Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2005. szeptember 05. - 10:47

Hazafelé épeszû vezetés 90-120között, és háztól házig 5.8L, ami ft-ban pont annyi, mint ha vonattal mentünk volna...
A nagy gépek viszont alapból esznek 8L fölött...meg sok kisautós is nyomja neki, mint a disznó...minek? hogy kockáztatva magyar távolságok között fél órával hamarabb érjen oda?Van akinek megéri 7000ft 200km-re???
Kiszámoltam, hogy ha minden nap kocsival mennék dolgozni, és mivel 10 alatt nem fogyaszt az autó városban...kb 30000ft lenne a benzinktsg. Hát inkább vágnám fel az ereimet, mint 35perc bringázás helyett 1.5 óra dugóban idegeskedés,araszolás után érjek haza drágán...
Arról nem beszélve, hogy mennyivel több káros anyag jut ki ilyen fogyasztásnál...
Én is veszek autót a télen, de csak távolsági használatra, kis motorral...tartsa el ezeket a buzi olajcégeket a terepjárós társadalom:))))
A priusra visszatérve...én pl kiadnék érte annyit, ha tehetném...csak hogy az emberek többsége, ha van 5 millája, akkor vesz egy 540-es bezintemetõt, mert az státuszszimbólum...utánna meg eteti, és szidja a benzinárakat...
Hát ha megtehetném nekem ez nem hiányozna...és a Toyota igen kiváló autókat gyárt...Más, hogy hazánkban az állam nem támogatja a hibrid/elektromos autókat, úgy mint tõlünk nyugatra...a BMW-nek van gyárilag villanyos, meg gázos autója is...nálunk meg még csak nem is hallott róla senki...
Írta 2005. szeptember 05. - 10:37

Írta 2005. szeptember 05. - 07:56

Írta 2005. szeptember 05. - 07:40

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2005. szeptember 05. - 07:01

Szóval, szerintem igenis tehetünk valamit, csak még nem nagyon tudom, hogy mit. De egy terv azért körvonalozódik. Sajna eddigi életembõl az jön le, hogy a kormánynak egyáltalán nem szabad hinni, mert pácban otthagy minket! Az ember csakis önmagában és saját családjában, vagy barátaiban bízhat. Ha jön a vész, úgyse fog rajta senki segíteni. Ezért meg kell tennünk a legtöbbet magunkért és családunkért az életbenmaradásért. Pl.venni egy házat, és idõvel kiépíteni napelemekkel, olyan mértékben, hogy az egész energiát azok fedezzék.
Mielõtt valaki elkezdene kételkedni elárulnám, hogy ez nem sci-fi, a dolog már létezik, sõt személyesen is ismerek olyan embert, akinek ilyen a háza. Igaz egyelõre drága (pár milla), de nem kell az egészet egyszerre megvenni, lehe apránként is. Jó persze, ezt nem mindenki tudja megengedni magának, de ha valakinek van pénze, akkor miért is ne? Fõleg úgy, hogy most már a magyar rádióban is nyíltan bemondják, hogy világméretû olajválság fenyeget!!! (az elõbb > Starradió)
Ja és: Elõre kell gondolkodni és tervezni, nem pedig abban bizni, hogy Amerika, vagy akár a magyar kormány majd kitalál valamit ha baj van!
Ez csak egy valami - én ilyen dolgokban látom a megoldást.
Paul Vitti, de most akkor szerinted tényleg hiánya van Usának az olajból?? Most komolyan? És nem értem, miért áll le 8 olajfinomító a hurrikán miatt??? Erre válaszolj nekem légyszi.
Írta 2005. szeptember 05. - 01:30

Birkák? Persze. Egy nagyhatalom létrejöttének és mûködésének alapfeltétele, hogy a népesség döntõ töbsége birka legyen. A másik lehetõség az elnyomás, de az több kockázattal jár, és nem biztos hogy olcsóbb.
Írta 2005. szeptember 05. - 01:10

de komolyan...
amit elõadnak a 2001-es dologgal kapcsolatosan, az enyhén röhejes józan gondolkodású embernek
a tornádó meg... nem az a durva, hanem amit rájátszanak.(olajkutak)
no mind1.
Írta 2005. szeptember 05. - 01:01

A mostani egyébként a gonosz Irán mûve volt, mert ott nincsenek szabad választások, és különben meg atombombákat gyártanak vagonszámra. De ne ijedjetek meg, Amerika oda is el fogja vinni a demokráciát és a békét, a helyi lakosok legnagyobb örömére.
Én pedig nem tehetek mást, csak imádkozhatok e nehéz idõkben, tegyétek ezt ti is. A benzinnel meg spórolok, inkább biciklivel járok, mert az amerikaiaknak nagyobb szüksége van a benzinre.
Igen, mindent elhiszek! A hamburger pedig a legcsodálatosabb lakoma a világon, persze csak ha van mellé kokakóla!
Írta 2005. szeptember 05. - 00:45

én nem annyira vagyok vevõ az ilyen hazugságokra....
Írta 2005. szeptember 05. - 00:42

