Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Üdv!

A Pécsi hõerõmûvet pl. átállították fa tüzelésére, lehet, hogy ilyenekre gondoltak abban a 6%ban? A fában elvileg van ilyen olyan hulladékfa, forgács,nyesedék, szóval nem csak tûzifa.
Asszem alig pár szélerõmû van még csak itthon. De állítólag több 100 helyet vizsgálták már telepítés céljából. Csak éppen az állam nem épít ki hozzá olyan infrastruktúrát, mint ny-Euróában, és ez nehezíti a dolgot.
Energiafû és energiaerdõ ügyileg mi a helyzet? Tudja valaki?
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A 6% még így is soknak tûnik. Szélerõmûbõl még ehhez is rengeteg kell, vízerõmûveket mondjuk nem vágom... Majd utánanézek
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
pár kisebb vízierõmû, pár kis szélerõmû, ennyi sztem...
Autist Team:)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Most hallottam hogy Magyarország energiaforrásainak 6%-a ami nem atom és szén vagy ilyesmi!! de ezek az erõmûvek hol vannak?? errõl nem tudtok?? tudom hogy van egy-két szél (Mosonmagyaróvár,...) de mi teszi ki a 6%ot?? de ezt is ki akarják majd bõvíteni 12%ra a távoli jövõben!!
join your life, join your bike

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Dr. Stein: Hát ez érdekes...illetve siralmas inkább. A veszélyes hulladékok szállítására-elhelyezésére-semlegesítésére nagyon komoly szankciók vannak. Majdnemhogy grammra el kell számolni mindennel a hatóságok felé, számlákat, szállítóleveleket,stbket csatolni, ilyesmi. Ha valami nem stimmel min 100 000es bünti, de millás is lehet.

Ezt a rendszert -elvileg- nem lehet kijátszani, mert minden érintett céget folyamatosan ellenõriznek. Véletlenül nem valamelyik önkormányzat vitette el a hulladékot? Csak mert az önkormányzatok és az ellenõrzõ szervek majdhogynem "kollégák", így talán....de mind1

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
csak addig örülnek amig nem kapnak rákot v. vmi más betegséget...
én inkább keveset keresek ,de nem akarok 30 évesen sugárkezelésre járni.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Csoda dolgok vannak!

Az elõbb szállították el tõlünk a veszélyes hulladékokat. Jött egy fickó, aszongya õ itt a szakember. Ezek után velünk összepakoltatott minden cuccot, õ hozzájuk sem nyúlt. Mikor megtudta, hogy a folyadékok nagyrésze gyúlékony és rákkeltõ, a többi cucc csak simán rákkeltõ, illetve mutagén, akkor elhúzta a száját és hátrált két lépést. Közben azért a beszélgetésbõl kiderült, hogy nem csak azt nem tudja, hogy mi az amit visz, de azt sem, hogy hova kerül. Idézem: "Reméljük, nem árokpartra."

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a veszélyes hulladékok elszállítása az egyik legnagyobb üzlet, akkor igazán lelkesítõ az összkép.
"always look on the bike side of life"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
õõõ...egyebet nem tudok mondani...Kérem kapcsolja ki! :mexico:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Hát önkritikád az van...
De sztem Respect, h megkérdezted, nekem is lenne pár kérdésem az önkormányzatunkhoz, csak lusta vagyok feltenni
Na majd a példádon felbuzdulva lehet h írok a T. polgármesteremnek

Vagy küldj egy kazettát a Polgár Jenõnek...a hivatalba...Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Hajrá! :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Hát önkritikád az van... :D
De sztem Respect, h megkérdezted, nekem is lenne pár kérdésem az önkormányzatunkhoz, csak lusta vagyok feltenni :o
Na majd a példádon felbuzdulva lehet h írok a T. polgármesteremnek :)

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Naná! Ki az az ökör, aki privátban érdeklõdik ilyesmi után?! :afro:

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Szerintem is. Nem vártam, hogy a kedvemért nekiállnak nylont gyûjteni, ha nincs hova tenni.

