Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ja én hülye fejemmel arra gondoltam, hogy letöltötte a manualt és még mindíg nem világos valami ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
E-bikeon sincs (megérdeklõdtem), õk pedig nagykerben is voltak (asszem),sarki boltokban sincs, forgalmazó még nem írt vissza....
Szar ügy. Most lehet, hogy XT-t kell vennem, de én a Sramot preferálom. :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

És van még egy csavar a hátsó váltón. Azzal kell beállítani, hogy a fogaskoszorútól legfelsõ/legalsó fokozaton legalább 6 mm legyen a felsõ váltógörgõtõl.

Ui: Tudom, hogy ez nem apró, de Sram X-Gen váltóról tud valaki valamit, hogy hol lehet kapni? Sehol sincs, se nagyker, se boltok.

probike-ban volt még mikor legútóbb voltam.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ja igen azt lehagytam.

http://ebike.hu/term...to/mtb/elso/830
probike weboldalról: sram esp xgen elsõ váltó 4900 ft

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
És van még egy csavar a hátsó váltón. Azzal kell beállítani, hogy a fogaskoszorútól legfelsõ/legalsó fokozaton legalább 6 mm legyen a felsõ váltógörgõtõl.

Ui: Tudom, hogy ez nem apró, de Sram X-Gen váltóról tud valaki valamit, hogy hol lehet kapni? Sehol sincs, se nagyker, se boltok.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
sztem arra gondolt h konkrétan hogy. a váltón van két kis csavar, high/low (h/l). azokat kell csavargatni, a h a legfelsõ fokozat ('egyes"), az l a legkisebbet ("kilences/nyócas") állítja. minél beljebb tekered, a kanál annál inkább középen lesz. a h állitásánál elöl istányéron, hátul "egyesben" kell lenni, míg hnál elöl nagytányér, hátul "kilences/nyócas". ha ebben a két pozicioban, a két végletben a lánc egyenesen fut, akkor jó. az elsõ váltónál ugyanez, csak ott l a kis, míg h a nagytányér.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ahogy a váltókat általában. annyi a különbség, hogy csak a karnál tudsz bovdenfeszességet állítani. konkrétabb kérdés?

wingman

wingman

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
CSõcsõ
Én nemrég vettem 1 komplett Sram X7-es szettet. minden megvan csak nemigazán tudom hogyhogyan kell beállíítani. Ez ügyben kérnék 1 kis segítséget!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Semmi baj sincs velük.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Talán még idefér...
Az X9 triggereket teflonos bowdenekkel szállítják. Mehetnek, amíg mûködnek, vagy felejtõs bowdenek?
White Horse

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

x7/x9 között inkább csak a felhasznált anyagokban van különbség, használat közben nem nagyon fogod érezni.

sokat kellett keresni :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Bocs ha már volt a kérdés, de visszakerestem és nem találtam.
Szóval: A Sram X7 és X9 váltók között csak a görgõkben van eltérés?
Vagy valami más is különbözik? (sikerült ma letörnöm a h.váltót :()

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

A félreértések elkerülése végett a Sea Otteren már a teljes szettel fognak menni a menõk, és persze fotó is lesz...de a teljes média részére átadott adatok, és infók, csak júniustól publikusak hivatalosan...

Így van, csak júniustól, ezért a profik sem kapják meg a teljes cuccot, csak amit már lehet publikálni. http://www.cyclingne...t_carbon_Anthem

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ahogy neked kényelmesebb, illetve ahogyan megoldható. Általában egyébként a váltó van belül, de ezt nem kötelezõ betartani.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Milyen sorrendben kell feltenni a fék- illetve a váltókarokat a kormányra? (SramX9, AvidSD7)
White Horse

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
és az új SRAM országuti cuccok : http://www.cyclingne...ram_road_launch

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
hogy ne mindig csak 2007 XTR legyen
itt egy kis 2007 SRAM X.9 http://velonews.com/...les/9556.0.html

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

fr felhasználásra mien váltókart érdemes venni?!
gondolkodom a markolatváltón,de nem tom hogy az menyire lenne jó csapatás közben...

nekem sima deore van, rövidített karral, eltávolított kijelzõvel. így be tudod rakni a fékkar mögé.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

kb mint a dual controll.

végy saintot! vagy valami jó sram pöcögtetõset.
(elöbbinek nem tud letörni a kijelzõje, mert nincs is neki)

jövõ hónapban nekem is saint váltókar élesteszt

az utóbbinak meg a bilincsbe van integrálva ;) kivéve az x.0 mert ott könnyítés céljából eltûnt a kijelzõ...

de mindkettõ remek vélasztás ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kb mint a dual controll.

végy saintot! vagy valami jó sram pöcögtetõset.
(elöbbinek nem tud letörni a kijelzõje, mert nincs is neki:))

jövõ hónapban nekem is saint váltókar élesteszt:D