Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Brick

Brick

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Nálam is volt ilyen. Kiderült, hogy a kopott középsõ tányér kicsit felkapja a láncot és visszaejti. Három láncból csak kettõvel csinálta. Ezt is érdemes vizsgálni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ugyanez. váltogatott, rángatta, ugrált. megnéztem, és egy szem meg volt szorulva. itthon kiszedtem a külsõt, patentszemet be a helyére, és kész is!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
tuti, hogy nincs megszorult szem? nekem akkor csinálta ezt, amikor össze lett nyomva alánc, és szoros lett, meg volt szorulva a szem. új patentszem, nincs szorulás-> minden ok! nézegesd végig...

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Hi
További érdekességek:
Alapos lánctisztítással/vizsgálattal sajna nem jártam sikerrel, ismételten rángatta a lánc a váltókanalat. Kipróbáltam a régi lánc visszahelyezését, melynek hatására megszûnt a probléma. A két lánc között csupán egy apró eltérés van (Sram PC59-es típusról van szó): a régi darabon egy "C4" a friss láncon pedig egy "F4" felirat éktelenkedik...
Rövid, sikertelen keresgélés után az lenne a kérdésem, hogy: tudja valaki milyen infót rejtenek ezek a kódok?
Köszönöm!

Natter

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Váltófül egyenességén ha a két görgô (hátulról nézve) a tengelyre egyvonalban merôleges pozicióját érted, akkor igen (szemre). A láncos tippet köszönöm, este átnézem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nezd vegig a lancot, hogy nincs e benne megszorult szem, aztan nezd meg hogy a High feliratos csavart ha alligatod kifele befele, neme jobb lesz. valtoful egyenes?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

alternatter

alternatter

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom hátsó váltó beállításával...
...hátha valakinek volt már hasonló problémája:
- Adott egy új koszorú, új lánc, és egy LX váltó (sajna görgôket nem kaptam).
- Megitélésem szerint minden szépen be van állítva, de mégis amikor a lánc elöl a középsô tányéron helyezkedik el a hátsó váltó kanala "rángatózni" kezd (csak néhány centimétert de nagyon zavaró, kissé dobálja is a láncot).

Köszi a segítséget!
Natt3r

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

ha jól tévedek idén már lehet venni mindkét fajtát.
legalábbis xt bõl meg lx bõl biztos

lehet venni persze, csak a '06-os LX és XT ismét hagyományos, tehát azzal "fordítva" mûködne a dual-control. volt szerencsém ehhez, mert elõbb voltak dual-controljaim, mint fordított rugós váltóm: mûködni mûködik, csak leváltani kettõt tudsz, fel meg csak egyet ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

fordított rugós váltóknál persze, tehát XT, LX, de nem az idei, mert azok asszem újra hagyományosak

ha jól tévedek idén már lehet venni mindkét fajtát.
legalábbis xt bõl meg lx bõl biztos

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Fékkar húz -> fékezel (húú)
Fékkar le -> váltasz valamerre
Ott van az a kis "pöcök" -> megnyom -> váltasz másik irányba

a pöcök arra van , hogy aki nem szokta meg a "fékkarral váltást" az a pöcökkel váltson lefelé. de mivel nagyon könnyû megszokni, és a pöcökkel nagyon sz*r váltani, én 1 nap után leszereltem.szóval:
fékkar meghúz: fékezel
fékkar lefelé: felváltasz
fékkar felfelé: leváltasz
fordított rugós váltóknál persze, tehát XT, LX, de nem az idei, mert azok asszem újra hagyományosak

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

egybént meg, mivel 3 irányba mozog az eséseket is kimozogja :)

igen, ez így van :D . én burultam már vele, sammi baja se lett, és nem hinném, hogy elõbb fog eltörni, mint egy bármilyen fékkar... igaz ha ez eltörik, elvileg váltani se tudsz...:) nem csak fékezni... de nem törik el

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

+Perec esetén különösen költséghatékony.

ebben csak én érzem a gúnyt?
mert szerintem nem olyan könnyû eltörni. még nem estem úgy, hogy földet ért volna.
esetleg letámasztáskor vágódik neki a falnak kicsit. (ha valaki kontár támasztja le a családból)
egybént meg, mivel 3 irányba mozog az eséseket is kimozogja :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Ja a régi cangámmal én is tudok Dual Controlosat játszani kb. annyira lötyög a fékkar, hogy néhamár azt hiszem, hogy v.mi XTR fékváltókar lett az éjjel rászerelve...:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tartsatok eszben, hogy az x-gen az csak felsoblincses verzioban van, es nemely fulltelos vazra csak topswing vagy e-type megy ra. csak mondom. merevvazon mindegy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nemcsak feelinges, de olcsó is (23/pár).
+Perec esetén különösen költséghatékony.

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hát ez feelingesnek tûnik. :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Fékkar húz -> fékezel (húú)
Fékkar le -> váltasz valamerre
Ott van az a kis "pöcök" -> megnyom -> váltasz másik irányba
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Fel-le....:D:D

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
http://ebike.hu/term...ual-control/723

Ezt néztem. Jó ez a dual contol? Hogy váltok a fékkarral???

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Akkor készülhet az acera a leváltásra nyár végén. Pedig azt hittem, hogy megveszem a telót, meg az elsõ váltót és kész leszek. De nem. :)