Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Posted 2005. October 30. - 21:54

Ride everywhere.
.
Posted 2005. October 30. - 21:36

próbáltad vagy csak gondolod ?Vegyen a halál sramot! Nekem nem kéne!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. October 30. - 21:29

Posted 2005. October 30. - 17:11

semmi mas
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. October 30. - 11:27

Köfi a Segítséget mostmár csak azt kell eldöntenem, hogy a hajtómü milyen lessz.
Posted 2005. October 30. - 11:24

ezt nem tom...nekem azért lett xt mert nem volt éppen beszerezhetõ x-genAz XT tud annyival többet mint amennyivel többe kerül a sramék X-Gen-jénél?
Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.
de akinek sram van az dicséri...
Posted 2005. October 30. - 11:22

Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.
Posted 2005. October 30. - 11:18

párban van, és az elsõ az S kompatibilis (nekem is elöl XT átdobó van)Öszintén megvallva nekem is a sram a szimpatikusabb,csak nem ismerem annyira. Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Váltókarból csak a hátsóváltóhoz gyárt normál váltót? Mert azt láttam, hogy marokválltó az szetben van,de olyanom még nem volt és nem túl szimp,mert nekem úgy tünik, hogy a fékkart nem lehet túl jól elérni vele.
Posted 2005. October 30. - 11:16

Posted 2005. October 30. - 11:16

hát mostmár én is...de mint mondtam van 1szerre használt mindkét cuccos...de amíg a nagy S nem dob vmi q.nagyot addig sramom lesz minden bicajon....Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)
Posted 2005. October 30. - 11:07

Hello!
Kérdésem lenne következõ:
-Mi a különbséb a hosszú kanalas és a rövid kanalas hátsó váltó között?
-Szerintetek milyen a Sram X-Gen elsõ váltója?
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.
Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
Posted 2005. October 30. - 10:52

súlycsökkentés gyanánt
Posted 2005. October 30. - 10:49

van...A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.
Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.
nekem full x9 van, xt elsõ váltóval, trigger karokkal, (xt hmû)
másik bringán full xt.....és egy fél nagyságrenddel jobb az x9...és nekem a trigger karok is jobban kézre állnak mint a shimano...
Posted 2005. October 30. - 08:45

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2005. October 30. - 08:41

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2005. October 30. - 08:38

Hello!
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.
A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.
Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2005. October 30. - 08:30

Posted 2005. October 27. - 12:43

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2005. October 27. - 12:41

pl nem izgat:)
mármint ...
érzésre váltok.
ha nehéz akkor könnyítek, ha lassu akkor leváltok:)
a kijelzõ meg úgyis letörik egy nagy esésnél.
na szóval ezen nincs mit megoldani:)
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 27. - 12:03

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"