Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Wenson (Caprine) maraton 2K5

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
400 hozzászólás a témában

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég

A pályáról csak annyit, hogy sztem a Bükkben nem lehet kihasználni a hegység "adottságait". Egy nemzeti park területén hajtottunk végig, érthetõ, hogy nem megy fel a tolongás a Tarkõre vagy Cserepeskõre.
A kövek engem is zavartak (pláne engem), de igazán klassz terep-bringautak a Bükk déli részén vannak, minimális köves szakaszokkal, dehát ott már másik két maratont is rendeznek. Ez ilyen, ezt kell szeretni.

Igaz...
Amugy erdekes nekem Duna Maraton ehhez kepest abszolut nem tunik kovesnek...Buda Maraton se tunt se technikasnak,se eletveszelyesnek.Ennel azert technikasabb volt,itt nem volt technika csak full ko vegig...
Amugy szerintem csak en nem voltam nagyon szar techinkailag a hetvegen (meg altalaban is :D ),vagy nem tom,mert a lefelekkel is gondjaim voltak,conti nem nagyon akart megfogni,csuszkaltam is meg minden,nem igazan mertem neki ereszteni.Lehet kovek is ezert zavartak.Meg hat ugye ott van az is,ha az ember lepukkan meg elehezik akkor mar minden zavarja (egy kozelgo emelkedo lattan nyomdafesteket nem turo tragarsagok hagyjak el az ember szajat stb :D )

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
ja igen.
kitáblázva nagyon jól kivolt. eltévedni nehéz volt.

a Bükk az Bükk. Ez mindíg köves marad.
Én azt hittem még kövesebb lesz.
nekem spec a tavalyi Dunamaraton sokkal technikásabb volt.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Na akkor én is írok pár sort...
Ez volt eddig a leghosszabb maratonom, s elsõdleges célom a "derekas" helytállás volt a hosszú távon. Az elejére beharangozott betonos mászásból kicsit hosszabra számítottam, s meglepett a 9. km en a kistányéros hegyoldal. Az ördög oldalt végre sikerült nyeregben töltve megtenni (na jó egyszer kicsit bénáztam s letettem a lábam) ami a korábbi években kivitelezhetetlen feladat volt számomra. A táv közepe kicsit altatós volt a lagymatag betonos mászsok miatt (kezdtem is csodálkozni milyen lazán megy minden :-)), de aztán megkaptuk az arcunkba a 92km-tõl a jóságot. A patak utáni dagonyában varacskosdisznó módjára dõltem el. Kezdtem fáradni.... Pulzus esett, a harci kedv és az erõ rohamosan csökkent. Már nem bírtam a maximumot kiadni magamból. Csak egyszer érjek a célba.... Ez lebegett 100km környékén a szemem elõtt. Tudtam, hogy a vége nagyon húzós lesz, s ez végképp lelombozott... Páran be is elõztek, gratula nekik!
Összességében - a végsõ szenvedéssel együtt is - nagyon jól éreztem magam! Örülök, hogy megúsztam görcsök, és nagyobb firka nélkül a távot. Sajna a célban nekem már csak zsíros cupák jutott :-(. A 7:11es eredményemmel elégedett vagyok, bár lelki szemeim elõtt azért egy 7órán belüli idõeredmény lebegett...
A kategóriák külön indítása valóban jó lenne. 1200embert nem lehet kultúráltam elindítani... A lefeléken pedig meg mindenki a saját vérmérséklete szerint menjen, ne a szervezõk legyenek hibásak a pálya talaja miatt. Szerintem...

watcher

watcher

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
Olvasgattam a maratonos élménybeszámolókat. Feltûnt, hogy többek szerint sok volt a köves rész, és a veszélyes szakaszok, amire nem figyelmeztettek eléggé.
Nos én nem vagyok profi bringás és ráadásul az Alföld közepén lakom. Ez volt a 6. maratonom. Eddig gyakorlatilag minden versenyen mentem egy kis pluszt eltévedés miatt. Most a 117 km-en - kis túlzással - azt lehet mondani, esélyem sem volt ilyesmire. Szóval le a kalappal azok elõtt akik kirakták a sok papírt és azután be is szedik azt. A veszélyes szakaszokról meg az a véleményem, hogy hogy azért nekünk is észnél kel kicsit kicsit lenni és nem 50nel beleszáguldani az ismeretlenbe. Az én hátsó fékem épphogy érintette a tárcsát. A rövid-meredek lefeléken így igen óvatosan mentem. A hosszú beláthatóakon persze lehetett kenni neki. :) 90 km körül sajnos az erõ átállt a sötét hegyoldalhoz így éppenhogy sikerült benne lenni a szintidõben.
Nos, szóval nem akarok okoskodni de énszerintem minden jó volt szép volt. Akinek sok volt a napfény az vigyen napernyõt vagy menjen esõben maratonozni. Én inkább ilyen idõt kívánok a többi maratonra is.
Minden jót!
Guruljunk tovább....

