Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Wenson (Caprine) maraton 2K5

- - - - -

• Please log in to reply
400 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Szüccser, na ja, az én voltam. Tudod, van egy gyengém, és az a tolás. Azt úgyis a pasik tudják jobban, úgyhogy ahol tudok, ott inkább föltekerek. Ahol meg nem, ott megpróbálok, és közben arra gondolok, hogy miféle gyötrelmek várnak akkor, ha le kell szállnom tolni. Ez sokszor beválik. Úgyhogy ne érezd rosszul magad, én igazándiból lassabb voltam nálad, csak lusta voltam leszállni tolni.
Egyébként meg a Katonasírok mindig is benne volt a pályában. Tavaly a hosszún mentem és éppen ott kapott el az esõ. Na akkor volt csak igazán gyötrelmes. Képzeld el azokat a fölfeléket úgy, hogy még egyet tolsz, kettõt csúszol vissza, miközben sárfolyam mossa a lábadat!

Idei pálya: nagyszerû volt, könnyen járható és haladható. A lefelék jól járhatóak és könnyûek voltak, az egész pálya nagyon jól haladható.
Itatók: nekem tetszettek, bár azért én hallottam olyan megjegyzést, hogy "nem tudunk poharat adni, mert elfogyott" (és én nem a mezõny végén voltam!!!), meg hogy "ne tölts annyi vizet, mert már kevés van". Ekkor csak arra tudtam gondolni, hogy de jó, hogy nálam még van vizük, de mi lesz azokkal a szerencsétleneknél, akiknél majd kifogy, és akik olyan pohárból isznak, amibõl már ki tudja hány ember ivott (és ebbõl hánynak volt herpesze!?? - nem vicc, ez igy is terjed!)

nevezés: nekem is meggyûlt vele a bajom. Én elõneveztem, csak betegség miatt szombaton átiratkoztam közép távra. Na, a laptopos nõ elég arrogánsan mondta, hogy sajnos ez a mûvelet túl bonyolult ahhoz, hogy megcsinálja, és most nem érnek rá (szombaton reggel összesen hatan álltunk akkor az asztalnál!). Ekkor megkerestem a fõszervezõt és megkérdeztem, hogy "ugye lehet átnevezni, mert sajnos orvosilag nem tanácsos most a hosszún mennem". Õ tök rendes volt velem, és mondta, hogy nincs semmi akadálya, csak 3 bejegyzésen kell változtatni, és este hat után jöjjek. Ok, jöttem. De akkor már kb. százan álltak a sorban. Fél óra vagy negyven perc alatt kerültem sorra, már nem tudom. Meglepetésemre azonban a laptopos nõ egy rossz szót sem szólt és a nevezésemet 1 perc alatt megváltoztatta, és ebbe az idõbe még az is belefért, hogy egy új rajtszámot kapjak! (marha bonyolult volt, mondhatom)
Tanulság: ha problémád van, keresd a fejeseket.
Azért a verseny után még szólnom kellett, hogy a nevem nem szerepel a beérkezett csajok között , de igy végül minden rendben lett.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Nevezéssel kapcsolatban. Kitaláltak egy jó módszert: elõnevezés a neve. Nem az utolsó pillanatban kell vakarózni, és anyázni hogy nincs póló, meg nem halad a sor. Én elõneveztem és kb 2 percet sem vett igénybe a rajtszám átvétele. 1szerûbb, gyorsabb, kényelmesebb. Ja és minden info megtalál6ó hozzá. Saját lustaságod miatt ne a rendezõket szidd. (Persze tisztelet a kivételnek, mert nem biztos hogy mindenki tudja elõre, hogy ráér-e pl munka miatt,)

Én több mint egy hónapal hamarabb neveztem és mégis álltam a sorban rengeteget, sokakat átküldtek, mert rossz betûhöz álltak (volt akit 2szer is) Persze a tábla,hogy milyen neveket tartalmazó sor a sor elején volt derékmarasságban... A sátor tetejére nem lett vlna több energia ragasztani...
Szóval kibírtam a sorbanállást kedves voltam a nénivel így õ is velem, a póló kicsit roszul esett, de ha megjön postán azt is elfelejtem:)
Szóval szerintem errõl nem én tehettem, de nem is volt nagy trauma, csak jövõre remélem jobb lesz! :)

A por meg tényleg nagy volt, fõleg a lefeléken volt gáz mikor az útból nem lehetett semmit se látni:D
De ez is hozzátartozik a jóidõhöz. Meg a szemem is begyulladt a poról de már jobban van:)

