Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Járj utána nyugodtan, nem fix és megváltoztathatalan a véleményem, sajnos ezek tények. HA be tudod bizonyítani az ellenkezõjét annak örülök, de mivel ebben az országban élsz inkább azt hiszem el ami valószínûbb, hogy téged is lefizettek :D
Sajnos ilyen téren nem neked van igazad, mert sok erdészt és vadászt ismerek, õk meg meséltek pár "érdekes" dolgot, többet pedig tapasztaltam, de ebbe nem mennék bele mert nem publikusak és sok embernek rosszul esne...

Ride everywhere.

.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
a vetséforgót csak mint közismert példát írtam. Bocs, ha ezt nem úgy értetted.
A másik részéhez meg nem szólok semmit. Ha neked megvan a fix, megváltoztathatatlan véleményed, és nem is érdekel, hogy mi miért van, akkor arra nem lehet lépni. Szerencsére én nem ilyen vagyok, én utánajárok a miértnek is.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

...biztos megvan annak is a logikája (vetésforgó, mittudomén, stb).

Mivan? Meggárgyultál? Tölgyerdõben vetésforgó? :wallbange

...És szerintem nyugodtan kérdezzétek õket, hogy itt-ott miért vágnak ki fákat, miért tarolnak. Én nem értek hozzá, csak tudom, hogy mindennek megvan a maga oka, és tudom azt is, hogy nem mindig a pénz az ok.

Magasról leszarják a kérdésed (nemsokára tapasztalod is ;) ) nem mindig a pénz de itt igen. Látszik, hogy nem értesz hozzá!

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

azért megnézhetted volna a Pilisi Parkerdõgazdaság honlapját, hogy legalább ne írj csacskaságot... (http://parkerdo.giga...mambo/index.php)
És szerintem nyugodtan kérdezzétek õket, hogy itt-ott miért vágnak ki fákat, miért tarolnak. Én nem értek hozzá, csak tudom, hogy mindennek megvan a maga oka, és tudom azt is, hogy nem mindig a pénz az ok. És nagyon remélem, hogy válaszolni fognak.
1 hete írtam egy kérdést a Közterületfenntartóknak, hogy miért nem mondják meg elõre, hogy hol locsolják az utat , mert akkor úgy tudnám bringával tervezni az útvonalamat (nem lennék sáros). Még mindig nem válaszoltak. Ugyanazon a napon írtam a német sigmasportnak is, hogy a tõlük vett lámpámon megolvadt a lencse (igaz az én hibám volt!). Másnap már válaszoltak, hogy ingyen küldik a pótalkatrészt, ma megérkezett...

akkor Te higgyél a weblapnak...én meg a szememnek kint az erdõben....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
azért megnézhetted volna a Pilisi Parkerdõgazdaság honlapját, hogy legalább ne írj csacskaságot... (http://parkerdo.giga...mambo/index.php)
És szerintem nyugodtan kérdezzétek õket, hogy itt-ott miért vágnak ki fákat, miért tarolnak. Én nem értek hozzá, csak tudom, hogy mindennek megvan a maga oka, és tudom azt is, hogy nem mindig a pénz az ok. És nagyon remélem, hogy válaszolni fognak.
1 hete írtam egy kérdést a Közterületfenntartóknak, hogy miért nem mondják meg elõre, hogy hol locsolják az utat , mert akkor úgy tudnám bringával tervezni az útvonalamat (nem lennék sáros). Még mindig nem válaszoltak. Ugyanazon a napon írtam a német sigmasportnak is, hogy a tõlük vett lámpámon megolvadt a lencse (igaz az én hibám volt!). Másnap már válaszoltak, hogy ingyen küldik a pótalkatrészt, ma megérkezett...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Figyelj, kedves Shosi, mielõtt valamit leszólsz, nem ártana, ha tájékozódnál a témában! Hallottál már arról, hogy az erdõ (energiaerdõ) egy év alatt 3 m-t nõ? Gyorsnövésû fa... 10 centis gallyakat ültetnek, a következõ évben 3 m-es (10 cm átmérõjû) "husángokat" aratnak, amiket egybõl lehet aprítani, és eltüzelni. És pont Pécsett (is) van egy ilyen ültetvény.
másrészt nem azt az erdõt kell kivágni, amelyiken látszik, hogy baja van! Ha látszik, akkor az már késõ! Azt kell kivágni, amelyik eléri a vágásérett kort. És mivel a fatelepítések korábban is nagy területeken történtek, így nem meglepõ, hogy most is nagy területeket vágnak ki egyszerre. Csoda, hiszen azonos korban lesznek vágásérettek. A búzát is learatják minden évben...

