Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Hol 15ezer egy albérlet? Vidéken talán. Hol 4000 a bérlet? Ha már nem pesti vagy, hanem bejársz a környékrõl, 11000 alatt nem jösz ki. Kajára is necces a 15ezer. (mondj egy helyet, ahol 500 alatt eszel naponta fõttet, én speciel 7-800 alatt nem lakom jól...) Mondjuk ki, 60K-ból nem tudsz megélni. Ennyi. Vagy iszonyat nyomorogva, garasoskodva, mindenbõl az akciósat/leértékelve vásárolva stb.

Az angliai arakat felfele, a magyarorszagiakat meg lefele probaltam kerekiteni, nehogy valaki leoltson azzal a dumaval, hogy "nemugyvanaz mer az nemisannyi hanem sokkal kevesebb, kulonbenis..."
Tisztaban vagyok vele, hogy 60k kurva keves.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

-Havi fizetes: 60.000Ft (javitsatok ki, ha tevedek)
-Kiadasok: Alberlet 15.000(nem hiszem hogy ez alatt van szoba), Kaja(na ezt nemtom, legyen 15.000), Telefon (essetom, legyen 3000), heti egy bebaszas 10.000 (mondjuk ez semmire sem eleg), Utazas 4000(asszem vmi ilyesmi a berletar)
Vagyis 45.000Ft, maradt 15.000-ed

Hol 15ezer egy albérlet? Vidéken talán. Hol 4000 a bérlet? Ha már nem pesti vagy, hanem bejársz a környékrõl, 11000 alatt nem jösz ki. Kajára is necces a 15ezer. (mondj egy helyet, ahol 500 alatt eszel naponta fõttet, én speciel 7-800 alatt nem lakom jól...) Mondjuk ki, 60K-ból nem tudsz megélni. Ennyi. Vagy iszonyat nyomorogva, garasoskodva, mindenbõl az akciósat/leértékelve vásárolva stb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hehe, tetszik ez a levél! :D :D

Az eddigi vitához csak annyit, hogy sajna mostanság egyre nagyobbodik a szakadék a kevés gazdag és a sok szegényedõ emberke között! :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
"Amerika feelinghez":

Egy volt évfolyamtársnõm /meg volt "ilyesmim ;-)/ kijammelt dagadt ami kölköket õrizni, egy elsõ levele, ill, én válasz.
nem szõke, csak föld-levegõ...
no comment

Dátum: Tue, 6 Sep 2005 16:44:46 +0200 (CEST)
Feladó: "Eczet Gábor" <savanyugabi@freemail.hu>
Címzett:
Tárgy: Re:

.... írta:

>
> Sziasztok!
>
> Atlanta gyonyoru, es en is remekul erzem magam!!! Megkaptam
vegre az
> automat, a legszebb! Dodge Caravan, 6 uleses, metalpiros, es az
> ENYEM! :) Vegigvezettem ma a varoson, es nagyon sokat gondoltam
haza.
> A gyerekekkel hamar lehaveroltunk, minden rendben lesz, nem is
> szamitottam ra , hogy ennyire jo fejek lesznek. Holnap suli, ezert
> csak delutan tudunk menni uszni, de amig suliban vannak, legalabb a
> lovakkal lesz idom lenni. Chicagoban amikor korulneztem, azt
> hajtogattam, hogy minden pont olyan, mint a filmekben! Atlantaban
> minden olyan , mint a meseben. A hazak nem az ut mellett vannak,
hanem
> megbujnak a fak mogott, gyonyoruek, hatalmasak, medence, lovak,
> teniszpalya alap. Le vagyok nyugozve. Ha meglesz a gep, tudok majd
> fenykepeket is feltenni, remelhetoleg szerdara megrendelik, amit
> kineztem.
>
>
> Irjatok, mindent tudni szeretnek, ami otthon tortenik!
> Kriszta, aki delre koltozott, mint a golyak
>

vazeg.
itthon semmi.
olajválság, skoda 120. :-)
kenyér, tej alap.
a többi fullextra, ha párttag vagy, vagy kopasz színesfémkereskedõ.

csumm, ölellek. :-*

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...a teljes benzin ár csak a 7. legmagasabb csak de adó nélkül meg az adó külön-külön a legmagasabb.
Ez csak a szokásos demagóg szöveg (bár ettõl akár még jó is lehet a végkövetkeztetés...)
....

