Sajnos ilyen téren nem neked van igazad, mert sok erdészt és vadászt ismerek, õk meg meséltek pár "érdekes" dolgot, többet pedig tapasztaltam, de ebbe nem mennék bele mert nem publikusak és sok embernek rosszul esne...
Ride everywhere.
.
Mivan? Meggárgyultál? Tölgyerdõben vetésforgó? :wallbange...biztos megvan annak is a logikája (vetésforgó, mittudomén, stb).
Magasról leszarják a kérdésed (nemsokára tapasztalod is...És szerintem nyugodtan kérdezzétek õket, hogy itt-ott miért vágnak ki fákat, miért tarolnak. Én nem értek hozzá, csak tudom, hogy mindennek megvan a maga oka, és tudom azt is, hogy nem mindig a pénz az ok.
Ride everywhere.
.
akkor Te higgyél a weblapnak...én meg a szememnek kint az erdõben....azért megnézhetted volna a Pilisi Parkerdõgazdaság honlapját, hogy legalább ne írj csacskaságot... (http://parkerdo.giga...mambo/index.php)
És szerintem nyugodtan kérdezzétek õket, hogy itt-ott miért vágnak ki fákat, miért tarolnak. Én nem értek hozzá, csak tudom, hogy mindennek megvan a maga oka, és tudom azt is, hogy nem mindig a pénz az ok. És nagyon remélem, hogy válaszolni fognak.
1 hete írtam egy kérdést a Közterületfenntartóknak, hogy miért nem mondják meg elõre, hogy hol locsolják az utat , mert akkor úgy tudnám bringával tervezni az útvonalamat (nem lennék sáros). Még mindig nem válaszoltak. Ugyanazon a napon írtam a német sigmasportnak is, hogy a tõlük vett lámpámon megolvadt a lencse (igaz az én hibám volt!). Másnap már válaszoltak, hogy ingyen küldik a pótalkatrészt, ma megérkezett...
igen lazus...ez így is van,,,csak pld a Pilisben a rendszerváltás elõtt telepítettek újra erdõt...azóta csak taroltak....Figyelj, kedves Shosi, mielõtt valamit leszólsz, nem ártana, ha tájékozódnál a témában! Hallottál már arról, hogy az erdõ (energiaerdõ) egy év alatt 3 m-t nõ? Gyorsnövésû fa... 10 centis gallyakat ültetnek, a következõ évben 3 m-es (10 cm átmérõjû) "husángokat" aratnak, amiket egybõl lehet aprítani, és eltüzelni. És pont Pécsett (is) van egy ilyen ültetvény.
másrészt nem azt az erdõt kell kivágni, amelyiken látszik, hogy baja van! Ha látszik, akkor az már késõ! Azt kell kivágni, amelyik eléri a vágásérett kort. És mivel a fatelepítések korábban is nagy területeken történtek, így nem meglepõ, hogy most is nagy területeket vágnak ki egyszerre. Csoda, hiszen azonos korban lesznek vágásérettek. A búzát is learatják minden évben...
Aktuális civil
Ride everywhere.
.
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
majd holnap lefotozom, pilisbe mit vágnak, +tárolnak most sikárosnál az ésszerû erdõgazdálkodás jegyében..Hali!
Tudom, hogy most épp nem az erdeink kivágása a téma, de épp egy kis irodalomkutatást végzek, és ennek folyamán akadtam a következõ érdekes cikkre.
http://www.hevesmegy...83&d=2005-04-27
Üdv
Lazus
Ride everywhere.
.