A mai tekerés nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna!
Az elején az ismerõs terepen nem volt semmi gond, de aztán rátértem az ismeretlen területre, és folyamatosan elkeveredtem. Az útvonal: Hosszú-hegy, Pilis-tetõ, Pilis-nyereg, onnan a zöld, majd zöld négyzet Fekete-hegyi kulcsosházig, onnan sárga négyzeten vállon lecipeltem a bringát a murvás erdészeti útig, /kétszer dobtam egy hátast
/ onnan kitekertem az aszfaltos útra. A sárga+ utat nem igazán találtam meg, igaz nem is nagyon kerestem. Lementem inkább a mûúton a Barát-kúti erdészházig, és ott benéztem a sárga jelû utat, így maradtam a murváson.
A murvásról valahogy rátévedtem a piros jelû útra, ott már voltak horgásztavak, így értem le Búbánat-völgybe. Onnan lementem Pilismarótra és az erdészeti aszfaltoson jöttem vissza: Két-Bükkfa-nyereg, Szentkereszt, Szántó, Vörösvár, Szentiván. Ami bosszant, hogy amikor a pirosra rátértem, a térkép szerint valahol ott kellett volna lenni a zöld, kék és Mária-útnak, de én hiába kerestem, késõbb meg már nem volt kedvem visszamenni. No mindegy, így legalább volt ma aszfalt is, és terep is.
Hát röviden ennyi!
A Csenke pataki kerítésmászásod után a a Fári kút felõl csatlakozik be a P a murvás erdészetibe...amikor a hétvégi házakat látod akkor balról a 2. út! A P-on tekersz és jobbra letér az P út /elõtted a Szamár hegy !/ ez után egy 90 fokos balos fordító..itt!! a "csücsökben" jobbra !! az emberes susnyásba és ott a Z !!!..de nem bringabarát út..köves,elhanyagolt mély "árok" és keményen emelkedik...
a galéria végén találod a képeket...
https://picasaweb.go...908/HidegPilis#Látom Roninnal tekertek a hétvégén a környéken..nézd meg a "régi képesfánál" a felsõ részét..láthatod majd a Z-t.
a Maróti hegy gerincére az ajánlatom a P-t..a majális forrás érintésével,de ez is "tolós"..vagy a déli oldalon a Barát-kúti háztól a S-án és balra letér a PO..ez tekerhetõ nyeregben,de az aktuális állapotát nem ismerem-nehezen követhetõek a jelek..egy S betût ír le a tekergõzése és az Enyedi halálától 100 m-re bukkan ki a széles erdészetire.