Szerintem meg beleszarok hogy a 2.,5.,7. legmagasabb e a benzinar otthon, mert akkor is FURKO modon magas a csoringer orszagok kozott. Mondj megegy orszagot ahol ennyit keresnek az emberek, es ennyi a benya (a kornyeken)!

De igenis szamit, hogy ki mennyit keres! Az azsiai rizszabalok rohejesen keresnek, de rengeteg dolog qrva olcso naluk (kulonben ehen doglenenek), es ez igy van rendjen.
Az a pofatlan nalunk, hogy majdnem minden annyi, vagy dragabb, mint az EU tolunk nyugatra levo tagallamaiban, viszont a fizetes FOS. Mielott belekotnel, be kell hogy ismerjem, hogy a lakhatas sokkal es a hus (altalaban) olcsobb nalunk, meg a szolgaltatasok nagy resze is.

Hasonlitsunk ossze egy meki dolgozot Angliaban(mert ezeket az arakat vagom), es Magyarorszagon! Az adot most nagyvonaluan elhagyom a picsaba (Mo-on magasabb nyilvan).

--Anglia:
-Havi fizetes: 800font(valamivel tobb, de lefele kerekitsunk)

-Kiadasok: Low-end alberlet 200 font, Kaja 100font(nem zabalsz etteremben), Utazas 80font (rossz esetben), Telefon 20font, Heti 1 bebaszas 100font (es ebbol mar szepet lehet vallalni:))
Szal 500 font, akkor marad 300 havonta.
Ennyit boven felreraksz, de szerintem 400at is, mindezt minimalberbol.
Szal 100.000 felett vagy (lusta vagyok arfolyamot nezni), LEGROSSZABB ESETBEN.

--Magyarorszag:
-Havi fizetes: 60.000Ft (javitsatok ki, ha tevedek)

-Kiadasok: Alberlet 15.000(nem hiszem hogy ez alatt van szoba), Kaja(na ezt nemtom, legyen 15.000), Telefon (essetom, legyen 3000), heti egy bebaszas 10.000 (mondjuk ez semmire sem eleg), Utazas 4000(asszem vmi ilyesmi a berletar)
Vagyis 45.000Ft, maradt 15.000-ed

Az aranyok meg rosszabbak, ha a normalisabb allasokat nezzuk, mert itt barmilyen szakmad van, eleg normalisan megfizetnek, de ebbe kar belemenni.

A benzinarhoz meg annyit: az a szomoru, hogy az orszag versenykepesseget rontja, vagyis egyre szarabbul fog menni a szeker:( Mielott jonne a kontra, hogy mashol is ugyanennyi, meg azoknak is szar, meg egy dolog.
A hajozashoz es a mezogazdasaghoz hasznalt uzemanyag (ugyanaz a diesel, csak nem szinezik) negyvenvalahany penny. Legyen 50, mert nemtom az arat, szal kb 185 Ft max.
Ezert lehet angol kaja a polcokon...gondolom nem egyedi eset ez, es nem csak igy tamogatjak a mezogazdasagot (sem)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, neked írtam.
hogy hiába drágább a benya, ne sírjon a szájuk(nem is sír) mert nem 50e ft-nyi a minimálbér..
azaz nem 180 L-nyi 95ös jön ki belõle hanem minimum 900 L......
tehát ez nem mérvadó hogy máshol drágább.

meg, kéne elfelejtenia fizetést.
máshol is írták hogy mit sírunk, angliában drágább a benya

én meg írtam hogy igen, ott a minimálbér meg kurvasok, és 2-3-4szer annyi fizetésnél nem tünik fel.... hogy nem 250 hanem 400.... mert belefér.
mellesleg ja, az szja... de ez sem jó hozzáállás.
mert igen, akinek nincs autója, az minek fizessen sokat, de akinek meg van, az miért fizessen ahelyett, akinek nincs?
érted, paradoxon
autósnak se jó, a másiknak se lenne jó...
akkor mit csináljunk?
szabjon el az állam kevesebb pénzt idiótaságokra
no mind1.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Dear Al,
Kérlek magyarázd meg nekem ezt a remek kis öszfüggést, hogy a teljes benzin ár csak a 7. legmagasabb csak de adó nélkül meg az adó külön-külön a legmagasabb.
Ez csak a szokásos demagóg szöveg (bár ettõl akár még jó is lehet a végkövetkeztetés...)

