Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
akinek van 2008-as Xt Shadow hátsó váltója, megnézné, hogy mennyire "kotyog"?
nekem nagyon picit. tudom, hogy többnyire természetes egy pici mozgás, de érdekelne.:)

u.i.:
köszi Mew.:)

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az SLX az az LX-et valtotta, nem "jobb" nala hanem masabb, mivel a jelenlegi LX csalad a tura-trekking bicajokra lett tervezve a SLX pedig montis szett. az XTR pedig nem deore XTR csak ugy siman XTR

sram-bol egyszeru a keplet, a nagyobb szam jobb valtot jelol. ergo a x.9 jobb mint az x.7 stb. es az x.0 a legjobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A Shimano váltóit hogy kell növekvõ sorrendbe állítani?

Szóval: Alivio---->Deore---->Deore LX---->Deore SLX---->Deore XT---->Deore XTR ez így yo?

Ezen kívül milyen említésre érdemes váltó márkák vannak és annak mi a rangsora?

Jó.
Monti esetén még a SRAM, ami igen elterjedt. Sorrendjét megtalálod a honlapon.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
A Shimano váltóit hogy kell növekvõ sorrendbe állítani?

Szóval: Alivio---->Deore---->Deore LX---->Deore SLX---->Deore XT---->Deore XTR ez így yo?

Ezen kívül milyen említésre érdemes váltó márkák vannak és annak mi a rangsora?

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Oké, köszi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
deore jo lesz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszi!
Fogaskoszorúból milyet érdemes venni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valtokart, fogaskereksort es lancot. a valtokat es a hajtomuvet nem kell cserelned.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Merida TFS-300Dmben jelenleg Shimao Deore XT váltó van, 3x8.
Kérdés, hogy ki tudom cserélni a fogaskoszorút 9esre?
Ha igen, mit kell még cserélni?
köszii

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha a lanc/fogaskereksor nem kopottak akkor pedig mukodnie kell. valtoful nincs elhajolva? bovden szepen fut a bovdenhazban?

RAUH-Welt
B E G R I F F

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

nem lehet, hogy túl feszes a bovden?

Hát a bowden állításával szórakoztam, de ha feszesre állítom, nem megy rá legnagyobbra, ha lazára, akkor a legnagyobbra nem megy fel. Ha köztesre rakom, akkor meg felrakja néha a legkisebbre és a legnagyobbra, de a köztes fokozatok össze vissza vannak :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
nem lehet, hogy túl feszes a bovden?

Izomtéridõninja-geológus!

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a hátsó váltó beállításához. Deore váltóm van, deore lx váltókarral, 8 sebesség. Neten találtam beállításhoz több leírást is. Sikerült úgy beállítanom, hogy 1-7 ig elmegy, de 8-ba már nem tud elmenni. A csavarokat hiába csavartam ki... vagy pedig 2-8 ig megy, 1-esbe nem tudja már berakni. A csavarokat szintén hiába állítom... Gondolom nem a váltóval, váltókarral van a gond, hanem velem, mert ezelõtt 1-8 ig elment, azért nyúltam hozzá, mert a fokozatok nem ott voltak, ahol a váltókar mutatta, és valamelyiknél adta a hangokat is...

Demati

Demati

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
köszi keresem, 1-et én is láttam, de cantas fékkarral egyben volt, nálam V-s van

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

sziasztok, 97-es Deore Lx váltókarjaim alsó mûanyag borítása egy "szakértõ" miatt régebben megsérültek (szintetikus olajat adott a telóba, gyors kiöntés közben rácseppent 1-2 csepp, repedezik), hol van esély a pótlásukra?, az is elég, ha rossz váltókarokról leszerelhetõ lenne, vagy 8-as XT is érdekel, nem nagyon találok..

P.S.:a 8-as rendszer egyébként bevállt, eddig nem nagyon kellett hozzányúlni, igaz nem is mentem sokat 14K Km, de most lessz az elsõ lánccsere, az is mûkösik még, vált is szépen, de megérett a cserére, HG91-est kap gyári PC58 helyett (Sachs) és és HG91-es fogassort (XT, 8-as)..

Apróban láttam a napokban eladó 8-as xt karokat

Demati

Demati

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok, 97-es Deore Lx váltókarjaim alsó mûanyag borítása egy "szakértõ" miatt régebben megsérültek (szintetikus olajat adott a telóba, gyors kiöntés közben rácseppent 1-2 csepp, repedezik), hol van esély a pótlásukra?, az is elég, ha rossz váltókarokról leszerelhetõ lenne, vagy 8-as XT is érdekel, nem nagyon találok..

P.S.:a 8-as rendszer egyébként bevállt, eddig nem nagyon kellett hozzányúlni, igaz nem is mentem sokat 14K Km, de most lessz az elsõ lánccsere, az is mûkösik még, vált is szépen, de megérett a cserére, HG91-est kap gyári PC58 helyett (Sachs) és és HG91-es fogassort (XT, 8-as)..

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Bevallom nem használtam még rocketet, de sztem xt szinten az x9es van, talán kicsit fölötte is, nem a rocket a mûanyag karjaival. Ha tényleg xt szintû, akkor miért nem azzal megy mindenki, ha fele annyiból megvan?:)

a rocket megegyezik a kb két évvel ezelõtti x.9-es karral, csak shimano-hoz való a bovdenhúzása;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miert nem kukkantasz bele? abban is csak csavarok vannak amiket meg lehet huzni...

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Van egy elég régi, 8 sebességes lx váltóm, és hát eléggé lóg már az egész, jobbra balra lotyög kicsit. A kérdésem az lenne, hogy ez az állapot csak annyit eredményez, hogy nem úgy vált mint az új, vagy elõbb-utóbb akár el is törik benne valami nagy valószínûséggel?

Azért kérdezem, mert nekem a mûködése teljesen megfelelõ ebben az állapotában is, azzal nincs bajom, vált rendesen, de azt nem szeretném, hogy valahol útközben megadja magát.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Seggítek: X.9 :D