Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ebbõl én a helyedben max a karokat cserélném xt-re, esetleg még a sort meg a láncot
. a többivel pont nem fog semmi érezhetõen változni, max a "birtoklás öröme " de az meg az elsõ szenvedõs emelkedõn elmúlik :)

edzõbicajt meg építenék mostani alivio max deore alkatrészekbõl, kb a komplett bringa kijönne kevesebbõl mint a tuning.

igen, ez igaz. azt mondjuk nem mondtam, hogy az anthemben csak a váz új, minden más három éves cucc. kivéve a hajtómû.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

azóta már én is rájöttem, hogy az a bajom, hogy csak ülök itt és nem tudok bringázni, aztán csak agyalgatok... egyelõre visszafogom magam és nem cserélek semmit, kicsit rakosgatok még forintokat, aztán majd tavasszal lecserélem a kerekeket valami könnyebbre, és még az is lehet, hogy addigra kap egy xt szettet. az a helyzet, hogy még megvan a régi merev vázam is, arra szeretném majd átpakolni a cuccokat, veszek bele egy merev villát, és jó lesz ide szegedre edzõbicajnak.

tamaska:

hátul egy slx van, elöl pedig egy deore, a hajtómû is slx, váltókarok szintén deore. sok bajom nincs vele, talán tényleg fölösleges lenne cserélni.

ebbõl én a helyedben max a karokat cserélném xt-re, esetleg még a sort meg a láncot
. a többivel pont nem fog semmi érezhetõen változni, max a "birtoklás öröme " de az meg az elsõ szenvedõs emelkedõn elmúlik :)

edzõbicajt meg építenék mostani alivio max deore alkatrészekbõl, kb a komplett bringa kijönne kevesebbõl mint a tuning.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sly ha elfogadsz egy tanácsot ad a pénztárcádat-bánkártyádat anyádnak-asszonynak és csak tavasszal kérd vissza van egy jó bringád és ahogy észre vettem lassan már mindent lecserélnél Pedig még meg sem szoktad és csak pörög az agyad ha ennyi a pénzed menj egy hétre az olaszokhoz vagy a görögökhöz bringázni addig megszokod és megnyugszol.

azóta már én is rájöttem, hogy az a bajom, hogy csak ülök itt és nem tudok bringázni, aztán csak agyalgatok... egyelõre visszafogom magam és nem cserélek semmit, kicsit rakosgatok még forintokat, aztán majd tavasszal lecserélem a kerekeket valami könnyebbre, és még az is lehet, hogy addigra kap egy xt szettet. az a helyzet, hogy még megvan a régi merev vázam is, arra szeretném majd átpakolni a cuccokat, veszek bele egy merev villát, és jó lesz ide szegedre edzõbicajnak.

tamaska:

hátul egy slx van, elöl pedig egy deore, a hajtómû is slx, váltókarok szintén deore. sok bajom nincs vele, talán tényleg fölösleges lenne cserélni.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Tessék

Bikeman Shimano 9-speed STI Lever Clamp Band Unit

Ezer hála, és köszönet!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tessék

Bikeman Shimano 9-speed STI Lever Clamp Band Unit

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Shimano fékváltókarokhoz utólag lehet-e bilincset rendelni? Ha igen, honnan? Nem szívesen vennék amiatt új fékváltókart, mert elhagytam a bilincset... :/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is kb ide akartam volna kilyukadni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sly ha elfogadsz egy tanácsot ad a pénztárcádat-bánkártyádat anyádnak-asszonynak és csak tavasszal kérd vissza van egy jó bringád és ahogy észre vettem lassan már mindent lecserélnél Pedig még meg sem szoktad és csak pörög az agyad ha ennyi a pénzed menj egy hétre az olaszokhoz vagy a görögökhöz bringázni addig megszokod és megnyugszol.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

már én sem :)

váltókat+váltókarokat+fogaskoszorút

mi van most a bringan? es mi a baj vele?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azt nem tudom, hogy alakulnak a lancvonalak, praktikussagi okbol probaltam megkozeliteni, hogy lenne erdemes hasznalni, hogy alternativaja legyen a 3x10nek. ha nem lehet nagyjabol vegighasznalni, akkor sokat nem er a dolog. a suly nem nagyon erdekel, viszont, hogy hasonlo atfogast kapok kevesebb elsovalto hasznalatbol az erdekesebb lenne. szvsz eleg jol lottek be 29erre a 38-24et, sramnal is eredetileg 39-26 volt, most jottek a 36-22 ill 38-24el. ha olyasmi, mint a mostani, mongy minusz a legkisebb es a legnagyobb attetel, az nekem jo lenne.