Thez: Te ezt kinek írtad? nekem?
Én értem, hogy nem a MOLhoz folyik be az adó, még jó, hopgy nem. Éppen ezért van, hogy a MOL kissé erõs árképzése csak 1-2%ot számít.
Az alacsonyabb adó jó elképezlés úgy önamgában.
De most az a kérdés, hogy ha ennyi adó kell (egyelõre kell, hogy megéljenek a politikusok, épüljön sárga kerékpárcsík jó drágán stb.) akkor az mi legyen, inkább SZJA vagy inkább üzemenyag adó.
Én azt mondom inkkább az SZJA csökkenjen, ha adót akarunk csökkenteni.

Amúgy ha jövõre csökken az ÁFA 4%al lesz olcsóbb a benzin, és akkor Ausztriai szintre érünk.

Ezt a fizetés hol mennyi, ezt el kéne felejteni az áraknál. Ha vízvezeték szerelõ vagy, olcsóbban csinálod meg ugyan azt a munkát a szegényebbnek mint egy gazdagnak? (ha igen akkor ritka kivétel vagy )
SZVSZ
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ha szetvalasztok az uzemanyag arat es az adot, akkor rajossz, hogy az EU-ban nalunk a legmagasabb az adotartam, de az ado nelkuli ar is. Ergo kapja be a MOL es az allam is.

egy dolgot elfelejtessz..
nem a mol teszi rá a 170 ft-os adót
hanem az állam
ergó értelmes adó lenne rajta(mint máshol) akkor nem is ennyi lenne...
mondjuk 70 ft. akkor tök jó, 200 lenne a benzin, mindenki örülne, és nem morognék hogy hova tünik a PÉNZEM AMIT ADÓBAN BEFIZETEk
ja, a politikusok mol kártyájában növelem vele csak az egységeket.
ohh, bocsánat.

érted....

és németben a fizetés sem ennyi....raktáros keres egy auchan szerü cuccban 500-600-700 ezret... simán.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát ha nem cseréled idõben, akkor egyszer csak elszakad:)
És nem menntek tönkre a szelepek?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
OFF

...és a Toyota igen kiváló autókat gyárt...

Más lenne a véleményed, ha vezérmûszíj-szakadásod lett volna az autópályán, mint nekünk. Posted Image

Egyébként jó ótó.

ON

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egy dolgot elfelejtessz..
nem a mol teszi rá a 170 ft-os adót
hanem az állam
ergó értelmes adó lenne rajta(mint máshol) akkor nem is ennyi lenne...
mondjuk 70 ft. akkor tök jó, 200 lenne a benzin, mindenki örülne, és nem morognék hogy hova tünik a PÉNZEM AMIT ADÓBAN BEFIZETEk
ja, a politikusok mol kártyájában növelem vele csak az egységeket.
ohh, bocsánat.

érted....

és németben a fizetés sem ennyi....raktáros keres egy auchan szerü cuccban 500-600-700 ezret... simán.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Pár dolgot a benzinárhoz:
Európában nem a 2. legmagasabb nálunk, csak kb 7. hely a miénk (megelõznek: Olaszo., Németo-, Franciák és a Skandináv államok), és nem is kevéssel 10-20 % al magasabb ott az ár.
Olasz-osztrák határon aki ment már át az tudja, mekkora a különbség (euróban könnyû kiszámítani)
Persze van kb. 2/3ad áron is benzin Európában (oroszok, balti államok).

A gonosz MOL lehet, hogy egy kicsit pofátlan árrést alkalmaz, de emiatt max 1-2 %al lenne alacsonyabb az ár. Az oroszok pedig hülyék lesznek olcsóbban adni az olajat, mint más. Most annyi elõnyünk van (iletve a MOLnak), hogy az árak lassabban illetve késve követik a világpiaci árkat (de ez egy esetleges csökkenésnél hátrány lesz)

Másrészt szerintem a benzin magas adótartalma helyes, ez is a takarékosabb megoldásokra ösztönöz, és jobb, mintha az SZJA lenne magasabb. AZ amerikaiaknál is be kéne vezetni a magasabb üzemanyag adókat, akkor egy kicsit elmozduénának a takarékosab jármûvek irányába... És lenne pénz a helyreállításra is, bár ezt a katonai költségvetés terhére is lazán megtehetnék

