Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Egyszer fél napos kínszenvedés után adtam fel az ehhez hasonló rugócserét. Az Xt rugója nem sokkal erõsebb. JA, egy váltóban 3 rugó van, melyikrõl volna szó?

Ride everywhere.

.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Csáó!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a hátsó váltókban lehet-e rugót cserélni? Egy XT váltóból szeretném átoperálni a rugót egy deoreba!
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
http://forum.bikemag...

kattanj ide ;)
részletesen kivan tárgyalva

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Az elsõ váltóknál mit jelent a "top-swing" ?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
új LX fékváltókarral mi tapasztalat?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Wowww...köszi!!!!

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Persze,siman kompatibilis

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Sokezer km után megadta magát a gyárilag felszerelt Alivió hátsó váltóm.
Modernizálni szeretném akciós áron megvásárolható XT-re,de egyenlõre a költségvetésbõl nem futja egy komplett szettre.
Az XT mûködõképes lenne a régi 3x8-as rendszerrel,ráadásul Alivió fék-váltókarral?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Bloke!

48 és 50 között olyan kicsi a különbség (átmérõben), hogy ha jól teszed fel sztem semmi gond nem lehet. Ugyanez visszafelé: az én régi LX-em 46-oshoz való és most 44-gyel tök szupi (3×7 rendszer).

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

hogyan kell leszedni a kis alsó átszokást segítõ váltófület az XT dualconrol karról? Le tudom csavarni a mûanyag fület, de attól még ottmarad egy kis fény bigyó ami kilóg a "dobozból". Szét kéne szedni az egészet? Ugye nem?

Azt a kis fém bigyót nem lehet leszedni csak "flex-el", mert az kis bigyó egyben a kioldó lemez nyúlványa. Még ha szétszeded a váltókart akkor sem tudod kiszedni ezt az alkatrészt csak roncsolásos módon (elnyírod a rögzítõcsavar menetét). Együtt kell vele élni!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Mûködni fog, de nem lesz tökéletes. Más az átdobó fémkosár (vagy micsoda) íve.
One planet, one tribe...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem tudja valaki, hogy 28-44-50 lánctányérokhoz milyen elsõ váltó kell (3×7-es rendszer)? Mi van ha olyat használok, aminél az elõírt legnagyobb mondjuk 48-as?

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
ööö NEM! :mad:
Akkor majd még van egy meccsem a boltban.
One planet, one tribe...

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

hogyan kell leszedni a kis alsó átszokást segítõ váltófület az XT dualconrol karról? Le tudom csavarni a mûanyag fület, de attól még ottmarad egy kis fény bigyó ami kilóg a "dobozból". Szét kéne szedni az egészet? Ugye nem?

Kis fém bigyóhoz nekem adtak egy kis mûanyag bigyót amit a fül helyére kell csavarozni.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
One planet, one tribe...

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hogy lehet olyan "pöcköt" (nem tudom mi a szakszó rá:) felszerelni vázra, ami a bowdenvég-kupakokat rögzíti, tartja, megakasztja, stb ... gondolom mindenki tudja mirõl beszélek, csak tényleg nem tudom minek hívják

Szóval a lényeg, hogy az elsõ váltómhoz elég hajmeresztõ módon megy a bowden miután kilép a bowdenházból - hogyan lehetne ilyen "pöcköt" :), máshova rakni ?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
cuki: 1,2-es váltóbovden, 1,6-os fékbovden. viszont fékbovdenházat használhatsz váltóbovdenházként. állítólag nem szorul annyira.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
Cuki az biztos hogy a fek a vastagabb ... meg azon a kampo vagy dugo vagy mit tudom en is nagyobb a vegen
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Tehát, ha jól értem 1,2 a váltó ami vékonyabb mint a fék, igy kisebb a surlódás jobb a váltás, 1,5 a fék , mert hát a biztonság miatt.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
szerintem van jelentossege ,mivel nagyobb ezert nagyobb a surlodasa is es nehezebben mozog.... :( bar alap felhasznalasnal nem szamit olyan sokat...
szerintem :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin: