Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

meg pesten egyaltalan hol mennek a bringasok? merre szoktatok tekerni? hol kezdodik a "terep"? hogy legalabb terkepen lassam azt a teruletet.

Linkelek pár útvonalat, amerre tekerni szoktam:
1. - János hegyre turistaúton is fel lehet tekerni ha bírod
2. - Ez egy hosszabb karika volt, és el is keveredtünk, ezért sok aszfalt is került bele
de nekem ez a kedvenc:
3. - Szép "kis" nyolcas a környék összes csúcsával!

ui.: Térkép nézetét érdemes átkapcsolni OSM Cycle nézetre, úgy látszik a turistautak többsége.

A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Boldog Karácsonyi ünnepeket minden ismerõs és ismeretlen fórumozónak!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Dobogókõn járt a napokban valaki? Vajon tekerhetõ arrafelé a terep? Állítólag fent 6 cm hó van.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
HHH-tól akármerre;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Körbe terep van. ;)
Térképen ahol zõd, az erdõ.
Budán mindenfelé hamar elérni az erdõ szélét, nem kell siránkozni. Nekem kb. 30km-et kell tekernem a hegyekig, ellenben 1-2km-re itt a Gödöllõi-dombság. :)

itt is sok zold van, de azert nem mindegy, hogy melyik fele indulok el :) akkor ird ugy, hogy melyik a legnepszerubb sima xc bringahoz.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Körbe terep van. ;)
Budán mindenfelé hamar elérni az erdõ szélét, nem kell siránkozni. Nekem kb. 30km-et kell tekernem a hegyekig, ellenben 1-2km-re itt a Gödöllõi-dombság. :)

nekem 240km-t kellene tekernem a hegyekig :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Körbe terep van. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
elozmenyek a masik topikbol:

a budai hegyekrol jut eszembe... melyik keruletben keressek lakast, ha hamar ki akarok erni a bringaval a terepre? kaptam pesten melot (infopark).

termeszetesen azert irtam a munkahelyet is, hogy vmi kompromisszumos dolog kellene. vegulis, hogy osszel es tavasszal melo utan tudjon az ember bringazni ahhoz az is kell, hogy hamar hazaerjek, meg hogy onnan gyorsan ki terepre. jelenleg olyan 6-8kmt kell hozza mennem (epp jo bemelegedni).

illetve remenyeim szerint ami mar nincs tul messze a termeszettol az talan annyira nem is lesz nyomaszto igy elsore. sosem eltem budapesten, es nem is igazan vagyom ra, de nincs valasztasi lehetosegem. es igy talan nem is kell nagyon kaszkadorkodni a forgalomban beoltozve.

koszonom a tippeket, majd csekkolom oket - a googlemap mar egy ideje tamogatja budapesten a tomegkozlekedeses utvonaltervezest is. eleg jol mukodik.

meg pesten egyaltalan hol mennek a bringasok? merre szoktatok tekerni? hol kezdodik a "terep"? hogy legalabb terkepen lassam azt a teruletet.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Nagy a csend a topikon, kicsit megtöröm. Szabival tegnap mentünk egy laza kört, csináltam pár képet: https://picasaweb.go.../2011December10

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Szerencsére csak a Keserûs-hegy alatti gerincen való ereszkedés volt tolós, de az nagyon. :)
A jövõ héten összehozhatunk valamit, ha van kedved. Kb. Szentendre-Vöröskõ-- Pap-rét - Szentászló-Lajos-forrás- Csobánka útvonalban gondolkodom.

Sajnos ez a hétvége nekem nem jó,:( de ha az idõjárás engedi a következõ hétvégén összehozhatunk valamit. A fáradtságról meg annyit, a múlt hétvégén nem tudom mi volt velem, de ennyire még nem szenvedtem bicózás közben. Nem voltam sose egy nagy tekerõ, de most nagyon nem ment, pedig se a tempó nem volt nagy, se a táv.

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Nekem jó a vasárnap is.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mostanában többen is mentek a Nagykopaszra igy én is kedvetkaptam. Mentem egy Normafa-Virágosnyereg-Zsiroshegy-Nagykopasz-Normafa kört. Bezzeg én egész nap nem keveredtem ki a ködbõl.
A jövõ héten mehetnénk már egy közöset, mert már unom az egyedül tekerést.

