Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2005. szeptember 27. - 00:26

Nekem továbbra is favorit!!!
Írta 2005. szeptember 26. - 23:00

Igeeen? A fõbérlõm félig olasz, és õ a papucsférj definíciója, volt 2 olasz lakótársam még, az egyik egy srác, aki naponta 2 órát beszélt a barátnõjével telefonon, meg egy szicíliai tyúk, akit könnyebb átugrani mint megkerülni, de legalább szõrös mint egy gorilla:D...De újraszületés esetén Olaszországot fogom kérvényezni...
Vagy ne általánosítsak ennyire...

Mondjuk a Lago di Garda és környéke nagy pirospont az országnak:)
Írta 2005. szeptember 22. - 02:46

jójó, de valahol egy ésszerû határvonal létezik, legalább is meg kell találnod, ha boldog akarsz lenni.
addig is pi*a, az mindent megold.
Én most költöztem a csajomhoz, egy 2 szobás aszem olyan ~60nm-es III emeleti panel galambdúcba, persze full hitellel terhelt a kéró. így kb, ott tartunk, hogy ketten elvagyunk, mint befõtt, s nem kell albérletben balfaszozni.
Persze, idõvel szeretnék én is némiképp' fejlõdni, max, egy 3 szobás családi kecó, némi konyhakerttel, de asszem ennyi. Valahogy nem akarok annyit gürizni, hogy ne jusson idõ másra, pl bicó! kölkeid valagbarugdalása széles vigyorral, sörözés, piálás a haverokkal a kertben. Jójó, lehet ennyit-annyit keresni, s akkor már más a helyzet..pl. nem neked kell porszívózni...hanem jön jolika néni, szerdán, meg szombaton..de erre nincs szükségem.
Változott a világ, s egyre szélesebb a szakadék a szarul, s a baszás rosszul keresõk között, s ez következésképp' hozza magával azt az érzést, hogy neked is fel kell zárkóznod, hisz a reklámokban egyedül, hegyi szerpentineken menõ autókkal száguldozó alak cinkos mosolya szerint csak így lehet/érdemes élni.
Visszább kell vennünk kicsit, hiszen magányos hegyi szerpentinek is kopnak erõsen, helyette 1-2,1-2,1-2 a dugóban, ahogy a 4. munkahelyedre iszkolsz...kell ez?
Ami igazán zavaró az egészben az, ahogy thez irta, hogy "alap" dolgok mgszerzésért is kurva sokat kell gályázni, mert pár 10 000 embernek úgy jó, ha a tökeid a markukban van, s akkor csavarnak rajta, amikor tehetik.
Igaz, igaz! Csak nekem még nem volt idõm megfogalmazni. Különben kipróbáltam már pár országot, oszt most mégis itthon élek. Elfogadtam, ha nehezen is. Máshol is megvannak a bajok, esetleg másmilyenek. De az tényleg kurva megalázó, ami itt folyik. Bár már Ady is megmondta... Úrnak meg zsiványnak való ország ez. Én sem palotát szeretnék, csak azt, hogy méltósággal élhessek itthon. De annak a bizonyos szûk körnek a kapzsisága ezt nem teszi lehetõvé. Tulajdonképpen már gyarmat vagyunk, szolgák és profittermelõ parazita-áldozatok a saját országunkban. És elég agymosottak ahhoz, hogy ne vegyük észre...
Azért bringázásra jó a hely, kajákkal nõkkel semmi gond. De újraszületés esetén Olaszországot fogom kérvényezni...
Írta 2005. szeptember 11. - 21:05

addig is pi*a, az mindent megold.
Én most költöztem a csajomhoz, egy 2 szobás aszem olyan ~60nm-es III emeleti panel galambdúcba, persze full hitellel terhelt a kéró. így kb, ott tartunk, hogy ketten elvagyunk, mint befõtt, s nem kell albérletben balfaszozni.
Persze, idõvel szeretnék én is némiképp' fejlõdni, max, egy 3 szobás családi kecó, némi konyhakerttel, de asszem ennyi. Valahogy nem akarok annyit gürizni, hogy ne jusson idõ másra, pl bicó! kölkeid valagbarugdalása széles vigyorral, sörözés, piálás a haverokkal a kertben. Jójó, lehet ennyit-annyit keresni, s akkor már más a helyzet..pl. nem neked kell porszívózni...hanem jön jolika néni, szerdán, meg szombaton..de erre nincs szükségem.
Változott a világ, s egyre szélesebb a szakadék a szarul, s a baszás rosszul keresõk között, s ez következésképp' hozza magával azt az érzést, hogy neked is fel kell zárkóznod, hisz a reklámokban egyedül, hegyi szerpentineken menõ autókkal száguldozó alak cinkos mosolya szerint csak így lehet/érdemes élni.
Visszább kell vennünk kicsit, hiszen magányos hegyi szerpentinek is kopnak erõsen, helyette 1-2,1-2,1-2 a dugóban, ahogy a 4. munkahelyedre iszkolsz...kell ez?
Ami igazán zavaró az egészben az, ahogy thez irta, hogy "alap" dolgok mgszerzésért is kurva sokat kell gályázni, mert pár 10 000 embernek úgy jó, ha a tökeid a markukban van, s akkor csavarnak rajta, amikor tehetik.
Írta 2005. szeptember 10. - 12:27

