Jelentkezz be Regisztrálj
Wenson (Caprine) maraton 2K5
Posted 2005. May 30. - 22:06
Egyébként meg a Katonasírok mindig is benne volt a pályában. Tavaly a hosszún mentem és éppen ott kapott el az esõ. Na akkor volt csak igazán gyötrelmes. Képzeld el azokat a fölfeléket úgy, hogy még egyet tolsz, kettõt csúszol vissza, miközben sárfolyam mossa a lábadat!
Idei pálya: nagyszerû volt, könnyen járható és haladható. A lefelék jól járhatóak és könnyûek voltak, az egész pálya nagyon jól haladható.
Itatók: nekem tetszettek, bár azért én hallottam olyan megjegyzést, hogy "nem tudunk poharat adni, mert elfogyott" (és én nem a mezõny végén voltam!!!), meg hogy "ne tölts annyi vizet, mert már kevés van". Ekkor csak arra tudtam gondolni, hogy de jó, hogy nálam még van vizük, de mi lesz azokkal a szerencsétleneknél, akiknél majd kifogy, és akik olyan pohárból isznak, amibõl már ki tudja hány ember ivott (és ebbõl hánynak volt herpesze!?? - nem vicc, ez igy is terjed!)
nevezés: nekem is meggyûlt vele a bajom. Én elõneveztem, csak betegség miatt szombaton átiratkoztam közép távra. Na, a laptopos nõ elég arrogánsan mondta, hogy sajnos ez a mûvelet túl bonyolult ahhoz, hogy megcsinálja, és most nem érnek rá (szombaton reggel összesen hatan álltunk akkor az asztalnál!). Ekkor megkerestem a fõszervezõt és megkérdeztem, hogy "ugye lehet átnevezni, mert sajnos orvosilag nem tanácsos most a hosszún mennem". Õ tök rendes volt velem, és mondta, hogy nincs semmi akadálya, csak 3 bejegyzésen kell változtatni, és este hat után jöjjek. Ok, jöttem. De akkor már kb. százan álltak a sorban. Fél óra vagy negyven perc alatt kerültem sorra, már nem tudom. Meglepetésemre azonban a laptopos nõ egy rossz szót sem szólt és a nevezésemet 1 perc alatt megváltoztatta, és ebbe az idõbe még az is belefért, hogy egy új rajtszámot kapjak! (marha bonyolult volt, mondhatom)
Tanulság: ha problémád van, keresd a fejeseket.
Azért a verseny után még szólnom kellett, hogy a nevem nem szerepel a beérkezett csajok között , de igy végül minden rendben lett.
vendég_fac€_*
Posted 2005. May 30. - 22:00
vendég_fac€_*
Nevezéssel kapcsolatban. Kitaláltak egy jó módszert: elõnevezés a neve. Nem az utolsó pillanatban kell vakarózni, és anyázni hogy nincs póló, meg nem halad a sor. Én elõneveztem és kb 2 percet sem vett igénybe a rajtszám átvétele. 1szerûbb, gyorsabb, kényelmesebb. Ja és minden info megtalál6ó hozzá. Saját lustaságod miatt ne a rendezõket szidd. (Persze tisztelet a kivételnek, mert nem biztos hogy mindenki tudja elõre, hogy ráér-e pl munka miatt,)
Én több mint egy hónapal hamarabb neveztem és mégis álltam a sorban rengeteget, sokakat átküldtek, mert rossz betûhöz álltak (volt akit 2szer is) Persze a tábla,hogy milyen neveket tartalmazó sor a sor elején volt derékmarasságban... A sátor tetejére nem lett vlna több energia ragasztani...
Szóval kibírtam a sorbanállást kedves voltam a nénivel így õ is velem, a póló kicsit roszul esett, de ha megjön postán azt is elfelejtem:)
Szóval szerintem errõl nem én tehettem, de nem is volt nagy trauma, csak jövõre remélem jobb lesz!
A por meg tényleg nagy volt, fõleg a lefeléken volt gáz mikor az útból nem lehetett semmit se látni:D
De ez is hozzátartozik a jóidõhöz. Meg a szemem is begyulladt a poról de már jobban van:)
Szerintem e nevezés nem volt a topon, de minden más igen.
jó volt.
jövõre remélem megintindulhatok!
Posted 2005. May 30. - 21:37
Tetszett a rövid táv, bár a végén a görcsök miatt sok idõt veszttettem.
ERA is jól ment, nagyon vadóc a kislány. Sokszor meglepõdtem, hogy mit kibírt anélkül, hogy ledobott volna a hátáról.
ZED-nek köszönet a tanácsokért, a Lock outot csak az aszfalton fölfelé zártam, de aztán ki is oldottam, mert nem láttam értelmét. Valóban hagyni kellett, hogy tegye a dolgát. Tette is.
Jó volt veletek találkozni ismét.
A hõséghez meg : no comment...
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
Posted 2005. May 30. - 21:32
Posted 2005. May 30. - 21:15
Ez nekem is feltünt! Ezt valaki magyarázza már el nekem! Hogy a kulacsot miért dobják(tok) el? Vagy hogy kerülnek oda??? Most frankón komolyan kérdezem!
Nekem egész egyszerûen kiesett az alsó tartóból. Pedig tele volt azzal a lével, amit a nevezéshez adtak.
Posted 2005. May 30. - 21:13
A kulacsokat simán elhagyják. Én is vesztettem már el a Bükk Maratonon egyett, de észre sem vettem, így 60 km-t mentem néküle. Szerintem a szemüvegeket és a pumákat sem számdékosan hajigálják el! A belsõket elszóróknál már kérdéses a dolog, bár egy jó darab nem olcsó.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2005. May 30. - 21:04
Posted 2005. May 30. - 21:02
Érdekes, de szerintem tömegét tekintve kulacsból volt a legtöbb a pályán. Gondolom azt nem hajigálták el.
