Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
a fékváltókar (fentebb leírtam) dilemmámat nem elemeztétek? vagy cak túllihegem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, mostanság eegyre több rövidkanalas van;)
arra van szükség ha túl nagy a különbség a kis és nagy áttételek között.
azaz elöl nagyonnagy, és 22 is, hátul szintén 34 és 11.
ekkor érdemes, a rövid nem tud ennyit áthidalni.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Aztat nemtom. Nekem is hosszukanalas van. Az a kistányérhoz kell elvileg. Vagy a leves evésre ? :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem a pontos helyzet a következõ: hajtókar ultegra 53/39 elsõváltó ultegra 2 fokozatú ,ehhez passzol-e a 3as dura ace fékváltókar? Még egy kérdés is eszembe jutott: mikor kell hosszú kanalas hátsóváltót használni? Mostanság egyre több ilyen gépet látni! :mybad:

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
szerintem igen. Enyémen elõször 3-as Truva volt, most meg kettes FSA. De én nem értek még nagyon ehhez :) (csak gyors vagyok)
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Sziasztok!
Gyors segítség kellene! A 3×9 es fékváltókar használható 2 elsõ fogaskerékkel? az elsõváltóm is kettes ultegra!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
hát igen ez már én is elgondolkodtam ,hogy ha ezen múlna, akkor hamarabb leadnám a súlyomból a 10 grammot :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én egyelõre sajnos csak a hátsóváltóról tudok nyilatkozni, de olyan szinten durván vertem már oda kövekhez, gyökerekhez, hogy ettõl olcsóbb váltók már csoffadtak volna(volt is ilyen)

ezen lett egy jó mély karist, de még csak el sem deformálódott. a görgõk nem lötyögnek, a rugók erõsek mint mindig. saját nem pontos mérés alapján meg ~199 gramm.
nem olcsó, de ha olcsón kerül az ember kezei közé, akkor jobbat nem talál max ugyanilyen jót, de ezt nem tudhatom, hisz nincs x.0-m.
viszont ha már saját vélemények is vannak, nekem az eddig kiadott xtr-ek mindegyike tetszik. ez a legjobban. gyönyörü a színe!

Tigger: de ált. a szponzoráltak tudnak bringázni, és nekik annyira nem fog számítani az a pár 10 gramm többlet. akinek meg ezen múlik bármi, hát gratulálok:o

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az XTR tarcsafek olyan amilyen, ezt tudjuk (bar alattam meg nem volt). Azt is tudjuk, hogy van egy csomo karbonos cucc, ami konyebb es jobban fog. Szoval az XTR tarcsa valoban nem eri meg az arat. Viszont a tobbi XTR alkatreszbe viszont nem nagyon tudnek belekotni. A valto rendszer franko a koszorutol a lancig, elol es hatul is. Az elso es hatso agy bar nem a legkonnyebb, de ennyire konnyu es tartos nem sok van. A hajtomu csaszar.
A profikkal kapcsolatban igazad van, de ha oszintek vagyunk akkor nem fognak szart tenni a versenyzo ala, ami hatraltatja. Legalabbis csunya ongol lenne...

nem vita al, de 1részt a profik azzal mennek amit tolnak alájuk, ha meg súly, az xtr nél van könnyebb és /sok vélemény szerint/ jobb tárcsafék

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tanácstalan vagyok... Elsõ váltónak az XT és az XGEN jön nálam szóba. A kérdés, hogy megéri-e az a +2500 HUF? Annyival jobb lenne a váltásteljesítmény? És a sártûrés? HELP?!

nekem a full sram véltórendszeremhez /már a másodikhoz/ xt átdobó van és qrva jól mûxik....xgent nem próbáltam, így arról nem tudok, de az xt-t nyugodtan ajánlom, tökéletesen mûködik.....

A fek temaban valoszinuleg igazad van de itt a suly volt az elsodleges szempont es ha a profiknak megfelel, akkor olyan szar megsem lehet. De mondom, nem vitatkozni akarok. ...

nem vita al, de 1részt a profik azzal mennek amit tolnak alájuk, ha meg súly, az xtr nél van könnyebb és /sok vélemény szerint/ jobb tárcsafék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Én csak a dizánjról beszéltem....:mad:

nem.
te forradalmi újításról beszéltél, azaz hogy csak ez történt.
és még mielött midnenki tovább flémel, próbálja ki elöbb eme alkatrészeket!
egyetlen hibája ténylegesen az ára
tökéletes váltás, dizájn az mindenki saját szívügye, de hibátlan alkatrészek.
és ha ezt oly' nehéz elhinni, akkor kérdezzetek meg egy eme cuccokat használó embert.