Szerintem e nevezés nem volt a topon, de minden más igen.
jó volt.
jövõre remélem megintindulhatok!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Nekem egyedüli problémám az erõnlétemmel volt. Egyszerûen nem tudtam erre a maratonra sem felkészülni Hála ERA-nak a lefeléken sokkal gyorsabb vagyok, de a fölfeléken bizony elszáll minden erõm. Ilyen még nem volt, hogy görcsöltem volna. Itt ez is összejött. A nevezésrõl csak annyit. TYITO nevezésével együtt intéztem az enyémet is. Kifizettem szépen a díjat, (verseny elõtt egy héttel), aztán közös megegyezéssel módosítottuk a távot középrõl rövidre. A honlapon az áll, hogy ez bizony új nevezésnek minõsül. Viszont nem kellett semmit tennem az E-mail-on kívül és fizetnem sem. Korrekt. Pólót is rendben megkaptam, reggel kb 8 órakor a szeretetcsomaggal együtt.
Tetszett a rövid táv, bár a végén a görcsök miatt sok idõt veszttettem.
ERA is jól ment, nagyon vadóc a kislány. Sokszor meglepõdtem, hogy mit kibírt anélkül, hogy ledobott volna a hátáról.
ZED-nek köszönet a tanácsokért, a Lock outot csak az aszfalton fölfelé zártam, de aztán ki is oldottam, mert nem láttam értelmét. Valóban hagyni kellett, hogy tegye a dolgát. Tette is.
Jó volt veletek találkozni ismét.
A hõséghez meg : no comment...
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts
Okés.... Akkor kulacselhagyás véletlennek elkönyvelve!

KisÖcsike

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts

Ez nekem is feltünt! Ezt valaki magyarázza már el nekem! Hogy a kulacsot miért dobják(tok) el? Vagy hogy kerülnek oda??? Most frankón komolyan kérdezem!

Nekem egész egyszerûen kiesett az alsó tartóból. Pedig tele volt azzal a lével, amit a nevezéshez adtak.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts
Csucsu: Remélem nem gondolod komolyan, hogy vasárnap délelõtti rajtszémfelvételnél mindeni a helyszínen akart nevezni?! A legnagyobb része elõnevezõ volt! Elég röhejes, hogy az ABC közepén lévõ betûknél (K-P) iszonyat sor állt, a többinél meg 3-5 emberke. Egy sima táblázatkezelõvel kiválogathatták jobban eloszthatták volna a rajszámokat. Minden együttérzésem az agyrázkódást szenvedett lánynak, mielõbbi jobbulást neki. De aki rávette, hogy eléte elsõ terepezése egy maraton legyen, az egyszerûen nem normális.

A kulacsokat simán elhagyják. Én is vesztettem már el a Bükk Maratonon egyett, de észre sem vettem, így 60 km-t mentem néküle. Szerintem a szemüvegeket és a pumákat sem számdékosan hajigálják el! A belsõket elszóróknál már kérdéses a dolog, bár egy jó darab nem olcsó.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
A www.celfoto.hu oldalon már fent vannak a képek, most néztem meg.

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,090 posts

Érdekes, de szerintem tömegét tekintve kulacsból volt a legtöbb a pályán. Gondolom azt nem hajigálták el.

Ez nekem is feltünt! Ezt valaki magyarázza már el nekem! Hogy a kulacsot miért dobják(tok) el? Vagy hogy kerülnek oda??? Most frankón komolyan kérdezem! Egyébként a gagyi kulacsomnak letört a felsõ része menet közben. Csak utólag jutott eszembe, hogy az út széli kulacsokból akár válogathattom volna is! :chin:

Üdv!

KisÖcsike
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts
Nekem a kiállításon azt állították, hogy a Wenson egy svéd bringanárka, és magyarországon szerelok össze. Azt hittem ennyire nem nézik hülyének az embert! Vagy gyári hibás bábukat küldtek oda, vagy átmosták az agyukat. Ez a duma nagyon gáz... Szerintem a csúfosan hanyatló Caprine, eltûnt felsõbb régióit próbálják egy új névvel, tiszta lappal házon belül kitölteni.

Aki nem látott PowerGel-es zacsit az nem tudom melyik maratonon járt. Valszek a 39 km-en nem volt elszórva egy sem, mert oda nem is kell. A hosszún viszont volt javában. A banánthélyat és is az edõbe dobom, legalább a malacoknak van mit enni. A csokicsomagolást meg vissza a zsebbe. Érdekes, de szerintem tömegét tekintve kulacsból volt a legtöbb a pályán. Gondolom azt nem hajigálták el.

A kövekrõl pedig. Látott már valaki kõmentes hegyet? Én még nem. Meg kell tanulni köveken menni, vagy ott van az Alföld kõmentes homokja. Bringamosó volt ugyan, de nyugodtan odetehettek volna 8-10 raklapot, ahogy normális helyeken. Meglepõ módon egy perc alatt kajához jutottam, de már csak máj volt. Késõbb már csak csülök. Az utolsóknak talán csirkecomp. Õk jártak a legjobban. A rajtszám átvétekelor csak egy zacsi port kaptam, se póló, se magazinok meg egyebek. Nem nagy veszteség, de azért hiányzott. A befutó után kellett utólag kérni egyet. Elõször esett meg velem ezen a maratonon, hogy minden ténylegesen megmászható emelkedõn csont nélkül feltekertem (kivéve a katonasírok kezdete, ahova lépcsõ kellene). A pálya tehát végig tekerhetõ. Viszont az egynyomos, keskeny, kacskaringós lefelé nekem elég problémás volt. Ugyan gyorsan mentem, de a fék annyira felhevítette a felnit, hogy a belsõ kihasadt. Ezt onnan tudom, hogy mikor kivettem a kereket, forrósága miatt egybõl el is dobtam. A felvezetésnél boldog-boldogtalan elõzgetett. Inkább a "fiatal" kezdõk, de az elsõ földes emelkedõre elfogytak. Talán ebbõl a megfontolásbõl vették ki a Dédestapolcsányig vezetõ aszfaltos lejtõt, ahogy a menõk mindig elõrementek és késõbb a beszûkült utakon meg csak poroszkáltak.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Élményeim a tegnapi fantasztikus napról:
http://forum.index.h...59240&t=9006401