szerintem hibat kovetnek el a 29erek tervezesenel, hogyha folyamatosan a 26osbol probalnak meriteni... persze vannak olyan kikristalyosodott dolgok, amit erdemes megtartani, de siman lehet egy onallo evolucioja a 26ostol fuggetlenul. nem csodalkoznek, ha a vegen egy total mas jellegu bringat kapnank x ev mulva. de ez a marketing resze a dolgoknak, hogy mindenkinek es mindenhol ezt akarjak eladni, pedig valahova egyszeruen nem valo. en ide sorolom az attetel eltolodast is, 29errel gyorsabban lehet haladni, igy nem banom a nemileg nagyobb atteteleket sem. egy crossbicon is jobban bejott a turas elol 48as tanyer, mint a 44es.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

keresztbevaltas nelkul az hasznalhato kb. 40/28 38/26 a kettanyeros xt hajtomuvek. magamnak csinaltam, olyan tablakkal, amikre kivancsi voltam (29er elteres, 9-10es valtas, 2, 3 tanyeros verziok).

Mivel nem egyezik meg sem a triplánál, sem a duplánál (kivéve az enyémet :) ) a hajtómû láncvonala a sor láncvonalával így nem jó ez a szimmetrikus felállás. Mondok pár példát, 1. 22/26-ban ferdébben áll a lánc, mint 22/17-ben, 2. 32/26-ban ferdébben áll a lánc, mint 32/11-ben 3. Az xt dupláknál a kistányér pontosan a sor közepével szemben van, így eleve nem jó, hogy csak a felsõ 5-öt jelölöd zölddel. A shimano-nak valahogy nem sikerül eltalálnia, hogy milyen kéttányéros hajtómûvet kéne gyártani, de az legalább pozitívum, hogy szabvány lyukkörrel rendelkeznek és lehet belõlük 40-26-ot vagy 38-24-et csinálni. Egyébként egyik xt dupla sem az igazi 29-esre, túl nagy a fogszámuk, 36-24 vagy 36-22 lenne jó, esetleg még a 38-24 beleférne.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

3,82 helyett 3,76 lesz :) . Mik azok a színes számok? Miért a 40/28 van párba állítva a 38/26-tal? Miért nincs 9sebességes kéttányér?

keresztbevaltas nelkul az hasznalhato kb. 40/28 38/26 a kettanyeros xt hajtomuvek. magamnak csinaltam, olyan tablakkal, amikre kivancsi voltam (29er elteres, 9-10es valtas, 2, 3 tanyeros verziok).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

jo, akkor szorozd be 0.984el :) igy pl nem 0.74 lesz, hanem 0.73.

3,82 helyett 3,76 lesz :) . Mik azok a színes számok? Miért a 40/28 van párba állítva a 38/26-tal? Miért nincs 9sebességes kéttányér?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A felni kb csak annyira számít a kerék átmérõjében, mint az agyperem magassága. A lényeg, hogy gumival együtt mekkora. 50-es guminál ez 722/659.

Igen.

jo, akkor szorozd be 0.984el :) igy pl nem 0.74 lesz, hanem 0.73.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem ekkora a 29es a 26os kerek felnije?

A felni kb csak annyira számít a kerék átmérõjében, mint az agyperem magassága. A lényeg, hogy gumival együtt mekkora. 50-es guminál ez 722/659.

gondlom MJani a szerelt kerekek nagyobb mivolta miatt mondja.

Igen.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
gondlom MJani a szerelt kerekek nagyobb mivolta miatt mondja.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Miért 622/559?

nem ekkora a 29es a 26os kerek felnije?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

annyira nem bonyulult, csak akkor miket is akarsz cserélni pontosan? már nem tudom követni. :)

már én sem :)

váltókat+váltókarokat+fogaskoszorút

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

igen, csak az meg elég ciki, hogy "szeretnék új váltórendszert, tudtok segíteni? igen bla bla. köszi, akkor megrendelem CRC-rõl" :)

annyira nem bonyulult, csak akkor miket is akarsz cserélni pontosan? már nem tudom követni. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Utóbbit nem kell orrukra kötni. Mondd hogy ezen a projekten gondolkodsz épp.

Vagy B terv: itt érdeklõdni. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers