Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

VI. Duna maraton 2005

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
633 hozzászólás a témában

#621
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
Akkor a szilvási marcsinak is Bükk maratonnak kell lennie?
Jávor-kút és Ómassa a Bükk másik mondhatni miskolci oldala.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#622
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Sziasztok!

Nem szeretném önmagamat ismételni, DE: ez már nem DM, hanem mondjuk Pilismaraton. Ha a térképre néztek: a régi útvonal érintette a Duna két pontját (Buda – Visegrád TÖRTÉNELMI HELYSZÍNEK), azaz a régi pálya tulajdonképpen a Dunakanyar ívét „vágta le”. A mostani kiírás szerint maradunk Visegrádon. Egy körpályás maraton még nem lesz DM attól a ténytõl, hogy a rajt-cél a folyó partján van. A Zemplén maratont sem Mádi-tó maratonnak hívják, a Szilvásmarciból sem lesz Szalajka maraton. A csomagok szállítása: nekem eddig nem volt problémám vele, igaz nem is tudtam maradni bulizni egyszer se a versenyt követõ vasárnap. Két alkalommal is bringával mentem a rajthoz (a kb. 10-12 km bemelegítésnek sem volt rossz), csak övtáskát vittem minden esetben, benne a legszükségesebb cuccokkal (iratok, mobil, széldzseki). A hazaút sem jelentett problémát, át a komppal, majd a vonat kerékpárszállítójában jót lehetett dumálni, mindig zsúfolódásig tele voltunk. A három napos programról: szvsz nem sokan maradnak mind a három napra, hétfõn a többség velem együtt már dolgozni fog, addig család, meg miegymás. Bár minden évben terveztem hogy maradok, és élek a Harangék által felkínált lehetõséggel, azaz visszafelé is bejárom a pályát, sajna elfoglaltság miatt ez egyszer sem jött össze. Emlékeim szerint (a kompra és a vonatra várakozók nagy száma alapján) a többség közvetlenül még a verseny után elhagyta a cél területét. Tehát: a Pilismaraton biztos jó lesz, hiszen mint említettem a Pilis gyönyörû, de részemrõl jobban örültem volna, ha a rendezõség inkább megemeli a nevezés díját, s minden marad a régiben.

#623
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Én is hatodszor vágok neki idén, megyedszer a 100-as távnak, de nekem is vegyes a véleményem ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy a várban lévõ rajt különlegessé tette a dolgot, de csatlakozom az elõttem szólóhoz, szerintem is ez gond volt eddig, hogy az ember miként jutassa biztonságba a holmijait a célterületre (a teherautóval elvisszük mindenki cuccát nekem nem jött be). A rövidebb távot is jó 5letnek tartom, ami eddig nem lett volna kivitelezhetõ. A kiírás alapján annyira körpálya mint a Bükkmaraton, de elég jó pályának tûnik, amin mindenképpen érdemes szerintem elindulni. Szerintem a páya alapján ez volt eddig az egyik legkeményebb maraton, kíváncsi leszek merre változik. Talán így sikerül ott tartani az embereket a varsárnapi napra is, ez eddig nemigen jött össze, igaz tavaly én sem tudtam maradni, úgyhogy a tavalyiról nincs ilyen infóm.
Szerintem ott a helye mindenkinek aki szereti a hegyeket, majd kiderül mennyire sikerül pótolni a vár, és a már jól megszokott útvonal hiányát.

#624
B.L.68

B.L.68

    vendég

  • fórumtag
  • 151 hozzászólás
Sziasztok! Ha szabad hozzászólni és persze nem a rendezõség védelmében, de én arra is gondoltam, hogy idáig az ,,amatõr táv" 68 km volt ami a valóságban 73 és talán sok ,,igazi amatõrnek" ez egy kicsit húzós talán így kicsit kevésbé felkészült bringások is megpróbálhatják majd. Arról sem kell megfeledkezni,hogy így a két napból három napos buli lesz ami szintén jó. És ami nekem illetve barátaimnak akikkel indulni szoktunk egyszerûbbé teszi a dolgot: mindíg gond volt valakit megfûzni, hogy a cuccokat (sátor,kaja stb. )kocsival lehozza, de így pénteken minden cuccot felpakolunk a kisteher autómra vasárnap meg vissza. Szóval kíváncsian várom, hogy milyen lesz!

Mindenkinek jó bringázást!!!

