Jelentkezz be Regisztrálj
Wenson (Caprine) maraton 2K5
Írta 2005. május 31. - 06:56
http://velo.hu/index...id=49&tx_ttnews[tt_news]=1171&tx_ttnews[backPid]=3&cHash=35b2031b12
Írta 2005. május 31. - 00:39
... bemelegítés közben a Szalajka-völgy egy emelkedõs részén szembõl nagy tempóval érkezõ csapat egyik tagja az elõttem haladó társamnak frontálisan ütközött. Mi az út jobb oldalán, egymás mögött haladtunk. Szerencsére nem történt nagy baj, de társam nagyon kibukott a dolgon. Legalább mi kerékpárosok jobban figyeljünk egymásra!!...
Az egyik haverom volt, aki nekiütközött a társadnak, ezúton is elnézést kérek helyette. Elég jól mentünk ott lefele és egy kissé sáros rész volt az, az út közepén meg rázós köves rész volt. Én ott mentem középen, mert nem akartam sáros lenni (aztán persze verseny közben mégis az lettem), haver meg tõlem balra hátrébb. Én láttam, hogy jöttök szembe és csodálkoztam is, hogy a haver miért nem megy már arrébb. Hát nem tudom hova figyelt, de azért tényleg nagyobb baj nélkül sikerült megúszniuk a dolgot...
Azért a verseny közben a pályán is voltak érdekes dolgok: egy lovascsapat bóklászott többször is a pálya útvonalán. Én egy jó kis lejtõnél találkoztam velük, de már elõtte az egyik lovas figyelmeztetett, hogy jönnek és lassitsak le mikor elhaladok mellettük, mert a lovak megbokrosodnak.
Ugyanez a szerencsétlenkedõ csapat a befutó elõtti utolsó lejtõn is végiglovagolt, ezt már a kempingbõl láttam. Ott is elég jól lehetett menni, és hát elég kellemtlen lehet 40 körül zúgva egy kanyarban hirtelen feltûnõ és vészesen közeledõ lósegg látványa...
A kis árkokat keresztbe az úton én nagyon élveztem, annak ellenére, hogy nem mindet sikerült tökéletesen átugranom! Jó volt nézni, ahogy az elõttem menõk sorban ugrándoznak:)
A meredekebb emelkedõk tényleg kemények voltak nekem is és minden tiszteletem azoké, akik fölfele is tekerték. Igy legalább látjuk, hogy nem lehetetlen és van hova fejlõdnünk!
Én remélem, hogy jövõre is ez a pálya lesz!
Írta 2005. május 31. - 00:07
Írta 2005. május 30. - 23:34
Azért ez elég szörnyû!
Írta 2005. május 30. - 23:27
Szerintem sem kell túlzásba vinni ezt a jelöljünk meg minden lyukat, meg átfolyást dolgot. Végülis arról szól a maraton, hogy minden pillanatban maximális figyelemmel add ki magadból a legjobbat, amit tudsz (szerintem). Márpedig ha folyamatosan figyelmeztetések lennének mindenhol, az talán elvenné a "játék" gyönyörét.
Más: csapattársam (Ata) bukott egy nagyot, és felszakadt a könyöke. Találkoztam vele egy keresztezõdésben, és elég szarul nézett ki. Próbáltam segytséget hívni, de a rajtszámon csak a Bükki Nemzeti Parknak a telszámát találtam. Legurultam a következõ rendezõig, és szóltam nekik, akik megnyugtattak, hogy most rögtön elindulnak fölfele, és megkeresik. Ata egy-másfél óra várakozás után elindult lefele, és egy kb. másfél óra alatt le is ért. Ott az elsõsegély sátorban azt mondták, hogy nem tudnak ilyen sebet ellátni, menjen be Egerbe. Ez azért egy kicsit furcsa...
Gyilkos Lódarazsak SE - Killer Hornets
Írta 2005. május 30. - 23:21
Írta 2005. május 30. - 23:12
Pedig hogy féltünk pár hete az esõtõl és a sártól!
Miért, neked nem kellett két órán át mosni a bringát a végén? :juhu:
Írta 2005. május 30. - 23:11
Komment a lyukakról/árkokról. Szóval ha objektívan nézem, ez csakis szubjektív probléma lehet. (na ezt jól megmondtam) Amikor téptem le Bélapátfalvára 50-el, akkor szépen sorban ugrattam át a sok kis árkocskát. Még élveztem is. Aztán az egyiknél bebambultam,s majdnem dobtam egy csõröst, a bringa majd kiszakadt a kezembõl. Ott, abban a pillanatban, anyáztam is rendesen, hogy "miért nem táblázzák ki, hát ez életveszélyes". De utána beláttam, hogy csak azért volt az, mert elnéztem. Akkor az elõzõ 40-et is ki kellett volna. Ez is tökre ugyanolyan volt.
Írta 2005. május 30. - 23:07
Írta 2005. május 30. - 23:01
Írta 2005. május 30. - 22:58
Ha már ütközésnél tartunk, megismétlõdött egy pár évvel ezelõtti esemény. Mégpedig ugyancsak bemelegítés közben a Szalajka-völgy egy emelkedõs részén szembõl nagy tempóval érkezõ csapat egyik tagja az elõttem haladó társamnak frontálisan ütközött. Mi az út jobb oldalán, egymás mögött haladtunk. Szerencsére nem történt nagy baj, de társam nagyon kibukott a dolgon. Legalább mi kerékpárosok jobban figyeljünk egymásra!!
Ezektõl eltekintve jó volt a maraton, de iszonyatosan meleg volt! Pedig hogy féltünk pár hete az esõtõl és a sártól!
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 30. - 22:53
vendég_fac€_*
Szóval a én úgy tapasztaltam a mezõny végének se volt sok gondja, de lehet hogy mire én odaértem már megérkezett az utánpótlás:)
Bánkúton nem volt banán olaszkaunál 5 percet vártunk vízre.
De senkinek se esett rosszul a pihenõ és tényleg 5 perc volt.
Sala láttalak mikor 9:20 körül áttekertél a szallagok közt.
Nem hittem, hogy beválallod azzal a géppel.
grat a jó nyomvonalválasztásodért!
Írta 2005. május 30. - 22:35
Hiába Speci az speci
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2005. május 30. - 22:31
Írta 2005. május 30. - 22:26
Jól kell nyomvonalat választaniA Te nyomvonaladon nem voltak. Bizti ezért nem tûnt fel neked..
fuck me, i'm famous!
Írta 2005. május 30. - 22:24
Írta 2005. május 30. - 22:16
Köszönöm mindenkinek az elismerést!! Nem gondoltam volna, hogy kicsivel 3 óra alatt letekerem egy egytányéros dh géppel.
Amugy meg nem értem milyen kövekrõl beszéltek. Voltak kövek???![]()
A Te nyomvonaladon nem voltak. Bizti ezért nem tûnt fel neked..
Írta 2005. május 30. - 22:13
Amugy meg nem értem milyen kövekrõl beszéltek. Voltak kövek???
fuck me, i'm famous!
Írta 2005. május 30. - 22:13
Na jó, nem is. Csak megtetszett, szerintem ari, aztán kész.
Még egy:
Az a lyuk, amirõl Zed irt, engem is meglepett, mert ahhoz képest, hogy mekkora volt, nem is jelölték, pedig ez már egy igencsak veszélyes lyuk volt!
A vízátfolyásos lejtõn meg nem állt egy szervezõ sem, pedig ott is lehetett volna bukni egy jót.
Írta 2005. május 30. - 22:11

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére