Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem,neeeem, csak az "õsrégi" gs emlékek törtek elõ ...nekem 600as volt de naaagyon úúútáltam, azóta se birom gripkókat

amugy
slx hv-ból 22/42-12/30 hoz elég a gs karral rendelkezõ?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Savanyúgabi,

Márhogy?
Nem jó, amit ajánlottak nekem?
Nincsenek ezen a téren nagy igények, csak jobb legyen, mint a leharcolt, õsgripshiftem, és mûködjön a régi technikával...
Egészségügyi bicaj lesz a régi gépbõl, hogy karbantartsam magam.
Aztán ha megint elborulna az agyam, építek komolyabbat, de addig csak napi pár km. eü tekergetésre kell...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
gyááá, ez az a grip shift, amitõl rémálmaim voltak

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Köszi.

Elég költséghatékonynak tûnik, ráadásul a réginél pont az volt az egyik bajom, hogy nem volt pontos, úgyhogy megtaláltam, amit kerestem.

Még egyszer köszönöm.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor az az MRX comp lesz a nyero. mar ha uj cuccot akarsz. relative finom mozgasa van, es sokkal konkretabbak a fokozatok mint a regi GripShift-ben. sosem volt problemam beallitani, pedig felszereltem egy joparat. ja, es olcso is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Köszi szépen a választ.

7 sebességû a holmi amúgy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
SRAM Attack vagy Rocket gripshift kell neked. 7 vagy 8 sebesseges a hatso?

ha 7-es, akkor Sram MRX kell.

8as valtokar 7es valtokar

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok.

Kb. 10 év kihagyás után újra rácuppantam a bringatémára, rendbe akarom rakni a gépemet.
A gondom az, hogy kb. 92-es Shimano Deore XT váltók vannak a gépen, és elsõ szériás Grip-Shift (akkor még nem Sram volt a neve), ami eléggé le van harcolva.
Milyen markolatváltó mûködne ezekkel az oldszkúl váltókkal? Nem szeretném lecserélni õket, ha nem muszáj, meg annó rengeteget vadásztam, mire megszereztem õket...
Kb. így néz ki a hajtáslánc (nem az enyém, talált-kép):

Feltöltött kép

Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hatalmas különbség van a kettõ között (probáltam mindkettõt), az xtr gyorsabb, érzékenyebb és k.rva drága. (és szerintem nem csapágyazott, mintha csak a régi széria lenne csak az)

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

az SL-M970 váltókar miben jobb/több mint az SL-M770? tartósabb? precízebb?

könnyebb, precízebb, valamint a kis karral egyszerre többet lehet váltani lefelé(pontosan 2-t)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

régen mondott itt vki olyasmit h az xtr az jobban csapágyazott. mondjuk mivel sokkal drágább ezért ez illik is :D
egyébként tudásra ugyannyit tud az xt is.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
hát szerintem mind 2 csúcskategória, nemhinném hogy olyan nagy külömbségek lennének

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.055 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
na most hogy ott álltam a szerelõ fölött, végre idõt szánt rá-nk:D.a fül volt görbe ezért nemtudta felrakni és ezért csúszott a többi, visszahajlította + 1 kis zsír a rugóknak(azt már én csináltam:)) és jó, hála istennek és persze mindenkinek aki itt segített. KÖSZÖNÖM!:)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
õszintén, reménykedtem benne, de nagyon pozitív meglepetés ért, hogy ennyien segítenek, és köszönöm szépen(A bringás társadalom márcsak ilyen:))!!!remélem hogy ezlesz, és hétfõn vagy kedden beszámolok, hogy mi volt a baj:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Hát, így nézve a beteget, tényleg a váltófül lesz a ludas. De ne aggódj, nem törik az olyan könnyen el.
Bacsesz ! Mit szólsz, mennyi távgyógyító van a fórumon ! :)
Marci

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
köszönöm mind 2 választ, kicsit megnyugodtam remélem tényleg csak ennyi a baj és ezután pontos lesz. : )

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nyugodj meg, a váltóhoz hozzá ne nyúlj, annak semmi baja. Nehogy megfeszítsd a kanálnál fogva, mert akkor tönkreteszed. A célszerszám úgy néz ki, hogy egy csavart behajtanak a váltó helyére, és arra merõlegesen van egy kar, ami forgatható, és a hátsó felnihez viszonyítva le lehet ellenõrizni a fül pozicióját, és annál fogva hajlítani is lehet. Kb. 5 perces meló. Vagy veszel egy fület, ami nem drága.

Hopp, látom megelõztek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Célszerszám:
http://www.parktool....t=48&item=DAG-1
http://www.parktool....t=48&item=DAG-2

[ATTACH]575[/ATTACH]

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
aham hát eléggé látható, az elõbb feltöltött képeimrõl is......akkor vagy váltófül egyenesítés, vagy váltócsere.......egyik jobb mint a másik : - )