Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

VI. Duna maraton 2005

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
633 hozzászólás a témában

#41
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali Valerie!

Végre-valahára sikerült átpréselni az FTP-n a DM pályabejárós képeket (DM új könyvtárnéven). A továbbiakban Rád bízom.

Mihi

Ok, rendezem.


#42
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Hali Valerie!

Végre-valahára sikerült átpréselni az FTP-n a DM pályabejárós képeket (DM új könyvtárnéven). A továbbiakban Rád bízom.

Mihi

#43
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Na jó, én is nyomok egy kis élménybeszámolót!
Kemény volt a terep, és (nekem) technikás, de magamhoz képest meglepõen ügyesen abszolváltam a csúszósabb részeket. Esés egy volt (csak úgy, egyszerûen neki mentem egy fának), s sikeresen felavattam a frissen vásárolt az ünneplõ mezem :-).
Szerintem a rajtterület bénán volt kialakítva, meg versenyláz sem "hevített", így inkább mezõny végérõl támadtam be, s onnan jöttem fel. Az aszfalton aztán megjött a kedvem s elkezdtem tolni neki az ésszerûség határán belül.
Kár hogy sár volt, de szerintem még így is nagyon fasza kis pálya volt ez. Én élveztem. A technika nem hagyott cserben, és az erõm is jól osztottam be. Mondjuk a közép táv fekszik nekem, nem éheztem el, s a zselék is megtették a magukét (szerencsére az én gyomrom bírja az édeset minden mennyiségben). Jó ez a csemperagasztós-sár duma, tényleg olyan volt :-). Amikor leszáltam, akkor lepõdtem meg, hogy mennyire ragacsos ez az izé...ohh, hát ezér nem megy a verda :-). Aki ide nem tartalékolt azt csúnya meglepi érte. Folyamatosan fogyasztottam hátulról a népet, s bizony láttam pár lelkileg/testileg összetört görcsbe rándult sporttársat. Részvétem nekik. Én is jártam már így.
Ezzel a ki hova áll témával kapcsolatban: én 6perc minusszal indultam a végérõl, s nem tudtam annyira feljönni, hogy ne legyen az elején terepi gondom/belassulásom (magyarul: tényleg nem jösz fell annyira, 1000-es tömegnél, hogy az ne látszódna meg az eredményeden). Ezzel számolni kell, ennyi.
Mivel a helyezés nem igzatott, edzésnek pedig kiválló volt, így én nagyon jól éreztem magam.
Ja, a fagyos katonánál az "utánpótlás" biztatása nagyon aranyos volt :-)! Sok ilyen kéne a hazai marcikra!!!
Egy száraz bejárásra kapható vagyok én is a közeljövõben. Sajna én nem bírok megjegyezni egy marci nyomvonalat se...
Szammer, ne bánkódj, majd a zemplénben odavágsz mindenkinek!
Örülök Valéria, hogy sikerült rávenned magad a marcira. Nekem is nagy élmény volt az elsõ (azt hittem ott pusztulok el az ördögoldalon:-))
Ezeket a vasárnapi maratonokat én sem értem. Miért nem szombatra teszik? Hétfõn teljesen használhatatlan vagyok a munkahelyen, s a versenyrõl is elmenekülök, hogy idõben hazaérjek. Pedig milyen fasza lenne utána leülni sörözni, s vasárnap meg egész nap ágynyugalmat tartani, nem?

#44
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF

... A teljes szóösszetétellel pedig Augustus XX-ik légiójának nevét tettem magamévá.


...amit elsõ találkozásunk után a Google segítségével azonnal megértettem. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#45
-Henger-

-Henger-

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger: Nem ti javítottátok a defektemet


Nem tesz semmit. Én pedig köszönöm a nagyfelbontású fotót.

#46
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A félreértések elkerülése végett: Valéria Victrix hímnemû egyed.
És nem kezdõ. ;)


Köszönöm Hozé bátyám a kiegészítést. Igen a Valeria nagyon gyakran megtéveszti az embereket. Én a latin Valeria névre asszociálok, aminek a jelentése fekete sas, illetve bátor. A teljes szóösszetétellel pedig Augustus XX-ik légiójának nevét tettem magamévá.


#47
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Upsz! Kár, hogy nincs már jelölve, hogy hím, vagy nõnemû-e az illetõ. Ez a Valéria megtévesztett. :)
De akkoris elsõ maraton! Hát akkoris érvényes az üdvözlés.

Most nézemcsak, Henger: Nem ti javítottátok a defektemet a múlt héten az erdész háznál? A Bringás lányok márpedig vannakban már elrebegtem örök hálámat érte. :)

#48
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A félreértések elkerülése végett: Valéria Victrix hímnemû egyed.
És nem kezdõ. ;)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#49
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Valeria: Isten hozott a maratonozók társaságában. Remélem te is ráéreztél az ízére, ezután ott leszel a következõkön is. Csak megjegyzem, hogy ez a verseny volt az egyik legnehezebb. :)
És gratula, hogy végig küzdötted a távot!

#50
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy kicsit én is írnék akkor a vasárnapról.

Nekem az elsõ maraton versenyem volt. A középtávot támadtam meg. Saját túrákat már számos alkalommal teljesítettem hasonló vagy hosszabb távokon, de ez volt az elsõ, hogy versenykörülmények között is kipróbáltam magam. Tetszett, jól éreztem magam. Ebben természetesen közrejátszott az is, hogy az útvonal jelentõs részét már ismertem - egyes részeit, mint a tenyeremet. Elégedett vagyok az eredményemmel (291/688), de azért sokkoló volt látni egyrészt azt, hogy még legalább 15 kilcsi volt hátra, amikor elhagyott bennünket a késõbbi gyõztes, Parti Andris, illetve a végeredmények áttekintésekor szembesülni azzal a ténnyel, hogy a kategória gyõztese több mint 2 órát vert rám.
Nem mentségként, de két dolgot azért rögzítenék:
1., Én az All Mountain stílust ûzöm, így ebbõl kifolyólag lényegesen nehezebb paripával megyek
2., Bár szombaton még hazaszaladtam a sárgumikért, de végül nem raktam fel õket (Amit azóta ezerszer is megbántam, mert tudom, hogy mennyivel jobban tudtam volna azzal menni. Néhány hónappal korábban a verseny egyes részein tekertünk, ugyan így, egy esõs napot követõen, és ekkor a sárgumik voltak fent, és nagyon jól teljesítettek.).

A versenyen végül is 2,25-s Schwalbe Albert-tel indultam. Csak két gond volt vele: vizes köveken és a sárban (ahol természetesen eltömõdött) iszonyúan csúszott. Mindezek ellenére sokkal többet vállaltam be, mint azt egyébként ép ésszel megtettem volna, és szerencsém volt, mert sikerült elkerülnöm az eséseket, pedig néhol hajszálon múlott. Két sárban történt elcsúszás ennek ellenére összejött még a táv elsõ részén, de ezt nem is vettem komolyan, hiszen csak egyszerûen kicsúszott alólam oldalra a karika, így rögtön fel tudtam állni, és mentem tovább. Viszont a sárban történõ tekerés ezzel a gumival rengeteg erõt kivett belõlem, és ez a verseny utolsó harmadában meg is bosszulta magát. Olyan helyeken kellett tolnom a gépet, ahol máskor simán felmegyek, és volt egy pont, ahol muszáj volt megállnom, mert ha nem teszem, biztos rosszul lettem volna. Pihentem egy pár percet, benyomtam egy gélt (korábban nem hittem volna el, hogy mennyit tud ez az anyag segíteni), frissítettem, és utána tovább tudtam menni.

Semmilyen technikai probléma nem hátráltatott, minden egyes alkatrész igazolta az átgondolt fejlesztési elképzeléseimet. Az új elsõ teleszkóp hibátlanul teljesített, nem egy alkalommal kisegítve a bajból.

A rendezésben én nem láttam említésre méltó hibát, a frissítõállomásokon és a célban szerintem minden flottul ment. A rajtnál viszont, ahogy azt többen is említették már, nem lenne butaság a kategóriánként történõ indítás.

Idén nem indulok több maratonon, de a jövõ évben szeretnék legalább 4-5 versenyt abszolválni, amiben természetesen benne lesz a következõ DM is. Sokkal jobban oda fogok figyelni a felkészülésre, mert most nagyon széthajtottam magam, és ennek legfõbb oka pontosan az elkönnyelmûsködött edzés volt.

P.S.

Gratulálok mindenkinek, aki teljesíteni tudta az idei versenyt.

És itt a paripám, ahogy a verseny után lekaptam: http://pix.bikemag.h...ageViewsIndex=1


#51
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás

A versenyen sajnos nem tudtam elindulni a pénteki esésem (futás) miatt, ezért a célterületen fotóztam. Van egy rakás kép a befutókról. Böngésszétek át, aztán majd letörlöm õket a galériából: http://pix.bikemag.h...unamaraton2005/


Jobbulást era, mos én írom. Nekem most nagyon tetszett a verseny. Beszámolót már olvashattátok. Pihenjél gyógyuljál, aztán hajrá. Jön Kapolcs-Bükk. Elõtte Gázló és Zemplén...szóval van lehetõség bõven :)

#52
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Van benne valami.
A "Budai vár" feeling persze hiányzott egy kicsit de a pálya valószínû izgalmasabb, meg technikásabb lett így, szerintem ez nem vitás. A patakmedres rész "odafelé", meg fel Dobogókõre nagyon jó.
A nem pesten, illetve környékén lakóknak meg lehet, hogy praktikusabb.
Mi meg majd járjuk a régi vonalat, az újjal felváltva. ;)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#53
Balubike

Balubike

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás

Köszi az infókat!