Mellesleg tudtátok, hogy Bush egy android? Állítólag popcornnal megy, és a MS írta a szoftverét.
Írta 2005. szeptember 04. - 21:50

mindig mázlijuk van, és a természet/arabok rájátszanak a kezükre..
kis arab "fenyegetettség", gyorsan felrobbantják magunkak a wtc-t, és a pentagont, és jöhet a menet
aztán kis hurrikán, ami elmosta NO fekanegyedét, és gyorsan leállítják a termelést a kutakon...
ki ne röhögjem õket
csak mi a céljuk vajon?
Írta 2005. szeptember 04. - 21:44

Ámerikának most is hatalmas készletei vannak....Egyvalamit nem értek. Egy hurrikán, ami a parttól mondjuk 200km-es partszakaszon pusztított, de beljebb már nem, az hogy okozhatta azt, hogy 8 olajfinomító termelése leállt - vagyis az Usa olajtermelés negyede. Lehetséges ez? Mi történhetett olyan, amitõl a folyamatot meg kellett állítani?
Mi van, ha ez csak kamu? Mi van, ha Amerika kihasználja gyorsan a káoszt, de közben termel, csak épp most tartalékba termel? Közben mindenfelõl jönnek a segélyek, talán még olcsóbb áron is. Szóval mi van, ha az üzemanyagárak most mesterségesen növekszenek, és Amerika hatalmas olajkészleteket halmoz föl???
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. szeptember 04. - 21:42

Mi van, ha ez csak kamu? Mi van, ha Amerika kihasználja gyorsan a káoszt, de közben termel, csak épp most tartalékba termel? Közben mindenfelõl jönnek a segélyek, talán még olcsóbb áron is. Szóval mi van, ha az üzemanyagárak most mesterségesen növekszenek, és Amerika hatalmas olajkészleteket halmoz föl???
Írta 2005. szeptember 04. - 21:30

Itt most is annyi:) 1ébként én speciel beleszarok,max több melóm lesz.
Pár olajfinomító kiesett a yenkiknél, ezért (is) a para.
...csak a nyúkidzándeblokkal:D...
Meg Bob-bal!

Írta 2005. szeptember 04. - 20:57

Írta 2005. szeptember 04. - 19:54

Itt most is annyi:) 1ébként én speciel beleszarok,max több melóm lesz.aszondjahogy..
"a new oeralnsi fasságnak köszönhetõen akár 370 ft is lehet egy liter 95ös"
Pár olajfinomító kiesett a yenkiknél, ezért (is) a para.
...csak a nyúkidzándeblokkal:D......Isten nem ver bottal...
Írta 2005. szeptember 04. - 18:23

"a new oeralnsi fasságnak köszönhetõen akár 370 ft is lehet egy liter 95ös"
mi a f*sz köze van annak a röhejország feka-francia-jazznegyedének a benzinhez?!
grrrrrrr
Írta 2005. szeptember 04. - 17:12

Erre az ámerika- sztorira van egy jól bevált magyar közmondás (minden káröröm nélkül), miszerint: Isten nem ver bottal...
ákos
Írta 2005. szeptember 04. - 02:10

Ezt így nem jelenthetjük ki, mert még mindig távol vagyunk attól, hogy igazán ismerjük az idõjárást alakító tényezõk közötti összefüggéseket. NO-ban pl. a tönkretett mocsárvidékek jelentõsen tompíthatták volna a tornádó hatásait, de a szövetségi kormányzat évek óta nem adott pénzt a helyreállításukra...
Attól félek, ha egyszer globálisan összeomlunk, nem lesz olaj és áram, ez lesz a világon mindenhol.
így van, s most erre gyakorlatoznak az amik. Ki hogy viselkedik, a csõcselék, a mittomén milyen balfasz gárdisták, katonaságnak hány másodpercbe kerülne mindenkit seggbe rúgni, ki hogy ér ide ajróppából manccsal- akiknek most bírálják a vízumát !!! ebben a cudarul kutya vészhelyzetben töprengve, hogy gyöhetnek/nemgyöhetnek, van mittomén hányezer dollárjuk bankszámlán, vagy csak azé' akarnak gyönni, hogy jó kikaparják a mi amerikai szarvasgombánkat a piszkok.. :-))))
Pár napja stírölik azt a telibevert katharinát, hogy jön, jön, JÖN, s a lakók meg pislognak, hogy mi lesz, mint hal a szatyorban. De hogy elvinné õket uncle Sam, az nem jó van, vagy elhuznának pár napra Texasba, marhapörizni.
jihá.
De a CNN még mindig a legjobb halálban. Egyszerûen szupik. Tök jó sókat tudnak kreálni mindig.
De gondolom, most jön még a java: segélykoncertek!!! tökkirály CDken, meg
tengerkék "szévdöNO" szilikonkarkötõ :-)))
Hiába, amerika, az amerika, de ezért szeretjük.
Írta 2005. szeptember 03. - 23:09

fincsi fincsi:-)