Ugyanakkor a jelenlegi olajtermelés minden rémhír ellenére kielégíti a szükségleteket, ellenben a finomítói kapacitások szûkösek (tehát pl. benzinbõl kevés van) Tehát az olaj magas ára rövid-közép távon indokolatlanul magas, és elsõsorban nem a természetes keresletnek, hanem a tõzsdei spekulációnak köszönhetõ.
Az ingatlan, a részvény után most a nyersanyag ezen belül is elsõsorban az olaj az új befektetési célpont. Az olaj ára ugyan úgy kúszik felfelé, mint a részvényindexek a 90es években.

A tartósan magas olaj ár pedig várhatóan növelni fogja a termelést, hiszen olyan mezõk is megnyilnak, ahol eddig nem volt gazdaságosan kitermelhetõ az olaj, illetve más alternatív források felhasználását erõsíthetik (szén, nukleáris energia, víz). Emiatt középtávon nem elképzelhetetlen egy drasztikus olajár esés, amikor kidurran a lufi.
Hosszú távon persze a készletek csökkenése, és a gépjármûvek számának növekedése mindenképpen áremelkedést okozhat, hacsak nem sikerül idõközben jelentõsen átalakítani az energia termelés struktúráját (pl. ha sikerrel járnak a magfúziós fejlesztések)
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

-a helyreallitas koltsegei -elozetes becslesek alapjan- cca. 120 milliard(!) dolcsira rugnak majd, meg az USAnak is ossze kell huznia a nadragszijat, hogy ezt kikohogje. Mar onmagaban ez a teny is kemenyen kihatna a vilaggazdasagra.

Az érdekes módon mégsem sodorta anyagi válságba õket, hogy hadrendbe állítsanak 22 db B2 bombázót darabonként (!) 40 milliárd dollárért. (igen, kábé 50 B-52 bombázó jön ki 1 db B2-esbõl) Szóval addig, amíg dollármilliós rakétákat vizipisztolyoznak el a világban, s annyit költenek hetente háborúzásra, ami egy kisebb ország éves összköltségvetése, tõlem bekaphatják, ne akarják, hogy sajnáljuk õket. (mármint az anyagi terhek miatt) Az, hogy anyagi segítséget várnak (s kapnak), teljesen nevetséges. Persze az, hogy porrábombáznak évente egy országot, szintén kihat a világgazdaságra. :mad:

Mellesleg asszem HVGben volt, hogy iraki háború lenni 4-5 milliárd dollár hetente...(mármint most, a "stabilizáció" során)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az elejével kapcs:
1 finomító már megy, egyet pár napon belül bekapcsolnak, az már 2. így csak 7%
és egy hónapon belül még 3 v 4 fog menni
az összesen 5 v 6 kút
így csak 2-3%

ami röhejesen semmi
de utána majd elfelejtik levinni az árakat.
mert nekik tetszik ha drága.
mer köcsögök.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
Paul Vitti, de most akkor szerinted tényleg hiánya van Usának az olajból?? Most komolyan? És nem értem, miért áll le 8 olajfinomító a hurrikán miatt??? Erre válaszolj nekem légyszi.

Sajna nem mozgok olyan korokben, hogy erre a kerdesre felelosseggel valaszolni tudjak:)
Viszont pont ma akadt a kezembe egy penzugyi elemzo napilap (a cimet sajna nem jegyeztem meg, de kb 10 oldalon keresztul foglalkozott az olajvalsaggal -vagy nevezzuk aminek akarjuk- szal nem Blikk szintu lap).
Szal 1-2 dolog,amik megmaradtak szita agyamban a cikkekbol:
-az a bizonyos 8 olajfinomito 10%-at allitotta elo az USA igenyeinek
-a legtobb kozuluk akar tobb honapig is uzemen kivul maradhat, mikozben nyilvan tovabbra is igeny lenne a termelesukre, szal ezert koll az olaj annyira nekik
-a hurrikan szepen megtepazta ezeket a finomitokat, a karfelmeres meg el se keszult, de a kepeken latszott hogy jol megcincalta oket Katrina neni
-a helyreallitas koltsegei -elozetes becslesek alapjan- cca. 120 milliard(!) dolcsira rugnak majd, meg az USAnak is ossze kell huznia a nadragszijat, hogy ezt kikohogje. Mar onmagaban ez a teny is kemenyen kihatna a vilaggazdasagra.

