Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
fr felhasználásra mien váltókart érdemes venni?!
gondolkodom a markolatváltón,de nem tom hogy az menyire lenne jó csapatás közben...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

dygk

dygk

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

deoreról váltottam x9 váltó / x7 kar kombóra (mondjuk nekem behalt a váltás, azért cseréltem). fényévek vannak a kettõ között. x7/x9 között inkább csak a felhasznált anyagokban van különbség, használat közben nem nagyon fogod érezni.

Köszi!
Én is erre gondoltam, hogy az X9-ben a súlycsökkentés miatt van néhány ötvözet, de mintha a szerkezete ugyanaz lenne. Mivel nem nagyon érdekelnek a grammok, valszeg megelégszem az X7-tel.
Amúgy nekem is behalt, a két Deore váltókar megadta magát. (igaz bírta jópár évig)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
deoreról váltottam x9 váltó / x7 kar kombóra (mondjuk nekem behalt a váltás, azért cseréltem). fényévek vannak a kettõ között. x7/x9 között inkább csak a felhasznált anyagokban van különbség, használat közben nem nagyon fogod érezni.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ha meg vagy elegedve a mostanival, akkor szerintem felesleges egy rakas penzt olni abba, hogy talan egy picivel jobb legyen hatul. De ez csak az en velemenyem.

köszi a véleményt és én is jelzem, hogy nem flémet akartam indítani, csak érdekelt, hogy van-e különbség illetve, hogy melyik váltó miben jobb.
nekem többhelyen mondták, többek közt a Sala is a Speed-way-ben, hogy az XT-hátsó váltómra, hogy örökdarab. de ha azt mondod, hogy egyik kutya, másik eb: akkor marad a bevált XT elöl-hátul.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

dygk

dygk

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok! Shimano-ról (Deore) Sram-ra történõ váltáson gondolkozom, a véleményeteket szeretném kérni: az X9 hátsó váltó megéri azt a többletet az árában az X7-hez képest? Vagy ez leginkább a felhasználástól (extrém körülményektól) függ? Olvastam sok ötletet, tanácsot a topicban, de a X7-X9 közti különbség nem igazán tiszta számomra, legalábbis az árkülönbözet métrékében nem :) A válaszokat elõre is köszönöm.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

ha + vagy vele elégedve, és még jó akkor minek ?
amúgy véleményem szerint /ez csak az én saját véleményem, és ne indítsunk 5 oldal flémet/ az x9 kicsit jobban mûködik és ergonomikusabb mint az xt, bár az elsõ váltóm xt....tehát xgenrõl nem nyalatkoznék

köszi a véleményt és én is jelzem, hogy nem flémet akartam indítani, csak érdekelt, hogy van-e különbség illetve, hogy melyik váltó miben jobb.
nekem többhelyen mondták, többek közt a Sala is a Speed-way-ben, hogy az XT-hátsó váltómra, hogy örökdarab. de ha azt mondod, hogy egyik kutya, másik eb: akkor marad a bevált XT elöl-hátul.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

érdemes az elsõ-hátsó XT váltó rendszert lecserélni egy Sram x9 hátsóra és egy XGEN elsõ váltóra? igaz, hogy akkor sajnos az Attack 8as váltókarokat is cserélnem kell legalább X7-re, mert ezek a fentebb említett SRAM váltók már ESP-sek és csak az ESP-s váltókarokkal kompatibilisek... szóval van értelme a cserének?:confused:

ha + vagy vele elégedve, és még jó akkor minek ?
amúgy véleményem szerint /ez csak az én saját véleményem, és ne indítsunk 5 oldal flémet/ az x9 kicsit jobban mûködik és ergonomikusabb mint az xt, bár az elsõ váltóm xt....tehát xgenrõl nem nyalatkoznék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
érdemes az elsõ-hátsó XT váltó rendszert lecserélni egy Sram x9 hátsóra és egy XGEN elsõ váltóra? igaz, hogy akkor sajnos az Attack 8as váltókarokat is cserélnem kell legalább X7-re, mert ezek a fentebb említett SRAM váltók már ESP-sek és csak az ESP-s váltókarokkal kompatibilisek... szóval van értelme a cserének?:confused:

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Nemtudja valaki, hogy a Merida K590-re mekkora bilincsátmérõjû elsõváltó való? (Mert nem tudom lemérni mostanában...)

34.9mm

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nemtudja valaki, hogy a Merida K590-re mekkora bilincsátmérõjû elsõváltó való? (Mert nem tudom lemérni mostanában...)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Thommey: Neked már elmondták, hogy mi a különbség a két váltókar között?
http://www.paul-lang...XTR/SL-M970.jpg
http://www.paul-lang...R/SL-M970-1.jpg
Úgy tudom lesz külön hidraulikus fékkar is.

Hát ez egy jó kérdés, mert az oldalon 3 féle váltókar is fent van, de a "nagy" táblázatban csak 1féle létezik...
Sztem ez megtévesztés:)
én erre gondolnék végleges verzióra, mert ennek más a nagy karjának a kialakítása...de végleges verzió majd akkor,ha bejöttek az újak:)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én is rövidkanalas váltót használok. Hátul: 11-32, elöl:48-36-26!
Hibátlan

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Thommey: Neked már elmondták, hogy mi a különbség a két váltókar között?
http://www.paul-lang...XTR/SL-M970.jpg
Úgy tudom lesz külön hidraulikus fékkar is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
a cikkben mér iryák hog yállítólag a biopace rendszer visszaállításán dolgozik a shimano egy spanyol céggel...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Még elégé hiányos a szett:
Feltöltött kép

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A félreértések elkerülése végett a Sea Otteren már a teljes szettel fognak menni a menõk, és persze fotó is lesz...de a teljes média részére átadott adatok, és infók, csak júniustól publikusak hivatalosan...

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
aki tud egy kicsit németül annak elég érdekes lehet, 2007 XTR hajtomüröl van szó http://212.227.38.13...order=0&thold=0

cmaxx

cmaxx

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Nekem a pontos helyzet a következõ: hajtókar ultegra 53/39 elsõváltó ultegra 2 fokozatú ,ehhez passzol-e a 3as dura ace fékváltókar? Még egy kérdés is eszembe jutott: mikor kell hosszú kanalas hátsóváltót használni? Mostanság egyre több ilyen gépet látni! :mybad:

A lényeg a következõ,A fékváltókarok (elsõrõl beszélek)közül ma már mind háromfokozatu.Tehát használható kettes hajtómûvel.A hosszúkanalas hváltókra a hármas hmühöz van szükség a nagy áttételi tartomány miatt.De a rövidkanalas is visz mindent amúgy.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Még egy kérdés is eszembe jutott: mikor kell hosszú kanalas hátsóváltót használni? Mostanság egyre több ilyen gépet látni! :mybad:

Nekem a 11-34-es sorhoz és a 24-36-46-os tányérokhoz rövidkanalas váltó volt és minden normális áttételkombinációt átfogott. Sosem lesz újra hosszúkanalas váltóm.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha a hajtókarodra felmegy 3ik tányér is, akkor passzolni fog, csak vigyáznod kell hgoy ne válts le véletlenül se legkisebbre, hisz ott nincs semmi. azaz én úgy hiszem hogy a hajtókarodon egyszerüen nincs csak meg a kicsi fogaskerék, de amúgy stimmel.