Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2024. January 14. - 23:35
Egyelőre muzsikál, hosszabb távra meg még át kell gondolni, hogy mit vesz, mert gravel kormányt szeretne.
- Kisherceg, madgab and donciccio like this
Posted 2024. January 12. - 23:38
Ezeknél a "régi" Shimano váltókaroknál ez elég gyakori jelenség volt, hogy felfelé üresben megy a váltókar. Ha kicsit felfelé nyomod a kart a kormány felé, akkor van esély hogy beakad. De amúgy szerintem kuka.
Szétszedni lehet - összerakni már nehezebb lenne, kb órás készség kell hozzá. Szerintem vegyetek egy újat és egy újabb évtizedre meg van oldva a kérdés. https://bringabutik....seges/m:shimano
Egy régi felsőkart tudok adni egy tábla Milkáért. (De újan se drágák)
- Kisherceg, husevotelefonfulke and madgab like this
Posted 2024. January 12. - 21:44
+ Én első körben a bovdenekbe is spriccelnék egy jó adag WD40-et (aztán persze csere).
Ennyi idős bringán azok is kukára való állapotban lehetnek és a váltási gondok legnagyobb részét a bovden szokta okozni (nem a kar vagy a váltó).
Elvileg ez egy használatban lévő gép volt. Lefelé váltáskor rendesen vitte a rendszer a láncot, elég volt a váltó rugóereje, nem volt lomha. Felfelé váltáskor jár üresben a kar. De nyilván, ha már nekiállunk, akkor megpucolunk, kenünk amit csak lehet.
Posted 2024. January 12. - 14:36
+ Én első körben a bovdenekbe is spriccelnék egy jó adag WD40-et (aztán persze csere).
Ennyi idős bringán azok is kukára való állapotban lehetnek és a váltási gondok legnagyobb részét a bovden szokta okozni (nem a kar vagy a váltó).
- husevotelefonfulke likes this
Posted 2024. January 11. - 20:16
Köszi! Jó hír, hogy van esély a gyógyításra!
- donciccio likes this
Posted 2024. January 11. - 18:54
Sziasztok!
Bátyám vett egy régi, acélvázas 7 sebességes gépet, shimano 200GS váltóval, biopace hajtóművel.
A probléma, hogy a váltókar felfelé nem hajlandó váltani, üresben tologatja az ember csak a hüvelykujjával a kart... Van értelme hétköznapi halandóként megpróbálni szétszedni és valami kiakadó akármit visszaakasztani vagy jó eséllyel kuka?
Amennyiben kuka, bármely shimano kompatibilis 7-es váltókar jó lesz nekünk vagy valamire figyelni kell? Nem rémlik, hogy a 90-es években a Shimano nagyon változtatta volna a húzott bowdenmennyiségeket, de ezer éve volt hetes rendszerem.
valószínűleg belekötött a shimano zsír. nem kell túlzottan szétszedni, csak annyira, h a mechanika látszódjon. aztán mehet rá bőségesen a féktisztító, utána meg vlmi olaj. remélhetőleg ez megoldja a problémát.
- Kisherceg and husevotelefonfulke like this
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Posted 2024. January 11. - 18:45
Sziasztok!
Bátyám vett egy régi, acélvázas 7 sebességes gépet, shimano 200GS váltóval, biopace hajtóművel.
A probléma, hogy a váltókar felfelé nem hajlandó váltani, üresben tologatja az ember csak a hüvelykujjával a kart... Van értelme hétköznapi halandóként megpróbálni szétszedni és valami kiakadó akármit visszaakasztani vagy jó eséllyel kuka?
Amennyiben kuka, bármely shimano kompatibilis 7-es váltókar jó lesz nekünk vagy valamire figyelni kell? Nem rémlik, hogy a 90-es években a Shimano nagyon változtatta volna a húzott bowdenmennyiségeket, de ezer éve volt hetes rendszerem.
Edited by husevotelefonfulke, 2024. January 11. - 18:51.