a dizájn meg mindneki saját szívügye.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
DoubleTap: Az országúti fékváltókar-rendszer kapta ezt a fantázianevet. A rendszer lényege, hogy a váltás egyetlen a fékkar mögött található kar segítségével történik. Ezt a váltókart azonos irányba (befelé) mozdítva válthatjuk a könnyebb és nehezebb fokozatokat egyaránt. A szisztéma elõnyeihez sorolják, hogy egy kar csak egy funkciót lát el, így a váltás közbeni véletlenszerû fékezés, illetve ennek fordított esete nem állhat elõ.

én ezt nem értem tisztán:
a fel, ill. le akarok vtani akkor is ugyanabba az irányba kell pöckölnöm?? Vagy van némi szög/erõ stb eltérés?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hozzáteszem, sok tapasztalatom nincs, se a fékkel, se a fordított húzású váltóval, csak mások véleménye maradt meg bennem.
hajtókarból egyértelmû, ezt én is így gondolom.
az xtr vs x0 valószínûleg tényleg eldönthetetlen, csupán az ízlés, megszokás kérdése, de 1-2 kategóriával lejebb már kicsit más a helyzet ;) szerintem... de ez már tényleg off

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A forditott huzast szerintem csak meg kell szokni. En legalabbis szeretem, pedig az elejen nagyon utaltam. A fek temaban valoszinuleg igazad van de itt a suly volt az elsodleges szempont es ha a profiknak megfelel, akkor olyan szar megsem lehet. De mondom, nem vitatkozni akarok. Szerintem jo cuccokat csinal a shimano es igazabol izles kerdese, hogy sram vagy a japok. Bar hajtomuben az LX-tol felfele szamomra nem kerdes, hogy melyik a jo, a szep, az eros es a tartos. :) Fel karomat egy gyonyoru XTR hajtomuert...

az árán kívül a fordított húzás is lehet gyenge pont, bár lehet, hogy idén lersz alternatíva... meg ugye a dct sem szerette mindinki, hát most kaptak is rapidfire-t... no meg a fékekrõl sem csak jót hallottam ;)

nekem abszolút nem tetszik ellenben a sramokkal (ezért is vettem sramot, no meg mert normális áron lehet hozzájutni, halandó emberként, BOLTBAN), szóval tartom, hogy hasonlóság nincs sok. max annyi, mind a kettõ ugyan azt csinálja...

Enyim Paripa

Let the people speak

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Tanácstalan vagyok... Elsõ váltónak az XT és az XGEN jön nálam szóba. A kérdés, hogy megéri-e az a +2500 HUF? Annyival jobb lenne a váltásteljesítmény? És a sártûrés? HELP?!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
az árán kívül a fordított húzás is lehet gyenge pont, bár lehet, hogy idén lersz alternatíva... meg ugye a dct sem szerette mindinki, hát most kaptak is rapidfire-t... no meg a fékekrõl sem csak jót hallottam ;)

nekem abszolút nem tetszik ellenben a sramokkal (ezért is vettem sramot, no meg mert normális áron lehet hozzájutni, halandó emberként, BOLTBAN), szóval tartom, hogy hasonlóság nincs sok. max annyi, mind a kettõ ugyan azt csinálja...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Minek hozzanyulni ahhoz, ami amugy tokeletes? Nem kivanok belemenni a flame-be, de az XTR szeria egyetlen ismert hibaja az ara. Azt amugy senki nem kerdojelezi meg, hogy nem csak pozicionalva van a felso kategoriaba, hanem oda is valo. Egyebkent szerintem a belbecs a lenyeg. Meglatjuk.

Micsoda forradalmi újítás a shimanonál már az XTR felirat fölött már egy X betût is próbáltak "odadizájnolni":)

Enyim Paripa

Let the people speak

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

miért, abban biztos vagy hogy technikailag semit sem csináltak?;)

Én csak a dizánjról beszéltem....:mad:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

tényleg ,ha a technikai újításról is vannak werk infók akkor kivele :)

arról nincs, de ehhez képest itt mindenki meg tudja szakérteni és itélni hogy mi jobb vagy rosszabb, és menniyvel:) biztos külföldi fórumokon olvasták:p

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
tényleg ,ha a technikai újításról is vannak werk infók akkor kivele :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!