Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Miért ne lehetne használni a kettõt egymással?(az már más kérdés hogy van e értelme)Sram 1:1 ,Sh 2:1 arányú amibõl az jön ki hogy sram karral kettõt kell váltani hogy hátul az sh vátsó 1et váltson.A hátsó váltót meg be tudja lõni úgy hogy pl. a 3-4-5-6 fogaskerékkel mejen.Így el lehet mennei egy darabig csak figyelni kell hogy mindig kettõt váltson a karral.
Komolyabbra véve a szót szerintem is érdemes inkább megvárni míg meglesz a pénz mindkét cuccra mert ennél a félmegoldásnál a fixre belõtt hátsóvátó is jobb, ott legalább nem szenved a h. váltó a nem létezõ fokozatok miatt ami élettartam szempontjából sem tesz jót neki.

nekem ilyen eszembe nem jutna, de ha akarod/akarja, akkor hajrá :D, nem én fogom használni

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Ez mekkora állatság...............:)

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Miért ne lehetne használni a kettõt egymással?(az már más kérdés hogy van e értelme)Sram 1:1 ,Sh 2:1 arányú amibõl az jön ki hogy sram karral kettõt kell váltani hogy hátul az sh vátsó 1et váltson.A hátsó váltót meg be tudja lõni úgy hogy pl. a 3-4-5-6 fogaskerékkel mejen.Így el lehet mennei egy darabig csak figyelni kell hogy mindig kettõt váltson a karral.
Komolyabbra véve a szót szerintem is érdemes inkább megvárni míg meglesz a pénz mindkét cuccra mert ennél a félmegoldásnál a fixre belõtt hátsóvátó is jobb, ott legalább nem szenved a h. váltó a nem létezõ fokozatok miatt ami élettartam szempontjából sem tesz jót neki.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

én csak azt szeretném tudni hogy 2 hónapig ki bírom e a sram váltókarommal?amugy a válaszokat kösz

ha nem fogsz váltani, akkor igen. :D de ezt nem tartom valószínûnek. itt arról van szó, hogy nem kompatibilis az sram váltókarod a shimano váltóval, mert más a bowdenhúzási arány. mint azt Aske is mondta, van shimano kompatibilis sram váltókar, azzal tudsz majd váltani, de akkor a jövendõbeli sram váltód lesz használhatatlan. inkább spórolj, és vedd meg egyszerre a kettõt

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
végülis meg lehet oldani
de elég tákolmány lesz.
egyik ismerõs már egy éve megy 7-es váltóval és 9es sorral...
ezek után nem lepõdök meg semmin

de lehet jobb lenne, ha beállítanád egy fokozatba a váltót hátul és nem is váltanál vele. SS lenne és legalább combosodsz kicsit :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
én csak azt szeretném tudni hogy 2 hónapig ki bírom e a sram váltókarommal?amugy a válaszokat kösz

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

EGY NAGY PROBLÉMÁM VAN ÉS REMÉLEM VALAKI TUD EBBEN SEGÍTENI.jelenleg ALIVIO váltóm van és azt szeretném megtudni, hogy ha vennék egy SRAM váltókart ami SRAM kompatibilis akkor eltudnék -e így menni addig amíg meg nem veszem a SRAM váltót, ami kb. 2 hónap.Ha nem nagyon váltanék csak párat úgy remélem nem lenne semmi baj.a második kérdésem az lenne hogy az ALIVIO váltó lehet 9 sebességes.A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!

Az elsõ kérdésre:

Ha 1:1 arányú Sram váltókart akarsz Alivio váltóval hátul használni akkor megette a fene. Ahhoz 1:1 arányú Sram hátsó váltó kell.
Hátul a rendszerek csak egymással kompatibilisek, illetve létezik Shimano kompatibilis Sram váltókar, de úgy vettem ki te nem errõl beszélsz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az Alivio hátsó váltó elváltja a 9 fokozatot, jól írtad. mert ugyanolyan szélesen van elosztva a 9 fogaskerék, amilyen szélesen a 8 is.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
EGY NAGY PROBLÉMÁM VAN ÉS REMÉLEM VALAKI TUD EBBEN SEGÍTENI.jelenleg ALIVIO váltóm van és azt szeretném megtudni, hogy ha vennék egy SRAM váltókart ami SRAM kompatibilis akkor eltudnék -e így menni addig amíg meg nem veszem a SRAM váltót, ami kb. 2 hónap.Ha nem nagyon váltanék csak párat úgy remélem nem lenne semmi baj.a második kérdésem az lenne hogy az ALIVIO váltó lehet 9 sebességes.A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

köszi a választ?
az gondolom nme kérdés h egy X-7 szeben vált triggerrel mint a deore.

ez így van....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
köszi a választ?
az gondolom nme kérdés h egy X-7 szeben vált triggerrel mint a deore.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

igen, jó

amennyiben 9-es fogaskoszorú van fenn.
az xt elsõváltó 9sebességes lánchoz van tervezve, ami keskenyebb kb. 0,7mm-rel, mint a 8 sebességes, ezért 8as lánccal nem biztos, h pontosan pakolná a láncot. de próba cseresznye

Nem érezhetõ a különbség a 8-as és 9-es lánc között csak, ha rosszul van beállítva a váltó. Gyártó függõ, hogy mennyivel keskenyebb a 9-es lánc a 8-asnál.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hello
Van egy hátsó Alivio 8-as váltóm, elõre szeretnék Xt-t felrakni, ez lehetséges?
Vagy is kompatibilis-e a kettõ ?

Igen, kompatibilisek.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

az új 2006-os hátós deoréra azt írja az ebikeh Low normalos.
ahhoz most jó nekem a meglévõ? 8-as Acera váltókar?

igen, jó

Hello

amennyiben 9-es fogaskoszorú van fenn.
az xt elsõváltó 9sebességes lánchoz van tervezve, ami keskenyebb kb. 0,7mm-rel, mint a 8 sebességes, ezért 8as lánccal nem biztos, h pontosan pakolná a láncot. de próba cseresznye

sparx

sparx

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az új 2006-os hátós deoréra azt írja az ebikeh Low normalos.
ahhoz most jó nekem a meglévõ? 8-as Acera váltókar?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hát igen...

amúgy 7-es sorra mennyire érdemes 8-as láncot venni? nem naon látok 7-es láncot, csak elvétve, és lassan kéne új

ami jo 8 sebessegre, az jo 5-re, 6-ra, 7-re is. a 9es lancok mar keskenyebbek, meg a 10esek meg meginkabb. de pl mi is PC48-at rakunk mindenre ami 8 es kevesebb. [na jo, mittomen regi 8seb XT-s cuccra mehet a PC58/68, vagy ezek alternativaja shimanobol]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

"nincs már 6-os váltó" nem teljesen értem, ezt mire mondod.

úgyértve, hogy nem kapok új 6os hátsó váltót, csak 7-9 est.

811

811

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Deore Xt elsõ váltó hátsó részén van egy vízszintesen elhelyezkedõ fekete, kb 5 centis bizgentyû. A kialakításából úgy néz ki, hogy a bowdent kell valahogy belefûzni.
Tud abben valaki segíteni, hogy pontosan mi a funkciója?

Kösz

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
hát igen...

amúgy 7-es sorra mennyire érdemes 8-as láncot venni? nem naon látok 7-es láncot, csak elvétve, és lassan kéne új
...And Justice For All