtokomban volt) faltól falig kimozogja az útját. Gyári hülyesége azért neki is van. A Dual air rendszernél a negatív kamra összehúzza a villát és vesztesz a használható útból. A használat sûrûségétõl függõen én 2-3 hetente leeresztem a negatív kamrát, majd felfújom. Így vissza kapom a szép lassan lenyelt utat:-)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Sziasztok!
Egy Fox 32 rlc100-ba hány bárt kell fújnom a 70 kilómhoz?4,5 körül használtam, de azt vettem észre, h így nem mozogja ki a 10cm-t, csak kb 8-at.Leengedtem 3 körülre, így kb 9-et mozog, de így puhának érzem, mondjuk nagyon kényelmes és így sem koppan be, de jobban bólogat tekerésnél.

sosem fogja kimozogni, mert ilyen. az agyonistenített fox nem mozogja ki az útját. egyet lehet tenni: megnöveled a légkamra méretét. így líneárisabb lesz az útja, és ki fogja mozogni az útját. viszont ezt csak hozzáértõ tudja neked megcsinálni. az én 120as rlc-m sem mozgott nagyon 10nél többet, most viszont pont jó. ha kell, akkor adok kontaktot, hogy ki csinálta.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az hogy mennyire pogozik, az azert a csillapitason is mulik, illetve egy ossztelosnal szerintem sokkal fontosabb, hogy osszhangban mozogjon az eleje-hatulja. szerintem akkor van a legjobban balanszban, ha kiallva tekerve egyszerre sulyed mindket oldal. ilyenkor teljesen mas elmeny vele lejtozni, es ezt erzesre azert nem egyszeru beallitani. legtobb ismerosnel osszevissza vannak "belove" a felfuggesztesek, ugy nem csoda, hogy alig veszik eszre a valtozasokat (pl a homersekletnel), pedig olyankor hajlamos szetcsuszni ez az egyensuly, ha nem allit utana az ember.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

nem kell ezen ennyit tudóskodni. úgy használd ahogy kényelmes. ha az a fontos hogy szépen mozogjon, akkor kisebb nyomáson, viszont "bológatni" fog, ha meg az a fontos hogy kevesebbet moccanjon feleslegesen akkor hagyd úgy ahogy eddig. nem fog olyan jól mocorogni...stb stb

én pl azt szeretem(ném) ha a falevelet is kimozogja szépen finoman , viszont nem zavar ha pogózik. - azért vettem telót , hogy mozogjon, a kereket a vasvilla is a helyén tartja.-
a 130-as reconomban pl 70-75Psi van a közel mázsámhoz, 118-nál többet mégse mozgott ki soha, a sag is van vagy 43mm . bár már csak kiváncsiságból mértem meg. úgy szoktam hogy fújok bele valamennyit, kipróbálom aztán annyira csökkentem amíg nagyjából elfogadhatóan nem mozog. igaz a 2003-as foxim óta nem találkoztam még olyannal ami megközelítette volna az ideálist.

Gondolkodom, hogy csinálok róla filmet és felrakom a tecsõre, hogy milyen szépen mozog az enyém. Kajakra néha megkérem valamelyik haveromat, hogy guruljon már párat körülöttem (terepen). Szinte órákig eltudnám nézni :)

Azt is szeretem, hogy a járda diletációs hézagjait is annyira vasalja, hogy csak a csillapítás szisszenését hallom, érezni a kezemen már kevésbé :)

Én elégedett vagyok az enyémmel. Remélem így is marad még sokáig.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)