Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
terralogicos es fites villakhoz kell nitrogen, a nyiltfurdoshoz meg nem? mintha vki ilyesmit irt volna...
ha nincs hivatalos szerviz, akkor alkatreszeket sem lehet mar rajtuk keresztul?
nem veszi at valaki a szervizt toluk? amiota a tag naluk volt, asszem inkabb majd magam cserelgetem az olajat.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ok, a lényeg, hogy akkor még mûködik a szervizük.
(...és remélhetõleg gyorsabban, mint tavasszal, mert legutóbb 1 hónap alatt lett kész a szervíz...)

Szerintem nem vagyok egyedül, aki kicsit félve tekint elõre, hogy vajon gyorsan át tudja-e venni az új partner a Fox dolgait és zökkenõmentes lesz-e a dolgok átadása, vagy akár egy évig eltart majd... Csak hallottam róla, hogy a Speci forgalmazója körüli változás is mivel járt; hát, az nem lenne túl jó nekünk, bicajosoknak és a boltoknak sem, akik eddig csak beküldték garanciális javíttatásra a Fox cuccokat.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Fizetõsben megcsinálják. Csak a garanciálist nem.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Na ne!... :-( És köszi az infót, ezt nagyon jó tudni!
Múlt héten küldték be szervízelni egy rugóstagomat és egy villát; lehet bármiféle gondom velük? (Egyik sem garanciális már.)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
2 hete a Foxnak nincs hivatalos hazai forgalmazója. A régi garanciális javításokat nem vállal, nem csinál. Csak, hogy tudjátok.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

nekem is nyiszog, de nem kell, hogy meleg legyen. az út elsõ 10-20%ánál, leginkább propedal mellett produkál meglehetõsen idegesítõ hangokat. arra gyanakszok, hogy nincs elég kenés a tagban, mivel a becsúszón egyáltalán nincs kis "olajgyûrû" mint pl a roky dhx-én volt.

Az en Rp23-asom is nyiszog pp allasban, miutan "bemelegedett". Semmi koze a keneshez, csak a pp lemezalkatreszei produkaljak a hangot. Tervezesi hiba, de a mukodest nem befolyasolja.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nem vagyok benne biztos de azt hiszem igen.kisebb rugo kell bele.de meg sosem folytottam le rugos villat csak olvastam rola.varj meg megerositesre.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Szóval szakik a lényeg :) Össze lehet-e húzni egy 140-es 2009-es Vanilla RLC-t 100 mm-esre?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
legyen giant xtc.

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszönöm a jó tanácsokat :)

Végül eldõlt a dolog. Teleszkópnak egy FOX 32 80RL 2010 lett. Ezt akarom majd áttuningoltatni 100-asra.
Egy vadi új bringából szedték ki, így volt 100ropi.
A váz kérdés még nyitott, viszont a Merida Scandium megbukott, mivel nem jó a hajtõmûvem bele (nem BB30-as).
Így most Merida Matts Lite és egy Trek 8500 között vacilálok.

Amúgy milyen gyakran kell átnézetni egy ilyen telót? Mi a szervízigénye?
(hobbi XC-s vagyok, nem versenyzek, és gyakran megyek aszfalton is)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
igaza van.f100 nem durvulasra valo.a vanilla igen.es ha az utobbit osszehuzzuk ugy meg ellenalobb leszoldal iranyu erokel szemben.kerdes hogy megeri e a sulytoblet.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Egy Dirt-ös kissrác érdeklõdött, egy 2009-es Vanilla RLC 140-es villát össze lehet-e húzni 100-asra? Én egy sima F100-ast javasoltam, de azt mondja a Vanilla erõsebb valamivel... Elõre is kösz az építõ hozzászólásokat :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én is arra gyanakodtam, de Fluiddal kitömve is ugyanúgy csinálja...:)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

tipikus fox "probléma" nekem az rp23 nyekergett anno. külföldi fórumokon is állandó téma volt. írtam a fox-nak, push industries-nak, x-factornak. tudják, hogy van ez a baj elvileg orvosolható (ha jól rémlik valami lemezeket kell megbolygatni benne), de végül nem szántam rá magam hogy megnézzék. de tényleg rohadt idegesítõ fõleg melegen.. ha ránézel már nyikorog

nekem is nyiszog, de nem kell, hogy meleg legyen. az út elsõ 10-20%ánál, leginkább propedal mellett produkál meglehetõsen idegesítõ hangokat. arra gyanakszok, hogy nincs elég kenés a tagban, mivel a becsúszón egyáltalán nincs kis "olajgyûrû" mint pl a roky dhx-én volt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
viszont ha merevfarú hfs, abba sok lesz a 120
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elõre elnézést, ha picit hozzá nem értõként fogok lejönni, de tényleg kéne a help! :)
Szóval egy Merida HFS 3000-D vázat néztem ki magamnak. (a jelenlegi TFS-t tervezném lecserélni)
Teleszkópnak pedig egy Fox 2011 F120 RLC 15QR -t.

Ha nagyon jó áron találtad a villát és újonnan, arra figyelj, hogy ne tapered (1 1/8 felül, 1,5" alul) és nem 1,5"-os legyen, hanem 1 1/8"-os, mert ha jól sejtem, egy 2009-es Trans-Mission 3000-D vázat néztél ki és az ilyen villát fogad. Ha használt a villa, akkor azt érdemes figyelembe venni, hogy a magas(abb) FSA ZS-3 kormánycsapágy miatt 20,5 cm-es legyen a villanyak legalább (L-es váznál, XL-esnél még hosszabb), erre érdemes még figyelni. Ez a villa szerintem tökéletes bele. Gyárilag Talas-szal szerelte a gyártó, aminek a rugóútja 100, 120 és 140 mm közt állítgatható. Én 120-as állásban használom bõ 3. éve a Talas-szal a kinézett vázadnak a 2008-as elõdjét - de hát akkoriban, mikor vettem, nem volt még One-Twenty. ;-)

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elõre elnézést, ha picit hozzá nem értõként fogok lejönni, de tényleg kéne a help! :)
Szóval egy Merida HFS 3000-D vázat néztem ki magamnak. (a jelenlegi TFS-t tervezném lecserélni)
Teleszkópnak pedig egy Fox 2011 F120 RLC 15QR -t.

A vázba megfelelõ ez a teleszkóp?
Amennyiben igen, úgy érdemes ebben gondolkoznom, vagy mást ajánlanátok? (szomszédnak ismerõse adja el 140ért újonnan)
Mekkora a szervíz igénye? (hobbi túrázós bringás vagyok, csak kezdem megkedvelni az erdõt. Versenyeken indulni nincs szándékomban, vadulni nem szokásom. 86-90kg között mozgok)

elõre is köszönöm szépen a segítségeket!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Imi: most volt tavasszal szétszedve, és jól át lett nyálazva fliud-al.

tipikus fox "probléma" nekem az rp23 nyekergett anno. külföldi fórumokon is állandó téma volt. írtam a fox-nak, push industries-nak, x-factornak. tudják, hogy van ez a baj elvileg orvosolható (ha jól rémlik valami lemezeket kell megbolygatni benne), de végül nem szántam rá magam hogy megnézzék. de tényleg rohadt idegesítõ fõleg melegen.. ha ránézel már nyikorog

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Imi: most volt tavasszal szétszedve, és jól át lett nyálazva fliud-al.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nincs rajta lock, de Compressiót tudsz állítani rajta.