Sziasztok!
Délelõtt olvasgattam a fórumot és láttam, hogy a parkolás körüli problémákkal foglalkoztatok. Nos, engem többnyire nem szokott zavarni a dolog, amíg csak egy-két autó áll a sávon vagy a járdán, de ha már 10-20, akkor már kezdek mérgelõdni. Jártatok már a Karinthy Frigyes úton? Ott úgy van, hogy két forgalmi sáv+ egy kerékpár sáv. A kerékpár sávon nem lehet közlekedni, mert gyakorlatilag parkoló sáv lesz belõle nap közben. A járdán nincs pofám menni, mert az is zsúfolt, a forgalmi sávon meg kész életveszély. Akkor minek oda bicikli sáv? Szerintem ahhoz, hogy normálisan lehessen tekerni Budapesten, ahoz elõször a közlekedési morálnak kéne megváltoznia. Mind az autósok mind a gyalogosok, mind a biciklisek részérõl. Számtalanszor voltam Németországabn túrázni, de olyat még eccer sem láttam, hogy autó állt volna a kerékpár sávon, vagy hogy egy gyalogos átlépte volna a felfestett vonalat. Még ha a gyalogos oldalon tömeg is volt. Ott tiszteletben tartják egymást. nem úgy, mint itthon, Magyarországon.
A másik gond a tárolással van. Kint majdnem minden helyen ÕRZÖTT és elzárt tárolók vannak. Tehát megoldható, hogy ha vhova biciklivel megyek, akkor biztonságban le is tudom tenni. Ellentétben az itthoni állapotokkal. Nagy nehezen eljutok a célállomáshoz. Be akarom vinni az épületbe, hatalmas tábla fogad, hogy bevinni tilos, a kinti tárolót kötelezõ használni. Kitolom a "tárolóba". Tároló = 3 férõhelyes rács, lecsavarozva és egy nagy tábla kitéve: "A tárolóban elhelyezett kerékpárokért felelõséget NEM vállalunk!"
Akkor hogyan tovább?
Csak ennyit szerettem volna írni
Bõsz Attila