Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Critical Mass - 2006. április 22.

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
5013 hozzászólás a témában

#4541
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás

legalább is ezek a feltûnõek már csak a szines "sportruházat" miatt is. persze, hogy az a praktikus, de ha azt akarod sugallni, hogy sokan közlekednek biciklivel, akkor legalább a felvonulásra ne úgy öltözz, hogy azt sugalld, sokan sportolnak. talán célravezetõbb az az üzenet, hogy tessék én is olyan ember vagyok mint te, úgy nézek ki (nem pedig úgy mint aki versenyrõl esett be) mint te.


Ezt nem értem, pedig nem vagyok hülye

#4542
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hm... érdekes gondolat, de tényleg van benne vmi. Az biztos, hogy elég sokszínû volt a társaság. Én sport cuccban mentem, mert innen nem szívesen tekernék be hétköznapi (utcai) öltözékben.

Fulfface bukó: Aszfalton is lehet iszonyatosan nagyot esni :)

#4543
ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
szerintem kívülrõl egy nagy csapat idiótának néztünk ki, akik különcködnek és még élvezik is és még sok embert zavarnak is közben vele. és igazuk is van.

mert ugye volt itt
-mindenféle alternatív figura: nemnormálisak, társadalomba beilleszkedni képtelenek és nem is akarnak;

-feltûnõen sportolók: legyen az dh, cc, országúti, a lényeg, hogy az adott szakághoz illõ mégiscsak sportruházatban, akár fullface bukóban aszfalton.

nekem speciel az alternatívokkal sincs baj, de gondoltatok arra, hogy fog ez a felvonulás "lejönni" a kívülállókban? mert ugye mit is láttak? leginkább olyan arcokat akik a hétköznapokon is a "problémát" okozzák (bevág, cikázik, ugrál, kiszámíthatalan, egykerekezik a forgalomban, stb) legalább is ezek a feltûnõek már csak a szines "sportruházat" miatt is. persze, hogy az a praktikus, de ha azt akarod sugallni, hogy sokan közlekednek biciklivel, akkor legalább a felvonulásra ne úgy öltözz, hogy azt sugalld, sokan sportolnak. talán célravezetõbb az az üzenet, hogy tessék én is olyan ember vagyok mint te, úgy nézek ki (nem pedig úgy mint aki versenyrõl esett be) mint te.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

#4544
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 hozzászólás
A CM szerintem is nagyon jó volt. Bár az elején kicsit szervezetlennek tûnt. Az eligazításon azt mondta "Kükü", hogy egyenkénti indítás lesz. Mi oda is mentünk, aztán végülis akkor indultunk, amikor jónak láttuk. Menet közbe már nem volt komolyabb fennakadás. Legalább is, ahol én voltam. Nekem ez volt az elsõ CM, de az tuti, hogy megyek a következõre is. :)

A Fekete Tekerés fedõnevû akció mit takar? :)

#4545
iljicS

iljicS

    zsonglõr

  • fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Lol :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.


#4546
Zap

Zap

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

és ha olyat hallok hogy 888, meg dh isten és röhögés.Az tudod..


Dig, neked szólt az elsõ kijelentés, nekem a második, a harmadik meg csak bele a világba. Nagggyon király volt, ilyet még nem éltem át soha, jó volt a tömeg.. és állítólag jöttek Pécsrõl is rá. Csak Törökszentmiklósról nem. ;)

Aktuális civil


#4547
vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég

A CM-en én is szerevezõ voltam. Szerintem a rendezõk kicsit kevesen voltak, meg nem mindenki tudta pontosan mit kell csinálnia.


ja így annak ellenére, hogy a Kükü bemondta, hogy mindenki álljon elõre kezdés elõtt x perccel, össze-vissza mászkált minden rendezõ...ahol én voltam, ott inkább több rendezõ volt, mint kevés, és a szinte mindenki által mutaott kultúrált viselkedésnek köszönhetõen:D nem nagyon kellett semmit csinálni...:Dnagyon fasza a póló:D

jaésizé...arról tud valaki valamit, hogy mikor lehet nem rendezõi CMes pólót venni és hol és mennyiárt és hogy fog kinézni?

#4548
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 hozzászólás
Sziasztok!

Délelõtt olvasgattam a fórumot és láttam, hogy a parkolás körüli problémákkal foglalkoztatok. Nos, engem többnyire nem szokott zavarni a dolog, amíg csak egy-két autó áll a sávon vagy a járdán, de ha már 10-20, akkor már kezdek mérgelõdni. Jártatok már a Karinthy Frigyes úton? Ott úgy van, hogy két forgalmi sáv+ egy kerékpár sáv. A kerékpár sávon nem lehet közlekedni, mert gyakorlatilag parkoló sáv lesz belõle nap közben. A járdán nincs pofám menni, mert az is zsúfolt, a forgalmi sávon meg kész életveszély. Akkor minek oda bicikli sáv? Szerintem ahhoz, hogy normálisan lehessen tekerni Budapesten, ahoz elõször a közlekedési morálnak kéne megváltoznia. Mind az autósok mind a gyalogosok, mind a biciklisek részérõl. Számtalanszor voltam Németországabn túrázni, de olyat még eccer sem láttam, hogy autó állt volna a kerékpár sávon, vagy hogy egy gyalogos átlépte volna a felfestett vonalat. Még ha a gyalogos oldalon tömeg is volt. Ott tiszteletben tartják egymást. nem úgy, mint itthon, Magyarországon.
A másik gond a tárolással van. Kint majdnem minden helyen ÕRZÖTT és elzárt tárolók vannak. Tehát megoldható, hogy ha vhova biciklivel megyek, akkor biztonságban le is tudom tenni. Ellentétben az itthoni állapotokkal. Nagy nehezen eljutok a célállomáshoz. Be akarom vinni az épületbe, hatalmas tábla fogad, hogy bevinni tilos, a kinti tárolót kötelezõ használni. Kitolom a "tárolóba". Tároló = 3 férõhelyes rács, lecsavarozva és egy nagy tábla kitéve: "A tárolóban elhelyezett kerékpárokért felelõséget NEM vállalunk!"
Akkor hogyan tovább?

