Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
heló

2 kérdésem lenne

- A rövidkanalas váltó használható normális áttételezésû fogaskoszorúhoz és 3 lánctányéros hajtómûhöz?

- A SRAM hátsó váltók kompatibilisek a shimano váltókarokkal?

lerántotta egy kurva ág a bringa egész hátulját és most kellene valamit alkotnom :wallbange

kösz a segítséget

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha felmész a sram honlapjára akkor találsz nem shimano (hanem sramos) leírást, és nem kell tudnod angolul se mert a képek mindent elmondanak...
ja és talán még a biker honlapján is találsz ilyeneket magyarul, jó hülyén megfogalmazva szokás szerint

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nagyjából ugyanaz. Végállások, B-adjust. (Ha a Shimano-val képben vagy) Ami különbözik a nem Shadow shimano váltóktól, hogy itt kritikus az utolsó (váltó utáni) bowdenház hossza.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Picardf1

Picardf1

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv!
SRAM (SX5) hátsó váltó beállításához szeretnék segítséget kérni. Jól jönne valamilyen leírás, vagy videó, ami nem shimano-s és magyarul.
Köszi!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nekem csudijól szuperálnak

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég
Sziasztok, birjak az alabbi dolgok egymast?

Shimano Deore LX 07, RapidFire Plus váltókar (SL-M580)
Shimano Deore XT '08 Shadow hátsó váltó (RD-M772)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
oks oks!
köszi a segítséget! :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a legjobb megoldas ha leszeded a muanyag boritast, es megmozgatod a kalapacsokat belul. aztan megfujkalod WD40-nel, aztan ujrazsirozod vekonyan.

de ez eleg pepecs melo, es esznel kell lenni a pici csavarokkal is amit a boritast tartja.

gyors megoldaskent jo az is ha belefujsz, aztan elkezdesz le-fel valtogatni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ez a folyékony szerelõ (wd-40) mindenre megoldás lehet, csak vigyázz hogy ne mosd ki az összes zsírt, mert akkor nem lesz kenése, a wd meg annyira nem sûrû hogy tartósan meg tudjon tapadni a felületen

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
biztos hogy jol raktad bele a bovdent? egyik hiba lehet, ha nem volt a legkisebb lanctanyer allasba valtva, mert ugy is belemegy a bovden, csak nem valt a valtokar

masik gond lehet hogy a zsir meg van merevedve benne, es nem mozognak a kis kalapacsok. arra jo lehet ha fujsz bele valami WD40/TF2 szeruseget.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
kaptam ismerõstõl egy váltókart (használt, alivio) befûztem a bowdent a karba majd át az összes bowdenházon, végül a lx átdobóba. ki akartam próbálni, toltam a pöcköd a váltókaron (hogy kis tányérról középre menjen a lánc), és a kart mindenféle ellenállás nélkül toltam, a bowdent nem húzta.
azért gondolom, hogy belül egyben van a kar, mert mikor a másik karral lefelé váltottam, akkor belülrõl jött a szokásos kattogás, no meg nincs leharcolva, meg semmi ilyesmi.
A szomszéd (30 éve tekerõ csávesz) azt mondta, hogy neki az lx-e csinált ilyent, nyomott bele wd40et és azóta mûködik, délután neki esek és meglátjuk, ha nem segít semmi, beruházok egy újba, nem akkora összeg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezt magyarazd el jobban. mi a problema?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
hogyan lehet rávenni egy váltókart (rapidfájer), hogy húzza a bowdent mikor váltani akarok?
(belülrõl jó kar, mert amikor tolom, akkor kattog)
Vegyek újat? nem szeretnék, csak ha muszáj...
köszi :)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Tök egyszerû, ha lábon áll a bringa, belekapatod a menetet, hagyod lefittyenni, beleütközik a váltónak az a kis b@szása a váltófülnek abba a kis részébe, ahol a régi váltóknál a dõlésszöget tudtad állítgatni. Na ha ez megvan, meghúzod a csavart és ennyi...

Kösz Höri,

Újra megpróbálom. Nem szokott gondot okozni a szerelés, de a shadow nekem új...:chin:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Tök egyszerû, ha lábon áll a bringa, belekapatod a menetet, hagyod lefittyenni, beleütközik a váltónak az a kis b@szása a váltófülnek abba a kis részébe, ahol a régi váltóknál a dõlésszöget tudtad állítgatni. Na ha ez megvan, meghúzod a csavart és ennyi...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sziasztok,

Felraktam egy XTR shadow váltót a bringámra, de valami nem kóser. Gondolom mivel ez shadow rendszerû ezért "fityeg" a felfogatásnál. Hogy rakjam fel úgy, hogy jó legyen? A leírásban van valami amire figyelmeztet a manual, de nem egészen értem, hogy hol ne legyen rés a váltópapucsnál..... Feltöltött kép Eddig nem sok dolog fogott ki rajtam, mindent magam csinálok, de ez most idegesít.

Ráadásul pillanatnyilag nem elérhetõ a Shimano oldalak egyike sem, így nem tudom letölteni újra a Service Instructions-t.

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kösszi szépen! Akkor olyan lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyenes kormanyra illo orszaguti valtokar es orszaguti valto lesz oda jo

http://cycle.shimano...handlebar0.html

RAUH-Welt
B E G R I F F

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kössz a segítséget!
És még egy hülye kérdés: Ha egy olyan monti elsõ válót szerzek ami 48-36-26-os hajtómûhöz van tervezve, és hozzá egy 50-39-30-as országúti hajtõmûvet párosítok, monti váltókarokkal az úgy mûködne? Vagy teljesen veszett ötlet? :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
less rá,. a mostani rövidkanalasok 29-31-33 fog össz fogszámkülönbséget bírnak, és 27ig visznek fel.

Mellõzném triplára, és 32-re:)