Hápi, annyi kis dolog van, amit tehetünk Földünkért, és szerintem ezek igenis számítanak. Mert minél többen vagyunk olyanok, akik szelektáljuk a hulladékot, akik fát ültetünk, kocsi helyett inkább a lovat választjuk, satöbbi, annál jobb, s annál feltûnõbb lesz a hozzáállásunk.
Igaz, hallottam már olyat például, hogy azt, amit mi olyan szépen beleteszünk a szelektív tárolókba késõbb összeömlesztik... Ez igaz szerintetek?
A környezetvédõkrõl vegyes az érzésem, mert valahogy nem mindig tûnik értelmesnek az, amit csinálnak. Nekem inkább az tetszik, amikor valaki valami felháborítót, megdöbbentõt csinál. Gondolok itt a Greenpeace drasztikus fellépéseire. Na arra aztán az egész világ felfigyel, hiszen minden médiában írnak róla.
Arról persze nem írnak a világmédiák, hogy a magyar kis klub mit hirdet, sem arról, hogy te feláldozod a közlekedési dugókban való több órás ácsorgás "luxusát" egy izzasztó tekerésért. De hiszem, hogy ha valamit elszántan, meggyõzõdésbõl teszünk, arra a mi kis környezetünk igenis felfigyel, és lesznek olyanok, akik elgondolkodnak rajta. S ezért már érdemes igy élni.
Továbbá mindenképp tovább kell csemeténknek adni ezen nézeteket, hogy õ is igy gondolkozzon.
az összekeverésrõl annyit, hogy mi a faterral már vettünk olyan szõlõ sor tartó oszlopot (100x100 as és asszem 2,5 m hosszú, kerítésnek is jó pl) amit újrahasznosított mûanyagból csinálnak....és nem kamu mert a szemünk elõtt gyártották.....
1ébként meg persze én is elviszem szelektívbe, szerencsére a mi falunkban sok helyen van szel.hull. sziget...meg én is akkut veszek elem helyett, meg ahova lehet energatakarékos izzó, meg csak annyit autózom ameennyit muszáj,meg már a 6. kis fenyõt(kari fa) fogjuk kiültetni .....viszont nekem is vannak olyan kényelmet szolgáló dolgaim amik feleslegesek és energiát zabálnak (szárítógép pl)....szal azért mondtam magamra értve is hogu még mi sem eléggé
greempisz alapban szimpi, de vannak nekik olyan akcióik is amik sztem értelmetlenek és átgondolatlanok (paks)
és vannak olyan magukat körny.védõnek nevezõ szervezetek, akik inkább csak elvakult anarchisták és az átlagpolgárral csak +utáltatják a körny.védelmet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való