igen lazus...ez így is van,,,csak pld a Pilisben a rendszerváltás elõtt telepítettek újra erdõt...azóta csak taroltak....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
mert veszélyes. Az erdészek nagy gépekkel dolgoznak ott, a bringások meg itt-ott feltünnek, száguldoznak elõttük, elesnek, stb. Tudjuk, hogy nem mindenki ilyen, de nekik pont ilyenekkel volt tapasztalataik. Utakat kijelülni meg nincs kapacitásuk.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
És akkor most végülis miért nem engedik a bringásokat az erdõbe?

Aktuális civil

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Megkérdeztem egy erdészt, hogy miért nem engedik a bringásokat az erdõbe. Talán a talajerózió miatt? Hát akkorát nevetett! A témán sokáig beszélgettünk, a végén egy dolog maradt: a pénz. Illetve annak a hiánya. Mert lehetne kijelölni bringautakat, stb, ahol nem járnak nagy, erdészeti jármûvek. Legalábbis õ benne lett volna. Szóval, ha van köztetek valaki a Mátrából, az nyugodtan keresse meg a helyi erdészet vezetõjét! Akár társadalmi munkában is megcsinálhatjátok!
Karancsot illetõleg nem tudok a témához hozzászólni; biztos megvan annak is a logikája (vetésforgó, mittudomén, stb).

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Te sem jártál régebben és most a Karancsnál és a környékénél. Hatalmas tölgyeseket irtottak ki, nem szelektálva hanem letarolva, van helyettük akác de az nem ugyanaz. Két év alatt ugyan sûrû lesz, bár csak vékony gallytömeg. A talajeróziót asszem nem mi okozzuk a környéken, inkább az esõ de fõleg a lánctalp :-/

Ride everywhere.

.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Figyelj, kedves Shosi, mielõtt valamit leszólsz, nem ártana, ha tájékozódnál a témában! Hallottál már arról, hogy az erdõ (energiaerdõ) egy év alatt 3 m-t nõ? Gyorsnövésû fa... 10 centis gallyakat ültetnek, a következõ évben 3 m-es (10 cm átmérõjû) "husángokat" aratnak, amiket egybõl lehet aprítani, és eltüzelni. És pont Pécsett (is) van egy ilyen ültetvény.
másrészt nem azt az erdõt kell kivágni, amelyiken látszik, hogy baja van! Ha látszik, akkor az már késõ! Azt kell kivágni, amelyik eléri a vágásérett kort. És mivel a fatelepítések korábban is nagy területeken történtek, így nem meglepõ, hogy most is nagy területeket vágnak ki egyszerre. Csoda, hiszen azonos korban lesznek vágásérettek. A búzát is learatják minden évben...

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Ez a biomassza az egyik legnagyobb humbuk, amit ebben a témában hallottam. Pécsett is ez megy, a Hõerõmûbe kamionok hordják a fát, a "szakemberek" az Erdõtörvényre és a vágási tervekre hivatkoznak. Persze a biomassza az sokkal jobb fûtõanyag, mint a szén, és különben is az erdõ területét nem lehet olyan gyorsan vágni, mint ahogy nõ, újratermelõdik.
Játszanak a számokkal. http://www.pannonpower.hu/
Mi ebbõl annyit látunk, hogy amerre bringázunk, ott vágnak. És olyan helyeken, ahol látszólag semmi baja az erdõnek. És otthagyják a Stihlek olajkannáit...
Bocs ha off-oltam egy témát...