Ez nekem is feltünt! Ezt valaki magyarázza már el nekem! Hogy a kulacsot miért dobják(tok) el? Vagy hogy kerülnek oda??? Most frankón komolyan kérdezem! Egyébként a gagyi kulacsomnak letört a felsõ része menet közben. Csak utólag jutott eszembe, hogy az út széli kulacsokból akár válogathattom volna is! :chin:
Üdv!
KisÖcsike
Posted 2005. May 30. - 20:54
Aki nem látott PowerGel-es zacsit az nem tudom melyik maratonon járt. Valszek a 39 km-en nem volt elszórva egy sem, mert oda nem is kell. A hosszún viszont volt javában. A banánthélyat és is az edõbe dobom, legalább a malacoknak van mit enni. A csokicsomagolást meg vissza a zsebbe. Érdekes, de szerintem tömegét tekintve kulacsból volt a legtöbb a pályán. Gondolom azt nem hajigálták el.
A kövekrõl pedig. Látott már valaki kõmentes hegyet? Én még nem. Meg kell tanulni köveken menni, vagy ott van az Alföld kõmentes homokja. Bringamosó volt ugyan, de nyugodtan odetehettek volna 8-10 raklapot, ahogy normális helyeken. Meglepõ módon egy perc alatt kajához jutottam, de már csak máj volt. Késõbb már csak csülök. Az utolsóknak talán csirkecomp. Õk jártak a legjobban. A rajtszám átvétekelor csak egy zacsi port kaptam, se póló, se magazinok meg egyebek. Nem nagy veszteség, de azért hiányzott. A befutó után kellett utólag kérni egyet. Elõször esett meg velem ezen a maratonon, hogy minden ténylegesen megmászható emelkedõn csont nélkül feltekertem (kivéve a katonasírok kezdete, ahova lépcsõ kellene). A pálya tehát végig tekerhetõ. Viszont az egynyomos, keskeny, kacskaringós lefelé nekem elég problémás volt. Ugyan gyorsan mentem, de a fék annyira felhevítette a felnit, hogy a belsõ kihasadt. Ezt onnan tudom, hogy mikor kivettem a kereket, forrósága miatt egybõl el is dobtam. A felvezetésnél boldog-boldogtalan elõzgetett. Inkább a "fiatal" kezdõk, de az elsõ földes emelkedõre elfogytak. Talán ebbõl a megfontolásbõl vették ki a Dédestapolcsányig vezetõ aszfaltos lejtõt, ahogy a menõk mindig elõrementek és késõbb a beszûkült utakon meg csak poroszkáltak.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2005. May 30. - 20:16
Élményeim a tegnapi fantasztikus napról:
http://forum.index.h...59240&t=9006401
RobesPierre, erre csak ezt tudom mondani, hogy a versenyen a végén kell elöl lenni, nem az elsõ 50 méteren. Én is anyáztam magamban, de szrencsére megúsztam/tuk a kamikáze "elõresprintelekaztánazelsõemelkedõntolom" "versenyzõket".
Respect a havernak!
Posted 2005. May 30. - 20:09
Posted 2005. May 30. - 20:03
Posted 2005. May 30. - 19:36
én kb egy óra alatt már a célterületen voltam!!
mert megadta magát a hátsóváltóm de talán láttatok visszafelé bandukolni vállamon a géppel!! ühüm bühüm na mostmá mindegy majd legközelebb legálisan leszek elsõ!!
vendég_rvilike_*
Posted 2005. May 30. - 19:33
vendég_rvilike_*
persze a Rajcsányi-t 3xorra ertette csak meg
Posted 2005. May 30. - 19:15
Posted 2005. May 30. - 18:56
vendég_fac€_*
Posted 2005. May 30. - 18:05
vendég_fac€_*
Ezt én nem igy tapasztaltam. A regisztrációnál olyan fejetlenség volt, amit csak nagyon ritkán lehet tapasztalni. És elég durván :argue: közölték, hogy a poló elfogyott.
A maratonról röviden: kemény volt.
én 9 körül vettem fel a rajtszámot és tényleg volt fejetlenség.Fõleg mert a kezdõbetûket jelölõ lapokat derékmagasságba ragasztották:)
a durvaságról: tényleg azok voltak, de volt pár durva rider is szerintem egálban voltak. (ott álltam mikor történt "1900pólót rendeltem vki biztos töbet vett fel""rendeztél már maratont?" a bringásbeszólások se voltak kedvesek...)
Mikor odaértem a nénihez bemondtam a nevem ideatta a port meg a rajtszámot és felírta, hogy küldjenek pólót nekem.
Normális volt. Én is az voltam vele.
ennyi.
de a pályán nagyonkedvesek és rendesek voltak:)
Posted 2005. May 30. - 17:36
A rendezõk tényleg nagyon kedvesek voltak mindenhol. Tényleg sürögtek, forogtak az itatóknál.
Ezt én nem igy tapasztaltam. A regisztrációnál olyan fejetlenség volt, amit csak nagyon ritkán lehet tapasztalni. És elég durván :argue: közölték, hogy a poló elfogyott.
A maratonról röviden: kemény volt.
vendég_fac€_*
Posted 2005. May 30. - 16:44
vendég_fac€_*
de kitudja...
Nem csinálunk egy kis fórumos tekregetést a Zemplénmaraton elõtt juliusban?
pályabelyárást is lehetne:)
( a talit már túl késõ
Posted 2005. May 30. - 16:33

Sign In
Create Account

Back to top