Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
köszi! és hogy lehet kivarázsolni? mert ha úgy is lehet nem bontogatom a láncot fölöslegesen.:D

yep!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ki lehet "fûzni",de egyszerûbb ha a láncot szeded szét

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Lenne egy kis problémám! Le akarom kapni a hátsó váltómat eladásra és ilyet még nem csináltam, mindig vittem szervizbe én hülye mikor biztos egyszerû dolog csak hát elsõre most nem megy. Annyit már csináltam, hogy csak pár csavart lazítottam meg, hogy megtisztítsam de full még nem volt leszedve. Na ez egy Deore és ott akadtam el, hogy a láncot bontani kell, hogy lejöjjön a váltóról (mert olyan mintha be lenne 'fûzve')? Vagyis azok a láncterelõ féleségek nem engedik azt hogy le tudjam szedni... Csináltam egy ábrát, hogy meg lehessen érteni milyen pöckökre gondolok, mert lehet annak nem szakszerû megnevezése, hogy láncterelõ. Két kicsi fém lapocska ami be van hajtva, gondolom hogy ne tudjon a lánc leesni a görgõkrõl. Feltöltött kép Szóval a nagy kérdés: bontsam a láncot vagy valahogy ki lehet fûzni?:)

yep!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Láncterelõ nélkül le fog esni a lánc.

sejtettem

azért köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az mennyire mûködne, hogy a tripla hajtómûrõl simán ledobom az elsõ váltót, meg a 44-es, és 22-es lánckereket, a többi meg maradna?

Nem extrém durva terepen ez a felállás használható egyáltalán?És városban? Lánckerék csere nem nagyon játszik, mert itthon van a vadi új 32-es shimano lánctányér, és még a mostanival is lehet menni.

Igazából szinte sosem nem használom se a kicsit, se a nagyot, így totál felesleges az egész hóbelevanc, de csak akkor veszem le, ha nem kell hozzá venni semmit.

Láncterelõ nélkül le fog esni a lánc.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Az mennyire mûködne, hogy a tripla hajtómûrõl simán ledobom az elsõ váltót, meg a 44-es, és 22-es lánckereket, a többi meg maradna?

Nem extrém durva terepen ez a felállás használható egyáltalán?És városban? Lánckerék csere nem nagyon játszik, mert itthon van a vadi új 32-es shimano lánctányér, és még a mostanival is lehet menni.

Igazából szinte sosem nem használom se a kicsit, se a nagyot, így totál felesleges az egész hóbelevanc, de csak akkor veszem le, ha nem kell hozzá venni semmit.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mi köze a váz mozgásának a váltókarhoz?
amúgy meg értelemszerûen úgy kell belõni a rendszert, hogy a rugóút teljes hosszán ne feszüljön ki egy alkatrész sem (váltókanál, bowdenezés)

oneill84

oneill84

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
valtokarom nem mukodik es evente szetmegy egy,giant glory 20 centis mozgasa tépkedi szerintem
az ujak amugy is eleg hamar kikopnak,lehet ezzel vmit kezdeni?

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Nem próbáltam, de azt olvastam, hogy nem kompatibilis.
Viszont Nexus-hoz nem csak a marokváltó van, hanem létezik kétkaros is, ilyen:
Amazon.com: Shimano SL-S500 Alfine Rapid Fire Shifter (8-speed, Black): Sports & Outdoors

Köszönöm a gyors választ!
Igen ismerem az Alfine kart, de van itthon elfekvõben egy Alivio és nem akartam plusz költségekbe verni magam.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nexus 8 agyváltóhoz használhatok-e normál, kétkaros váltókart (pl. 8s Alivio) vagy csak a saját markolatváltókar (Nexus) használatát ajánljátok?
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy melyik kart mennyi bovdent mozgat?

Nem próbáltam, de azt olvastam, hogy nem kompatibilis.
Viszont Nexus-hoz nem csak a marokváltó van, hanem létezik kétkaros is, ilyen:
Amazon.com: Shimano SL-S500 Alfine Rapid Fire Shifter (8-speed, Black): Sports & Outdoors
Failure is always an option.

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nexus 8 agyváltóhoz használhatok-e normál, kétkaros váltókart (pl. 8s Alivio) vagy csak a saját markolatváltókar (Nexus) használatát ajánljátok?
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy melyik kart mennyi bovdent mozgat?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
köszi, megpróbálom ezek szerint :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Addig álítgattam az elsõ váltómat, hogy már a nagytányérra fel sem teszi.Van egy középtányér jó, egy középtányér rossz, és egy kistányér nagyjából jó terelõállásom :) Akármit, akárhová tekergetek ez nem változik.

Tudom, hogy béna vagyok, de mégis, hogyan tudnám ezt a dolgot megoldani?

Erre a legrövidebb válasz, hogy elkezded elõlrõl. Nem egy ördöngösség a váltó beállítás, csak szépen lépésrõl, lépésre kell haladni és jó lesz.

Én ez alapján szoktam csinálni a beállítást. És én annyira komolyan veszem a módszerességet és/vagy annyira rossz a felfogókészségem, hogy ki van nyomtatva és folyamatosan követem.

http://www.parktool....eur-adjustments

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Addig álítgattam az elsõ váltómat, hogy már a nagytányérra fel sem teszi.Van egy középtányér jó, egy középtányér rossz, és egy kistányér nagyjából jó terelõállásom :) Akármit, akárhová tekergetek ez nem változik.

Tudom, hogy béna vagyok, de mégis, hogyan tudnám ezt a dolgot megoldani?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Xt váltókar!:D
http://forum.bikemag.../hirdetes-69398

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

van nekem 1 ilyenem:

Sram X-7 Front (Váltás | Váltó | MTB Elsõ váltó) | Kerékpár Webshop

aszondja, h alul és felülhúzós vázakban is játszik. nekem eddig felülhúzós volt, de most másik vázam van, ami alulhúzós. ha jól értem akkor kéne rá tenni adaptert. amit a fogaskerék alakú kis gumi basz mögött található menetbe kell becsavarni. nekem ilyen nem volt a dobozban...lehet ilyet vhonnan beszerezni?

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
off

a haibike-ot a boneshaker csinalja az XLC-t meg a velodream? fura.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

remélem jó forumtémába írok:

Eltörött a váltófülem egy Haibike End típusú bringán.
Van ötletetek, hol lehet ilyet beszerezni?
Sürgõs lenne!

Köszi a segítséget!

A speed-wayjel próbálkozz, talán õ áll legközelebb a nagykerhez.

A sebesség mindent megold.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Sürgõs lenne!

Köszi a segítséget!

»» boneshaker «« ;)

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Sürgõs lenne!

Köszi a segítséget!
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!