Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Posted 2005. March 23. - 12:50

A Pécsi hõerõmûvet pl. átállították fa tüzelésére, lehet, hogy ilyenekre gondoltak abban a 6%ban? A fában elvileg van ilyen olyan hulladékfa, forgács,nyesedék, szóval nem csak tûzifa.
Asszem alig pár szélerõmû van még csak itthon. De állítólag több 100 helyet vizsgálták már telepítés céljából. Csak éppen az állam nem épít ki hozzá olyan infrastruktúrát, mint ny-Euróában, és ez nehezíti a dolgot.
Energiafû és energiaerdõ ügyileg mi a helyzet? Tudja valaki?
Posted 2005. March 23. - 00:59

Posted 2005. March 22. - 14:08

Posted 2005. March 21. - 23:01

Posted 2005. March 21. - 22:16

Ezt a rendszert -elvileg- nem lehet kijátszani, mert minden érintett céget folyamatosan ellenõriznek. Véletlenül nem valamelyik önkormányzat vitette el a hulladékot? Csak mert az önkormányzatok és az ellenõrzõ szervek majdhogynem "kollégák", így talán....de mind1
Posted 2005. March 19. - 14:09

én inkább keveset keresek ,de nem akarok 30 évesen sugárkezelésre járni.
Posted 2005. March 19. - 12:10

Az elõbb szállították el tõlünk a veszélyes hulladékokat. Jött egy fickó, aszongya õ itt a szakember. Ezek után velünk összepakoltatott minden cuccot, õ hozzájuk sem nyúlt. Mikor megtudta, hogy a folyadékok nagyrésze gyúlékony és rákkeltõ, a többi cucc csak simán rákkeltõ, illetve mutagén, akkor elhúzta a száját és hátrált két lépést. Közben azért a beszélgetésbõl kiderült, hogy nem csak azt nem tudja, hogy mi az amit visz, de azt sem, hogy hova kerül. Idézem: "Reméljük, nem árokpartra."
Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a veszélyes hulladékok elszállítása az egyik legnagyobb üzlet, akkor igazán lelkesítõ az összkép.
Posted 2005. March 01. - 19:10

Posted 2005. March 01. - 14:33

Vagy küldj egy kazettát a Polgár Jenõnek...a hivatalba...Hát önkritikád az van...
De sztem Respect, h megkérdezted, nekem is lenne pár kérdésem az önkormányzatunkhoz, csak lusta vagyok feltenni
Na majd a példádon felbuzdulva lehet h írok a T. polgármesteremnek

Péter

Posted 2005. March 01. - 11:09

Posted 2005. March 01. - 10:55

De sztem Respect, h megkérdezted, nekem is lenne pár kérdésem az önkormányzatunkhoz, csak lusta vagyok feltenni

Na majd a példádon felbuzdulva lehet h írok a T. polgármesteremnek

Posted 2005. March 01. - 10:48

Posted 2005. March 01. - 10:45

Nem hinném h pont a Te kedvedért, sztem tuti erre is van már vmi elõírás (minden x ezer emberre biztosítani kell hulladékudvart, ilyesmi). Csak ezt nem reklámozzák, a magas költségek miatt (nehogymá' mindenki odavigyen mindent).Szerintem is. Nem vártam, hogy a kedvemért nekiállnak nylont gyûjteni, ha nincs hova tenni.
Lehet h csak beparáztak h valami zöld szervezettõl írsz, aztán gyorsan válaszoltak:D De tökmind1, a végeredmény a lényeg
Posted 2005. February 28. - 21:28

Bocsi! Csak mindenütt robbanásról beszélnek, nem leolvadásról. Ezek szerint a hiba köztudatban van.Az atomerõmû nem robban, legfeljebb leolvad. Akkor viszont sokkal tovább sugároz, mint egy bomba. De sebaj, nem csinál ilyent.
Az iparban sokfelé használnak sugárzó anyagokat, pl. hegesztések röntgenezésére. Ezektõl érdekes módon senki nem fél, pedig elég keményen sugároznak. Furcsa dolgok ezek...
Off:
Minket is legalább évente egyszer átvilágítanak Röntgen-sugarakkal! LEgalábbis engem igen. De pl a repülés is többlet sugárdózissal jár, és ez sem zavar senkit.
On
Posted 2005. February 28. - 15:24

Posted 2005. February 28. - 12:33

Az iparban sokfelé használnak sugárzó anyagokat, pl. hegesztések röntgenezésére. Ezektõl érdekes módon senki nem fél, pedig elég keményen sugároznak. Furcsa dolgok ezek...
Ja, a válasz megérkezett:
"A szelektív hulladékgyûjtõ sziget "Mûanyag palack" feliratú edényébe csak PET palack dobható.
A rendszert a Fõvárosi Közterület Fenntartó Rt építi ki, a szigeteken begyûjtendõ anyagok választéka nem bõvíthetõ. Jelenleg a rendszer kiépítése folyik, a városban 2010-ig 2.000 db hulladékszigetet és 30-40 hulladékgyûjtõ udvart kell kialakítani. Az Ön által említett egyéb mûanyagok felfdolgozásának rendszere nagy mennyiség feldolgozását illetõen még nem mûködõképes. Természetesen a jövõben mind a fém, mind a mûanyag dobozok feldolgozásának lehetõségeit is felmérik és szerzõdéskötés után ezeket az anyagokat is külön lehet majd gyûjteni. Kerületünkben, a Sárkány u. 5.-ben hulladékudvar mûködik, amely befogadja az Ön által említett hulladékokat.
Kérem válaszom szíves elfogadását."
Én elfogadtam.
Posted 2005. February 28. - 10:22

Ezen kívül 3 percre van tõlem a legközelebbi atombiztos óvóhely! A metró!
Posted 2005. February 27. - 00:39

Posted 2005. February 26. - 23:11

Még jó hogy ez legalább olyan ritka, mint egy atomerõmû-baleset...És, mi a gond velük? A BMEé annyira le van butítva, hogy csak oktatási célokat képes betölteni, a másikról sajna nem tudok semmit, de gondolom az sem veszélyesebb. Mellesleg Európa számos neves egyetemén megtalálhatóak ezek az oktató reaktorok.
Szal én nem érzem úgy, hogy egy ketyegõ idõzítettbomba fölött ülök, amikor nagynéha bemegyek órára

Péter
Ui: Kezdõdik a Macskajaj a ........3-on.