Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2006. április 05. - 17:36
gondolkodom a markolatváltón,de nem tom hogy az menyire lenne jó csapatás közben...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. április 05. - 08:20
Köszi!deoreról váltottam x9 váltó / x7 kar kombóra (mondjuk nekem behalt a váltás, azért cseréltem). fényévek vannak a kettõ között. x7/x9 között inkább csak a felhasznált anyagokban van különbség, használat közben nem nagyon fogod érezni.
Én is erre gondoltam, hogy az X9-ben a súlycsökkentés miatt van néhány ötvözet, de mintha a szerkezete ugyanaz lenne. Mivel nem nagyon érdekelnek a grammok, valszeg megelégszem az X7-tel.
Amúgy nekem is behalt, a két Deore váltókar megadta magát. (igaz bírta jópár évig)
Írta 2006. április 05. - 08:10
Írta 2006. április 05. - 00:19
köszi a véleményt és én is jelzem, hogy nem flémet akartam indítani, csak érdekelt, hogy van-e különbség illetve, hogy melyik váltó miben jobb.
nekem többhelyen mondták, többek közt a Sala is a Speed-way-ben, hogy az XT-hátsó váltómra, hogy örökdarab. de ha azt mondod, hogy egyik kutya, másik eb: akkor marad a bevált XT elöl-hátul.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. április 04. - 23:58
Írta 2006. április 04. - 13:16
ha + vagy vele elégedve, és még jó akkor minek ?
amúgy véleményem szerint /ez csak az én saját véleményem, és ne indítsunk 5 oldal flémet/ az x9 kicsit jobban mûködik és ergonomikusabb mint az xt, bár az elsõ váltóm xt....tehát xgenrõl nem nyalatkoznék
köszi a véleményt és én is jelzem, hogy nem flémet akartam indítani, csak érdekelt, hogy van-e különbség illetve, hogy melyik váltó miben jobb.
nekem többhelyen mondták, többek közt a Sala is a Speed-way-ben, hogy az XT-hátsó váltómra, hogy örökdarab. de ha azt mondod, hogy egyik kutya, másik eb: akkor marad a bevált XT elöl-hátul.
Írta 2006. április 04. - 13:03
ha + vagy vele elégedve, és még jó akkor minek ?érdemes az elsõ-hátsó XT váltó rendszert lecserélni egy Sram x9 hátsóra és egy XGEN elsõ váltóra? igaz, hogy akkor sajnos az Attack 8as váltókarokat is cserélnem kell legalább X7-re, mert ezek a fentebb említett SRAM váltók már ESP-sek és csak az ESP-s váltókarokkal kompatibilisek... szóval van értelme a cserének?:confused:
amúgy véleményem szerint /ez csak az én saját véleményem, és ne indítsunk 5 oldal flémet/ az x9 kicsit jobban mûködik és ergonomikusabb mint az xt, bár az elsõ váltóm xt....tehát xgenrõl nem nyalatkoznék
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 04. - 13:00
Írta 2006. április 04. - 08:07
34.9mmNemtudja valaki, hogy a Merida K590-re mekkora bilincsátmérõjû elsõváltó való? (Mert nem tudom lemérni mostanában...)
Írta 2006. április 03. - 20:41
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. április 03. - 13:57
Hát ez egy jó kérdés, mert az oldalon 3 féle váltókar is fent van, de a "nagy" táblázatban csak 1féle létezik...Thommey: Neked már elmondták, hogy mi a különbség a két váltókar között?
http://www.paul-lang...XTR/SL-M970.jpg
http://www.paul-lang...R/SL-M970-1.jpg
Úgy tudom lesz külön hidraulikus fékkar is.
Sztem ez megtévesztés:)
én erre gondolnék végleges verzióra, mert ennek más a nagy karjának a kialakítása...de végleges verzió majd akkor,ha bejöttek az újak:)
Írta 2006. április 03. - 13:08
Írta 2006. április 03. - 13:03
http://www.paul-lang...XTR/SL-M970.jpg
Úgy tudom lesz külön hidraulikus fékkar is.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 03. - 11:07
Írta 2006. április 03. - 10:10
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 03. - 10:00
Írta 2006. április 02. - 21:31
Írta 2006. április 02. - 20:20
Nekem a pontos helyzet a következõ: hajtókar ultegra 53/39 elsõváltó ultegra 2 fokozatú ,ehhez passzol-e a 3as dura ace fékváltókar? Még egy kérdés is eszembe jutott: mikor kell hosszú kanalas hátsóváltót használni? Mostanság egyre több ilyen gépet látni! :mybad:
A lényeg a következõ,A fékváltókarok (elsõrõl beszélek)közül ma már mind háromfokozatu.Tehát használható kettes hajtómûvel.A hosszúkanalas hváltókra a hármas hmühöz van szükség a nagy áttételi tartomány miatt.De a rövidkanalas is visz mindent amúgy.
Írta 2006. április 02. - 20:05
Nekem a 11-34-es sorhoz és a 24-36-46-os tányérokhoz rövidkanalas váltó volt és minden normális áttételkombinációt átfogott. Sosem lesz újra hosszúkanalas váltóm.Még egy kérdés is eszembe jutott: mikor kell hosszú kanalas hátsóváltót használni? Mostanság egyre több ilyen gépet látni! :mybad:
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]