RobesPierre, erre csak ezt tudom mondani, hogy a versenyen a végén kell elöl lenni, nem az elsõ 50 méteren. Én is anyáztam magamban, de szrencsére megúsztam/tuk a kamikáze "elõresprintelekaztánazelsõemelkedõntolom" "versenyzõket".

Respect a havernak!

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Attibike:Már el is vették! A start után 50 m-re a haveromnak a mögötte haladó beletrafált a hátsó váltójába, emiatt fel kellett adnia.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Nevezéssel kapcsolatban. Kitaláltak egy jó módszert: elõnevezés a neve. Nem az utolsó pillanatban kell vakarózni, és anyázni hogy nincs póló, meg nem halad a sor. Én elõneveztem és kb 2 percet sem vett igénybe a rajtszám átvétele. 1szerûbb, gyorsabb, kényelmesebb. Ja és minden info megtalál6ó hozzá. Saját lustaságod miatt ne a rendezõket szidd. (Persze tisztelet a kivételnek, mert nem biztos hogy mindenki tudja elõre, hogy ráér-e pl munka miatt,)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
nem vehetitek el tõlem az elsõ helyet
én kb egy óra alatt már a célterületen voltam!! :(
mert megadta magát a hátsóváltóm de talán láttatok visszafelé bandukolni vállamon a géppel!! ühüm bühüm na mostmá mindegy majd legközelebb legálisan leszek elsõ!!
join your life, join your bike

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Telleg most hogy mondjatok,nevezes az nem volt a topon.Odamegyunk haverral,eloszor nevezett o,persze minden mondat utan 2x visszakerdezett a no,az irta a laptopba,masik mellette papirra,de a laptopos lemaradt,ugyh aki a papirra irta az diktalta neki,de az is mindig visszakerdezett meg rosszul irta le.Aztan en neveztem,en meg megkerdeztem hogy nem lenne-e egyszerubb ha nyomtatott nagybetukkel kitoltom neki a papirt,aztan akkor nem kell 20x visszakerdezni.Erre elegge leugatott a csaj hogy NEM.Mondom jo...
persze a Rajcsányi-t 3xorra ertette csak meg :D :D

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Érdekes h a hozzászólások között senki sem említette...lehet h csak nekem okozott gondot de végig köhögtem a 77km-es távot a por miatt...talán nem bírja a tüdõm, mindenesetre nagyon szenvedtem miatta :confused:

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts
Akkor mi egymás mellett állhattunk, mert én is ugyanezt tapasztaltam. De a kislány aki a rajtszámokat osztotta egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Ezt én nem igy tapasztaltam. A regisztrációnál olyan fejetlenség volt, amit csak nagyon ritkán lehet tapasztalni. És elég durván :argue: közölték, hogy a poló elfogyott.
A maratonról röviden: kemény volt.

én 9 körül vettem fel a rajtszámot és tényleg volt fejetlenség.Fõleg mert a kezdõbetûket jelölõ lapokat derékmagasságba ragasztották:)

a durvaságról: tényleg azok voltak, de volt pár durva rider is szerintem egálban voltak. (ott álltam mikor történt "1900pólót rendeltem vki biztos töbet vett fel""rendeztél már maratont?" a bringásbeszólások se voltak kedvesek...)
Mikor odaértem a nénihez bemondtam a nevem ideatta a port meg a rajtszámot és felírta, hogy küldjenek pólót nekem.
Normális volt. Én is az voltam vele.
ennyi.

de a pályán nagyonkedvesek és rendesek voltak:)

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts

:)
A rendezõk tényleg nagyon kedvesek voltak mindenhol. Tényleg sürögtek, forogtak az itatóknál.

Ezt én nem igy tapasztaltam. A regisztrációnál olyan fejetlenség volt, amit csak nagyon ritkán lehet tapasztalni. És elég durván :argue: közölték, hogy a poló elfogyott.
A maratonról röviden: kemény volt.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Én is szívesen mennék csak fizika szóbeli 28-án és tanilni kéne akkor 1000rel
de kitudja...
Nem csinálunk egy kis fórumos tekregetést a Zemplénmaraton elõtt juliusban?
pályabelyárást is lehetne:)

( a talit már túl késõ:) :( )

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Érdekelne, csakhát Tisza Maraton, ugyebár. ;)