Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2005. szeptember 02. - 23:17

Írta 2005. szeptember 02. - 23:08

Írta 2005. szeptember 02. - 23:07

Írta 2005. szeptember 02. - 23:04

(utóbbit simán)
Írta 2005. szeptember 02. - 23:02

Írta 2005. szeptember 02. - 23:00

mire ment ki közvetve a szept. 11...terrorizmus elleni harcra...aha persze...az olajra...
ezek után még talán azt is el tudom képzelni hogy elõre tudtak róla
sõt
hogy....de ezt inkább nem mondom, ez elég durva összeesküvés elmélet lenne:)
de sztem van benne ráció
(meg elmegyógyintézetbe kerülnék ha ezt elõadnám valakinek:))
Írta 2005. szeptember 02. - 23:00

És a legviccesebb, hogy Pistabá' a tanyáján észre se fogja venni az egészet, õ eddig is megtermelt magának mindent, amire szüksége volt, és ezután is meg fogja tenni. Lovai vannak, közlekedni tud, üdvözöllek kedves középkor :-)
Az igaz, de ha nagyon borúlátó akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy azért azt a rengeteg csavargót, netán szervezetten támadó rablót már biztos észrevenné, akik fosztogatni tévednek hozzá, majd õt is jól megölik.
:wtf:
No de azért reménykedem, hogy az embereknek sikerült majd többé-kevésbé civilizáltan megoldani vagy túl-tenni magukat a válsághelyzeteken!
Írta 2005. szeptember 02. - 22:59

Írta 2005. szeptember 02. - 22:59

Aktuális civil
Írta 2005. szeptember 02. - 22:58

Ja, szar emberek a vezetõk sajna, szerte a világon. Valami szûrõt kéne bevezetni arra, hogy ki lehet egy nép vezetõje és ki nem.

Írta 2005. szeptember 02. - 22:57

Nagyon érdekes idõszaknak nézünk elébe, és mivel tudom, hogy az ember földi élete rövid, így nem nagyon izgulok, izgi lesz végignézni/élni a világunk megbojdulását, egyes csoportok végsõ próbálkozásait, örülök, hogy ekkor élhetek.Szerintem ami most a világban történik az csak a kezdet. Egy katasztrófasorozat kezdete. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy jönni fog még néhány olyan dolog - még a mi életünkben - ami még az amcsikat, de még a magyarokat is arra kényszeríti majd, hogy ne benzint vegyenek és kezdjenek áttérni más technológiákra.
Pl.most a hirekben azt irják, hogy Amerika déli államaiban qva drága lett a benzin, továbbá szinte nem is lehet kapni, ahol meg lehet ott keveset és hatalmas sorokban állnak érte az emberek!
Tegyük fel, hogy ez a helyzet egy idõ után elmúlik. De tegyük fel azt, hogy ennél jóval nagyobb válságok is jönnek majd. Az emberek nem fogják tudni kifizetni a benzint. Mert ha hiszitek, ha nem, Usában rengeteg a szegény ember. Nem azért jár mindenki autóval, mert olyan Qva gazdagok, hanem mert ott marha olcsó volt a benzin is meg a kocsik is.
Az egyre növekvõ igények pedig arra fogják ösztönözni a multivállalatokat is, hogy fektessenek bele valami újba, valami másba, mert az üzlet már abban lesz.
Nagyon nagy a nyugati világ olajfüggõsége, és nem tudom, hogy mennyi olaj van még, de ha mondjuk elfogyna egy hónap múlva, akkor mi lenne? Megállna az élet. Sokkal kevesebb élelmiszer fog eljutni a boltokba, nem tudok iskolába menni, sok ember munkája szûnik meg... új világ fog kialakulni!
És a legviccesebb, hogy Pistabá' a tanyáján észre se fogja venni az egészet, õ eddig is megtermelt magának mindent, amire szüksége volt, és ezután is meg fogja tenni. Lovai vannak, közlekedni tud, üdvözöllek kedves középkor :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. szeptember 02. - 22:57

gonosz világ ez
vihetnék máshova is, de ez egy jó indok hogy etessék a népet;)
Írta 2005. szeptember 02. - 22:55

mindent meg lehet oldani, csak ész kérdése
na mind1, lol.
szar emberek vezetik a világot
Írta 2005. szeptember 02. - 22:54

hogy ezt ne lássa át a birka tömeg
"fogy az olaj, azért drágul...világos mint a nap"
közben meg kicsit bonyolultabb a dolog
persze lehet hogy hülyeség amit mondok, de sztem sok összefüggés van...
és akkor merész leszek
lehet hogy ez a hurrikán is "kapóra jött" nekik
mert ezzel is lehet indokolni az áremelést...
jó lenne látni egy diagramot hogy a kõolaj hány %-a származik a mexikói öbölbõl...
Írta 2005. szeptember 02. - 22:52

A hurrikán után leállt a Mexikói-öböl olajtermelésének 95%-a, és a földgáz term.80%-a.
Jelenleg 8 olajfinomító állt le a térségben, és ezek csak több hónap múlva fognak tudni kinyitni!
A hajók se tudnak olajat szállítani, ugyanis a hurrikán minden kikötõt lerombolt.
A Golf-partvidék, mely eddig az egyik fõ olajforrása volt Usának vezetékeken keresztül, áramhiány miatt bezárt X idõre.
Forrás: http://news.bbc.co.u...ess/4203414.stm
A változások szerintem gyorsabban jönnek majd, mint azt hinnénk, mivel az összes fejlett ország egyre többet beszél errõl a témáról. Pl. a BBC honlapján (és valljuk be, ez egy elég monumentális újság) ezt irják kiemelt betûkkel:
"We need to be decreasing our dependency on fossil fuels and working toward sustainable energy sources"
Vagyis: csökkentenünk kell olajtól való függõségünket és a megújuló energiaforrások felé kell fordulnunk.
Írta 2005. szeptember 02. - 22:51

(meg persze minket is)
ami már nem vicc.
na mind1
Írta 2005. szeptember 02. - 22:48

minél drágább annál jobban járnak
ennyi a lényeg
a többit leszarják
ívbõl...
Írta 2005. szeptember 02. - 22:46

csak feltünõ lenne hogy nem ad európának sokat, meg úgyis leszarja saját népét, tehát ezt játssza most.
mér jó ez? ezt nem értem. mire megy vele?
vendég_nhunor_*
Írta 2005. szeptember 02. - 22:45

Õk lette ka megszállók, Osamáék pedig a felszabadító hazafik, a szabadságharcosok... egyre többen utálják az USa-t... és ezzel ,hogy az USa egyre több országott száll meg, cska esélyt ad arra, hogy a terroristák maguk mögé állítsák az egész keletet... hmmm...
vendég_nhunor_*
Írta 2005. szeptember 02. - 22:43

Mert ugy néz ki Venezuela ne mfog neki szállítani...

onnan hozza/ta be a legtöbbet...
Amugy érdekes, hogy az USA gazdag ásványkincsekben, kõolaj-földgázban. Csak ezek mélyen vannak... És elõbb inkább a környezõ országokból (megtávoliakból:) ) hozza be, mert könnyebb kitermelni, és olcs óa munkaerõ is... Majd ha ezek kimerülnek, neki még mindig lesz, csak ki kell termelnie... :-/