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Kíváncsi volnék, hogy aki szerint ez nagyon köves indult-e már Duna v. Mátra maratonon. Ez egy nagyon kellemes kis pálya volt. Az egyetlen bibi szerintem a rajt. Nyugodtan lehetett volna távonként csinálni a rajtot. Felefele szinte alig lehetett haladni a tömegben. Utána meg a terepen ahol már vígan lehetett volna tekerni annyian tolták, hogy meg sem próbáltam felülni.

Idén sikerült elõször eljutnom ide, de tényleg nagyon jó kis maraton volt, és nagyon szép helyeken ment. A Duna és Mátra maratonon nincsenek ilyen szép helyek szerintem.

Viszont sikerült olyat látnom amit eddig még a 12 maratonomon egyszer sem. A Gyilkos lódarazsak egyik embere ücsörgött egy helyen a pálya mellett, én meg néztem mi baja, kiderül semmi, csak nekiállt elszívni egy szál cigit. Kiváló sportember lehet.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás

Csakhogy a narancsnak olajos a héja és az tényleg nem bomlik le, viszont banánt már szerintem te is láttál még otthon a polcon is félig lebomlani;)
És a mezõny eleje tuti, hogy nem fog megállni azért, hogy kidobhassa a banánhéjat, ez sajna benne van a maratonban, de ne aggodj max 3 hét múlva nem lesz ott semmi. Ja powergélt pedig EGYET SEM láttam eldobva, ergo abszolút korrektek voltak a versenyzõk.

A narancs héja tele van pumpálva tartósítóval, hogy ne löttyedjen meg a szállítás alatt azért nem bomlik le. És lehet, hogy szõrszállhasogató vagyok, de a banánhéjon a Chicita vagy Los Bananas vagy Fidel Castro vagy mittudoménmilyen címke az ott marad a polcon, akkor is ha banán már csocsesz. Power gelt én sem láttam eldobva, de pár papírpoharat azért láttam a Nagymezõ felé vezetõ úton, ....de lehet, hogy én voltam túl a végén.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Azért ezt a kanyarjelölgetést sztem ne vigyük már túlzásba...vajon milyen lehet egy döngölt talajú murvás út?Csúszós...aki azon megy az figyeljen...a bánya elõtti lefelén, pedig a kis keréknyi gödrök voltak jelölve gazzal, meg szalaggal.A nagy vízmosás nem, de aki 60-al megy ott, annak legyen meg az a képessége, hogy átugorja, hiszen nem volt lehetetlen...ha meg nem megy,akkor nem kell száguldani...Lassan járj tovább élsz!
Üdv:thy

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Ja powergélt pedig EGYET SEM láttam eldobva...

én igen.
mellesleg kár ezen vitázni.
a rendezõk a pályát kénytelenek végigjárni a szalagok és a sárga papírok összeszedése miatt. ilyenkor csak összeszedik a szemetet is.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
117km. bef.stam. pesze csak átvitt értelemben. Végén csak egy nagy globális fájdalmat éreztem. Alattomos pálya volt, fõlet az utolsó nagy felfelé akasztott ki, elhintettem pár rosszkívánságot, bár azt már talán csak az erdõ szelleme hallotta meg, mert az utolsó 20km-en nem nagyon találkoztam versenyzõvel. Azért a tíz pogózó általános iskolásért meg fölösleges volt a teknókoncert. Jah és végre rendesen volt bekeverve a getoréd!!!
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

LacKona86

LacKona86

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Hány banánfát láttál a Bükkben?
Láttál már narancshéjat szemétdombon, ...aztán ugyanazt 4 év múlva is?

