Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Az én 140-es Fox-om meg 150-et mozog, az baj? :)

Ez nem volt mindig igy ;)
De most nyilván 155mm-es. méjt utánna.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Akkor marad a jól bevált 65psi, így legalább nem esek át (olyan könnyen) a kormányon.Köszi a tippeket.
Persze azért még kicsit idegesít, h nem mozogja ki a 100-at tisztán, de ez maradjon az én bajom.Az R7 az kimozogta az útját, persze azt fel is lehetett ütni, kolbászabb volt, így nem is cserélném vissza, csak megjegyeztem.Ha már itt tartunk a Reba vagy a Sid az mit produkál ebbõl a szempontból?Bocs, ez már RS fórum...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
egyszer ha összefutunk, kipróbálhatnád a duroluxot. meglepõen szépen teszi a dolgát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
nem kell ezen ennyit tudóskodni. úgy használd ahogy kényelmes. ha az a fontos hogy szépen mozogjon, akkor kisebb nyomáson, viszont "bológatni" fog, ha meg az a fontos hogy kevesebbet moccanjon feleslegesen akkor hagyd úgy ahogy eddig. nem fog olyan jól mocorogni...stb stb

én pl azt szeretem(ném) ha a falevelet is kimozogja szépen finoman , viszont nem zavar ha pogózik. - azért vettem telót , hogy mozogjon, a kereket a vasvilla is a helyén tartja.-
a 130-as reconomban pl 70-75Psi van a közel mázsámhoz, 118-nál többet mégse mozgott ki soha, a sag is van vagy 43mm . bár már csak kiváncsiságból mértem meg. úgy szoktam hogy fújok bele valamennyit, kipróbálom aztán annyira csökkentem amíg nagyjából elfogadhatóan nem mozog. igaz a 2003-as foxim óta nem találkoztam még olyannal ami megközelítette volna az ideálist.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szóljatok rám, de lehet, hogy nem egyrõl beszélünk? Igen, felkeményedik a végén, mert a rugó/levegõ ellenállása annál jobban nõ, minél jobban össze akarom nyomni. Nehogymár ugyanazzal az erõvel mozogja ki az elsõ 5 centit mint az utolsó 5-öt.

Nem felkeményedik, hanem nagyon (túlságosan) felkeményedik.

A sebesség mindent megold.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Ez nem igaz, tipikus fox probléma.

Szóljatok rám, de lehet, hogy nem egyrõl beszélünk? Igen, felkeményedik a végén, mert a rugó/levegõ ellenállása annál jobban nõ, minél jobban össze akarom nyomni. Nehogymár ugyanazzal az erõvel mozogja ki az elsõ 5 centit mint az utolsó 5-öt.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem csak a fox. az összes többi is.

Ez nem igaz, tipikus fox probléma.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

A fox ilyen, nagyon felkeményedik a végén.

nem csak a fox. az összes többi is.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Tehát akkor törõdjek bele a 75-80mm-be?Az enyém nem mozog többet 65psi-n, akármit is csinálok vele.Persze 2méteres letörésen lehet kimozogná a 100-at, de azt nem inkább próbálom ki. ;)
Köszi MJani a választ, csak késõbb láttam, h mit írtál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor mi lehet a problem?Nem hiszem, h ez így helyes, hisz az útja elvileg 100mm.Ha a saget is levonom a valós útjából, akkor úgy 60mm marad.

A fox ilyen, nagyon felkeményedik a végén. A légkamrából kiveszel egy kis olajat, az tud egy picit segíteni. Nem kell a saget levonni, az is az út része.

A foxokban egy hatalmas acél negatívrugó van, ami a pumpálással együtt összenyomódik, ezért jönnek ki hosszabb utak a foxoknál. Ha megnézitek más nyomáson rövidebb vagy hosszabb rész lóg ki a becsúszóból.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Esetleg akarsz róla beszélni? Lehet hasznos lenne a többi róka gazdiknak is ;)

Beszéljünk :D
Somlay Péter, õ dolgozott a factorban.
Most már a probikénél van.
Hétfõ délután beadtam a telóm(õ akkor nem dolgozott) kedden 10körül hívtak hogy készen van.
Szimering csere full szerviz.
Mondjuk 2napnál tovább még soha sem volt nála a telóm.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akkor en allitom rosszul :) bar vegulis a ketto kozott nagy differencia.

latszik, hogy nem aludtam eleget... a nincs lemaradt. modszertol fuggoen egyik esetben kicsit kisebbre a masiknal meg kicsit nagyobbra allitod vegeredmenyben a saget. de emlekeim szerint a 140esnek mondott rockshoxnal az egesz becsuszo volt 140mm, es ennyi volt a 130as foxnal is. es biztos, hogy egyik sem mozogja ki az egesz becsuszot.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Tudtommal a telót kétféle képpen kell beállítani:

1, a gyári értéket fújod bele a testsúlyod alapján
2, leméred, hogy alap terhelésnél, azaz csak simán megméred, hogy mennyit csúszik be ha ráülsz, nem nyomogatod (valóban ha, 15-20%, azaz 100-as útnál ez 15-20 mm akkor jó). Gondolom ezt értitek sag állításon.

Nekem 100-as rlc-m van. 80 kg vagyok, 6 bar-t írnak elõ. Alapból olyan 15-20 mm között csúszik be. Terepen max 85-ig, de ha letörést csinálok, vagy 30+ tempónál átugratom a kedvenc fekvõrendõrömet akkor kimozogja mind a 100-at. De az már nagyon felsõ határ. Csak szélsõséges eteben mozgja ki az akár 110-et is. Tudtommal 115 mm látszik ki a becsúszóból, de nincs elöttem, nem tudom most lemérni. Magyarán 100 fölött már biztonsági határ van, hogy ne verd oda szárat a vállakhoz.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Akkor mi lehet a problem?Nem hiszem, h ez így helyes, hisz az útja elvileg 100mm.Ha a saget is levonom a valós útjából, akkor úgy 60mm marad.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az én 140-es Fox-om meg 150-et mozog, az baj? :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
akkor en allitom rosszul :) bar vegulis a ketto kozott nagy differencia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.039 hozzászólás

asszem a saget a becsuszo kilogo reszehez szoktak merni, akar mozog annyit, akar nem. tehat nalad jo, ha 100mm a becsuszod.

aszem ez tévedés.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a sag-et a gyárilag megadott rugóúthoz kell mérni...

akkor eleg mashogy fogsz beallitani egy rockshoxot, meg egy foxot.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a sag-et a gyárilag megadott rugóúthoz kell mérni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
asszem a saget a becsuszo kilogo reszehez szoktak merni, akar mozog annyit, akar nem. tehat nalad jo, ha 100mm a becsuszod.

en az xc gepen az f29es 100as rlt 90psire allitom a 75-80kghoz, a 130as rlt 80on hasznaltam a trailbringan.