Csak ennyit szerettem volna írni :)

Bõsz Attila

#4549
Cyborg.

Cyborg.

    vendég

  • fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hápi, errõl pls részleteket is :) Mármint errõl a tekerésrõl!

kszi
Tamás

#4550
Hápi

Hápi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 952 hozzászólás
Látom rendesen megszaporodtak a hozzászólások, nagyon örülök neki.A következö felvonulás (ha miden igaz)
május 14.-én 11:00 Fekete Tekerés
Mindenki jöjjön aki tud.

A CM-en én is szerevezõ voltam. Szerintem a rendezõk kicsit kevesen voltak, meg nem mindenki tudta pontosan mit kell csinálnia. A nyilvánosság tájékoztatása is lehetne széleskörübb és akkor a dugóban álló autósok nem anyáznának annyit Ránk meg a forgalomirányító rendõrökre.

Demszkinek meg üzenem, hogy a kerékpárutak jelentõs része nincs összekapcsolva egymással, a külsõ kerületekben minimális a számuk (már ahol van), és ÉLETVESZÉLYES a kialakításuk (Demszki pálca, autós és gyalogos forgalom, keresztezõdések stb.)

#4551
vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég

Hihi, itt vagyok én is, narancssárga sapkában :-))))) Köszi aLfonz!


hehe...nincsmit:D

#4552
DooM1A1

DooM1A1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 333 hozzászólás

Demszky papának igaza van.
Tényleg nem használják...
persze mert nem lehet, és életveszélyes.
Menjetek végig a Rákosfalva-Cinkota bringaúton.
10kmh átlagsebességgel már veszélyes.
Igazi Jedi kiképzõpálya.
Túl lehet élni...ha az erõ veled van, meg egy kõkemény exoskeleton



lol :buhaha: :D :buhaha: lol
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

#4553
Cyborg.

Cyborg.

    vendég

  • fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hali!

Éppen most értem haza bringázásból. Hát matricából ki tudtam volna osztani egy köteggel... Vagy egy egész fotóalbum megtelt volna. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal gépet, de majd máskor! Az a baj, hogy gyalogosok se veszik észre, hogy hol mászkálnak.. Nem látják, hogy az ott egy bringaút, és nem gyereksétáltató, kutyafuttató, járda.. Igaz, hogy felfestés is elég hiányos... Duna Plaza-tól az Árpád híd felé vezetõ úton ahol a Viacolor cég is van, ott jópár hónapja felbontották a bringautat, vmi kábelt vezettek. Betemették a gödröt úgyahogy, viszont a bringautat nem építették vissza. Az ilyenek eléggé elkeserítõek.....


Tamás

#4554
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Demszky papának igaza van.
Tényleg nem használják...
persze mert nem lehet, és életveszélyes.
Menjetek végig a Rákosfalva-Cinkota bringaúton.
10kmh átlagsebességgel már veszélyes.
Igazi Jedi kiképzõpálya.
Túl lehet élni...ha az erõ veled van, meg egy kõkemény exoskeleton

#4555
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

"Nem érdemes komolyabb összeget kerékpárút építésére fordítani, mert az eddig kialakított mintegy 140 kilométeres hálózatot is csak kevesen használják - jelentette ki egy tegnapi háttérbeszélgetésen Demszky Gábor. Forrás: NOL"

Amíg fõvárosunk elsõ embere így áll ehhez az ügyhöz, nem hiszem, hogy eredményre vezetne bármilyen megmozdulás. Persze könnyû annak, aki kint lakik Budakeszin egy erdõ szélén és luxusterepjárón hozza be a sofõr dolgozni a városba.


Szerintem egyedül ez vezetne eredményre: http://www.tomcatpol...150&color=black#

Piros pöttyöst a g@*!nek !!! :rocketman

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#4556
kocsi

kocsi

    vendég

  • fórumtag
  • 180 hozzászólás

kocsi, a jegpalyanal ott alltunk mellettetek, de persze nem tudtam, hogy Ti vagytok azok.


Ez már tényleg túl nagy tömeg volt, hogy akár csak fel is merüljön bennem, hogy itt próbáljak ismerkedni. Csak kapkodtam a fejem, mert mindenhol volt valaki ismerõs :-)

Biztosan összefutunk még valahol, és akkor majd pótoljuk a köszönést :-)

#4557
szinuhe

szinuhe

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 911 hozzászólás
na igen, az tenyleg gaz kicsit.
de allitolag az ido mindent megszepit. vagy azt masra mondjak? :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

#4558
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja, csak a fejük... áhh:-)
meg hogy éjjelnappal rízs....böe
te kis pedó:-D

#4559
szinuhe

szinuhe

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 911 hozzászólás
hja. es mindenki bringaval nyomul.
nem dilemma az sem, kire szavazz ;)
a gyerektestu lanyokkal sincs bajom... sima ugy :D
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

#4560
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mer ott nem telik autóra:-)