Hááát nem is tudom. Ha úgy vesszük, hogy tavaly nem volt rövid táv, akkor ugyanannyi az induló. Megint csak ez az érték jön ki, ha a ténylegesen rajtolókat veszem figyelembe (gondolom ez az eredménylistán alapuló számadat). A max. 1600-as nevezési létszámot tekintve meg megérte kihelyezni a maratont szerintetek? Vagy a pálya vonalvezetése ennyivel jobb volt idén (részemrõl kétlem, ezért is maradtam távol, s mentem inkább a német dunaszakasz mellé tekerni!)? Én az elõzetes csindatratta alapján legalább 2-2200 fõre számítottam (már ha hinni lehetett a rendezõknek e téren). Ez azért csalódás lehet még nekik is!


Személy szerint mint vidéki, örülök hogy nem a várból indult a maraton. Minden évben azzal szenvedtünk, hogy ki viszi át a kocsit Visegrádra, szal ebbõl a szempontból jobb választás.A pálya is jobb lett szerintem, a budai betonozás nekem nem hiányzik, ami itt volt bemelegítésre, elõzgetésre épp jó volt.

#54
-Henger-

-Henger-

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Van egy rakás kép a befutókról.


Köszi, nagyon profi képet készítettél rólam! Csókollak.
(Márti után érkeztem)


Gyógyulj meg mihamarabb, és ne bohóckodj ezzel a futással. Tekerni jobb! :)

#55
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
azér az indulóknál szerintem valamennyivel több lett volna a péntek szombati helyszini ha nincs esõ....de nekem tetszik az új útvonal, inkább a buda marcit kéne bõviteni egy hosszú távval esetleg kõig...

az eredeti leírásban szerintem meg még a s+ volt tervbe, mert ahol lementünk az nem volt durva....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#56
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

tényleg Hozé, azért nagyot nem tévedtünk mikor akéken mentünk le Szentlászlóra....

Valóban nem, és az ráadásul egy igazán jó rész. A sárga keresztet meg megúsztuk.
Szia MIHI!
Szerintem bejárjuk a közeljövõben újra. Gondolom a többieket is érdekli. (Dante, Pite, Viki...)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#57
szammer

szammer

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 878 hozzászólás

sõt talán a chip is fõleg hogy ennyibe kerül meg világkupát akarnak...

Ha Harangék világkupát akarnak csinálni akkor nagyon kössék fel a gatyát mert a frissítõállomásokon igen gizda volt a választék...az izotoniás italok terén...!!

#58
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Köszi az infókat!

Hááát nem is tudom. Ha úgy vesszük, hogy tavaly nem volt rövid táv, akkor ugyanannyi az induló. Megint csak ez az érték jön ki, ha a ténylegesen rajtolókat veszem figyelembe (gondolom ez az eredménylistán alapuló számadat). A max. 1600-as nevezési létszámot tekintve meg megérte kihelyezni a maratont szerintetek? Vagy a pálya vonalvezetése ennyivel jobb volt idén (részemrõl kétlem, ezért is maradtam távol, s mentem inkább a német dunaszakasz mellé tekerni!)? Én az elõzetes csindatratta alapján legalább 2-2200 fõre számítottam (már ha hinni lehetett a rendezõknek e téren). Ez azért csalódás lehet még nekik is!

#59
dzsonhee

dzsonhee

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Ha jól számolom:
Hobby 310 telejesítette 29 nem
Sport 688/96
Elit 136/40

Ez összesen 1299 rajtoló. A kölün indítás alap kéne hogy legyen, sõt talán a chip is fõleg hogy ennyibe kerül meg világkupát akarnak....valaki eleve 8 perc hátránnyal kezd..

#60
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Összesen 1134-én teljesítették a három különbözõ távot. Azok közül, akik nem értek el értékelhetõ eredményt, nem tudom hányan adták fel, illetve hányan voltak, akik el sem indultak, de szerintem is valós lehet az 1600 körüli szám. Ezek szerint nem csökkentette az érdeklõdést az a tény, hogy kihozták Visegrádra a rajtot.