azt mondod elégedjünk meg egy kurvajó drága lakással, kocsival, következõ pillanatban meg azt hogy miért tûzünk ki célt magunk elé....
PV viszont nagyjából leírta mire gondolok énis most...
ha ezt nem csináljuk, még mindig fent lennénk a fán.
jóaz nekünk, minek jobb, nem vagyunk boldogok?
mind1
és engem nem is igazán ez zavar, hanem hogy ebben az országban mennyire kilátástalan az is amit burce leírtál hogy elégedjünk meg vele... sajna nekem nincsenek gazdag nagyszüleim, nagynénim meg ilyenek, szal igencsak dolgoznom kell majd érte.
és ha meglesz a 2 szobás lakás, utána igencsak hajtani fogok egy 4 szobásér, vagy egy házér audival
mert nekem ez az állapot most jó, de miért ne legyen JOBB?
amiben jobb élni?
Írta 2005. szeptember 10. - 12:26

(mármint ezt theznek, PV közbeszólt :-))
Pv: nem értem, hogy pl a prius hogy jön ide. én inkább mint morális kérdésrõl írtam, és nem a globális felmelegedésrõl (tudom, hogy akkor rossz topicba).
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. szeptember 10. - 12:25

Ugyanigy van ezzel minden ember, csak akiknek jobban megy a szeker (sokkal jobban), azoknak a celjai is sokkal nagyobbak (arban,meretben,fogyasztasban). Attol meg hogy valaki kogazdag, nem biztos hogy egy benzintemetobe fogja olni a penzet, lehet hogu utazni akar, vagy vitorlazni, sikloernyozni, szorfozni, miegymas, ezekhez pedig kell le. Persze mindennek megvan a maga kornyezeti terhelese, annak is ha a rizsek legyartanak egy bringavazat.
Szerinted mi lenne a normalis? Mindenkinek legyen a celja egy Toyota Prius, es egy megujulo energiaforrasokat hasznalo haz/lakas? Es ha elerte, akkor mi legyen? A penzet, amit nem kajara+rezsire fordit, utalja az ehezo afrikaiaknak? Nem hiszem hogy mukodne.
Az ember onzo, mindig tobbet akar, de pont ez a kiolthatatlan vagya tette neki lehetove, hogy ne bogyokat zabaljon, lejojjon a farol, ne kelljen fosnia az ot felzabalo ragadozoktol, es ne fagyjon halalra telen. Ma mar ezeket a "kivaltsagokat" ugye termeszetesnek vesszuk, de megis tobb kell mindenkinek. Az hogy kinek mi a celja, maganugy, nem lehet (nagyon) beleszolni.
Írta 2005. szeptember 10. - 12:20

fazzeg, te azt mondod elégedjünk meg egy 30 milkós lakással/házzal, egy 5 milliós autóval....
kicsit álszent szöveg ez így nemgondolod?
Írta 2005. szeptember 10. - 12:16

és akkor mi lesz?mikor lehetne nagy autója és Háza?
több lesz ettõl õ?
boldogabb lesz?
(házat úgy értem, hogy ha van egy minigarzon, akkor az nem ok, de ha 4 szobás, tisztességes, akkor miért kellene még 5 ház, 8 emeletesek és 32 hálószobások, csak mert nagyobb meg több?)
Írta 2005. szeptember 10. - 12:11

de miért nem lehetnek céljai?
leragadni valahol, alsóbb osztályokban? beletörõdni hogy csak egy alsó közép kategóriás autója van? és egy kis lakása? mikor lehetne nagy autója és Háza?
mindössze csak dolgozni kell érte, keresni a lehetõségeket...
és így is boldog, csak tudja hogy lehet jobb is.
nem kell mindenbe beletörõdni, az nem jó dolog
Írta 2005. szeptember 10. - 12:05