Oké, benne vagyok! Nálam is most jött el az érzés, hogy ideje lenne egy közös tekerésnek. Javaslom neked is az alább említett útvonalat esetleg egy Úrasztal-oldallal megspékelve. Ami gond lehet, az az, hogy a heti munkától olyan fáradt vagyok, hogy a szombat mostanában pihenéssel telik és inkább vasárnaponként vagyok hadrafogható.

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Mostanában többen is mentek a Nagykopaszra igy én is kedvetkaptam. Mentem egy Normafa-Virágosnyereg-Zsiroshegy-Nagykopasz-Normafa kört. Bezzeg én egész nap nem keveredtem ki a ködbõl.
A jövõ héten mehetnénk már egy közöset, mert már unom az egyedül tekerést.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

A képeket nézve, elég kalandos lehetett a mai bicózásod! :)

Szerencsére csak a Keserûs-hegy alatti gerincen való ereszkedés volt tolós, de az nagyon. :)
A jövõ héten összehozhatunk valamit, ha van kedved. Kb. Szentendre-Vöröskõ-- Pap-rét - Szentászló-Lajos-forrás- Csobánka útvonalban gondolkodom.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

A mai napon újra a Vadálló-Kövek környékét vettem célba.
Itt egy kis ízelítõ a látottakból.

A képeket nézve, elég kalandos lehetett a mai bicózásod! :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A mai napon újra a Vadálló-Kövek környékét vettem célba.
Itt egy kis ízelítõ a látottakból.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Enyje, Adorján, elég jól összeszedted magad, hogy még egy hegyet másztál hazafelé. Persze avatott nyomolvasóm, Szabii, rögtön kiszúrta a nyomaid!
Jöhettél volna velünk!

Valahogy haza kellett mennem, az aszfaltot nem szívesen választottam, maradt a terep. A tempóm olyan "nagy" volt, hogy kb 20 perccel értem hamarabb haza mint Szabi.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A Csergezán kilátót még nem láttam ilyen deresen. Érdekes így ez a kép.
Picasa Web Albums - Zoltán Adorján - Deres Budai t...

Mi tegnap este, lámpával voltunk arra. Talán látszottak még a nyomaink. :-) Fölmásztunk mi is a kilátóba, nagyon jól néz ki úgy jegesen. Nagy köd volt és nagyon hideg.
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Feltölteném én is a képeket de tele van a tárhely, majd késõbb.
Zoli, 3/4 2 elõtt értem haza pár perccel, összevissza egy bringással találkoztunk az Anna-vadászlaktól följebb, a nyomodat követtük a Kutya-hegyen. :)

Rabbit, nem tudom emlékszel-e mikor felértünk a Kutya-hegyre, mondtam hogy 2 óra van, és a Csergezán kilátótól 2 óra alatt értünk oda, na a km-órán nem volt visszaállítva az óra, Nagykopaszról délbe indultunk, 1 óra alatt felértünk a Kutya-hegyre, azért az nem olyan rossz idõ. :)
Egyébként az Antónia milyen volt fölfelé?

Nem esett le nekem sem, de éreztem, hogy haladósabb a tempó. Pedig még frissítettünk is egyet közben.
Az Antóniában kellemesen csalódtam, kényelmes tempóban feltekercseltem. Egy kis baleset ért azért a tetején, már a sziklás után az utolsó meredekebb részen, megbillentem, letámasztottam volna a kezem, de nem értem talajt: egy böszme nagy levágott belógó fatörzs vége hamarabb elérte a csípõm, puffantam rajta. Gondolom szép színes lesz az oldalam.
Nagykovácsiban letettem a fagyos Anthemet, kaptam egy kis erõsítõ levest, átnyergeltem a sárvédõsre, azt egy 30 perces levezetõ tekeréssel hazagurultam.

Enyje, Adorján, elég jól összeszedted magad, hogy még egy hegyet másztál hazafelé. Persze avatott nyomolvasóm, Szabii, rögtön kiszúrta a nyomaid!
Jöhettél volna velünk!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy fent a tetején legalább 5 fokkal hidegebbnek éreztem a hõmérsékletet mint lent. A képek nem adják vissza a valóságot, aki teheti tekerjen ki bármelyik hegytetõre, nem hiszed el amit látsz! Hazafelé kb 50 méterenként álltam meg gyönyörködni a tájban.

reális lehet
pap réten (cca 470m) 5 fokkal szokott hûvösebb lenni mint otthon (104m)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való