Csakhogy a narancsnak olajos a héja és az tényleg nem bomlik le, viszont banánt már szerintem te is láttál még otthon a polcon is félig lebomlani;)
És a mezõny eleje tuti, hogy nem fog megállni azért, hogy kidobhassa a banánhéjat, ez sajna benne van a maratonban, de ne aggodj max 3 hét múlva nem lesz ott semmi. Ja powergélt pedig EGYET SEM láttam eldobva, ergo abszolút korrektek voltak a versenyzõk.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Nah nekem is megvolt ... szép volt jó volt köszönöm, ennyi ...

117km netto 7óra brutto 7:42 (legalábbis én ennyit mértem)

Ahhoz képest hogy se fizikailag se lelkileg nem voltam a toppon ... sõõõt a béka segge alatt voltam ... szal ahhoz képest iszonyat jól teljesítettem !!

Nekem leginkább a dög meleggel gyült meg a bajom ... kb 12 litykót ittam a verseny alatt :D

Köves részek meg nem voltak durvák! Ezek ilyen alap technikás szakasznak elmenõek voltak szerintem :)

Örülök hogy találkozhattam megint ismerõsökkel ... a szombat esti kaja az iszonyat szar volt ... pizza méregdrágán, több mint 1 óra várakozással és ehetetlen ... pedig én aztán mindenevõ vagyok :)

Eredmények mikor lesznek fent a neten!!??
Mert tekerni jó!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
Eredmények: klikk ide!
WaNNaRiDE

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Köszi!
Nekem következõ talán Duna, de inkább Bükk. Addig rehab...

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Egy "végre nagy aszfaltos lejtõn" én is láttam a kanyarban "egyenesen be a bozótba" féknyomokat.
Szerintem a murvás, sodrós utakat azért nem kéne jelölni, majdnem végig ilyen volt...
De a Bélapátfalvi bányához vivõ murvás úton a keresztbe keréknyi vízelvezetõ árkokhoz azért lehetett volna.

A sérülteknek mielõbbi gyógyulást kívánok!

Következõ maraton a Crosskovácsi. Az is kemény lesz.

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
A ducduc nem a kórházakra vonatkozott.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás

Az éjszakai hangos ducduc engem is nagyon zavart...

A kórházak már csak ilyenek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kövek annyira nem zavartak, bár jól elfáradtam, gondoom ennek is köszönhetõen. Sajna (vagy szerencsére) a Bükk ilyen. :)

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
A pálya szerintem jó volt, csak a kövek zavartak nagyon.

Volt egy életveszélyes kanyar, ahol rengetegen estek(ötvenvalahanyadik km-nél, köves lefelén), köztük én is. Fél órával elõttem egy srác, akinek ripityomra tört a kulccsontja, aztán én is elég rosszul jártam, mert szétnyílt a térdem, úgyhogy vittek Egerbe összevarratni. Egy embernek meg a könyökébõl jött ki egy darab ugyanazon a helyen(az ambulancián találkoztunk).

Úgyhogy talán csak annyit róhatok fel a rendezõknek, hogy az ilyen helyekre egy figyelmeztetést ki kéne rakni, hogy lassíts, mert különösen csúszik vagy valami. Egyébként a szervezés profi volt és a kórházba szállítás is jól meg volt szervezve(ez kicsit morbid:)). Az éjszakai hangos ducduc engem is nagyon zavart...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
A www.mtbsport.hu oldalon van pár kép. (nagyon jók)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
na én is lenyomtam.
ez csak azért nagy szám mert idén sajna csak kb. 300km-t sikerült menni.
a 39en mentem a pálya jó volt csak meleg volt.
az elsõ itatónál amikor ott voltam akkor fogyott el a víz. remélem utána szereztek hamar. nekem sikerült feltölteni a kulacsot de aki utánam jött...
Tudom hogy ez kezdõtáv de egy kicsit hiányoltam a technikás lefeléket. lefelé csak dózerút volt.
mindenkitõl elnézést akit irritált a hátsó fékem hangja de nem tudtunk vele mit csinálni. hiába szereltük 3 órán keresztül. szóval behúzott kézifékkel mentem. :D

külön drakula és elismerés az 1x1eseknek és Sala-nak a bighit-tel.

a képeket/eredményeket majd szerintem úgy hét közepétõl érdemes megnézni a honlapon
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.