#625
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Eegen. Én is olvastam Harangék indokait. DE: a várban csak az az egyetlen tér van ahova minden évben bezsúfoltak minket? Nem lehetne egy kis lobbyzással, szervezéssel ezt megoldani? Esetleg nem a várból indulnánk, egye fene (Visegrádon sem a fellegvárban van a cél), de a budai vár környéken is van olyan terület ahol akár 2-3000 fõ rajtoltatását is meg lehetne oldani kulturált körülmények között (pl.: a Vérmezõ, Citadella, stb). Ez utóbbit a TdH miért tudta „kibérelni” tavaly? A 2004. év volt az elsõ amikor szakaszosan indítottak minket. Ezt idén nem lehetne megoldani jobb szervezéssel akár ugyanarról a térrõl? Nem akarok senkit megbántani de én csak azt érzem, hogy kevesebb erõfeszítéssel, szervezési munkával, kisebb költéséggel több a bevétel. Szvsz tetemes költség lehetett a szervezõknek a közterület foglalása a várban és a rajt után a normális állapot visszaállítása (takarítás, stb). A HHH-ig az útvonal biztosítás sem volt valószínûleg két fillér. Ha viszont ezt az Önkormányzat és a rendõrség is puszira végezte akkor érthetetlen hogy idén miért nem lehetne újra kibrusztolni náluk. A DM honlapján semmi olyat nem olvastam, hogy a rendõrség nem hajlandó, nem lehet, a Budavári önkormányzat megtiltotta, stb. Ráadásul a várból való „lezúdulásnak” volt egy figyelemfelkelõ hatása is: az autóstársadalom ízelítõt kaphatott a rakparton, hogy vannak még bringások is a világon, s erre az idõpontra érvénytelen a kilövési engedélyük, mert miénk a tér! Ez volt, most körpálya van, igaz itt sincsenek autósok.

#626
gbr4k

gbr4k

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 275 hozzászólás
Az indok a következõ: A várban az indulók nagy száma miatt kivitelezhetetlen a kultúrált rajt felállítása. Valahol neten olvastam. Asszem Sportaktiv.hu.

#627
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
Ez igaz de mit csinálhatunk? A szervezõk ezt találták ki.
A vidékiek kereshetnek maguknak szállást megint. /Pesten azért egyszerübb az ilyet megoldani/ Még több utazással. Ismerõsök hajnalban felmentek Pestre lenyomták a távot és este hazamentek. Visegrádra már más a helyzet.
Ez van ezt kell szeretni.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#628
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Bocs, de részemrõl nem ilyen nagy az öröm, sõt. Szóval szeretném az emléketekbe idézni, hogy a DM volt 2000-ben az elsõ maraton, s mint ilyen hagyományaival kirí(tt) a maratonok immár hosszú sorából. Történelmi helyszíneket érintve mehettünk végig ötször a Budai és a Pilis hegység gyönyörû részein (beleértve a mû „Egri várat” is). Nektek nem hiányzik a rajt panorámája, a várból való lezúgás ezerrel, a kivételesen autómentes rakparton a nagytányér-kónusz, a HHH-ról lefelé a tülekedés, a Hosszúhegyi út? Emlékszem minden évben volt egypár „gyorslábú”, akik szétszakították magukat a rakparton, majd félúton a HHH-ra felfelé szárazra szívták a vízcsapot. Mindig volt egy-két bulizós is: gyerekek BMX-el, seniorok leragadva a Pilisszentkereszti kocsmánál, ja és az a több száz arc, aki verejtékben fürödve, a maga tempójában, de végigtekerte a távot. Minden alkalommal indultam, az év elsõ felében vártam a DM napját, a hátralevõ idõben meg számoltam a napokat a következõig (ja és önszorgalomból még párszor végigtekertem õszönként a hatvanöt kilcsit). Minden évben itt is volt valamilyen „Harangszerû” szervezési töketlenkedés, de nem ez volt a meghatározó (az elsõ DM panorámahajós visszaszállítására emlékeztek még? Vagy amikor a Zergééket elterelték, mi meg felkúsztunk mûsoron kívül a Kevélyre?). Rendszeresen indulok más maratonokon is, mindegyikhez valamilyen okból, pl. a táj szépségéért ragaszkodom (a Bükk, a Mátra, a Zemplén is csodálatos, de történelmi távlatot nem nyújt). Szóval a vártól-várig helyett lett egy körpálya. Megértem persze, nem kell költözni a rendezõségnek, nem kell annyi helyen pályabiztosítás (rakpart, 10 út, stb.), valószínûleg kevesebb rendezõ is elég, lehet 35 km-en is indulni (több résztvevõ) és még sorolhatnám. Marad a raj-cél kopár Dunapartja. Viszont nekem kevesebb egy élménnyel. Ismerem a Pilist, elég sokat hajtottam ott is, de szvsz ez már nem ugyanaz a DM! Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

#629
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
csak érjen véget rendesen a vizsgaidõszakom, és akkor ott a helyem...
remélem nem lesz túl sok UV-m...

#630
Janiii

Janiii

    vendég

  • fórumtag
  • 210 hozzászólás

Új pálya.
Új rajthely.
Új táv. /35/

el kell menni.

http://www.sportakti...tajekoztato.doc



Tuti lesz az biztos ;)

#631
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
menek, menek !!!!!!!!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#632
Hápi

Hápi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 952 hozzászólás
:clap: Ott leszünk! Nagy bulinak ígérkezik!!!:bananadan

#633
csgy

csgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 647 hozzászólás
Három napos buli! Na ilyen sem volt még!

#634
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
Új pálya.
Új rajthely.
Új táv. /35/

el kell menni.

http://www.sportakti...tajekoztato.doc
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.