Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
én nem hiszek abban,h a shimano jobb alternatíva lenne
használtam mindkettõt (nayo,shimanobol az XTR család kimaradt,de volt Alivio,Deore,LX és XT - Sramból Sram 5.0,9.0 és X0) és a sram sokkal inkább beyött,mással már nem építenék gépet
ár kérdésével pedig az a helyzet,h csak az X0 árai vannak rosszul pozícionálva de megoldható ettõl függetlenül,h az X0 szettet olcsóbban szerezze be az Mber mint az XTR-ét

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

az ilyeneket, amit xc rider is írt, vajon miért csak azok írnak akinek xtrjük van? keserû a szõlõ, mert drága lenne lecserélni..?

az x.9 ára váltókarral, x gen elsõváltóval: 33e
az xt hasonló "szettje": 40e
és vajon melyik a jobb? szerintem nem is kérdés...

és elég sok embert tudnék mondani aki már próbált sok váltót/váltókart, biciklit és sramja van, nem véletlenül. akár vizdák janit is meg lehet kérdezni a dologról...

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan....olyan váltót veszek,amilyet akarok, de nem éppeszû dolog 50 rugót adni egy feltuningolt X9-ért...
Az XTR-azért nem 50...max ha a tuning karbon kanalakat is megveszed hozzá...
Mellesleg a Janit a Biker is támogatja, ha jól tudom...akkor mivel menne?
De ettõl még lehet, hogy amúgy is ilyenje lenne, de soha nem venné meg 50-ért...az sznobság...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
drága lenne lecserélni?? miért? hisz olcsóbb a sram nem? akkor a használt iksztéer árából kijönne.....simán....

meg sztm. valóban meg elhetne sok embert kérdezni...csak mind mást mondana :) ...ha engem kérdeznének mondanám, hogy mirõl van szó? váltó? ájjjjjjjj....az minek az? :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az ilyeneket, amit xc rider is írt, vajon miért csak azok írnak akinek xtrjük van? keserû a szõlõ, mert drága lenne lecserélni..?

az x.9 ára váltókarral, x gen elsõváltóval: 33e
az xt hasonló "szettje": 40e
és vajon melyik a jobb? szerintem nem is kérdés...

és elég sok embert tudnék mondani aki már próbált sok váltót/váltókart, biciklit és sramja van, nem véletlenül. akár vizdák janit is meg lehet kérdezni a dologról...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát azért X9 trigger/X.0 markolat, és X9 hátsóval elég sokat mentem....majd kíváncsi leszek a full xtr milyen lesz ehhez képest...
De az uccsó 2 mondatod az nagyon ott van:)
Üdv:Thy

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Látom hatásos a Sram hazai marketinje, pedig a hazai forgalmazó szinte semmit sramot nem hirdet!!! "veszek 50ért X.0-t mer a havernak is az van, akkor nekem is kell mer az jó". Persze hogy egy alivio-deore-lx után hatalmas változás még az X.9 is, de nem tudom váltott e valaki mondjuk full XTR-rõl X.0 ra csak azért mert az állítólag jobban vált. Thy nem számít, neki hivatali kötelessége cserélni ha adják a cuccost! Istenítitek itt a sramot holott nincs összehasonlítási alapotok!!!!! az hogy próbáltam a haver gépén 2 percig azt meg nem nevezném tapasztalatnak!!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen. ez természetes ennél a karnál, és tényleg a pozicionálás miatt van...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nemtom nekem olyan van hogy a legkisebbrõl hátul 2t vált, bármit csinálok vele
sztem letört az a pöcke vagy nemtudom, de semmiképp se jó
kukkants bele(?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
problemam van. specialized sirrus biciklin levo Shimano R-440-8, Rapidfire valtokarral van gond. a bal oldali [tehat elso valtohoz valo] kar nem kettot kattan, mint kene, hanem 5ot. valamint lefele [kistanyerra] valtaskor levalt a legalsora egy kattintasra.

gondolom, hogy azert kattan tobbet, mert ez valami kenyelmi dolog, es hogy konnyebb legyen megtalalni vele a sebesseget, de en meg csak szivok vele folyamatosan.

valaki tud valamit rola?

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Mer az sincs olyan közel és oda nem akarok...meg (igaz az üzenõfalra) írtam, hogy Budán kén inkább.

Ride everywhere.

.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hát ha tudod, hol tudsz venni ilyen cuccot, akkor miért kérdezed?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Annyit nem adok ki váltóra, a tecsobiprakt- nál már közelebb azikszfaktor :/ ;) Ott majd biztos lesz titángörgõ 5000-ért :D

Ride everywhere.

.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Miskolcon láttam nyitva bringaboltot...
Egyébként meg TESCO, OBI, Praktiker. :-)))

Az X.0-hoz csak annyit: próbáld ki és megtudod. :-)))
De mondhatnám az x-9-re is ugyanezt.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az alsó csavar rövidebb egy kicsit mert ott keskenyeb a görgõ, nem lehet.
Mi van még nyitva ilyenkor, most keltem fel :/

Ride everywhere.

.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Mivel leginkább süllyesztett fejû csavar kell bele.
Arra nem gondoltál, hogy a két csavart fölcseréld??
Az alsó görgõnél nem hiszem, hogy lenne bármilyen "pöcök".
A SRAM-nál legalábbis nincs.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

van rövidkanál is...

csavarbolt, vagy bicósbolt:-)
holnap még van esélye hogy nyitva találj egyet:)

mellesleg bármely talán M2-M3 (nem vágom) csavar jó bele, a végébõl meg levágod a felesleget.

Igen, szabványcsavart raktam bele, de annak a feje nem eléggé lapos és pont beleér abba a roha... pöcökbe, emiatt csak a felsõ rugó tud nyúlni...
HA nincskanál akkorse kell :D Hogynézki?

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

X.o
:-)

ja és én maradok S-nél:)

én meg eladom a speckót, és távozik a családból a Sh váltórendszer...(átdobó meg hmû marad persze)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
van rövidkanál is...

csavarbolt, vagy bicósbolt:-)
holnap még van esélye hogy nyitva találj egyet:)

mellesleg bármely talán M2-M3 (nem vágom) csavar jó bele, a végébõl meg levágod a felesleget.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az inkább egy közepes hajlott kanál, és már félteném odaverni a bárhova ;)
Egyelõre váltógörgõ vagyis a felsõ váltógörgõt tartó csavar kéne nekem mert reggel elhagytam :( de minden zárva még két napig baszzjameg :mad:

Ride everywhere.

.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
X.o
:-)

ja és én maradok S-nél:)