Meg egy ket erdekesseg,ami hirtelen eszembe jut:
A mostani eset jobban kihatott az olajarakra, mint szept 11., vagy barmilyen mas hasonlo kaliberu esemeny az utobbi evekben.
Az elemzok szerint meg TOVABBI 35%-os olajar emelkedes is elkepzelheto a hurrikan es a valsag kesobbi hatasai miatt.

1 szo mint szaz: szerintem tenyleg szepen haza lettek vagva az olajfinomitok, gazdasagilag es politikailag (mentoakcio?) is nagy ervagas volt es lesz ez az USAnak, nem hiszem hogy kamu lenne.

bruce: hogy mi koze a Mo-i benzinarnak az USAehoz? Vilagpiac. Nomeg a MOL minosithetetlen arpolitikaja. Gondolom sokan emlekeztek meg, hogy nem olyan regen az Autoklub pert inditott a MOL ellen, az arkepzese miatt.
Ez pedig a kovetkezokeppen nez ki:
-Kiindulasi ar a Brent (vagy mi, a lenyeg h angol olajar), FINOMITOTT
-Szallitasi koltseg Nyugat-Eurpabol
-Adok

Ez HAZUGSAG! A tenyleges olajar Magyarorszagon:
-az oroszoktol vesszuk a NYERSolajat (joval olcsobb persze)
-olajvezeteken erkezik hozzank (minimalis szallitasi koltseg)
-a MOL sajat olajfinomitoiban dolgozza fel (persze ez is csokkenti a koltsegeket)
-Adok
-MOL lenyulasa (na most ugye ez a pofatlanul magas itt)

Szal az a furko, hogy Europaban a 2. legmagasabb a benzinar nalunk, mikozben, kb a szlovakiaival megegyezonek kene lennie (de annyi is lehetne, mint az ukranoknal)
Persze a MOL rohog a markaban, az Autoklub elinditotta a probapert, de evekig meg itelet sem lesz, de ha megis, 5-10 evig meg biztos el tudnak jatszadozni a birosagon.

Na ez kicsit hosszu post lett:) Bocsi

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
..és akkor lehet, hogy azért nem segítettek new orleans-nak, hogy még nagyobb katasztrófát tudjanak mutogatni? hogy még nagyobb aggodalmat lehessen kelteni?

..és a molnak a mexikói-öbölhez, csókolom, mi köze van? ..tudomásom szerint még mindig az oroszoktól jön a nafta.

..csak egyszer kerülnék be ezekkel egy ringbe.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Én is veszek autót a télen, de csak távolsági használatra, kis motorral...tartsa el ezeket a buzi olajcégeket a terepjárós társadalom:))))

Hát ja, teljesen egyetértek az egésszel.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja.
most mondják
semmi gond nincs, 9 leállt, 1 már jár, 1 indul el mindjárt, 1 hónapon belül még 4..
fél100 tankhajó már odatart, tehát gond nincs.
csak pár napig szar, utána rendbejönnek
csak itt fogják elfelejteni levinni az árakat, hisz SEHOL SEMMI GOND NICNS AZ ÜZEMANYAGOKKAL, energiával

csak ezt a látszatot keltik nekünk itt, és meggazdagszanak rajtunk.
grr

és ami lol
segítséget kért egy multimiller ország
mintha nekik nem lenne untig pénzük erre....
és persze mi is, egy szegény ország.... áhh, nem értem én.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Itt nem errõl van szó. Ezek mesterségesen pumpált árak, nem tükrözik a valós gazdasági háteret. Ebbõl Amerikának pénze lesz, mégpedig sok.

Két amerikai nem fér be egy autóba...;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
röhej
"a világ benzinkészítésének alig 2%-a amit a katrina miatt leállítottak, és ezért hatalmas üzemanyagválság alakult ki..."

lol!
2%
emeljék 2%al az árát,és kész
akkor kvittek leszünk.

és azon filózom még, hogy az mér válság hogy szegény amerikaiaknak így nem egyenként, fejenként külön benzintemetõvel kell járniuk, hanem pl ketten beülni egy autóba?
világkatasztrófa!
ezt nem élik túl szegények:-(
ketten egy autóba, ezt hogy képzelheti bárki.....