Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Ne bánkódj... Imádni fogod a SRAM pöckölõs karjait. Sokkal praktikusabb, mint a Shimano. Hiszen így csak a hüvelyk ujjaddal kell variálni, a többivel kapaszkodhatsz, fékezhetsz... Izlés szerint.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Köszi Thufir, én is tudtam, csak meg akartam bizonyosodni róla. Meg titkon kicsit reménykedtem, hogy jó lesz hozzá és így nem kell eladnom a váltókarokat.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Köszi !

Bár most látom: Estimated retail price: $225 US for a set :scared: :scared: :scared:

Tehát KELL:D
Úgy lesz teljes a szett.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Na most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de azért megkérdezem:

A SRAM X.7-es hátsó váltót illetve X-Gen elsõváltót LX váltókarral lehet használni?
Mert szerintem nem.
Esetleg nem kell valakinek egy pár LX váltókar 10.000,- Ft-ért.
Vagy X.7-es váltókarra cserélnél (nem markolatváltósra)

Nem hülyeség, csak már 1000-szer megkérdezték... Szóval mégegyszer:
A SRAM és Shimano hátsó váltó rendszerek nem kompatibilisek az eltérõ arányú bowden-húzás miatt. Szóval fontos, hogy márkaazonos legyen a kar és váltó. Bár a SRAM gyárt Shimano kompatibilis váltókarokat is...
Amúgy nekem is X.7 rendszer van fent, és nagyon klassz. Elsõ váltónak pedig 9.0. Ez is mûködik.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Köszi !

Bár most látom: Estimated retail price: $225 US for a set :scared: :scared: :scared:

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elvileg 2006os cucc.

pinkbikeos link
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
X.0 pöckölõs kar mikor jelenik meg kb. ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
elsõváltót lehet, hátsó váltót nem lehet

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Na most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de azért megkérdezem:

A SRAM X.7-es hátsó váltót illetve X-Gen elsõváltót LX váltókarral lehet használni?
Mert szerintem nem.
Esetleg nem kell valakinek egy pár LX váltókar 10.000,- Ft-ért.
Vagy X.7-es váltókarra cserélnél (nem markolatváltósra)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
TToma: en Deoret vennek az mar joval erosebb es 9 et is tud ha kesobb arrol lenne szo es mar nem sokkal dragabb e betus boltban olcson megkapod.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Xtr hátsó váltó ügyben lenne kérdésem.
Tapasztalatok (elõnyök, hátrányok, melyik megbízhatóbb 952 ill 960)?

Szerintem a lényeges különbség abban van, hogy a 960 Low Normal-os. Nekem ilyen van, és bejött ez a fordított rugós dolog. A 960-ason nincs bowdenfeszítõ csavar, a 952-esen ha jól emlékszem van.
XTR teszi a dolgát, nincs vele gond.
Hátrány szerintem csak az ára, bár az e betûvel kezdõdõ netes boltban most akciós Feltöltött kép.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

TToma

TToma

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Tank a gyors válaszért Endroo!

Tehát a kérdésre, mely oly sok fejtörést okozott nékem, banális a megoldás. Akkor marad kizárásos alapon az Alivio.

Még egyszer Köszönettel:

TToma

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
jó helyen ;)

acera azért 7/8 mert van hozzá 7-es váltókar és 8-as váltókar is. aliviohoz meg csak 8-as.

TToma

TToma

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
üdv BIKEGURUK!

Segítség kellene a következõ témában:

7-es hátsó váltóm mút héten jobb létre szenderült. Mivel a a gépem már elég öregecske, 2 éven belül valszínûleg úgyis lecserélem, úgyhogy nem akarok 30-40 e HUF-ért 9-es rendszerre átállni. Jelenleg abban gondolkodom, hogy veszek valami 7/8-as hátsó váltót. Nem versenyzem, csak hobbitekerek. A problémám tulajdonképpen az, hogy milyet vegyek ami el is viszi a 7-es rendszert. Egyenlõre 8-asban egyedül Acera-át és Alivio-t sikerült találnom, más valszínûleg nem is létezik már régóta. Az érdekes az, hogy a shimano az Acera-ra 7/8-at ad meg specifikációban, Alivio-ra meg csak 8-at. Van ennek valami jelentõsége? Szívem szerint a kettõ közöl inkább Alivio-t vennék, vagy annál fentebb(persze mint írtam afölött már úgysincs), csak nem tudom lehet-e kompatibilitási gond a 7-es váltókarral meg fogaskerékkoszorúval.

Hát dióhéjban ennyi.

Elõre is THANXXXX.

Üdv.: TTOMA

Az erõ legyen veletek

(AHÁNY HÁZ ANNYI SZOKÁS, remélem ez megfelelõ hely kérdésemnek)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Az a csavar a felsõ görgõ távolságát állítja a racsnitól. Ha tövig betekered minimálisan feszül csak meg jobban a váltó, ellenben mivel a görgõ messze kerül a racsniól pontatlan lesz a váltás.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Láncból nemveszek ki igy is a 2db legnagyobb fokozatot nemtom használni ez a csavar nemhülyeség! :-D
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Még annyit hogy ha az a rohadék deore nem akarja feszíteni a láncot rendesen akkor lehet vele valamit csinálni? Teszemazt, ott belül valami rugón tekerni eggyet vagy ilyesmit?

Tudtommal csak cserélni lehet a rugót, azt se egyszerû. Viszont elvileg kivehetsz egy szemet a láncból, ha nagyon ficánkol. Talán akkor is jobban feszít, ha húzol ezen a csavaron: http://iaro.srv.hu/kep/valto.bmp Vagy nem?

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Xtr hátsó váltó ügyben lenne kérdésem.
Tapasztalatok (elõnyök, hátrányok, melyik megbízhatóbb 952 ill 960)?
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Még annyit hogy ha az a rohadék deore nem akarja feszíteni a láncot rendesen akkor lehet vele valamit csinálni? Teszemazt, ott belül valami rugón tekerni eggyet vagy ilyesmit?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

egyébként nem nyeregcsõ, hanem nyeregvázcsõ...
csakmert elõször elég nagyont néztem, hogy a nyeregcsõre akarsz váltót szerelni :)

Na, jójó, OK, mondtam, bocs a fogalmazásért ... de még mindig kérdés, hogy hogy a pékbe tudok felszerelni máshova olyan "bowdenvégbecsatlakoztatóbizbaszt" ?!?!?!
Hol lehet ilyet kapni ? gondolom, mondjuk simán fel lehetne ragasztani a vázra