Én ezt gondolom máshogy.Nem erdekel hogy az emberiseg 90%-anal jobb korulmenyek kozott elek, mert nekem ez nem eleg. Ez pedig nem "bun", hanem normalis jelenseg. Ha mindenki megelegedne azzal amilye van, akkor mindenki punk es koldus lenne.
Hasonlat: miért akarnak az emberek egy a8os 4.2 literes quatrot (asszem ez a legnagyobb audi, de mondhattam volna más "elit" márkát), ha van egy pl toyota avensise?
Amit én megértek, ha valaki akar egy házat/lakást (nem nagyot, csak legyen), egy autót (vmi alsó középkategóriát)stb., de hogy ha mindezekkel nem elégszik meg, és még és még és még és többet és többet akar, azt nem tartom jogosnak (nehogy magadra vedd PV). Szerintem ott baj van, ha ezekben keresi a boldogságát, és ez az összes célja..
"Nem erdekel hogy az emberiseg 90%-anal jobb korulmenyek kozott elek, mert nekem ez nem eleg."
90%! nem kevés! gondolj bele, hogy 100 emberbõl 90nél többed van! Nem ismerek statisztikai adatokat, de szerintem abból a 100bõl ~10-20 embernek napi 1 dollárból kell élnie! becsüld meg, amid van!
Írta 2005. szeptember 10. - 11:55

Azert az amerikai es a nyugat-europai eletvitel kozott akad nehany kulonbseg... Egy atlag osztrak pl tuti nem vesz hummert, dodge ramet, vagy hasonlo benzintemetot (ok hogy dragabb a benya, de akkoris:) ), mert itt nem divat. Viszont "trendi" kis fogyasztasu kocsit venni, ahogy a szelektiv hulladekgyujtes es a megujulo energiaforrasok hasznalata is. A sportolasrol nem is beszelve.Egyébként meg régebben volt egy ilyen valami, ahol 'asszonták', hogy ha mindenki amerikai típusú életet élne, akkor még 3-4 ilyen bolygóra lenne szükség...
Szal nem csak a 2 veglet letezik. Nem erdekel hogy az emberiseg 90%-anal jobb korulmenyek kozott elek, mert nekem ez nem eleg. Ez pedig nem "bun", hanem normalis jelenseg. Ha mindenki megelegedne azzal amilye van, akkor mindenki punk es koldus lenne.

Írta 2005. szeptember 10. - 10:31

Sok mindent én is utálok itt, de nem lehet az élet mindenkinek fenékig tejfel, és akárhogy is nézzük, az átlagnál bõven többünk van.
ja, romániához képest.
de nehogymá' hozzá hasonlítgassuk magunkat..
sztem kultúrális, és minden egyéb szinten sokkal inkább ausztria felé kéne tendálnunk...
arra a szintre.
de ugye fejtõl büdös a hal, már ott megbukik az egész folyamat, hogy õk ezt nem akarják, õnekik romániához való lebutulás a cél.
Írta 2005. szeptember 09. - 22:31

Sok mindent én is utálok itt, de nem lehet az élet mindenkinek fenékig tejfel, és akárhogy is nézzük, az átlagnál bõven többünk van.
Meg d.u. még vmi nagyon okosat is kitaláltam, de már elfelejtettem

Írta 2005. szeptember 09. - 21:40

Sporoljunk inkabb mason, ok? Inkabb a kajan, anelkul elvagyok......
Mi lenne, ha a bebaszás nem lenne rendszeres program, PV tervezetében akkor 10k megint visszajön..

Mellesleg tobbnyire egyetertek Veled. Viszont en azt mondom, hogy akkor erdemes "keletre nezni" ha epp pesszimista hangulatunk van, akkor jol johet. De akkor ne vegyunk tudomast arrol ami tolunk nyugatra van? Nekunk ennyi is eleg? Ezt dobta a gep? En nem igy gondolom.
En is szeretem Magyarorszagot, ugy ahogy van, csak 1-2 dolgot UTALOK, kb azt amit thez is leirt. Ezek pedig nem fognak hipp-hopp megvaltozni.
Írta 2005. szeptember 09. - 01:04

az nemsokára meglesz.melegedjünk globálisan.
...akkor viszont a népszaporulat meg fog állni.
(..ugye észreveszitek, hogy milyen kis nyelvi játékot rejtettem el benne?:-))
Írta 2005. szeptember 09. - 01:00

én azt nem szeretem ahog ylátom hogy pár idióta lopja a pénzemet (már én pénzemet is, mert adózok nem kicsit, hanem sokat) és az én pénzembõl villog....
és utána megsimogatják a fejemet, hogy okos, csak így tovább, köszi az új audit!
és emelnek még kurvasokat mindenen. hogy kijöjjön rá a téligumihoz is egy szett fél milliós felni.
engem ez zavar.
és nem látom ennek a folyamatnak a végét... ha így haladunk, akkor....
és tudom hogy finoman szólva kurvasokat kell majd keresnem ahhoz, hogy rendes életet tudjak majd élni!
mert így anyuci védõszárnya alatt ez nem is olyan nehéz... de még hol van az hogy dolgozni tudjak... és olyan fogalom hogy saját lakás, ház... elképzelhetetennek tünik ebben az országban, hacsak nem örököl az ember....
na de on
melegedjünk globálisan.
Írta 2005. szeptember 09. - 00:45

Tudom, hogy 60k az kevés, no de: például albit nem csak egyedül lehet kivenni, akkor rögtön olcsóbb lesz.40 alatt nincs albérlet jaja...
Kajálni nem csak étteremben/menzán lehet, hanem te is fõzhetsz.
Vásárolhatsz a piacon, nem a sarki közértben..
Mi lenne, ha a bebaszás nem lenne rendszeres program, PV tervezetében akkor 10k megint visszajön..
Ezek mind nem nagy áldozatok, hanem takarékos (nem garasoskodó), átgondolt életvitel.
(bérlet helyett bringa... esetleg télen egy-két hónap bérlet)
(járhatsz úszni a Komjádiba (nem tudom, hogy melyik számít drága/sznob uszodának), vagy kicsit meszebb egy olcsóbba...)
És legfõgképp, mi lenne, ha végre örülnél annak hogy itt élsz, hogy 14 évesen ruhád volt és iskolába járhattál és nem menekülnöd kellett fegyveres felnõttek elõl, mi lenne, ha végre azt is látnátok, hogy hiába élnek esetlegesen jobb módban a nyugat-eu-i országok lakói, nézzetek keletre, és lássátok meg, hogy az, ahogy most te élsz, az nekik milyen nagy álom -- erre te meg csak húzod mindig a szád.
Írta 2005. szeptember 09. - 00:37

A benzinár az nem szól bele a gazdaságba szerintem, illetve nem olyan kirívó Magyarország helyzete, hogy ez számítson, mint gazdasági fejlõdést hátráltató tényezõ. Hogy érted, hogy az, "hogy máshol ugyanannyi, az egy dolog"? Ez olyan, mintha azt mondtad volna, hogy ugyanannyi, de nekünk mégis rosszabb. Szóval ezt nem értem (azt meg igen, hogy a fizetések ~kevesebbek, és így a fizetéshez viszonyítva többe kerül a benzin, de kereskedelem szempontjából ez mindegy, mert szállítani kell, itt is, ott is).A benzinarhoz meg annyit: az a szomoru, hogy az orszag versenykepesseget rontja, vagyis egyre szarabbul fog menni a szeker:( Mielott jonne a kontra, hogy mashol is ugyanennyi, meg azoknak is szar, meg egy dolog.
A hajozashoz es a mezogazdasaghoz hasznalt uzemanyag (ugyanaz a diesel, csak nem szinezik) negyvenvalahany penny. Legyen 50, mert nemtom az arat, szal kb 185 Ft max.
Ezert lehet angol kaja a polcokon...gondolom nem egyedi eset ez, es nem csak igy tamogatjak a mezogazdasagot (sem)
A mezõgazdaságban az export-import EUn belül egy érdekes kérdés, ugyanis Fr.o., Sp.o... mind támogatásokat kapnak a mg-i termék exportra, így érhet el ide olcsóbban (no meg "fejlettebb" terméssel -- azért az idézõjel, mert az, hogy úgy csinálunk paradicsomszószt, hogy a vízhez hozzákeverjük a port nekem nem fejlettebb paradicsompréselésnél). (Másik érdekes dolog, hogy itt Magyaro. nem tudunk mit csinálni a sok terménnyel, több másik országban pedig nincs étel...)
Jó lenne már, ha végre minden ország észhez térne, és meglátná azt, hogy egy bolygónk van, senki ne akarjon többet a másénál, és hogy ne tulajdonítson ki egy természeti kincset sem.
Ja, és az amerikai emberekhez, mentalitáshoz ajánlom Hankiss Elemér: Új diagnózisok c. könyvének "Kettõs tükör" fejezetét (illetve állítólag van egy csak amerikáról szóló tanulmánya is, azt még nem láttam).
Írta 2005. szeptember 08. - 23:58

inkább 60 + rezsi.... 6-7 a bérlet, és nincs is fizetés....
ennyi pénzbõl csak éhenhalni lehet:-\