Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hát igazából már a bringa elég jó:
MALI CObra váz
Shimano xt agy hátul, elöl hone
Deore tárcsák
Rigida Disc Bull felnik
B+ 680mm-es kormány, B+ stucni, nagy B+ pedál
Teló az még szar: egy 80mm-t mozgó rst van benne

És a gyári váltó... A hátsó már nagyon tré, a szervizben is alig tudnak valamit csinálni vele.
Rendeltem egy normál irányú fekete deore váltót, elég lesz nekem az is.

Elõre ez a Sram x-gen , vagy mi a fene lesz, majd nyár végén.

Meg fogok venni egy Rock shox Tora telót.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Azért csak várjuk ki a végét. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
erre a szokásos kérdés: miért kötöszködsz? idõvel fejlõdik a váltókar is.

majd az egész bringa.
gondolom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A szokásos kérdés: Acerához LX? Mi a túrónak?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
simán jó lesz, ha a váltókarod kompatibilis a fogaskoszorúval!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
természetesen.
annyit jelent hogy amíg eddig a nagyobb karral felfelé(elõre) nyomva váltottál felfelé a nagyobb fogaskerekekre, most lefelé fogod.

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Szeretnék venni egy 2005ös deore lx hátós váltót. Láttam, hogy ez ellentétes rugóirányú, valami low normal akármi.
Nekem tökéletesen jó az acera fékváltókar.

Megy a kettõ együtt?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ha a váltó nem vált normálisan (el akar váltani) 1-2-3-4-be, de 5-6-7-8-9-ben kifogástalanul mûködik, akkor mire kéne gyanakodni? (a váltó elhajolhatott?)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

kösz a válaszokat asszem berakom egy sebességbe és nyomom SS-ben, legalább "kicombosodok"!!!!!

az lesz a legjobb, nem mindenféle barkácsmegoldás...

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
kösz a válaszokat asszem berakom egy sebességbe és nyomom SS-ben, legalább "kicombosodok"!!!!!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

ez így tényleg nem igaz, mivel a sram kompatibilis sram váltókar 2szer annyit húz a bowdenen mint a shimano, így vált egyet, ezalatt máris 2-t ugrott a váltó... és vagy eltatlát egy sebességet, vagy nem.
de inkább nem.
(nekem nem akart menni az x.7-xtr hátsóváltó kapcsolat valami nagyon)
szóval vagy egyszerre vedd, és addig SS, vagy maradj a SH-nál.

túl szép lett volna hogy igaz legyen...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

nekem ilyen eszembe nem jutna, de ha akarod/akarja, akkor hajrá :D, nem én fogom használni

ez így tényleg nem igaz, mivel a sram kompatibilis sram váltókar 2szer annyit húz a bowdenen mint a shimano, így vált egyet, ezalatt máris 2-t ugrott a váltó... és vagy eltatlát egy sebességet, vagy nem.
de inkább nem.
(nekem nem akart menni az x.7-xtr hátsóváltó kapcsolat valami nagyon)
szóval vagy egyszerre vedd, és addig SS, vagy maradj a SH-nál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Miért ne lehetne használni a kettõt egymással?(az már más kérdés hogy van e értelme)Sram 1:1 ,Sh 2:1 arányú amibõl az jön ki hogy sram karral kettõt kell váltani hogy hátul az sh vátsó 1et váltson.A hátsó váltót meg be tudja lõni úgy hogy pl. a 3-4-5-6 fogaskerékkel mejen.Így el lehet mennei egy darabig csak figyelni kell hogy mindig kettõt váltson a karral.
.

ez igy ebben a formaban nem igaz. en mar probaltam esp-s kart shimano valtoval, es nem mukodott. sehogyse.

legjobb megoldas ha nem is raksz felvaltokart [felesleges] beallitod a valtot fixre hatul es varod hogy meglegyen az uj
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Miért ne lehetne használni a kettõt egymással?(az már más kérdés hogy van e értelme)Sram 1:1 ,Sh 2:1 arányú amibõl az jön ki hogy sram karral kettõt kell váltani hogy hátul az sh vátsó 1et váltson.A hátsó váltót meg be tudja lõni úgy hogy pl. a 3-4-5-6 fogaskerékkel mejen.Így el lehet mennei egy darabig csak figyelni kell hogy mindig kettõt váltson a karral.
Komolyabbra véve a szót szerintem is érdemes inkább megvárni míg meglesz a pénz mindkét cuccra mert ennél a félmegoldásnál a fixre belõtt hátsóvátó is jobb, ott legalább nem szenved a h. váltó a nem létezõ fokozatok miatt ami élettartam szempontjából sem tesz jót neki.

nekem ilyen eszembe nem jutna, de ha akarod/akarja, akkor hajrá :D, nem én fogom használni

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Ez mekkora állatság...............:)

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Komolyabbra véve a szót szerintem is érdemes inkább megvárni míg meglesz a pénz mindkét cuccra mert ennél a félmegoldásnál a fixre belõtt hátsóvátó is jobb, ott legalább nem szenved a h. váltó a nem létezõ fokozatok miatt ami élettartam szempontjából sem tesz jót neki.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

én csak azt szeretném tudni hogy 2 hónapig ki bírom e a sram váltókarommal?amugy a válaszokat kösz

ha nem fogsz váltani, akkor igen. :D de ezt nem tartom valószínûnek. itt arról van szó, hogy nem kompatibilis az sram váltókarod a shimano váltóval, mert más a bowdenhúzási arány. mint azt Aske is mondta, van shimano kompatibilis sram váltókar, azzal tudsz majd váltani, de akkor a jövendõbeli sram váltód lesz használhatatlan. inkább spórolj, és vedd meg egyszerre a kettõt

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
végülis meg lehet oldani
de elég tákolmány lesz.
egyik ismerõs már egy éve megy 7-es váltóval és 9es sorral...
ezek után nem lepõdök meg semmin

de lehet jobb lenne, ha beállítanád egy fokozatba a váltót hátul és nem is váltanál vele. SS lenne és legalább combosodsz kicsit :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
én csak azt szeretném tudni hogy 2 hónapig ki bírom e a sram váltókarommal?amugy a válaszokat kösz

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

EGY NAGY PROBLÉMÁM VAN ÉS REMÉLEM VALAKI TUD EBBEN SEGÍTENI.jelenleg ALIVIO váltóm van és azt szeretném megtudni, hogy ha vennék egy SRAM váltókart ami SRAM kompatibilis akkor eltudnék -e így menni addig amíg meg nem veszem a SRAM váltót, ami kb. 2 hónap.Ha nem nagyon váltanék csak párat úgy remélem nem lenne semmi baj.a második kérdésem az lenne hogy az ALIVIO váltó lehet 9 sebességes.A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!

Az elsõ kérdésre:

Ha 1:1 arányú Sram váltókart akarsz Alivio váltóval hátul használni akkor megette a fene. Ahhoz 1:1 arányú Sram hátsó váltó kell.
Hátul a rendszerek csak egymással kompatibilisek, illetve létezik Shimano kompatibilis Sram váltókar, de úgy vettem ki te nem errõl beszélsz.