Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mikori lehet az az XTR amelyik forditott mechanikás, és nincs a bowdennek finomhangolója, de jár hozzá fordító. én olyan 2000re taksálom
tudja valaki?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Kosz? :scared: :chin: Nem nagyon van az ott.:) Lehet hogy mivel sokat volt használaton kívül ezért a kis pöcök nagyon beállt egy helyre, és most nem mozog rendesen.Nah majd WD40 elintézi:clap: (remélem)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Nézd meg közelebbrõl. A házat is hátha az akad bele vagy az azon lévõ kosz.

Ride everywhere.

.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Én megcsinálnám, lehet, hogy a pöcök rugója a szar, vagy kikopott a mûanyagborda (asszem már ebbe is az van mert könnyû) de akkor kuka, esetleg fújd be valami kenõanyagggal, monnyuk wídínegyven :)

Nah szétszedtem. váltogattam vele oda vissza szétkapott állapotban, aztán egyszercsak tudtam továbbb váltani. Összerakom, próbálok váltani, megint szar :( Szétszedtem megintmegpiszkáltam egy kicsit. Most ott tartok, hogy össze van rakva, van amikor nem akr váltani, van amikor rákap. Olyan érzés váltáskor mintha le lennének törve a fogak, pedig megnéztem és nem.

Az egész dologban az az érthetetlen számomra hogy 1,5 éve le lett szerelve , akkor semmi baja nem volt, akkor most mi a túrótól lett szar, mikor nem is volt használva.

Jah van ott valami pöcök ami minden egyes váltásnál moccan egyet. Gondoltam rá hogy lehet be kellene zsírozni. WD40 nincs itthon :(, de havernak van majd tõlle kérek.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Én megcsinálnám, lehet, hogy a pöcök rugója a szar, vagy kikopott a mûanyagborda (asszem már ebbe is az van mert könnyû) de akkor kuka, esetleg fújd be valami kenõanyagggal, monnyuk wídínegyven :)

Ride everywhere.

.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

ja,nem könnyû azokat a pici ugókat visszagyömöszölni...
ha nem vagy szervizbe járós,akkor örizd meg,s vegyél másikat...
vagy haver megcsinálja neked...talán...
én inkább kiszállok...

Ígyis - úgyis szétkapom, ha mond itt valaki okosat ha nem. A szervíz esetleg marad talonba. "Haver megcsinálja neked" ez inkább fordítva szokott lenni, én szoktam másnak megcsinálni:)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
ja,nem könnyû azokat a pici ugókat visszagyömöszölni...
ha nem vagy szervizbe járós,akkor örizd meg,s vegyél másikat...
vagy haver megcsinálja neked...talán...
én inkább kiszállok...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

9nél, hogy mész feljebb 9es rendszernél?

Úgy értem 9-edik fogaskerékrõl - a kicsirõl - nagyobbakra haladva kb 4-et tudok csak felváltani. Nem 9-bõl 13-ra gandoltam:no: :)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

ejj,fityisz,mit érdekel ez téged?
egyébkétn vágom a kérdésed -köbö...- szal, manitukám, vagy szétkapod,oszt jól megnézed,megbuherálod,meg izé,vagy a szokásos szöveg:vidd szervizbe...

Pont azért érdekel hogy nem akarom elkurni ha szétkapom és belekukkantok. Még régen vagy 8 éve szedtem szét egy alivios rapidfire-t, de azt se volt egyszerû összeépíteni utánna :)
Szervízbe biztos nem viszem, nem vagyok az a szervízbe járós:air: inkább csináld magad móka híve vagyok.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

']ha elkezdek váltani felfele akkor ha 9-bõl indulok váltok felfele akkor tán négyet tudok felfele menni

9nél, hogy mész feljebb 9es rendszernél?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
ejj,fityisz,mit érdekel ez téged?
egyébkétn vágom a kérdésed -köbö...- szal, manitukám, vagy szétkapod,oszt jól megnézed,megbuherálod,meg izé,vagy a szokásos szöveg:vidd szervizbe...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

én azt se tudom mirõl beszélsz........

Mit nem értesz? Olyan mintha eltünt volna a váltókarom 9 fokozatából 4 fokozat.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

']Senki nem mond semmit?:cry:

én azt se tudom mirõl beszélsz........

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Senki nem mond semmit?:cry:

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Van egy kis problémám az LX-es rapdfire váltókarommal. 9-es LX karról van szó.

A problémám az hogy kb 1,5 év pihenés után most felpakoltam a ESP markolatváltóm helyett. De valami történhetett a váltókarral ugyanis ha elkezdek váltani felfele akkor ha 9-bõl indulok váltok felfele akkor tán négyet tudok felfele menni, és úgy hogy minden egyes felfele váltásnál egyre többet fell nyomni, olyan mintha nem kattannna vissza. Valami bigyó kiakadhatott benne, de még nem kaptam szét, gondoltam megkérdezem itt, hátha valakinek volt már ilyen esete. Régebben halottam hogy rapidfireknél vigyázni kell hogy üresben( mikor nincs bekötve bovdennel a váltóhoz) nem kell kattingatni a váltókart, lehet e miatt lehet a gond.:cry:

Rettentheto

Rettentheto

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hopp, ezt nem ide akartam :). Bocsi.

Rettentheto

Rettentheto

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hali! Az lenne a kérdésem, hogy a felülhúzós elsõ váltóm bowdenpapucsát lejjebb kéne raknom (inkább lejjeb kéne egy másik). Gondolom bilincsel, vagy ragasztva meg lehet rögzíten. Ha esetleg tudnátok valami helyet, ahol ezt megoldják nekem, azt nagyon megköszönném.
Üdv.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sram még mindig gyárt olyan váltókarokat, amik finoman hangolhatók, de ha egy jó váltód, hajtómûved és váltókarod van akkor teljesen felesleges.

A sebesség mindent megold.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
volt Sachs markolatváltóm az elõl 9et kattant.
váltókarnál max ha hagyod kicsit szorulni a bovdent finoman tudsz annyit huzni rajta fölfelé hogy a nagyobb fokozatokat is vigye hangtalanul.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
nem hanyagolják, GripShifteken van,
szóval mondhatjuk, hogy ez a pöcögtetés ára :)