Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha yól Mléxem,nagykerben nem volt olyan 10-15 pötzis sram váltókar,se X7,se X9,de forró homok,ha én Mléxem rosszul,úgyhogy boltból érdemes nézni,én a Bergusonban (Óbuda,Flórián közelében)találtam X9et,persze,csak párban adták
meg a Wilkerben (Margit-híd) is szeretik a sramot,sztem ott is le7 találni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Másfél hete a Mounty-ban még volt X9-s váltókar szet (204-0405, XI. Etele út 71.)

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Pénteken eléggé felhúztam magam....

vett barátom egy SRAm X-7 hátsó váltót, de az üzlet ahol vette nem volt hozzá "gyorstüzelõs":) váltókar csak marok, az meg nem kell neki. Voltunk kb 5 bringásbótba, de sehol nem volt 9 sebességes váltókar a sramhoz , mindenhol csak marok, meg a probájkosok mondták, hogy CSAK jobbosról ne is álmodjunk...

Na aztán kiderült hogy jön a szállítmány, csak kb még 1 hónap még ideér, mer még az Atlanti Ócejány habjait szeli az a hajó amiben a sram cuccok vannak.

tehát most van 1 10ezres váltója a srácnak, amit uolyan szarul lehet használni mint a fos deorét ami elõtte volt, mert ugye a sram nem teljesen Shimano kompatibilis a lecserélendõ deore karral, magyarán b@**ik rendesen váltani.

Próbálkozni kell a Zöld Pontban, ott a srác biztos tud segíteni. Én velük hozattam az X7-es hátsóváltót + hozzá "gyorstüzelõs" X7 váltókarokat elsõhöz és a hátsóhoz is. Párnap alatt beszerezték. Igaz nekem 8-as rendszerem van, de a kilenceshez is tudnak szerintem szerezni.

A sram váltókar nem viszi a Shimano hátsót, csak az elsõt .

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

tehát most van 1 10ezres váltója a srácnak, amit uolyan szarul lehet használni mint a fos deorét ami elõtte volt, mert ugye a sram nem teljesen Shimano kompatibilis a lecserélendõ deore karral, magyarán b@**ik rendesen váltani.

megjegyzem én azt úgy nem is használnám egyáltalán sem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
emberek
http://ebike.hu/term...okar/normal/100

van

és jól mondták csak jobbos NINCS, sajna... nekem is egy x-7 pihen az asztalomon fél éve

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 posts
Pénteken eléggé felhúztam magam....

vett barátom egy SRAm X-7 hátsó váltót, de az üzlet ahol vette nem volt hozzá "gyorstüzelõs":) váltókar csak marok, az meg nem kell neki. Voltunk kb 5 bringásbótba, de sehol nem volt 9 sebességes váltókar a sramhoz , mindenhol csak marok, meg a probájkosok mondták, hogy CSAK jobbosról ne is álmodjunk...

Na aztán kiderült hogy jön a szállítmány, csak kb még 1 hónap még ideér, mer még az Atlanti Ócejány habjait szeli az a hajó amiben a sram cuccok vannak.

Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A keresõ sokszor nem használható normálisan olyan alkatrészeknél amik gyakran elõfordulnak a forumban és így a keresõ 1000 találatot mutat, amivel nem tudok mit kezdeni, ezért inkább kérdezek, ha lusta vagyok keresni, max néhányan írják hogy használjam a keresõt.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
xle fórumtárs virtuális vállonveregetésben részesült

köszönettel

bikemag forum administration

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Valaki használta már az új sram x gen elsõváltót? Melyik shimanohoz lehet hasonlítani?

Ha a keresõbe beírod, hogy "x-gen", akkor: Feltöltött kép

http://forum.bikemag...-gen#post245177

http://forum.bikemag...-gen#post248872

http://forum.bikemag...-gen#post260387
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Xt hátsóváltóm van, pc69-es lánc, truvativ stylo hajtómû és a gyenge pont az alivio elsõ váltó, középrõl terhelés alatt nem akar leváltani ezért akarom lecserélni. A sram szerintem jó választás lesz.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Volt deore-m is, de tök más hajtómûvel. Azt rosszabbnak, gyengébbnek (mondjuk ez igaz a hátsóra is, a SRAM KEMÉNY!!) éreztem, de lehet, hogy a tányérok miatt. Nem tom... Olyan szintû elsõt vegyél, mint a hajtáslánc több tagja... Ennyi. A jobb pénzkidobás, a rosszabb meg... a leggyengébb láncszem elv... tudod.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem 9.0 van.
Csúnya, de nagyon, a fele mûanyag (a bilincsnél), 5e pénz, alul-felül is húzható... de tökéletesen mûködik.
Ha az X-Gen képét felidézem magamban, akkor az szép is lett. Ha máshoz nem nyúltak, én már venném is.

A deore-nál jobb?

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Nekem 9.0 van.
Csúnya, de nagyon, a fele mûanyag (a bilincsnél), 5e pénz, alul-felül is húzható... de tökéletesen mûködik.
Ha az X-Gen képét felidézem magamban, akkor az szép is lett. Ha máshoz nem nyúltak, én már venném is.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valaki használta már az új sram x gen elsõváltót? Melyik shimanohoz lehet hasonlítani?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ez a fordított izé egy baromság. ezt valami cikkben a shimano mérnöke is kimondta (árnyaltan)
Stinkypapa: rakd vissza akkor tovább tart majd.
És különben is, nem használok google-t!
Mert yahoo-t használok ;)

Ride everywhere.

.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Ez a dual control meg fordított rugós h.váltó dolog olyan, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya...

Dual controlhoz még nem volt (bal)szerencsém, a fordított rugós hátsóváltó nekem bejön - CC-re használom a gépem.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Igen, Endroo írta le magyarul az enyhén bonyolultan leírt hsz-emet.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
rob: a fordított mûködésre gondol, hogy amikor gyorsulsz akkor kellene csak pöckölgetned, de az új rendszernél itt pont nyomni kell. ezért jobb inkább cc-seknek

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
thez: ezt most nem vágom amit irtál.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

a sh!mano rájött, hogy mégsem mindekinek tetszik az, amit õk nagy okosan kitalálnak :P
tehát jövõre ismét lesznek rapidfire karok és sima (nem forditott, mint amilyet stinkypapa vett) hátsóváltók. na mi a LOL ha ez nem?

érted.
épp gyorsítanál, és ekkor ERÕVEL kell váltani.
mikor pont nem kéne....
ahelyett hogy csak pöcögtetnénk lefelé....
idiótaság!