Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2009. május 28. - 12:12
Asszem ez nem lesz könnyû döntés.
Írta 2009. május 28. - 10:40
Írta 2009. május 28. - 07:08
Írta 2009. május 28. - 00:54
Az odáig ok,hogy leszerelhetõ. De úgy is lehet használni rendesen? Úgy értem nem marad valahol nyitott,ahol könnyen bemegy a kosz? Vagy van valami fedlap a helyére?
Írta 2009. május 28. - 00:26
Írta 2009. május 28. - 00:15
na igen, csak egy jobbos vagy egy balos drágább, mint a sram párban:)az xt-nek levehetõ a kijelzõje, akkor nem törik le és azt is válthatod 1 ujjal
slx-nek is leszerelhetõ, de a rocket kb xt szintû. 3 van, egyikkel sincs gond.
Írta 2009. május 28. - 00:10
Írta 2009. május 27. - 23:44
na ilyen: http://www.x-sport.e...thnfcp16uro.jpg
/probike felhív, szépen rendel és vár a postásra./
Írta 2009. május 27. - 23:26
http://www.paul-lang...int_seite96.jpg
Bár ha jól látom,a 2009-esnél talán már nem így van. Viszont nagyon drága. :S
Nem a súly amúgy a lényeg! Habár,most,hogy mondtad,hogy mennyi idõt tudok ezzel nyerni!
Írta 2009. május 27. - 12:05
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 27. - 07:35
Nem tudjátok,hogy az SLX és az XT váltókar között mi a különbség az áron és a színen,feliraton kívül? A saint váltókar megéri azt a magas árat? Az miben különbözik az elõzõ kettõtõl ? Nincs kijelzõje. Azon kívül? Bocs az "értelmes" kérdésért.
egyik bringámon xt van, a másikon slx. az xt sokkal precízebb, határozottabb érzést ad. a kioldó kar már akkor vált (instant release), mikor benyomod (az slx ugye csak elengedés után). az slx érzésre mûanyagosabb, a holtjátéka is nagyobb, az xt-nél gyakorlatilag nincs ilyen. az xt használni sokkal "minõségibb" érzés. az slx-szel sincs semmi baj, de érezhetõen nem egy kategória a kettõ.
ha most venném, xt-t vennék az slx helyett.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2009. május 26. - 22:57
27 sebesség esetén mennyire lehetséges az, hogy mindenhol tökéletesen, rögtön váltson, és ne pár másodperc, kis kattogás után bizonyos fokoknál? Vagy kompromisszumokat kell kötni?
ha ujak [vagy legalabbis nem tul kopottak az alkatreszek es minden ugy all ahogy lennie kell] akkor poccre teszi magat az osszes sebesseg. ha gondolkozik/kattog/ugral a lanc, akkor baj van, amire megoldas is lesz
Az én kérdésemre még mindig nem tud senki mondani valamit?
xt es slx kozott tul nagy kulonbseg nincsen. lx es xt kozott mi volt? par gramm, picit jobb megmunkalas ilyenek. funkcioban nem fogod eszrevenni a kulonbseget mivel mind2 ugyanugy mukodik, a suly meg a te bringadon nem hiszem hogy akkora szempont. legalabbis nem az a sulykulonbseg ami ket valtokar kozott van. szal nyugodtan sporolj picit es vedd az slx-et
a saint meg dh-ra valo, gondolom vannak rajta erositesek a karokban, meg a bilincsben, rovidebbek a karok hogy ne torjenek le, es nincs fokozatkijelzo hogy egyel kevesebb dolog tudjon tonkremenni rajta.
olyan marginal kulonbsegekrol beszelunk amiket az atlag juzer nem biztos hogy nagyon eszre fog venni. most gondolj bele, a hobbi versenyeden amin elindulsz majd fog szamitani az a plusz 0.0004 masodperc? nem hat
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 26. - 21:48
Írta 2009. május 26. - 21:44
nem az hogy nincs jol beallitva, a valtokar sajnos ilyen, nem lehet teljesen tokeletes, neha ket fog nem csuszik egymasba, es olyankor kattan. nekem is kattan az xtr. kb havonta egyszer. amellett tokeletes. ezzel egyutt kell elni.
Akkor jó hagy kattogjon .. köszi !
Ez kb. pont ma fordult meg az én fejemben is, hogy mitõl lehet. Nekem deore váltóm van, és ott is néha a hátsóváltó fölfelé váltásnál, mászás közben akkorát kattan, hogy megijedek. De akkor kicsit megnyugodtam.
Kicsit más, váltó beállítás. Ma húztam bele új bovdeneket, és nagyjából egész tûrhetõen beállítottam a váltót. 27 sebesség esetén mennyire lehetséges az, hogy mindenhol tökéletesen, rögtön váltson, és ne pár másodperc, kis kattogás után bizonyos fokoknál? Vagy kompromisszumokat kell kötni?
Írta 2009. május 26. - 15:25
Akkor jó hagy kattogjon .. köszi !
Írta 2009. május 25. - 19:28
dc-t tesom nem forditott xtr valtoval rakta ossze, most a heten elvittem parszor, hat osszevissza valtogattam vele mint egy idiota. igaz en a rapidfire mellett tettem le a voksot, szerintem a dc buta otlet volt, es ahogy jott menni is fog par ev mulva.
persze ha neked meg az jon be akkor most nem fogok ellene beszelni. hasznalt arakat tudsz nezegetni a bikemag apron. de azt ugye vagod, hogy 20ezer forint az ebike-on az csak az egyik oldali...
csere lenne, pénz nem játszik, de nekem pl sokkal kényelmesebb a fékváltókar
tömegben is jobban járok, szerintem megjátszom
Írta 2009. május 25. - 19:14
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. május 25. - 14:20
xt dualcontrol után most xt váltókar és juicy5ös kombóm van, de nagyon nem tetszik az átállás, a dc sokkal kényelmesebb volt.
így tudtam csak megoldani a bringavásárlást sajnos.
vissza szeretnék állni hamarosan, szerintetek mennyit kaphatok az xt váltókar+juicy five kékkarokért+185-ös elsõ, 160as hátsó tárcsákért?
kb
van itt, aki a dc-t nem fordított hátsóváltóval használja?
dc-t tesom nem forditott xtr valtoval rakta ossze, most a heten elvittem parszor, hat osszevissza valtogattam vele mint egy idiota. igaz en a rapidfire mellett tettem le a voksot, szerintem a dc buta otlet volt, es ahogy jott menni is fog par ev mulva.
persze ha neked meg az jon be akkor most nem fogok ellene beszelni. hasznalt arakat tudsz nezegetni a bikemag apron. de azt ugye vagod, hogy 20ezer forint az ebike-on az csak az egyik oldali...
Sziasztok.. nekem az XT váltómmal van egy kis gond 100-ból 99 szer úgy vált mint egy rolex óra... de ritkán akkorát pattan mint állat mindig aszem elszakad a lánc ( HG 53 ) mitõl van ez nincs jól beállitva.
nem az hogy nincs jol beallitva, a valtokar sajnos ilyen, nem lehet teljesen tokeletes, neha ket fog nem csuszik egymasba, es olyankor kattan. nekem is kattan az xtr. kb havonta egyszer. amellett tokeletes. ezzel egyutt kell elni.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hol lehet szines (akár fehér) bowdenházat venni?
Csaba8: nem lehet, hogy egy picit felkap a lánc az egyel nagyobb kerékre? (ha esetleg jobban odahuzol a karnak, vagy egy nagyon kicsit túl van feszítve a bowden)
feher bovdenszettet a BBB is csinal
RAUH-Welt
B E G R I F F