Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha attack gripshift akkor azert, mert markolaszvalto kell neki mindenkepp. Ha attack pockolos, [van ilyen?] akkor azert mert szimpibb a mukodese szamara, mint az xtr-e. Meg meg egyeb szempontok johetnek, mint suly, ar, ez van, stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de egy xtr-el mérnem jó xtr kart használni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na az az xtr-rohloff dolog szep lesz. De az attack kart siman miert nem jo hasznalni az xtr valtoval?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Én ikkább azon agyalok, hogy a Rohloff agyhoz megfelõ áttételek kerüljenek egy XTR váltókarba!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
csak a kinézet miatt?
az attack kb az x-7 szintnek felel meg, tehát a belseje nem az xtrhez való..
akkor meg minek xtr váltó

ha meg is lehet csinálni, drága és nem olyan jó, mint mondjuk egy full x-0 szett, ami külföldön olcsóbb is.. az xtrre meg csak lesz vevõ

de ha ez minden vágyad, valszeg úgyis tökmind1, hogy hogy mûködik és hogy mennyibe kerül, szóval próba cseresznye

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Sziasztok
lenne egy érdekes kérdésem:össze lehet hozni egy XTR hátsó váltot egy X.0 markolatváltóval úgy hogy SRAM ATTACK váltókar belselyét átépítem a X.0-ba?(ha egyáltalán lehet?)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sajna tuti elszakadt, mert látom, hogy hol... :(

akkor marad a sufnizás :D

köszi!

ps: még jó hogy a 2 bolt ott van egymás mellett ;) majd megyek kerékszemlére, meg váltókarozni
meg akkor már vmi jó kis racsnit is nézek, mert vicces ez az 500ftos valami-

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nahh itt a pöcs Sala :D
kb 1% eséjt adok, hogy beszerezhetõ. Biztosan elszakad? Mert egyszer nekem is kiakadt a fogasléc része és mindig 9-et mutatott. Gyere be a boltba.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Szerintem ki lehet cserélni, de szerintem kishazánkba nem hoznak be:( Melyik sram? Meg kérdezem azt a pöcs salát is ha átjön:)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sram váltókarokat mennyire lehet szerelgetni?

mert a hátsóban elszakadt (el nem tudom képzelni hogyan..) a fokozatkijelzõ mûanyag/papír/akármi
régen megszoktam, hogy az alivioban eltört a pöcök, de egy 1,5 éves, jobbfajta váltókar ne legyen már kicsit se szar...

ki lehet cserélni? sala, nálad vannak ilyen kütyük?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Melyik XT váltókarra gondolsz? DualControl vagy Rapidfire+? Ugyanis a DC-nél sokkla több a különbség az XT és az alatta lévõk között. A Rapidfire-nél nem csak a csapágyakban különbözik, hanem belül asszem majdnem minden alkatrésze fém, a Deore/LX ugye nagyrészt mûanyag. Ja és az XT könnyebb is jóval, precizebben mûkszik.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nekem tp swinges XT van és elég yo

De mindegy, a kérdésem a köv lenne: megéri XT váltókart venni Deore v. Lx helyett?
Azt tudom hogy van benne csapágy meg minden anyámkínja, de mûködésben számít annyit?
(A Deore meg az LX között sz.tem majdnemhogycsak a festés a különbség)
Kössssz

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

:Dna és ha már itt tartunk mi az a top-swing?és milyen a nem top-swing?miben külömböznek egymástól?

elõre is köszi...

Keress vissza a topicban, mert már kiveséztük!
Egyébként a Top-swing :http://cycle.shimano...=1134059873619
a hagyományos meg : http://cycle.shimano...D=1134059886682

a legnagyobb különbség szembetûnõ. ja és mûlödésben is van egy kevés.

Keress vissza!!!

Tüzes Paripám

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

az XT megy alul és felülhúzósként is, legyen az hagyományos vagy Top-Swing-es.

:Dna és ha már itt tartunk mi az a top-swing?és milyen a nem top-swing?miben külömböznek egymástól?

elõre is köszi...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

sziasztok!

lenne egy kérdésem.elsõ-váltóról van szó.mit jelentenek azok a dolgok,hogy alul-felül húzós meg ilyenek.az oké,hogy van amelyik a középtengelyre és van amelyik a vázra szerelhetõ.szóval nem értem.amúgy meg kona calderára vennék xt-t akkor meg milyet vegyek?
üdv.

az XT megy alul és felülhúzósként is, legyen az hagyományos vagy Top-Swing-es.

Tüzes Paripám

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az alul- meg a felülhúzós között az a különbség, hogy az egyikbe alulról fut bele a bovden, a másikba fölülrõl. A vázadon található bovdentartó szemek szabják meg, hogy mien váltót kell venned. Mondjuk a legtöbb váltó alul- és felülhúzós is, attól függõen, hogy honnan fûzöd be a bovdent. A nyeregvázcsõre szerelhetõ elsõváltó mellett vannak még az E típusú váltók, ezeket tudod a monoblokkra szerelni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
sziasztok!

lenne egy kérdésem.elsõ-váltóról van szó.mit jelentenek azok a dolgok,hogy alul-felül húzós meg ilyenek.az oké,hogy van amelyik a középtengelyre és van amelyik a vázra szerelhetõ.szóval nem értem.amúgy meg kona calderára vennék xt-t akkor meg milyet vegyek?
üdv.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Hát ezerötért márveszek fémgörgõt, mondjuk azt nem akarok, mert csak szétkoptatom..

Ride everywhere.

.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tigger igaz, olvasgatom is hogy X.0 vagy XTR meg XT és X.7 meg ilyenek...nekem S-em van, eddig müködik, majd meglátjuk hogy mi lesz ha váltót kell cserélni...
OFF
a deore v-fék az árához képest elég jól fog, nekem is olyan van, ritchey kékszínû pofákkal (azt nemtom milyen)...éshát..megállok vele:D
ON

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kala
sram véfékrõl beszéltem
és az abszurdum hogy fél év alatt elgyengül a rugó, meg eltörik a tartó pöcök
LX meg nem esik szét, sõt a deore v-fék meg igencsak jó!
de ez váltós topik :)