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hali!

Tudom, hogy most épp nem az erdeink kivágása a téma, de épp egy kis irodalomkutatást végzek, és ennek folyamán akadtam a következõ érdekes cikkre.
http://www.hevesmegy...83&d=2005-04-27

Üdv
Lazus

majd holnap lefotozom, pilisbe mit vágnak, +tárolnak most sikárosnál az ésszerû erdõgazdálkodás jegyében..

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Amíg létezik a Dupont addig a hibrid nem fog elterjedni.
Hasonlít arra mikor Edison az egyenáramot akarta elterjeszteni, miután jópáran meghaltak, jött Tesla és kijavította a hibát váltórammal... amíg nem tûnik el a partvidék addig az óriáscégnek hisznek az emberek, utána meg már lehet, hogy mindegy lesz.

Ride everywhere.

.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Hali!

Tudom, hogy most épp nem az erdeink kivágása a téma, de épp egy kis irodalomkutatást végzek, és ennek folyamán akadtam a következõ érdekes cikkre.
http://www.hevesmegy...83&d=2005-04-27

Üdv
Lazus

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na halljátok, azon én is kiakadtam, hogy a taxisok kimentek tüntetni, mert 2.50 $ fölé ment a benya - persze gallonja. (kemény 110 HUF aki nem sejtené) De neeeem, nem lesz hibrid, hibridbõl még 2010-re is kis (10% alatti) piaci részesedést jósoltak, mert a régi SUV-ok után itt az új õrület, az eco-friendly-SUV, jeee! Azaz minden olyan terepjáró, ami 15 liter alatt fogyaszt százon (ami tény, hogy haladás a standard 20 liter körüli fogyasztás után) már nagyon menõnek és környezettudatosnak számít.

Floridában meg bekapcsolják az erõpajzsokat, amiket az Endor holdjáról táplálnak. ;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Persze..most már hibridautó...mert a zsírfejük megfõtt a benzinárak miatt...azóta mindegyik a kis leparazitázott kínai büfékbõl hozza az olajat...
Most egybõl érdek lett a felmelegedés...mert nuku nafta... majd leszoknak a benzintemetõkrõl:)mer az nem megy ceruzaelemmel...de legalább nyerünk ezen a dolgon végre...akár valami jó is jöhet a nagy ámerikából...végre
Most Florida?akkor ott mesteri kitelepítés, meg felvigyázás lesz, mert ott gazdag fehérek laknak...nem feketék, mint szerencsétlen New Orleans-ban...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
õk szervezték tuti...
tulságosan lementek a benzinárak, akarnak emelni a világban

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Most kaptam a hírt:

Kalifornia az elsõ állam az Usában, amely beismerte, hogy a globális felmelegedés létezik. (mert ugye Bush folyton arról beszélt, hogy ilyesmi nem létezik, stb...) Most állami brossúrákat osztogatnak, hogy mi várható az emberekre az elkövetkezendõ évtizedben és erõsen támogatják a hibrid autókat.
Usában máshol is nõ a lakosság igénye a hibrid autókra, és mivel az igény gyártást szül, ez a terület kezd mozgolódni. Már 8 féle hibrid autót hirdetnek odakint, ami közül - besúgóim szerint - csak a fele valóban hibrid, a többi kakukktojás.

Másik: újabb nagy hurrikán közeledik Florida felé, vasárnapra ér oda. Vajon most mi fog történni???
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Cél-cél!!! Asszem nekem, ha meglenne a két, legfeljebb három szobás házam, nem egy palota lenne a célom... Talán felnevelni becsülettel az utódaimat. Én tudom milyen induló tõke nélkül kezden és ha lehetséges inkább szerényebb körülmények, de a gyerekeimnek tudjak adni, mint azt mondani: "Bocs, nincs, de nézd apádnak milyen jó..."
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!