Nem hinném h pont a Te kedvedért, sztem tuti erre is van már vmi elõírás (minden x ezer emberre biztosítani kell hulladékudvart, ilyesmi). Csak ezt nem reklámozzák, a magas költségek miatt (nehogymá' mindenki odavigyen mindent).

Lehet h csak beparáztak h valami zöld szervezettõl írsz, aztán gyorsan válaszoltak:D De tökmind1, a végeredmény a lényeg

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Az atomerõmû nem robban, legfeljebb leolvad. Akkor viszont sokkal tovább sugároz, mint egy bomba. De sebaj, nem csinál ilyent.
Az iparban sokfelé használnak sugárzó anyagokat, pl. hegesztések röntgenezésére. Ezektõl érdekes módon senki nem fél, pedig elég keményen sugároznak. Furcsa dolgok ezek...

Bocsi! Csak mindenütt robbanásról beszélnek, nem leolvadásról. Ezek szerint a hiba köztudatban van.
Off:
Minket is legalább évente egyszer átvilágítanak Röntgen-sugarakkal! LEgalábbis engem igen. De pl a repülés is többlet sugárdózissal jár, és ez sem zavar senkit.
On
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Szerintem is. Nem vártam, hogy a kedvemért nekiállnak nylont gyûjteni, ha nincs hova tenni.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Mi mást tehetnél?:chin: Egyébként SZVSZ korrekt volt, márcsak azért is, mert válaszoltak...szerintem.

Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Az atomerõmû nem robban, legfeljebb leolvad. Akkor viszont sokkal tovább sugároz, mint egy bomba. De sebaj, nem csinál ilyent.
Az iparban sokfelé használnak sugárzó anyagokat, pl. hegesztések röntgenezésére. Ezektõl érdekes módon senki nem fél, pedig elég keményen sugároznak. Furcsa dolgok ezek...

Ja, a válasz megérkezett:

"A szelektív hulladékgyûjtõ sziget "Mûanyag palack" feliratú edényébe csak PET palack dobható.
A rendszert a Fõvárosi Közterület Fenntartó Rt építi ki, a szigeteken begyûjtendõ anyagok választéka nem bõvíthetõ. Jelenleg a rendszer kiépítése folyik, a városban 2010-ig 2.000 db hulladékszigetet és 30-40 hulladékgyûjtõ udvart kell kialakítani. Az Ön által említett egyéb mûanyagok felfdolgozásának rendszere nagy mennyiség feldolgozását illetõen még nem mûködõképes. Természetesen a jövõben mind a fém, mind a mûanyag dobozok feldolgozásának lehetõségeit is felmérik és szerzõdéskötés után ezeket az anyagokat is külön lehet majd gyûjteni. Kerületünkben, a Sárkány u. 5.-ben hulladékudvar mûködik, amely befogadja az Ön által említett hulladékokat.
Kérem válaszom szíves elfogadását."

Én elfogadtam.

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Semmi bajom ezzel a két kis erõmûvel! A BME-srõl tudom, hogy annyi energiát sem termel, hogy magát mûködtetni tudja. Ezen kívül jól be van ásva a földbe. A KFKI-ban található meg biztonságos. Ahhoz, hogy egy erõmûkatasztrófa bekövetkezzen, több dolognak kell közbejönni. Ebbõl egyik az emberi hülyeség, ami figyelmen kívül hagyja a mûszerek mutatóit, vagy csak kihagy az építésnél egy 10 filléres alátétet, mert nincs kedve kimenni érte.
Ezen kívül 3 percre van tõlem a legközelebbi atombiztos óvóhely! A metró!
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
:no: :snajper:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

És, mi a gond velük? A BMEé annyira le van butítva, hogy csak oktatási célokat képes betölteni, a másikról sajna nem tudok semmit, de gondolom az sem veszélyesebb. Mellesleg Európa számos neves egyetemén megtalálhatóak ezek az oktató reaktorok.
Szal én nem érzem úgy, hogy egy ketyegõ idõzítettbomba fölött ülök, amikor nagynéha bemegyek órára

Még jó hogy ez legalább olyan ritka, mint egy atomerõmû-baleset...Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
Péter
Ui: Kezdõdik a Macskajaj a ........3-on.Feltöltött kép