- donciccio likes this
Posted 2023. December 05. - 10:59
Váltóügyben van fejlemény. Ausztriában, Mattersburgban találtam egy üzletet, kik jó kapcsolatot ápolnak a SRAM céggel, azt az infót kapták tőlük, h tudják javítani. Szóval már csak az a "gond", h műkszik a rohadék! Így nem lehet elküldeni. Levettem a karokat és a váltót, itt van az íróasztalomon, jártamban-keltemben nyomkodom, még éjjel ha mosdóba megyek, álmos fejjel is, de, hogy rohadna meg, nem hibázik. Úgy látszik sikerült azzal a jól irányzott dobással "megjavítanom". Szóval szóljatok ha valakinek villanyos váltó hibája van, jártas vagyok a javításában!!
- Kisherceg and donciccio like this
Ridley Noah Fast
Posted 2023. December 03. - 20:21
Valszeg az uccsó opció lesz a nyerő.
Az érintkezők rendben vannak, továbbá van négy akkum, kettőt vettem az idén, a másik kettő meg vagy öt éves, ennek ellenére nem vettem észre teljesítménycsökkenést a régieknél. Tök mindegy, h milyen akku van rajta, a hibát hozza. Ezt sajnos nem lehet frissíteni, ez még az első generációs eTap.
Az a helyzet, ha nyomod valamelyik váltófület, hallatszik a váltó belsejében valami motor hang, vagy zúgás féle. Ha kézzel egy kicsit rásegítesz akkor teszi a dolgát. Erősen azt gondolom, ez csak mechanikai hiba lehet.
Tegnap este mérgemben beb@...tam a garázs sarkába, szerencsére dobozok közé, így nem sérült. Viszont azóta hibátlanul működik. A másik, h van egy "Bikepatika" mobil szerviz, kedden jön ki hozzánk, azt igérte tud segíteni,........hát nem tudom. Valszeg vennem kell egy másikat, szezonnak nem tudok így nekifutni. Azért a mechanikus csak tutibb volt.
Edited by simon23, 2023. December 03. - 20:26.
- donciccio likes this
Ridley Noah Fast
Posted 2023. December 03. - 20:02
Kontakthibás
1. Nézd meg hogy a + - érintkezők szabadon mozognak-e ( rugós)
2. két csavar tartja, tekerd ki, vezetékre vigyázz mögötte, nézd meg hátha ott van a hiba
3. akksi halott, leesik a fesz, és baszik váltani, off
4. update
5. kérj karira jézuskátol ujat
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2023. December 03. - 13:51
Csak a gumit kellett volna a csap alá tartani...
(Bocs.)
........jaaaaaaaa, ezt nem mondtátok!!
- donciccio likes this
Ridley Noah Fast
Posted 2023. December 02. - 21:06
Szerintem senki, ha van szamla garis.
Sajnos már nem garis, ez még az elsőszériás. Akkor nekem kell szétszedni. Random nem műxik, de ha kézzel segíted akkor dolgozik. A legváratlanabb szitukban hagy cserben. Ez így használhatatlan sajnos.
Ridley Noah Fast
Posted 2023. December 02. - 19:59
Szerintem senki, ha van szamla garis.
fuck me, i'm famous!
Posted 2023. December 02. - 18:41
Sziasztok!!
Ismertek valakit, szervizt kik foglalkoznak villanyos váltás javításával( Sram eTap)??
THX!!
Ridley Noah Fast
Posted 2023. December 02. - 16:54
Posted 2023. November 28. - 20:26
fuck me, i'm famous!
Posted 2023. November 28. - 17:59
melegvizbe aztasd, megpuhul tole
..ezt nem mondod komolyan!!!?? Mennyire meleg? Inkább forró?
THX!!
Ridley Noah Fast
Posted 2023. November 28. - 00:44
- Rabbit and simon23 like this
fuck me, i'm famous!
Posted 2023. November 27. - 18:39
Sziasztok!!
Milyen megoldást ajánlotok, hogy a fékváltókarokra (Sram Red) a gumiszoknyát fel tudjam imátkozni??
Szörnyű nehezen megy és félek, h eltépem.
THX!!
féktisztító a gumira, és kb mire felhúzod a fékváltókarra, addigra is párolog.
- simon23 likes this
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A